-
nem esküszöm meg rá, de ezt a cikket zeff 2-3 havonta elővette és ahol csak tudta, belinkelte. 
te most fogtál egy zenét,de kiemelhetsz 111.111-et is hasonló tapasztalatokkal és én sem állítottam ennek az ellenkezőjét!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
ettől még a maradék 3millió876.633 vinyles zene minősége bőven hagy kívánnivalót, nagyjából a 80-as és 90-es évek óta.ez persze nem konkrétana vinyl hangtárolás gondja,hanem az rögzítésre való előkészítés hibája, főleg technikai, gyártási.
eszem ágában sincs akár a vinylre,akár a cdre azt mondani, hogy az a jobb vagy a másik a rosszabb, a véleményem konkrét fizikai lemezekre felkerült felvételekről szól, nem a formátumok háborújáról.
az elmúlt 2-3 évben az sg pár zenei fórumába tévedt vinyl-ripeket meghallgatva nem hallottam 5nél többet,ami valóban minőségi volt (egyre kifejezetten emlékszem,amire azt mondtam, hogy hmmm,ez már valami, musachytól),de más látogatott fórumokat is szoktam ezirányban böngészni és az arányok többnyire lehangolók.ez persze szintén nem azt jelenti, hogy szar a lemez, csak rossz lett a digizés, de a hangképen azért így is lehet hallani, ha valami már alapvetően is rossz.
igen,persze hogy volt O lemezem is vagy akár jackson, van halen, queen, de akár neoton, hungária, abba, napestig sorolhatnám, és rengeteg olyan előadó,akiket élvezet volt rajta hallgatni, így volt alkalmam még kismillió másik előadó és zenei irányzat vinyl vs cd lemezeit is összehasonlítani.
mindig volt olyan, ami a másikhoz képest lényegesen gyengébb volt valamiben vagy mindenben, és bár nem számoltam pontosan darabszámra, azért úgy átlagban úgy érzem nagyjából balanszolt a két frontvonal között, vagy ha ez inkább direkt a a vinyl felé döntöm,még akkor sincs semmi különleges,hisz két teljesen eltérő felhasználási területről van szó, amibe már évek óta beleordít a digitális piac.
igen, tudom, bárki le tud nekem olyat játszani vinylről, hogy hanyattesek, ez így van, én sem mondom, hogy nem,
csak én nem néhány tucat vagy néhány száz példáról beszélek, hanem a formátumok milliószámos arányairól. bő 30 év alatt több százezer zenén vagyok túl.sok mindent hallottam cédéről és vinylről is. hol az egyiken lepődtem meg,hol a másikon.
főleg bobby o ra jellemző, hogy rengeteg féle kiadás sajnos rengeteg féle hangzással és sokszor ennyiféle maszterrel készült,ahogy épp a kiadónak jól esett. ezt szinte mindenki elfelejti, hogy a két hanghordozó masztere technikai okoból teljesen különböző,így nyilván sokszor teljesen mást hallhatunk. és sokszor még az sem biztos, hogy jobbat vagy rosszabbat, de MÁST. vannak pesze egyértelmű esetek,amikor nincs is mit mérlegelni.