NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• reynaud #25643
    Én még nem találkoztam itt az sg-n ezzel a blog bejegyzéssel,attól persze még előfordulhat hogy volt már linkelve.
    Igazán figyelemre méltó ,tapasztalatokon alapuló írás,ami a témát jól körül járja.

A válaszod korrekt,annyit tennék hozzá,az én tapasztalataim alapján ha CD vs. Vinyl akkor abszolút a vinyl felé hajlik a mérleg nyelve ha egy-egy felvételt igazán jó minőségben akarunk meghallgatni.
    Mindkét formátumnak megvan a maga előnye illetve hátránya a másikkal szemben,de aki azt állítaná hogy vinylen minden jobban szól az enyhén szólva nem fedné a valóságot.
    Személy szerint évekig teszteltem készülékeket,hangfalakat amire megtaláltam azt a hi-fi összeállítást amivel a CD lemezek is az én elvárásomnak megfelelően szólnak,a "loudness war" jelenséget sajnos nehéz kivédeni,mert ott alapban már torzítás jelentkezik,de.....

Még talán annyit,a mostanság kiadott vinyl lemezek hangminőségével kapcsolatban,egy konkrét példával,Magic System D.J - Inside CD-n és vinylről is meghallgatva,nem kis kontraszt hallható minőségben a vinyl javára,de persze tudnék ellenpéldát is mondani,amikor meg egy felvétel a CD-n szól jobban mint a vinylen.

Meg nem tudom állni a bejegyzés hozzászólásait is olvasva, hogy ne idézzek ide egy mondatot:
    "Az mp3-at ne említsük, az nem audiofil formátum, az játékszer gyerkőcöknek" ....totálisan igaza van!