41695
NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• italove
    Egyértelműen ez az eddigi legjobb nótája, szerintem is! Jéééé valakivel egyezik a véleményem? Akkor már ketten vagyunk botfülűek! Isten hozott a csapatban!
  • amaximus
    - én egyszeri gondolatoknak szántam,amit leírtam,nem akarok ezen lovagolni vagy ismételgetni önmagam :)
    - a come and dance tényleg jó, eddig még sose hallottam
    -a berakott másik Mflex zene is nagyon jó! sőt! erre sem mondhatnám, hogy megjegyezhetetlen,kifejezetten dúdolható és fülbemászó dallamai vannak
    -alapvetően egyetértek veled, de én az irigységet arra értettem, hogy alakompkex rámondani az mflex zenékre, hogy jellegtelen, dallamtalan, megjegyezhetetlen, ilyen szinti hangokat máshol én eddig nem is hallottam
    - a call me is tök jó zene, sőt még a remixei is tök jók lettek, icipicit bántja a fülem a "call me" kiejtés rész, de ez már megint más kérdés
  • italove
    Végre nem egy ellenséges, személyeskedő Mflex hívő! Megköszönném a normális vélemény nyilvánítást, ami ugyan ellenkezik az enyémmel, de miért is kellene mindent egyformán látnunk? Válaszolok is, mert úgy érzem, leginkább nekem szól a levél.
    Ez a srác nagyon megosztja a véleményeket. Egyesek istenítik, mások utálják. Sok összetűzés volt már itt a fórumon emiatt a két tábor közt. Hangsúlyozom, én mint ember nem ismerem őt, csak hallomásból (ezek alapján viszont nem is nagyon akarom ismerni ) és abszolút nem az irigység beszél belőlem, mikor véleményt mondok. A zenéit szerintem túlbonyolított és emiatt (számomra) megjegyezhetetlen dallam jellemzi. Talán ha kevesebbet akarna fogni, többet érne el vele. Igazából engem nem érdekelnek a külföldi fórumok és senki más véleménye sem. Mint minden esetben, meghallgatom a zenét és a füleimre-érzéseimre hagyatkozom. A hangzással semmi bajom nincs. Jól szólnak a zenéi, szépek és egyediek a hangok benne. De ez úgy gondolom, ez nem elég. Kellene valami meghatározó, brutális dallam, ami azért nem csak a régi zenékben, hanem a maiakban (a jobbakban) jelen van. A feldolgozásai ezért is jobbak, mint a saját szerzeményei, mert ott adott ez a dallam.
    A saját stílusában persze ezek a dalok lehetnek jók, sőt abszolút csúcs zenék is, de nekem ez a stílus nem jön be. Én úgy gondolom, az ízlésemmel és a hallásommal nincs gond. Egyszerűen csak ez nekem nem tetszik és amíg ezek a tulajdonságok visszaköszönnek minden egyes nótájában, nem is fog.
    Kitartok a véleményem mellett, mert ennek a nótának az alapja a David Lyme zene. Ezt variálja. De ez nem is gond, mert ez pont jó benne. Az a gond, hogy csak ennyi a jó! Ha te ebből nem hallod ki a Bambinát, akkor lehet, nem is az én fülemmel van gond! Az ének teljesen semleges. Nincs kedvem dúdolgatni, mert annyira nem jó, de ha lenne egy tuti dallam (ami egyetlen zenéjében sem volt eddig!), akkor bőven elég lenne!
    Az Italobox-hoz, azaz Clay-hez pedig inkább nem hasonlítanám, mert nincsenek egy súlycsoportban!
    Köszönöm a tanácsot! Zenei szakágakon nem is kommunikálok, időm és kedvem sincs hozzá. Bár szerintem ezen a site-on van legalább annyi disco zenét szerető és értegető ember, mint bármelyik külföldi fórumon.
  • atiapuka
    Ez mondjuk tetszik:

• atiapuka
    Italobox (Clay) Call me száma nekem is (és szerintem itt sokunknak) nagy kedvencem.
  • atiapuka
    Mflex és TQ, a topik nagy látogató-megosztója, a parázs viták alapja.

Én már többet nem mondok róla véleményt, mert ...

De cimbora, azért kérlek ne keverjük bele az irigység kérdését. Azért mert valakinek nem tetszik, nem hiszem, hogy ez közrejátszik(hat) benne. Én úgy gondolom, hogy az ember max. arra lehet irigy, ha a szakmájában valamit képtelen elérni, és mondjuk azt látja, hogy a kollégájának sikerül. De azt, hogy mondjuk egy kőműves, vagy egy programozó irigy lenne egy zene elkészítésére, nem hiszem és nem is értem.
    Persze, lehet, hogy nincs igazam, ez csak szerény véleményem. (megtanultam, ezt mindig érdemes odaírni)
  • atiapuka
    Ha már magyarok, én őket szeretem. Illetve tulajdonképpen csak ezt az egy számát:

• amaximus
    kicsit írok, elküldés előtt látva rohadt hosszú lett,előre is elnézést,ez nem fog gyakran előfordulni, remélem! :) pedig megfogadtam, hogy minimalizálom a konfrontálódások elkerülése miatt a gondolataimat, szóval nem akarok senkit sem untatni, csak az olvassa el,akinek nem fáj,ha egy (itt nektek) újonc beszél vagy vannak önálló gondolatai. :)
    annyira leszek itt most objektív,mint bárki más a saját véleményével. :)

Megmondom őszintén, hogy Mflexről vagy erről az előadóról én kb. két hete szereztem tudomást, végülis véletlenül futottam bele a youtubon egy számába, aztán már sok helyen is feltűnt, és mivel azóta jó sok számát végighallgattam vagy meghallgattam,nyilván mert érdekelt, és voltak köztük egészen érdekesek, dallamosak vagy újszerűek (egyediek), így hát persze utána jártam,amennyire tudtam,összemazsoláztam az infókat (hát jó sok van!), és közben rohadtul meglepődtem, hogy ez egy magyar fickó, ennek nemzeti vonalon kifejezetten örültem, azután tűnt fel, hogy itt az esgén néhány fórumban van mflex név,mint felhasználó,meg mittudomén micsoda,aki a hozzá vivő linkekből ítélve elvileg itt is szerepel,meg házigazda 1-2 fórumban. Innentől már jobban rákattant a szemem sok vele kapcsolatos hsz-re, hol pozitív, hol negatív visszhanggal,persze a kutya se olvasta vissza a sok hónapot vagy évet, de rá lehet keresni. gondolom néhányan itt biztos ismerik.
    Nekem a zenéje szimpatikus, újszerű, egyedi, néhány száma és ahogy láttam remixe meg kifejezetten brilliáns mondjuk egy szarrá ajnározott BCR minden nap 1 új nevet kényszerbetegségben kiköhhintő előadóhoz vagy egy TQ tv-bemondónőből italohercegnővé avanzsálódott valamihez képest, de sorolhatnék sok más példát, nem lényeg.
    Amiben a jelenlegi hasonló italó-sabb felhozatalban nincs nagyon párja (azaz rettentően kevés a párja),az a nagyon komoly szintihangok, már-már szintiorgiák, és rendkívül kidolgozott, valóban nem egy kétakkordos, hanem bonyolult dallamok, legalábbis a frissebb zenéiben, mert én még nem tudtam végignyálazni mindent,annyi van, tehát van, aki ezekért megőrül, van aki meg nem tudja feldolgozni az inputot, ez már zenei hallás és ízlés kérdése. No meg aztán amit nem sokan tudnak vagy csinálnak (bár mostabnában egyre népszerűbb ténykedés), ez a fickó nagyon jól mozog több stílusban is, és jól keveri a stílusjegyeket is.

A vidijei is jók,persze látom, hogy nem saját stáb csinálta,hanem össze vannak dolgozva némelyik egész ügyesen, de sokkal élvezetesebb így nézni,mint sokaknál egy statikus béna képet vagy egy rogyásig variált puncis borítót arial vagy century betűtípussal meghímezve (sufnituning 3000 készlettel). Vidiben az újabbak között nyilván TQ-féle csapat és Italove-ék mögött azért érezni az anyagi fedezet többletet. :)

Ez az új zene nekem is bejön, remélem ez nem lesz baj másoknak, emiatt is mertem belinkelni, persze találtam még jónéhány elég komoly kompozíciót tőle, zeneileg (a saját stílusában) szerintem tök simán ott van a mostani csúcsokon, vagy azok közelében, és bár lehet, hogy pont a dallamok összetettsége miatt nem tudnám most azonnal eldúdolászni,amiket halottam, de hogy dallamtalan, vagy jellegtelen lenne, az maga a totális baromság, megkérdeztem magamtól,mit rakjak mellé, és amit tudnék, az most nagyon kevesek zenéje a jelenből...
    nos a vokál lehetne erősebb, néhol azért nyúzza a fülem, néha meg egészen jó, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy akár csak ezen az oldalon nem tudnék vagy 10-et összemazsolázni mások mostani eresztéseiből,ahol hullagyengébb az ének vagy a dallamvonal,mint egy Mflex számban, szóval ez részben szubjektív,részben meg tény. Az is tény, illetve feltűnt, hogy annak ellenére, hogy Mflex megjelenési felületein (kb. 5-6 közösségi meg videóoldal helyen is láttam mostanában) szinte minden mostani italo eresztésnél egymagában is szinte nagyobb az össztábora, a nézettssége és hallgatottsága,mint az összes többinek együtt (mondom, hogy szinte, tehát nem számoltam meg pontosan, csak arányaiban tűnt fel, amin kifejezetten meglepődtem),talán ez némileg megmagyarázhatja(?) azt az itteni, amit én láttam 1-2 ellenséges vagy irigykedő magyaros mentalitást, de igazából máshol én csak pozitív őrjöngésbe futottam, még nemzetközi vízeken, 1-2 külföldi fórumon is (by gugli), persze az is lehet, hogy itt személyes ellentétek vannak,vagy csak tényleg botfülű néhány ember, mint pl. akkorát már rég röhögtem hsz-en,mint amit italove írt, hogy ez a waiting all night egy david lyme bambina alapon fut (csak mert van benne 1mpnyi szinti ütemre hasonló, de egyébként totál más hangzásvilágú részlet). A többi elvont gondolati részre ebből a nézőpontból felesleges is reagálni, mert alapvetően széllel szemben nem hugyálunk, ugye.
    Én elnézést kérek italove-tól, mert nem ismerem őt sem, meg innen még mást sem nagyon, pontosan semennyire :), de ezt a véleményét azért majd zenei szakágon ne erőltesse, persze ettől még simán elfogadom, hogy neki ez az mflex zene vagy zenék nem jönnek be akár csak azért se alapon és ennyi, de csak ezért ne írjunk rá abszurd hülyeséget.

És ha már magyarok, akkor egy másik, inkább klasszikusabb vonalon nagyon örültem Italoboxnak is, mert neki is van jónéhány príma alkotása (és ahogy látom is szereti a neveket), de azokat itt meg is találtam. Mondjuk ő szorosabb értelemben vett előadó, de van még magyar ebben az italo stílusban,akinek saját szerzeményei vannak?
    Mondjuk nekem már ők ketten is bőven meglepetésszerúek voltak.
  • italove
    A David Lyme alap (Bambina) jó, csak ami felette van szinti, az nem tetszik. A szokásos jellegtelen, megjegyezhetetlen, felesleges túlcifrázás. Nekem a vokál sem jön be, valahogy nem érzek kényszert, hogy dúdolgassam. Hát ez van, biztosan nekem van botból a fülem! De ízlések és pofonok. Ha valakinek tetszik halgassa egészséggel!
  • Nastar
    Ez az Mflex embertelen jó zenéket csinál, egyszerűen brilliáns (Waiting All Night) ez most mindent visz nálam és ez a vocal az utobbi zenéiben hát a hideg kiráz amikor hallgatom.
  • italove
  • Iggy
    M. P. I.-Y. & I
  • Gabriel Nadler
    Miss Plug Inn / Clima (3) ‎– You And I
    Label: Bordello A Parigi ‎– BAP025
    Format: Vinyl, 12"
    Country: Netherlands
    Released: Jun 2014
    Genre: Electronic
    Style: Italo-Disco, Electro

Tracklist
    A1 – Miss Plug Inn You And I
    A2 – Miss Plug Inn You And I (The Rimshooters Remix)
    B1 – Miss Plug Inn You And I (Hard Ton Remix)
    B2 – Clima (3) Du Und Ich

• AeroCool
    Zenéljetek srácok ne egymás vérét szivjátok... :-)
  • AeroCool
    :-D
  • reynaud #19341
    Ez a vita abból indult hogy védem egyik kedvenc zenei stílusom,s annak egyik képviselőjét a Joy-t!Ezzel osztanám az észt? :)))))

Egy kis olvasni való!

Velem ne személyeskedj,ha jól tudom nem ismerjük egymást,értelmi képességeimre tett jelződért,egy komolyabb zenei fórumból azonnal kitiltanának!
    Egyébként kategóriás DJ vizsgám van,azt ész nélkül és zenei ismeretek nélkül,de még azokkal együtt sem osztották akárkinek anno!

Gondolom hallgattál magyar rádiót a 80s évektől,s ha tényleg kedveled ezt a stílust akkor tudhatod hogy a zenei műsorokban az italo-disco egy lenézett,mostohán kezelt zenei műfaj volt!
    B.Tóth László,Komjáthy György és Haluska Imre voltak akik játszottak italo zenéket,és csak utóbbi személyről mondhatjuk el hogy valóban kedveli is a stílust!
    Manapság ha bekapcsolod a rádiót akkor Ákos megzenésített verseit hallhatod,úgy óránként hármat,és hetente 1x esetleg feltünik az 'I like Chopin vagy a Tarzan Boy"

Talán ezek után érthetőbb (remélem) miért védem a minőségi jó disco zenét!

Téma és vita részemről zárva,bármit írnál nem fogok válaszolni rá!
    Tudnálak én is minősíteni téged,de nem teszem!
    Van egy bölcs magyar közmondás......!
  • kaposi1
    300 példányban a Savage vinyl . Siess István!
  • rain70 #19339
    Látom, hogy szövegértelmezési problémáid vannak.
    Még mindig ez a véleményem róluk és ez a két zenéjük az, ha már muszáj hallgatni Joy-t, akkor ezeket hallgatom, vagyis valamilyen szempontból tetszenek, ennyi.
    Most már nincs, de abban az időben, mikor ezek voltak slágerek, igen sok buzi ismerősöm volt, akik megvoltak őrülve értük. Mielőtt belekötnél, én nem vagyok az, csak éppen nagyon jó haverok voltak attól függetlenül. Az, hogy ki milyen ember vonzódik, engem nem érdekel. Én, családos ember vagyok 3 pici gyerekkel. Az egyik már 10 éves, ő a legnagyobb.

Az utolsó mondatodra reagálva pedig, pont te teszed ezt, egy pc mögött és osztod az észt, amiből nem sokat kaptál, mikor sorba kellett állni érte.

Atiapuka:
    Igen kedvelem azt a bandát is, de nagyon!

Az új Mflex zene meg egyszerűen gyilkos, már jó értelemeben írva.
    Hallatszik, hogy nagyon sok munka van mögötte és nem akármilyen hardverekkel dolgozik a csávesz, akit visszaolvasva valóban egy nagyképű seggfejként küldött el több embert is a franca, néha jogosan, csak a stílusa volt nagyképű. Vagyis, aki erre a zenére azt mondja, hogy szar, abból az irigység beszél, vagy menjen hallásvizsgálatra, a sértődést és a zenét külön kell választani. Na ez italo a javából, nem akármilyen hangszereléssel és megoldásokkal!

Ez tetszik, de olvasva a hozzászólásokat, nem vagyok egyedül.
  • amaximus
    elnézést a bénaságért, nem tudom mit a fene nem tetszett az 1. két linknél,pedig ua. csináltam,mint a többinél,na mindegy, a hülyeséget még szoknom kell.
  • amaximus
    Mflex - Waiting All Night

• amaximus
    Vincenzo Salvia - Tramonto d'agosto

• amaximus
    bocsi, a 19333 törölhetö,aki tudja, és esküszöm, ILYEN HULLADÉK FLASH BESZÚRÓ SZKRIPTET ÉN MÉG FÓRUMON NEM LÁTTAM! SZUPI EZ AZ ESGÉ! :)
  • amaximus
    Össze akartam gyűjteni 2 tucatnyi ezévi vagy újabb viszonylag újdonságot a fórumtéma vagy aközeli fronton, egész jó kezdő-listát állítottam össze , de aztán "szomorúan" (értsd örömmel) láttam, hogy itt már jártak, tehát azokat nem ismételném,bár elég érdekes a keresője az sg-nek, szóval, ha valami volt már,akkor bocsi érte. Mondjuk ezt a fórumot és a linkeket követni szinte lehetetlen.
    nu-disco vonal itt játszik ebben a fórumban?már arra gondolok,ami hangzásilag viszonylag közel van az italohoz.

Vincenzo Salvia - Tramonto d'agosto

Mflex - Waiting All Night

Double Love - I Need You Tonight
    (elég pancsolt, de hát ez van)

Sara Noxx - Vampire

Vincenzo Salvia - Domenica feat. Giusi Telesca

Vincenzo Salvia - Gelato Party

Vincenzo Salvia - Hearts on the chess board

Tommy - Frequency Modulations
  • atiapuka
    Srácok, a zenéről legyen már szó, ne a buzikról! Arra ott a média.:)
  • atiapuka
    T. Anders-ről írtam egy szösszenetet szerintem Breki topikjában pár hónapja ...
    Akkor átbogarásztam a diszkográfiáját. Van pár száma, ami tetszik is. Pl. a Love you a lifetime száma tök jó.
  • reynaud #19330
    Leírtad hogy nyálasnak tartod a Joy zenéjét,én erre válaszolva írtam hogy szerintem meg nem az! (mindenféle felháborodás nélkül)

A 'Silent Circle és Saphir' ugyanaz az eurodisco vonal mint a Joy zenéje,az természetes hogy nem ugyanazon hangszereléssel!

Joy és a buzik?..... ezt honnan vetted,vannak ferde hajlamú barátaid akik Joy-t hallgatnak?
    Egy embernek a szexuális irányultságát zenei stílusokkal összepárosítani,több mint hülyeség!
    Ismerünk mindannyian rocksztárokat nem is keveset akik bevallottan melegek,biztosan nem a Joy a kedvencük!:)))

Nem akarom előirni hogy mit hallgass,de ha leírsz valamit annak legyen alapja és próbálj meg korrekt módon válaszolni ha találkozol ellenvéleménnyel!
    A zenei ismereteidre kapsz egy kampót tőlem, pld..Blue System stílusát egy kalapba rakni a Modern Talking zenéjével,hüha.....gondold át mégegyszer!

Magadnak is ellentmondasz amikor beismered hogy kedveled a Joy két zenéjét!
    Akkor hogy is van ez?Ne hallgass Joy-t ha nyálasnak tartod még a végén felmelegszel!

Ez a zenei fórum azért tart ott ahol,mert jó magyar szokásnak megfelelően olyan emberek mint te egy gép mögül mondja meg a frankót,fikázik mindent mert azt gondolja attól talán jobb élete lesz!
  • atiapuka
    Írod a dallamos rock-ot.
    Na azt én is kedvelem.
    Axel Rudi Pell zenéit ismered? Teljesen olyan, mint a Scorpions. Nagyon szeretem.
  • rain70 #19328
    Tulajdonképpen nem értem a felháborodásodat ember!
    Ez egy fórum és én leírtam, hogy a JOY (az én) véleményem szerint egy nyálas és talán buziknak jobban bejövő zenét játszó banda volt.
    (nehogy megsértődjenek a melegek)
    Mindig ez volt a véleményem és most is marad, de ez legfőképpen a hangszerelésükre értendő és az énekes túl nőies hangja miatt volt.
    A touch by touch és a valerie számukat, viszont a mai napig kedvelem. Ugyanígy érzem a Bohlen zenéket is, melyeket már megkülönböztetni sem lehetett, mert annyira egyformák voltak, mint egy ikerpár. Teljesen mindegy, ha az CC Catch, Anders, vagy éppen Blue system alatt futott, bár a végén próbált néha változtatni. Csak az énekesek voltak mások, a zene ua volt.

A zenéi dallamosak voltak, de nyálas hangszerelés volt alatta. nekem az nem tetszett megint. Bár biztosan jóval nagyobb az ellentábor, akinek bejött Bohlen stílusa, mert egyébként nem lenne régóta milliárdos. Én nem tartoztam közéjük.

A többi felsorolásod meg nem tudom, hogy jön ide, mert Silent Circle és a Sahpyr is mindig kedvenc volt. Heavy metal is hallgatnék, ha tetszene, de mivel az italo korszakban nőttem fel én is és ez a stílus volt, amitől mindig borzongtam jó értelemben, ezért nem hallgatok HM-et. Viszont a dallamos rock zenéket szeretem, pl Meat Loaf zenéit, akivel volt szerencsém személyesen is találkozni a 90-es években.

Őszintén szólva, nehogy te mond már meg, hogy nekem mi tetszhet és mi nem!

• reynaud #19327
    Egyszerű de kellemes mai modern disco zene hivatalos 2014-es verzió.
    Thomas hangja utánozhatatlan,egyedi!
    Érdekesség hogy néhány napja egy amerikai zenei fórumban láttam elöször,ott pozitívan fogadták!!!
    Cherry Lady's korszakát én nem igazán kedveltem,de a lírai ("Wild Wild Water,Keep Love Alive) MT zenék,valamint szóló zenéi gyakori vendégek a cd lejátszómban!

Thomas Anders - Everybody Wants To Rule The World '2014

Akinek tetszik, innen letöltheti : MT fans
  • atiapuka
    Én is szeretem, mind a hangja marha jó, és a zene is tökéletes, szerintem.
  • kaposi1
    Multidézésnek meg is hallgattam most a komplett vinyl-t .
    Még mindig nagyon jó.
  • atiapuka
    Akkor éppen jó időben voltam.:)
  • kaposi1
    Akkor az egy jó áruház.
  • atiapuka
    Egyetértek Lacival.
    És szerintem sokan szeretik még Joy-t, és az alább felsorolt előadókat.

Múltkor szólt az Auchan-ban a Saphir - I'm alive. Tök jó kedvem lett tőle, mindig is imádtam ezt a zenét.

• kaposi1
    Nem csak te kedveled a a Joy-t.
    Anno a maga idejében felénk a Valerie és a Touch By Touch kihagyhatatlan volt a Disco műsorából.
    Hiszen még külön tánc is volt erre a két dalra.
    Többek között az ötös fogat amit leírtál fogalom volt annak idején. Számomra kiemelten kedvelt előadó a Silent Circle.
    Rengeteg jó,kedves élmény köt a dalaihoz.
  • beva02
    Köszi sasolom
  • atiapuka
    Jaj bocsi, lehet, hogy kapok azért, mert 80-as előadókat említek ebben a topikban.
  • atiapuka
    Bad Boys Blue > Silent Sircle > Joy > Solid Strangers > Saphir tényleg szuper előadó mind, de azért szerintem még számtalan képviselője van, kik méltán híresek a műfajban.

Annyira sokan, hogy képtelenség felsorolni őket.
    Így akik kapásból beugranak Max Him, Albert One, Fancy, és persze az Orlando vonal. Mellesleg éppen a She Has a Way szól nálam.:)
  • reynaud #19317
    A válaszom egyszerű:enged már meg nekem hogy én is leírjam a véleményemet,ha más leírhatja a véleményét amely ráadásul úgy ahogy van baromság!

Nyilván ha te tapsolsz hozzá nem velem fogsz egyetérteni!

Ez az egész zenei fórum egy álságos sumákság,még a végén kiderül hogy csak én kedvelem a Joy zenéit!:)))
    Bad Boys Blue > Silent Sircle > Joy > Solid Strangers > Saphir

Kedvenc 5 nyálas eurodisco formáció számomra!
    Nálam soha nem fognak átértékelödni a felsoroltak zenéi,mert én valóban kedvelem e zenei stílust!
    Summák banda!
  • atiapuka
    Találtam: Hátha kell valakinek.

van der Koy - Etolie Vipe Megamix

- Shame On You
    - Time And Space
    - Slave Of The System
    - Cheats For Glory
    - The Copper Age
    - Better Than You
    - I'm Not Liar

http://www37.zippyshare.com/v/73226394/file.html