42869
NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• Zephyr Retiring
    Kukoricaszár helyett..

New Roby - Hold Me in Your Heart (2017)

Akinek nem jön be a dallam, az is legalább valami szépet lásson már
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Oszt, ha jól viselkedtek, jövőre egy hasonlóan gyönyörű helyről posztolok majd ide képeket..

Csak vicceltem. Így is van már épp elég haragosom és irigyem

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.11.29. 10:55:49
  • Zephyr Retiring
    Bocs a késésért..csak most értem haza :D

A lentebb kifejtett véleményekhez (becsülettel végigolvastam mindenkiét) kivételesen nincs érdemleges hozzáfűznivalóm :)

Illetve csupán annyi, hogy öröm volt látni és olvasni, hogy van mindenkinek saját véleménye, és valamennyire sikerült elfogadni azt, hogy más, másként is gondolhatja..

Tehát mára mindenkinek egy piros pont ;)
  • reynaud #25804
    jajj nekünk ! .... majd jön a"halvány őszi rózsa + a sárgul már a kukoricaszár !

Bye Amaximus!
  • amaximus
    mára mennem kell, nemsoká jön a váltásom!
    zeff műsorszámai következnek több csatornán és fórumon is! jó szórakozást!
  • amaximus
    jó,akkor dacolj még picit nyugodtan,ameddig jólesik, de ha majd elmúlt, akkor nyugodtan ajánld azt, amit még a dackorszakod előtt is ajánlottál volna!
  • reynaud #25801
    Vannak köztük jók,de most dacos vagyok,ha maradok a fórumon,a jövőben kizárólag haverok dalait fogom népszerűsíteni!
  • amaximus
    tudom, hogy direkt rejtetted el benne, hogy megtalálhassam. a nagyok mind így csinálják!
  • amaximus
    tele vagy újjal vagy olyan újjal,amik jók is?!
    azért 1-2-őt ajánlhatsz belőle, hátha pont az kerülte el a figyelmünket.
  • Musachy
    tudtam hogy ez lesz...
  • reynaud #25797
    Türelem,ha maradok a fórumon,talán dobok majd egy fotót róla!
  • Musachy
    Megtalálta! Hatos!
  • amaximus
    nemmagyarázokmán!

• reynaud #25794
    Tolhatnék egy csomó új zenét,tele vagyok infókkal,de minek... inkább jöjjön az elmúlt évek számomra legnagyobb zenéje,nem italo-disco,attól sokkal több!

• amaximus
    véleményem szerint a rövidek után kéne egy vessző,ugyanis

'amik rövidek,' (azt ....azokat)
    visszaható névmás összefüggés miatt
    tehát így lenne helyes, zárójelben a visszahatás:

Amúgy azokat a hsz-eket, amik rövidek, (azt ....azokat) legalább többnyire el is olvassák,
  • Musachy
    Nemagyarázkoggyámá!
    Olyan szép és agyonbonyolított nyelvünk van, hogy kár lenne, ha nem halnánk bele a helyesírásába. Apropó nagybetű és net: én attól szoktam kiakadni, amikor valaki az e-mail címeknél a nagybetűket követeli...
  • amaximus

a 'tízenévesen' tízévesnek olvastam, ebből volt a félreértés.

jaj ne titkolózz már!
    Pioneer, Denon, NAD, JVC, Sansui, Marantz, Akai, Panasonic, Technics, Sony,Luxman, Krell, Mark Levinson?
    a fene sem emlékszik már,mik voltak a jobbak 80ban? :)

• reynaud #25790
    Jahh,erre emlékszem ,még elnézést is kértél a kisbetűvel kezdődő mondatok miatt.
    Nyugi,engem már nem zavar,írj ahogy jól esik!
  • Musachy
    Hol az a "vessző hiba"?
  • amaximus
    ja, igen, aha, úgy van!
    elnézést,ha rossz hatással vagyok a kezdőbetűidre, a fórumokon nekem ez csak gyorsírási praktikusság, nem nyelvújító szándék.
    sokáig bill.hiba miatt nem tudtam jól írni, volt amikor csak ékezetek nélkül angolról tudtam (az szörnyű, bosszantó és vicces is volt egyben), azóta sokat fejlődtem, de a kis-nagybetűs kezdés a neten csak formalitás, fórumozgatás közben akkora (semekkora) jelentősége nincs,mint mondjuk a tagoltságnak, vesszőknek, mondatközi vagy mondatvégi írásjeleknek. ha sokat és gyorsan írok, belecsúszik hiba, elütés, kihagyás, ez velejár, nem a tudatlanságom tükre.
  • reynaud #25787
    Ezt még 18 évesen a szakközépiskola elvégzése után kaptam a szüleimtől.
    Zenebarát családban nőttem fel,5 évesen már kezeltem a faterom lemezjátszóját,pörgetem a bakelit lemezeit!

1x volt műszerésznél a készülék,az EQ-t csináltattam,úgy kaptam vissza a mestertől hogy azt üzente a kollégámtól,vigyázzak rá mert ritka jó készülék,gyönyörű hanggal,persze én ezt tudtam,hidd el ez tényleg nagyon jól szól,videoton nane,nem egy kategória.
    Egyébként most egy 1980-as évjáratú erősítőt használok zenehallgatáshoz,hogy ez mi ,az titok!
    Talán majd egyszer lefotózom és feldobom ide!
  • amaximus
    a regények nem a többségnek vagy többséghez szólnak, a többségé a linkek, kattintható tartalmak. a hosszú agymenéses monológok válogatott szereplők közötti mono-dialógusok.

amúgy 2 mondatot írtál és egy vessző hibát ejtettél, egy ötvenmondatos válasznál a te esetedben lineáris arányosítással kalkulálva tényleg túl sok hibalehetőséget rejtene, megértem, hogy nem akarod tele-helytelen-írni az egész fórumot. de itt mi toleránsak vagyunk, senkit nem degratáltunk még le a helytelenírása miatt. remélem. várjuk a hosszú hszeidet.

• reynaud #25785
    A helyesírással kapcsolatban én is szóltam már,akkor leszavaztak,így aztán én sem törődöm már annyira vele.
    Hajlamos vagyok amaximus után ,kisbetűvel kezdeni a mondatokat.

Vannak azért témák,mondanivaló ,amiket sajnos nem lehet párszóval kifejteni,mert az a többség nem biztos hogy megérti mit akarsz közölni.
  • amaximus
    örömmel látom,nem egy hátrányos helyzetű családban nőttél fel! 10 évesen volt már ilyened? gratula!
    a hangzását azért mai füllel már biztos átértékelnéd, azóta sokat hallottál, az emlékek meg szépítik a valóságot. az én emlékeimben egy unitra valami vagy egy videoton ra6383s is szépen szólt, ami így is volt, igaz, egy adag alapzajjal együtt, csak azóta már szintet léptem.
  • Musachy
    Talán azért írok tőmondatokat, hogy ne vétsek annyi helyesírási hibát, mint azok, akik regényeket írnak. Amúgy azokat a hsz-eket, amik rövidek legalább többnyire el is olvassák, míg amikor van egy ötvenmondatos agymenés, már tekeri is el a többség.
  • reynaud #25782
    Amaximus,csak neked mint hi-fi szakértő blogger,

Ez volt még tízenévesen életem első komolyabb erősítője.
    Döbbenet milyen jól szólt,hosszú évekig használtam,aztán megadta magát!
    Itt ezt az orrom előtt vitték el,fillérekért.
    kattints a nagyobb képért!
  • reynaud #25781
    ez még furcsa számodra?
    én azon lepődtem meg hogy ezúttal túl bonyolította a hsz-t ,túl írta!

Komolyra fordítva,állandóan kapom Mflex kapcsán a beszólásokat,pedig több mint tucat előadót említhetnék akiket az elmúlt években kiemeltem,népszerűsítettem,dicsértem,jó kritikákkal.
    Mflex-ről nem szabad ??? .... én szeretem a zenéit,ennyi.....szimplán!

• Musachy
    Csak hol a poén, vajh?...
  • reynaud #25779
    LOL! .... ez most tetszett,legalább van benne humor !
  • amaximus
    te most kekeckedsz?!
    csak mond, hogy igen!
  • amaximus

mint a sok kisebb-nagyobb online sajtónak hívott felületeken elérhető tartalmak rendszeres olvasója,
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ide értve az index és szövetséges érdekoldalait is, 109%os bizonyossággal állíthatom, hogy a megjelenő cikkek,blogok tartalmának és színvonalának megfelelő szövegezést 80%ban képes lennék előllítani, zeff pedig akár 90%ban is , de sajnos egyedül sem időm, sem pedig kedvem nincs hozzá. megfizteni pedig nem tudnak, de ahogy lehet olvasni azt a sokszor csak süketelést és kell egy semmitmondó cikk mára is valamiket, látszik, hogy mást sem fizetnek jól. ez a tényállás gyorsan kiderülne, ha lenne egy független cikkértékelő rendszerük,amit természetesen önvédelemből sosem mernének bevezetni, hisz kész öngyilkosság lenne, ha kiderülne, mikor és milyen szinten nézik hülyének az olvasói közönséget vagy az, hogy a megjelenések fele a kuka mellé szánva jobban mutatna. természetesen születnek szép számmal is megfelelő színvonalú és tartalmú cikkek is, oknyomozások, magas színvonalú szakmai tartalmak, néha még semleges politikai is, és egyéb széles körben érdekes témakörök, tehát nem arról van szó, hogy minden és mindenki alkalmatlan, de lenne bőven min változtatni, viszont az nem hozna annyi reklám kattintás bevételt és a napi x mennyiségű bulvárszintre szerintük igény van.
  • reynaud #25776
    Lehet ezt így is értelmezni,de szerintem elért egy olyan szintre ebben a stílusban ami már megkövetel egy zenésztől egy bizonyos tartást.

Igen abszolút nem fair hogy neveket említett abból a stílus irányzatból melyben Ő is ténykedik,nem illő dolog!
    Ez a véleményem nem Mflex védő ,bárkit említett volna ugyanúgy szóvá teszem.
  • Musachy
    Lehet, hogy szerinted nem kellene itt magyarázkodnia egy ilyen átlagfórumon, lehet, hogy nem profi, lehet, hogy amatőr, de szerintem legalább ember, akinek lehet véleménye és ott fejti ki, ahol akarja. Pont attól lesz ember, hogy akár ide is leírja a véleményét.
    De lehet, hogy attól lett unfair, hogy megemlítette Mflexet olyan kontextusban, amiben itt nem illő?
  • reynaud #25774
    Mintha javasoltam volna az iméntiekben,fáradj be kéz a kézben ,téma haveroddal egy lapkiadó szerkesztőségébe,próbáljatok szerencsét,lehet ezzel a szakértelemmel amivel rendelkeztek,karriert csinálhatnátok!
  • amaximus
    nincs miért haragudnom, ha bárki haragszik azért,mert leírom a véleményem, az legyen a saját baja. van nekem a való életben ezer más okom mások hülyesége miatt bosszankodni.

amíg hatásvadász szagú vagy ferdítésekkel teli egy cikk, nekem mindegy ki az írója, miért ne minősíthetném le?! az olvasónak joga van véleményformálásra! így működik a sajtó és újságírás. miért kéne nekem készpénznek vennem bármit,amit valaki leír,tényszerű tévedésekkel, mert ő úgy gondolja.
    a rendszeresen leminősítekkel viszont vitatkoznék, nekem nem rémlik, hogy ez egy rendszeres propaganda lenne, de ha így van, biztos rossz cikkeket idézgetsz. keresd magadban a hibát, hisz zeff is tudja, hogy én, na jó meg ő is szinte tökéletesek vagyunk.
    bocs,ma egy fórumban sem lehet elvenni a jó kedvem koholt vádak alapján.
    Utoljára szerkesztette: amaximus, 2017.11.27. 15:39:38
  • reynaud #25772
    félreérted,nem a személyes ledegradálásomként élem meg! (nem az én írásom!),a cikk írót ,írásaikat minősíted le rendszeresen.
    Tudod ,van a te vélemény,meg van az én vélemény, + mások véleménye,törvényszerű hogy különbözőek,akár ilyen témában is.

Aiwa deck szuper gép volt,igen nagyon sajnálom,de anno elvarázsolt a CD megjelenése!
    Pioneer : nem rossz hangzású készülék,de egy asztali Technics cd player megveri,simán!
    Persze az sem mindegy milyen hi-fi rendszerhez kötjük,a maga idején ez egy jó kategóriás DVD player volt!
    Na,harag azért nincs remélem!
  • amaximus
    azért mondta magát amatőrnek,mert egyrészt szerény, más szempontból meg nem a balatoni magyar vállalkozó és egyben profi zenészekhez képest titulálta magát. az is igaz, hogy a profi zenész élőben előad, koncertezik, esetleg énekelget, nem pedig pc mögött szoftverrel a házi stúdióban rakja össze amit, tehát így nézve simán elfogadható az amatőr önjelző, de igazából lényegtelen mindkettő. az viszont való igaz, nem biztos, hogy szerencsés (profi) más előadó felé nemtetszését így kinyilvánítani, de ha visszakanyarodunk oda, hogy ő amatőr, és mint bármely más fórumozó mondott véleményt, akkor máris érthető.
    most tényleg, nem teljesen mindegy? van aki szereti a zenéjét, van aki nem, és ez így van minden előadóval. írt ide,beköszönt, nyilván tudjuk kinek minek a hatására. ettől még lesz holnap is.
    a fiktív ezerféle álnév mániája pedig megalapozza, hogy van ahová nem írja ki a saját nevét, volt ez régen is így, főleg az italo disco-ban. nem kérhetjük rajta ezt számon.

• amaximus
    valószínű csak véletlen egybeesés, hogy volt véleményem az általad linkelt cikkhez, egyrészt olvastam korábban, tehát nem miattad volt véleményem róla, másrészt a téma érdekelt és érintett is, mert sokat foglalkozom az otthoni zenei hangminőséggel, az pedig teljes adabszurdum, hogy egy általad hozott cikk tartalmáról alkotott véleményem te személyes degradálásnak veszed.
    van online felületem, másik fórumban már szóba hoztam, de nem linkelek, a végén még ledegradálnád!
    én nerm értek semmihez sem, ettől még lehet véleményem, ugye?! hisz ha olyan is írhat bármiről,aki nincs annyira benne, akkor én miért ne? a mai linkjeidre rá sem kattintok,nehogy belekeveredjek valami zűrbe!

az aiwa f660 szép darab volt,sajnálhatod is!

a cd-sacd kombó playerekről röviden, nem az a lényeg, hogy lejátszotta, minőség szempontjából a világon bárhol bármikor csak az számít, hogy milyen elektronikát,dacot pakolnak mögé. az első vagy olcsóbb szegmensbe szánt szériákba nyilván nem rakták bele a drágább cd modellekbe szánt alkatrészeket, jobbára üzleti , kereskedelmi okai van annak, hogy milyen termék milyen célközönséget céloz meg.
  • reynaud #25769
    talán még annyit,mint italo-disco fan,a ténykedésemmel az elmúlt években azon voltam hogy segítsem az előadók dalait.kiadványait népszerűsíteni.
    A továbbiakban ennek értelmét nem látom!
  • reynaud #25768
    Azért az elég lesújtó ha bepillantunk a ide + ide is + még ide .... hogy amatőrnek mondja magát,és ebből manapság nem lehet megélni.

Anno a munkám során volt szerencsém Balatonparti szállodákban ismert,népszerű magyar zenészekkel találkozni,kicsit beszélgetni,profi zenészek voltak,és többségünknek a zene mellett egyéb vállalkozása is volt.
    Az én elképzelésem szerint az amatőr az ki elmegy egy tehetségkutatóra,hogy ott ha tehetséges felfedezzék,és később beindíthassa a karrierjét hogy aztán profi zenész vállhasék belőle.
    Persze tudom nyugati országokban minden a pénz körül forog,és ha szigorúan vesszük az számít profinak aki a mi példánkat véve megtud élni csak a zenélésből.

Bennem most egy varázscsapásra megtört valami,Mirko írását olvasva.
    Ilyen produkciókkal a háta mögött,ha amatőrnek tartja magát akkor sem jön egy ilyen átlag fórumra,ilyen dolgokat leírni, más zenészekről véleményt írni ugyanazon stíluson belüli érdekeltséggel,nem illik,nem odavaló dolog,ez nem szimplán úgy működik hogy elmondja a véleményét,ennek azért vannak íratlan fair szabályai melyet illő betartani.
    A viselkedése tényleg nem profi,az valóban amatőr a véleményem szerint,olvasva a bejegyzését!

s akkor még utalva arra a félreértésre a Will House dal esetében.
    rákérdeztem mely dalokat készítette Ő,nos például ezen videó alatt én nem látom a Mirko Hirsch nevet,érdemes a kommenteket is olvasni,más is bizonytalan volt ott,mennyivel megkönnyítené nekünk egyszerű zenekedvelők helyzetét,nem kéne találgatni.

Az pedig végképp érdekes és visszataszító ,hogy van itt valaki,aki hátulról nem egyenesben intézkedik,most csúnyát írnék,de próbálok finoman fogalmazom inkább,egy jó pontért,jelentést tesz ,azaz a mi kis játszóterünkön nem poénkodhatunk kedvünkre,mert ki tudja melyik lesz a következő hátba szúrós akciója,akár egy laza tévedésért,amiről nem biztos hogy mi tehetünk,olvasd a fentebb írtakat!
  • reynaud #25767
    Ilyen mélységében engem ez a dolog nem érdekel!
    Nem akarlak sem téged sem mást győzködni,én nem vagyok hangmérnök,de azért a témát képes vagyok reálisan megközelíteni.
    Azt azért megfigyeltem,ezeket a linkelt cikkeimet rendszeresen leminősíted,degradálod.
    Nem értem,ha ennyire értesz hozzá ,karöltve a másik taggal miért nem ti írjátok ezeket a cikkeket azon médiák online felületén ! :)
    Tessék próbálkozni,hátha...

Linkelek azért még a témában néhány olvasnivalót,szájtépés helyett.
    olvasnivaló
    cikk
    blog bejegyzés

Majd nem muszáj ezeket az írásokat szintén leminősíteni,engem legalábbis nem érdekel,mert nem fogsz tudni meggyőzni!

Viszont mutatok Maxika neked valamit ,nekem van egy ilyenem,fekete színben.
    Pioneer Dv565A Dvd Player
    Ez már 2003-ban alkalmas volt lejátszani a Super Audio Cd-t ,no mi a véleményed,erről a gépről,ha már ennyire vágod a témát?
    Szerinted képes egy audio cd-t olyan minőségben lejátszani mint egy jobb minőségű asztali cd lejátszó?
    Természetesen én tudom a választ..... :),aztán nem ferdíteni és mellébeszélni....

Ilyenem csak volt,a mai napig sajnálom hogy eladtam!