42869
NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• reynaud #25645
    Szia.
    Köszönöm a bizalmat,de az első kérdéseddel kapcsolatban,itt a fórumon vannak nálam sokkal tapasztaltabb tagok.

Azért megpróbálok segíteni,de nem tudom milyen anyagi kereteken belül ajánljak.

Az én első számú ajánlatom zenehallgatáshoz: Denon,nekem DP-59L masinám van,anno néhány éve én is kértem véleményt,ajánlatokat milyen készüléket válasszak,szerencsére akkor még aktívan fórumozott itt egy olyan tag,aki nagy tapasztalattal bírt a készülékekkel kapcsolatban,jó tippeket kaptam tőle,s végül az Ő ajánlatai közül választottam a Denon lemezjátszót.

Technics SL-1200GR
    Pioneer PLX-1000
    Thorens

Én ezek közül választanék ha majd lecserélném a jelenlegit!

A Technics -nek volt limitált kiadású készüléke brutál áron,900 ezer ft-ért ,300 db-ot dobtak ki a Japán piacra,fél órán belül elkelt az összes.
    SL-1200GAE
    videó
  • Musachy
    Van néhány, de CD-n nincs egy sem.
  • reynaud #25643
    Én még nem találkoztam itt az sg-n ezzel a blog bejegyzéssel,attól persze még előfordulhat hogy volt már linkelve.
    Igazán figyelemre méltó ,tapasztalatokon alapuló írás,ami a témát jól körül járja.

A válaszod korrekt,annyit tennék hozzá,az én tapasztalataim alapján ha CD vs. Vinyl akkor abszolút a vinyl felé hajlik a mérleg nyelve ha egy-egy felvételt igazán jó minőségben akarunk meghallgatni.
    Mindkét formátumnak megvan a maga előnye illetve hátránya a másikkal szemben,de aki azt állítaná hogy vinylen minden jobban szól az enyhén szólva nem fedné a valóságot.
    Személy szerint évekig teszteltem készülékeket,hangfalakat amire megtaláltam azt a hi-fi összeállítást amivel a CD lemezek is az én elvárásomnak megfelelően szólnak,a "loudness war" jelenséget sajnos nehéz kivédeni,mert ott alapban már torzítás jelentkezik,de.....

Még talán annyit,a mostanság kiadott vinyl lemezek hangminőségével kapcsolatban,egy konkrét példával,Magic System D.J - Inside CD-n és vinylről is meghallgatva,nem kis kontraszt hallható minőségben a vinyl javára,de persze tudnék ellenpéldát is mondani,amikor meg egy felvétel a CD-n szól jobban mint a vinylen.

Meg nem tudom állni a bejegyzés hozzászólásait is olvasva, hogy ne idézzek ide egy mondatot:
    "Az mp3-at ne említsük, az nem audiofil formátum, az játékszer gyerkőcöknek" ....totálisan igaza van!

• dlaslo
    Szia. Milyen lemezjátszót vegyek, neked milyen van?
  • ItaloMucsacso70
    Malcom and the Bad Girls - Love’s Bullet
    Special edition... 10 copies on black vinyl. Was able to locate 2 copies if interested PM me...

Belehallgatni itt!
    https://www.facebook.com/davidlinnyc/videos/10155561744063564/
    Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2017.11.07. 10:47:12
  • amaximus
    nem esküszöm meg rá, de ezt a cikket zeff 2-3 havonta elővette és ahol csak tudta, belinkelte.

te most fogtál egy zenét,de kiemelhetsz 111.111-et is hasonló tapasztalatokkal és én sem állítottam ennek az ellenkezőjét!
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

ettől még a maradék 3millió876.633 vinyles zene minősége bőven hagy kívánnivalót, nagyjából a 80-as és 90-es évek óta.ez persze nem konkrétana vinyl hangtárolás gondja,hanem az rögzítésre való előkészítés hibája, főleg technikai, gyártási.
    eszem ágában sincs akár a vinylre,akár a cdre azt mondani, hogy az a jobb vagy a másik a rosszabb, a véleményem konkrét fizikai lemezekre felkerült felvételekről szól, nem a formátumok háborújáról.
    az elmúlt 2-3 évben az sg pár zenei fórumába tévedt vinyl-ripeket meghallgatva nem hallottam 5nél többet,ami valóban minőségi volt (egyre kifejezetten emlékszem,amire azt mondtam, hogy hmmm,ez már valami, musachytól),de más látogatott fórumokat is szoktam ezirányban böngészni és az arányok többnyire lehangolók.ez persze szintén nem azt jelenti, hogy szar a lemez, csak rossz lett a digizés, de a hangképen azért így is lehet hallani, ha valami már alapvetően is rossz.

igen,persze hogy volt O lemezem is vagy akár jackson, van halen, queen, de akár neoton, hungária, abba, napestig sorolhatnám, és rengeteg olyan előadó,akiket élvezet volt rajta hallgatni, így volt alkalmam még kismillió másik előadó és zenei irányzat vinyl vs cd lemezeit is összehasonlítani.
    mindig volt olyan, ami a másikhoz képest lényegesen gyengébb volt valamiben vagy mindenben, és bár nem számoltam pontosan darabszámra, azért úgy átlagban úgy érzem nagyjából balanszolt a két frontvonal között, vagy ha ez inkább direkt a a vinyl felé döntöm,még akkor sincs semmi különleges,hisz két teljesen eltérő felhasználási területről van szó, amibe már évek óta beleordít a digitális piac.
    igen, tudom, bárki le tud nekem olyat játszani vinylről, hogy hanyattesek, ez így van, én sem mondom, hogy nem,
    csak én nem néhány tucat vagy néhány száz példáról beszélek, hanem a formátumok milliószámos arányairól. bő 30 év alatt több százezer zenén vagyok túl.sok mindent hallottam cédéről és vinylről is. hol az egyiken lepődtem meg,hol a másikon.
    főleg bobby o ra jellemző, hogy rengeteg féle kiadás sajnos rengeteg féle hangzással és sokszor ennyiféle maszterrel készült,ahogy épp a kiadónak jól esett. ezt szinte mindenki elfelejti, hogy a két hanghordozó masztere technikai okoból teljesen különböző,így nyilván sokszor teljesen mást hallhatunk. és sokszor még az sem biztos, hogy jobbat vagy rosszabbat, de MÁST. vannak pesze egyértelmű esetek,amikor nincs is mit mérlegelni.
  • reynaud #25639
    Éppen kézilabda meccset nézzek ,a szünet alatt linkelek egy kis olvasnivalót a témában.
    A véleményem meg majd később esetleg leírom.

Maxika olvasom egy másik topicban voltak vinyl lemezeid,pld. Bobby Orlando zenéit volt már alkalmad vinylen és original CD-n is meghallgatni?
    Musachy neked ha jól emlékszem vannak new-italo vinyl lemezeid,van rá lehetőséged hogy ugyanazt a dalt vinylről majd CD-ről is meghallgasd?

Nekem az imént leírtakra meg van a lehetőségem,és mást hallok mint amit ti állitatók....na majd folytatjuk.
    Utoljára szerkesztette: reynaud, 2017.11.06. 20:03:33
  • Zephyr Retiring
    Ámen :)
  • amaximus
    szó sem volt audio cédé minőségről
    digitális felvételekről volt szó, akkorában tárolod,amekkora az eredeti minőség, jelenleg akár sacd minőségben is.
    ha annyi trágyát hallottál volna már vinylen,mint én,akkor hagynád már ezt a vinyl-minőség hasonlítgatásokat.

kiváló zene, kiváló vinyl maszter,kiváló zenei maszterrel, kiváló alapanyagok,kiváló gyártás,nyomás, ekkor lehet a vinyl kiváló, ha bármelyik hibádzik vagy hiányos, máris ugrott a vinyl analógos jellemzőinek előnye.

ha röhögni akarok,egyszerűen letöltök 24/96 vagy 24/192ben digizett vinyleket, meghallgatom és többnyire lefordulok a székről attól a borzalomtól,amiket sokan minőséginek hívnak,mert annyira szarok még akkor is, ha levonom azt a rögzítéstechnikai hibafaktort,hogy sokan a célra tökéletesen alkalmatlan technikával akarnak nagyfelbontású digitalizálásokat csinálni, vagy csak eleve olyan gyenge a lemez, hogy még cd minőségben is bűn bedigizni. sajnos ez a nagyátlag, rikta,vagy kevés kivétellel.
    az emberek 99%-a keveri a felbontás és a hangminőség szavakat,azt képzeli, a nagy felbontástól hirtelen magától megnő a minőség is. sajnos ez nem így működik.
    ezt persze tudom, neked nem kell magyaráznom,
    hisz úgy sem értenéd! :))))
    Utoljára szerkesztette: amaximus, 2017.11.06. 18:55:57
  • Zephyr Retiring
    Kivételt képeznek ezen állítás alól azon élő felvételek, amik eleve 24 biten és 96 kHz jelálvitellel lettek rögzítve. Mert ebben az egy esetben, máris értelmet nyer a vinyl, ugyanis az nem korlátozódik le a 16/44,1-es cd tartományra.
    Mert a bakelitosok elsősorban a cd minőségtől jobb hangzást kedvelik, és csak utána a fizikai kontaktust.
  • amaximus
    jó a meglátás, de a vinylgyűjtők jobbára a fizikai kontaktust szeretik, sőt oda vannak érte. megfogni, kivenni,berakni,felrakni, ilyenek,ez számukra színtiszta szex.
    annyival egészíteném ki, hogy egy stúdió maszter minőségű,vagy már eleve digitális felvételnél soha nem lesz jobb a vinyl verzió, legfeljebb másabb, hisz a vinylre is többnyire át- vagy újra kell maszterelni a felvételeket.ezek pedig az ilyen stílusú kiadványoknál hozzáértés hiányában kevés kivétellel nem szoktak túl jól sikerülni.
    Utoljára szerkesztette: amaximus, 2017.11.06. 16:56:57
  • Musachy
    Pedig pont az efféle zenék esetében nem ad többletet a hangzásban a vinyl lemez, viszont esztétikailag meg a fizikai jelenléte miatt igen. A többi csak a divathullám meglovaglása.
  • AeroCool
  • reynaud #25632
    s hamarosan új dal...Oh my own (demo) - Mflex Sounds

• reynaud #25631
    helyes!
  • amaximus
    jó,akkor lazulok én is.
  • reynaud #25629
    Most kiszúrok veled!
    Kiemelem ezt a mondataidból : "kiemelkedik ez a remix" ,ohh igen Rain,egyetértünk!

Memory Lane óriási zene,ahhoz egy laza italo disco zenét ne is hasonlítsunk!
  • reynaud #25628
    A dalaival kapcsolatban az elmúlt években nem kevés érdeklődés volt vinyl megjelenésről.
    Akik ezt a formátumot részesítik előnybe zenehallgatáshoz azoknak egy jó lehetőség,nem kell ahhoz fanatikus műgyűjtőnek lenni,a dolog ennél lazább és egyszerűbb!
  • rain70 #25627
    Szép szürke vinyl, egyedi.
    Két bazi nagy slágerrel!!!!
  • amaximus
    világos. bár egyre sötétedik.
  • rain70 #25625
    Én azt írtam dallamosabb, ezek meg fosok néha már hamisnak tűnnek, de ez az én véleményem baszdki.
  • amaximus
    ebben annyi dallam van, hogy el sem fér a 2 kezemen baszdki. akkor tényleg hallgass mást.
  • amaximus
    jó,de ezen a bazinagy kerek izén 2 db zene van? nyilván ez is limitált példányban, a néhány fanatikus műgyűjtő rajongó kedvére.
  • rain70 #25622
    Nem tagadom, nem vagyok oda a műfajért, de azért régebben sokkal jobb és dallamosabb space zenék kerültek napvilágra.
    Nincs szar kedvem, csak a véleményem írom le, nyilván nem kell vele egyetérteni.
  • reynaud #25621
    + (B1) No Escape
  • rain70 #25620
    Vinyl Mflexék-től?

És csak a love in the rain van rajta, vagy ez egy főcím a többi mellett?
    Gratulálok!
  • amaximus
    ezt majd a space rajongók lerendezik egymás között, én nem sok ilyen felépítésű és hangszerelésű dalt ismerek, ami nem a tipizált spacesynth kaptafára készült volna, más szempontból lehet, hogy el vagyok igénytelendve, mert ezt kifejezetten érdemesnek hallom ajánlani, vagy az is, hogy neked ma is szar kedved van,csak azért jöttél, hogy itt ki tudd engedni vagy csak simán nem is hallgatsz spacesynthet.
  • rain70 #25618
    A sok szar között kiemelkedik ez a remix, ami valójában szinte semmilyennek tűnne egy jobb zene, pl Memory lane mellett. Miguel csávesz is mehet lassan nyugdíjba, hacsak ennyit tud manapság kiverejtékezni.
  • reynaud #25617
    Visszaigazolás a zenéire írt véleményemre,aztán lehet folytatni,mondjuk egy következő kiadványon (Rock My Heart + Where Are You) párosítást eltudnék képzelni!

Bravo Mike!
  • rain70 #25616
    Jó válasz.
  • rain70 #25615
    Ez előbb mintha azt láttam volna oda írva, hogy hatalmas, de lehet csak álmodtam.
    De akkor használom én, hatalmasan szar és unalmas ez a szépizének nevezett dal?

• amaximus
    hát az,aminek hallatszódik
  • amaximus
    amíg PCR bohóckodik,
    addig jöjjön egy vadiúj és egyedi SPACESYNTH megjelenés, amiben felsejlenek valódi zenei elemek is, mindez a goa-tól space-re átnyergelt Filipe Santos műhelyéből.

7 perc 28 mp !

Filipe Santos - Atlas
    Utoljára szerkesztette: amaximus, 2017.11.05. 16:57:17
  • reynaud #25612
    nem találom a megfelelő jelzőt amivel minősíthetném,talán angolul, (awful),ez még poénnak is valami borzasztóan rossz!
  • rain70 #25611
    Ez miez?
  • rain70 #25610
    Fasza, tetszik!

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A banános gyévuská. A zene moslékovics szaracsinov!
  • reynaud #25609
    A CD-re ez a tényleg remek dal, extended verzióban van felpakolva,szerintem elsősorban a két Digimax remix a húzós zenék ezen a válogatáson.
  • amaximus
    hát, ha kimondtad,akkor nincs mese, ez kell!
    ezek a dalok egy nagy fröccs mellett elmennek, de mirko eddig nem ismert árnyoldalát tükrözik, vagy csak annyi B/C oldalas demót gyártott az elmúlt évek alatt, hogy eszébe jutott,milyen poénos lesz majd kiadni azokat is csak bcr stílusban.

• ItaloMucsacso70
    D. BLACK - Vodka Girl
    MAURO MISSION - Hey Italo
    NEON SHADES - I Love The Night

Nekem ezek kimondottan tetszenek Mirko-tol!
  • amaximus
    minden dalt azóta kedvel valaki vay bárki,amióta megjelenik.még a legrosszabbakat is.
    ez egy elég gyenge tömegtermék, nem is baj, hogy sok hónapja nem is tudtam róla.