42869
NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• reynaud #20399
    Leírtál 5 pontban sok marhaságot!
    Sok e topikban firkálgató fórumtársaddal egyetemben halvány gözötök sincs arról mi a jó italo-disco zene!

• magicboxx
    Én is leírom mit tartok jónak, és igényesnek. Egész hétvégén sikerült zenét hallgatnom. Ez a 4 zene nálam kimagasló volt masterelésben, hangzásban, mindenben

Savage - Twothousandnine (italo maxi - 2009)
    Antilles - You and Me (extended version - 2008)
    Sandra - Infinite Kiss (extended version - 2012)
    Cliff Wedge - Touch Me (extended mix - 2009)

Mind a 4 dalnál ugyanazt éreztem, hogy ők tudják, illetve érzik, hogy kell egy italo/euro stílusú zenének szólnia a 2000-es években.
  • atiapuka
    á, már nem mondok semmit, most meg ott van ...
  • atiapuka
    Ez marha nagy. Ugyanezt a videót szúrtam be én is este, erre az meg hova lett? Ki érti az SG lelkivilágát???
  • magicboxx
    Azért ne bántsd az oroszokat. Rengeteg nagyon jó van. Szerintem a Siberian Heat, D. White, Digitalo és társai azok. Sajnos a Beach Club Records kiadványok nekem se szívem csücske, azt hiszem az általam említett Boris Zhivago is ide tartozik. Ezekkel a Ken Martina-s projektekkel nem tudok mit kezdeni.
    Utoljára szerkesztette: magicboxx, 2014.09.28. 20:51:24
  • magicboxx
    Azt, hogy nem én vagyok a célközönség, azt én is éreztem
  • italofan95
    Egyrészt lehet, hogy a Youtube-on 128-as a zene, de az, hogy egymást elnyomják a szólamok, és hullámzik a hangerő, nem a bitrátától függ. :)
    Másrészt senki sem mondta, hogy az itt lévő zenék tökéletesek, sőt... Nagyon minimális hányadát szeretem csak a mai italo zenéknek, és azok nem az itt fellelhető ruszki vackok vagy Beach Club bullshit-ek. Mindig minden új Mflex zenébe belehallgatok, és mindig ugyanakkorát csalódok. Ötlettelen, izzadtságszagú, ihlet nélkül erőltet ki magából valamit. És ugyanezt megírom, vagy akár a szemébe mondom az előadónak, ha adsz hozzá elérhetőséget.

És csak hogy megmutassam, mit tartok igényesnek:

Utoljára szerkesztette: italofan95, 2014.09.28. 20:29:52
  • amaximus
    én még soha senkinek a fejét nem téptem le a véleménye miatt! legalábbis élöben nem! :)))
    én a thrash metállal nem tudok mit kezdeni, pontosabban tudok, nem hallgatom!SOHA!
    ugyanezt tudom javasolni nektek is, egyáltalán és még csak kíváncsiságból sem kell Nektek 3-toknak Mflex zenét hallgatni, és meglátjátok mennyivel jobb lesz a világ! :) azt csak sejtem, hogy mflexnek sem ti vagytok a célközönsége! én sem,mert nekem sem tetszik minden zenéje, és nem megyek lájkolgatni sehová sem, de ha a negativumokat akarnám kiemelni, nem pont ezt a számot szemelném ki. ha meg negativumokat akarok keresni,azokat 'akiket szintén nem szeretek,nem tudok vele mit kezdeni és hangzásban vagy énekben is zavarók' azt az eddigi közelmúltból és itteni többszáz oldalból mazsolázva szerintem kamionszámra össze tudnék én is gyüjteni, de általában csak továbbgörgetek,nem kommentálom, hisz szar lebeg itt is dögivel,nem csak a Dunán, de ha jön egy mflex, ne adj isten hozzá egy plusz gondolat,azt le kell verni azonnal. :) ezzel nem rád gondolok, csak úgy általában, de megértem! :)

• atiapuka
    Érdekes, nekem van pár Boris Zhivago szám, ami tetszik.

Egyébként ugyanígy vagyok Flexi zenéivel is, van ami tetszik, és van ami nem ...

De hát nem is ismerek egyetlen előadót sem (még a 80-as évekből sem, amit nagyon szeretek), akinek az összes száma tetszene ...

Nem is lehetünk telhetetlenek, szerintem az embernek nem sikerülhet mindig minden jól. Ráadásul ez a "jól", annyi mindentől függ.
  • magicboxx
    Csak csendben jegyzem meg, hogy teljesen italofan95 véleményével értek egyet. Több Mflex-es zenével találkoztam, de én se nagyon tudok vele mit kezdeni. Soha nem estem neki egyiknek se, ahoz túl új vagyok itt. Hangzásban és "énekben" nagyon zavaró. Sajnos nagyon sok új zenénél hallom ugyanezt... Ami jó példa rá például a Boris Zhivago zenék... Én fejemet se kell letépni...
  • atiapuka
    Nekem tetszik:

Italover Northern Lights
  • amaximus
    nekem csak a problémám, hogy akkor kezdünk (pontosabban kezd el 99%-ban 2db ember és itt) nekiesni de nagyon egy zenének, ha az Mflex névvel párosul. ha nem az,akkor minden mindegy, átmegy itt a leggagyibb,legostobább,legszarabb hanghullámhányadék is!
    nem tudom mit és hol ártott korábban ez az mflex gyerek, de nagyon a bögyében van itt pár embernek.
  • amaximus
    teljesen megértelek és szerintem sokan örülnek is neki, ha Te már soha többet nem fogod ezt meghallgatni! :)

hatalmas nagy szerencse, hogy az itteni tetszetösnek jelzett zenék szinte tökéletesek! túlontúl is!
    dallamban, fülbe be- és kimászásban,hangeröben, izgalomban, percekben.
    igen, én is úgy találom, hogy itt ezen kívül minden más zene aduász a maga nemében. szerencsére, hogy azért van itt ez, hogy tudjuk a többi eszméletlen jó zenét mihez viszonyítani.
    nos, én úgy elfogadom amit irtál,ahogy van! bár egyetlen1 betüjével sem értek egyet, és én nem így hallom, de ez csak apróság és rendszer kérdése, és az én véleményem szintén 'senki személye ellen nem minősül sértésnek/támadásnak!'

mindezen grandiózus szakvéleményedet egy youtubra szánt 128kbps mp3ból meríted és azon a hangrendszeren,amiröl audiofil legendák és potméterek +6/-6db szinten tekergethetöségével keringenek!whoáááá, fantastic! :)

természetesen várom,várjuk a másik italo...szakvéleményt is,ami megrendíthetetlenül meg fogja erösiteni az elsö italo... szakvéleményt.
    már csak az a kár,hogy ezt valoszinü nem olvassa sem a szerzö, sem a nezöi,rajongoi többsége,igy nem tudnak teljesen azonosulni e remek gondolatokkal.részemröl egy vélemény a tied is,vártam is és örülök, hogy leirtad és már jelzem elöre, italo...2.0 véleményét is elfogadom és elöre boritékolom!
  • atiapuka
    Miért félek már megint, hogy újabb cirkusz lesz ebből?
    Nekem az a tapasztalatom, hogy flexi zenéjéről vagy jót, vagy semmit.
  • italofan95
    Sokmindent tudnék erről mondani, de hogy igényes azt nem. Okok, amiért ezt állítom:
    1. Borzalmasan szól. A szólamok elnyomják egymást, hullámzik a hangerő (pl. a snare-nél nem hallatszik a lábdob). Ez a limiter miatt van, amitől valahogy nem tud megválni.
    2. Se füle, se farka. Nincs egy komplett dallam, ami fülbemászó lenne, és egy egészet alkotna. Ezek csak random egymás után pakolt hangok.
    3. Unalmas. Nem történik benne semmi. 3 percig talán le tudna kötni (nem), de ez több, mint 7 perc.
    4. Ugyanolyan, mint a többi. Semmi különbséget nem veszek észre.
    Figyelem! Ez a HSZ senki személye ellen nem minősül sértésnek/támadásnak.
    Utoljára szerkesztette: italofan95, 2014.09.28. 18:55:57
  • amaximus
    bocs,megelöztél, én is most láttam! :)
  • amaximus
    ez még elég ropogós!
    nekem K. bejön, szerintem minden szempontból igényes lett.

Mflex - Search A Heart

off: le@om hogy majd jön ita-lóvé és beleköt!mert belefog,az 100%!
  • sanyo71
    Friss és ropogós
    Mflex - Search A Heart (Italo Disco)

Aztán senki se tartsa magába a véleményét oly régóta nem volt egy kis cirkusz
  • amaximus
    ha pluszban azt mind ideraknánk mindannyian,ami nem jön be, akkor nagyon nagy bajban lenne a fórum!

nekem nem is a csaj hangjával van bajom, hanem azzal, hogy fingom sincs, mi akart ez a borzalmas katyvasz lenni!
    mert hogy nem volt józan,aki csinálta,az biztos!
  • atiapuka
    Nocsak, azt hittem, csak nekem nem jön be.
    Mondjuk nekem kevés női énekes jön be a new italo-k közül.
  • amaximus
    ezt a BÜNTETÉST ki érdemelte meg itt?
    ugye nem csak azért raktad be,mert ez újdonság? nehogy felkerüljön ez is valami italo hits válogatásra!
    kár hogy nincs hányós emotikon,mert beraknék! :)
  • gyula1971
    We own the night ALDENTE New Italo Disco 2014
  • Musachy
    Nekem az angolon kívül az olasz és spanyol jöhet, a francia is, de a végén fordítva: a német néha jó, de az orosz totálisan kizárt...
  • magicboxx
    A zene nagyon rendben van, de én nekem az ének nagyon hiányzik. Kevésbé kedvelem ezeket az instrumentális dolgokat.
  • magicboxx
    Az angol az alapvető, de semmi bajom az olasz vagy spanyol nyelvű dalokkal, a francia nyelvű diszkózenét meg kifejezetten szeretem. Pld. Debut de Soirée, Stéphanie... Orosz, ha csak nagyon-nagyon tetszik. Német teljesen kizáró ok.
  • Musachy
    Ez a muzsika nagyon is rendben van.
  • narumon
    Nem csak italoban, de én az angol nyelvű zenéket szeretem, de az olasz és a spanyol sem feltétlenül zavaró, valamint dallamos északi/finn zenét is hallottam már. Az orosz és szláv nyelvek az nálam kizáró ok, csakúgy mint a német. Itt most természetesen énekről beszélek, mert a jól elhelyezett német beszéd nem olyan rossz egy zenében (pl Eins, Zwei, Polizei, stb)
  • Musachy
    Amikor kitetted a mintákat, esküszöm írni akartam, hogy hamarosan visszaköszön egy orosz válogatáson... De hogy ilyen gyorsan...
  • amaximus
    ajánló!
    ismét két görög srác,keresztnevükböl összefont elöadó névvel és sok retro szintihanggal debütáltak, majd rájöttek , milyen jó lenne kicsit italo disco és szintipop keveréke alapokon zenélgetni, és hát néhány zenét össze is komponáltak, amik elég egyformák, de van néhány egész hallgatható is benne.

Evanton - Burning For Your Love

és bö két hete ez is megszületett Time Of Our Lives is,mely az egy hónappal korábbi Saga címü számuk gyors átirata lett.

Evanton - Time Of Our Lives (DL) pre

• atiapuka
    Srácok, szerintem arról is lehetne közvéleménykutatást tartani, hogy mely országbeli zenék, illetve milyen nyelvű zenék a nyerők nálatok?

Én nagyon kedvelem a skandináv együtteseket, svédeket, vagy éppen a dán Laid Back-et (legalábbis úgy emlékszem ők dánok).
    Aztán nekem tetszik a spanyol nyelv. Egyszer Laci mutatta Ryan Paris számát spanyolul, na az nagyon bejön.
    A szerb, horvát, orosz, francia, német zenék nem igazán tetszenek, de pl. van Coloniának, Stefan Remrelnek, 1-1 száma, ami tetszik. Érdekes, pl. a német Kraftwerk-től a The Models is angolul tetszik, és nem németül.

Ja, és az olasz zenék is csak elvétve jönnek be.
  • amaximus
    az oroszok mindent néznek :) , pont úgy, ahogy mi is ismerjük
    a nagyobb orosz,lengyel,ukrán nyilvánosan megnézhető fórumokat,
    illetve ahogy mi is (tőlünk is) be vagyunk regelve itt-ott-amott! :)

ez a válogatunk, az amit csak látunk tudunk rárakjuk ilyen cédészerűséges maszek gyűjteményekre sorozat ezzel a italo sorozattal amúgy még 2011 elején kezdődött, és talán lengyel fórumokon bukkant fel először, rögtön után a pedig az egyik legnagyon 0day music oldalra is bekerült.
    a hasonlókból eddig asszem megértünk már néhány típusú "sorozatot" az elmúlt bő 10 évben.
    viszont a sebességükre nem lehet panasz,valóban gyorsan rákerült a te mixed is, de megint a lengyel hajnal 2 órai forrás ment át pár órával késöbb orosz oldalakra,tehát valószinü lengyelek azok az oroszok. :) Engem érdekességképpen jobban érdekelne, hogy pontosan kik vagy milyen csoportok, DJ-ék vannak a név mögött.

• atiapuka
    A héten nem értem rá bővebben elmélkedni, a sok munka miatt.

De én szeretem még a 80-as zenékből a Moroder (igaz ezt csak erősen válogatva) és Patrick Cowley vonalat is.
    És Elena Ferretti zenéit is, igaz az már inkább euro dance stílus szerintem.
  • atiapuka
    Nekem a Friendly Fire a kedvencem tőlük.
  • magicboxx
    Megtörtént... A You and Me pld. iszonyat jó...

Jót mosolyogtam, az oroszok követik vagy a fórumot vagy italove blogját, mert pillanatok alatt felkerült az általam készített Tam Harrow zene az orosz torrent oldalakra. Ahogy néztem, egy csomó más zene is amiről beszéltünk...

Link
  • gyorgy74
    Antilles-t azt nézd meg feltétlen a nagy kedvencek egyike...;-)
  • Musachy
    Ja, a Dénáró számokat én is szerettem, de nem csak azt az egyet, szerintem van még jó pár, ami annak idején nagy kedvenc volt (illetve ma is).
  • Musachy
    Ez klassz, megvan losslessben.
  • magicboxx
    Farina / Crivellente rajongóknak (sajnos csak 320-as MP3)

Mauro Farina - Giuliano Crivellente ‎– The Golden Years - 1981 / 2000

Letöltés
  • magicboxx
    Különben pár zenét konkrétan meg kellett néznem (pld. Antilles), , amit írtatok, mert nem ismertem. Én nagyjából 2007-2008 környékétől nem nagyon foglalkoztam a műfajjal. Úgy alakult a munkám, hogy kifejezetten az új zenékre fókuszáltam. 2013-ban viszont új zene válogatás közben feltűnt Clay maxija (minden komolyabb 0day mp3-as FTP szerveren fent volt), a My Dream. Meg is lepett, ki csinál 2013-ban egy ekkora italo stílusú zenét. Utána néztem, le döbbentem, hogy magyar. Azóta újra elkezdtem komolyan figyelni az újdonságokat, és pótolni a kimaradt zenéket. Szerintem ennek részben az is az oka, hogy kicsit belefáradtam az újba. Kikapcsolódni igazán ezek a zenék segítenek. Öregszem
  • Biatomi
    van ott még sok érdekesség pl: szintipopo stb........