42869
-
Ezt hogy találtad? .... óriási !
Na igen ,a vinyl korongokra nagyon vigyázni kell,ugyanakkor egy CD lemezen akár meg is reggelizhetsz,utána letörlök egy puha mikroszálas kendővel,és már dobhatod is a lejátszóba!
Azért ezt mindenki csak saját felelősségre próbálja ki !
-
Ez egészen biztos hogy Mirko?
majd érdeklőd meg kérlek.
Ám mivel te mindig jól informált vagy,nagy a sansz rá hogy igen,ez esetben valóban odatette magát ,+1 értékelhetetlen ,hozzá méltatlan produkcióhoz & +1 fantázianév!
Ez a vokál
....ezmiez?
P.S. : Még jó hogy épp ma emeltem egészen magasra egy Tom Garrow dal kapcsán,ami ugyebár egy közös munkájuk!
Utoljára szerkesztette: reynaud, 2017.12.30. 19:58:11 -
hogyan (ne)kezeljük kedvenc lemezeinket, útmutató vinyl mániásoknak és hifi rajongóknak 
-
hogy logikailag is megpróbálsz az idézgetéseiddel egy önmagára visszamutató (és egyébként továbbra is értelmetlen) folyamatot szemléltetni, ahhoz már nem tudok mit hozzáfűzni.
nem ez volt a kiinduló téma reynaud részéről sem. pihentessük ezt mondjuk egy évig. 
a prezentáció jaj de jó, de mostanában a profinak gondolt előadóktól nem értem ezt legyártottak 33 db lemezt és olyan boldog vagyok fétist, hogy ugrabugrálok vele és szorongatva mutogatom egy videóban.
a csaj persze ettől még szimpi.
-
a zene jó, de a vokál maszter katasztrófa, még Mirkohoz képest is, remélem ez nem a végleges,
ALAN SHELLING-el pedig remélem belefullad minden további új fantázianeveibe, bocsánat, ahogyan ő mondja, pszeudonimjaiba.
-
ItaloMucsacso70 #26206 DIEGO LA RIVA - Desire (2018)
-
ItaloMucsacso70 #26205 Az év utolsó előtti napjára még Mirko is odatette magát!
ALAN SHELLING - Burn the Street (2018)
-
Természetesen.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!eredeti szöveg idézet a #26196 alatt:
"Nem is szorult volna másolt cuccokra,nagyon jómódú család egyke gyermeke,könnyedén kiperkálta a kiválasztott lemezek árát!"
válaszom erre a #26197 alatt:
"Az, hogy sok pénzed van, nem jeleni azt egyben, hogy feltétlen szórnod is kell. Ha hangminőségre egy CDDA és egy wav lossless közt becsukott szemmel sem hallasz különbséget, akkor bőven elég lesz a wav is."
Válaszom további része csak utópia..
Amúgy az én kedvenc idei mini vidim ez: "Presentation"
Magát a zenét (és a hivatalos vidit) meg pár sorral lentebb már kitárgyaltuk..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.12.30. 14:53:30 -
-
NEW 2018
Galaxy Hunter, Monika Novak - Home Free
Galaxy Hunter - Children Of Planet Earth (10th Anniversary Mix 2017)
-
Az 2017-es év 2.számú italo-disco zenéje a rangsorolásomban,szigorúan saját véleményem szerint!
Tom Garrow - Angel Of My Heart
Imádom,minden benne van amit én manapság elvárok egy jó italo-disco zenétől. -
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!??? .... a további eszmecserétől inkább eltekintenék,vagy tényleg nehezen értelmezed az általam leírtakat,vagy szándékosan ökörködsz,ahogy arra Maxika is utal.
Zárjuk!!! ,kérlek ne válaszolj! -
néha visszaolvasod magad, hogy lásd a szindrómát? mire válaszoltál? megint kezded az ökörségeid. 
dobd ide inkább az év utolsó italo újdonságát!
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az, hogy sok pénzed van, nem jeleni azt egyben, hogy feltétlen szórnod is kell. Ha hangminőségre egy CDDA és egy wav lossless közt becsukott szemmel sem hallasz különbséget, akkor bőven elég lesz a wav is. Ha hallasz különbséget, akkor pedig feltétlenül jelezd nekem privibe, hogy milyen hangrendszered van, mert indulunk azonnal a Nobel-díjért..
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Zenecserélgetés nem volt,mindketten építgettük a saját lemezgyűjteményünket,a barátság éppen azzal kezdődött hogy közösen mentünk el egy-egy lemezbeszerző útra,mondjam é italo-euro disco stílusban utaztunk.
Nem is szorult volna másolt cuccokra,nagyon jómódú család egyke gyermeke,könnyedén kiperkálta a kiválasztott lemezek árát!
Én szintén ragaszkodtam a gyári,original lemezekhez + az egy más világ volt akkortájt.
Miután megnősült a zene háttérbe szorult nála,a barátságunk mostanra nem zenével kapcsolatos már.
Bocs mindenkitől az offért! -
Ne válaszolj, újraolvastam a hsz.-ed. Átalakult nektek is.. :)
-
Ja, vágom. Kérdés: ha zene kapcsán kezdődött a barátság, akkor az a szál mostanra eltűnt, átalakult vagy jellegében megmaradt? Tehát máig is csereberélgettek e még zenéket, vagy abszolút más már a szitu?
Csak amiatt kérdem, mert konkrétan 20 éve tartó barátságom nem túl sok van (a legtöbb inkább csak 9-10 éves), de amelyik mondjuk a katonaság óta tart máig, az nekünk mostanra teljesen átalakult már.. -
Ezt jól félreértelmezted!
Én ilyet nem írtam hogy csak a zene miatt barátkozok az illetővel,hasonló zenei stílus iránti érdeklődéssel KEZDŐDÖTT !!! a barátság!
Amely természetesen az évek során, úgy az elmúlt több mint húsz éveben a szó szoros értelmében barátság lett,ennek sok köze már nincs a zenéhez,persze néha dumálunk,felemlegetjük azt az időszakot amikor autóba pattantunk és elmentünk pld.Ausztriába lemezeket vásárolni.
Azt akivel csak hasonló zenei érdeklődés érint,én sem nevezném barátnak,ez a szó arra erős kifejezés lenne.
Remélem így már vágod mire utaltam. -
Hát ezt te tudod..
Én barátság tekintetében nem tudok csak a hasonló zenei ízlésre támaszkodni. Sőt, az egyik legjobb barátom kedvenc zenei stílusa egy számomra semmit sem jelentő ír-skót, félig meddig autentikus rock féleség :)
Italo-fronton korábban már több fórumon is ecseteltem, több italodisco maxi gyűjtő ismerősöm is van, akiknek bizony nekem is baromira tetsző zenéik vannak :) Bármikor elkérhetném bármelyik zenét ha kellene, szinte kérnem is felesleges. Jó viszonyban vagyunk, privát telefonkapcsolat is megoldható bármikor. Ennek ellenére mégsem nevezném barátomnak egyiküket sem. Inkább csak jó haveroknak. Azt nem tudnám megmondani hirtelen, hogy ennek mi az oka. De részemről az biztos, hogy csak a zene miatt én nem fogok barátkozni. Eddig sem tettem, eztán sem fogom.. -
Sok mindent hallottam idén,lásd.pld. az aktivitásom a topicban.
Ez a zene dallamaiban,hangzásában nálam a top!
-
Nem csinálok hiúsági kérdést abból hogy egyetértsenek velem,képzelj el egy olyan világot ahol minden embernek teljesen azonos lenne az ízlése mindenben,nagy káoszt okozna! 
Az azért természetesen sokak számára jóleső vagy örömteli dolog ha saját véleményét megtámasztják vagy azonossal találkozik.
Akár komoly barátságok is létrejöhetnek hasonló zenei ízlésű emberek közt,nekem van is egy ilyen barátom,akivel a nagyon hasonló zenei stílus iránti érdeklődéssel kezdődött a barátság,és tart a mai napig! -
Upsz Maxika !
Ezt a vakert korábban már lökted ,előadtad a "besztofozásról" semmi újat nem vélek benne felfedezni!!!
Vajon miért zavar téged hogy nekem van egy határozott véleményem ,tudok és akarok is különbséget tenni ,és a jó zenék közt is megtudok jelölni egy általam legjobbnak tartott produkciót!
Avagy mondhatnám azt is nem vagyok egy töketlen ,határozatlan típus.....ugye sejted mire gondolok haver???
Mirko videójához visszatérve,több sokkal több az mint egy kazettás,magnódeckes videó,aki tud angolul,vagy tud olvasni a videó képi világából,az tudhatja ,az előadónak van egy elég súlyos közlendője,amit nagyon jól illusztrált a vidiben,ezt is figyelembe vettem.
A félmeztelen csajszis,csilli-vili illetve a táncikálós videóktól én ezt többre értékelem,tudod privát vélemény,amire nem illő szemtelenséget súrolóan olyant írni "ezt hogy találtad ki" .. ejnye Maxika barátom !!!
Jeleztem már hogy az én véleményem : itt. -
Ezt a kérdést anno a New Times nevezetű zenei formáció is feltette :)
Nem tudom a választ, talán idővel kiderül. Viszont az első két, csak magnókazin kiadott New Times albumot, gondosan őrzöm..
Biztos, ami biztos. -
tényleg jó! de akkor biztos nem hallottál még sok mást! 
csak viccelek, nehogy felülj a lufivonatra!
-
ez most áldás vagy átok nekünk?!
-
biztos nem írtam eléggé egyértelműen, ezért kell idézgetned tőlem nekem, amit enélkül is tudok, hisz itt kevésbé kerülök önkívületi állapotba, tehát akkor,most és holnapután is önmagam vagyok!
nem a véleményed kimutatása vagy t-ben tartása volt a kérdés, a megkérdőjelezés, hanem az, hogy ez hogyan jött ki neked akár az én példámon keresztül, akár úgy, ha kicsit jobban körbenézel a kevesebb magnódecket tartalmazó klippek között.
másrészt ha így írod, hogy "best video 2017 by reynaud", vagy "best akármi by reynaud" kevésbé feltűnő (én pedig biztosan még csak gondolatilag sem foglalkozok vele), anélkül meg olyan, mintha a topikot vagy a stílust képviselve létrejött volna a "best of akármi", ami itt közzé tétetik, ami meg megint messze nem igaz.
a többire emiatt már nem is fejtegetek ki semmit, hisz már sokszor leírtam, nyilvánvaló, hogy mindenkinek más az ízlése, és a tetszése, nem tetszése, a változatosság pedig előnyünkre válik, ezt leírhatja bárki, és ez jó. az is nyilvánvaló, hogy hegylakó módjára küzdök a csak egy legjobb lehet beskatulyázás ellen
(szerintem más kimaradt előadók nevében tök jogosan
), de csak azért,mert legalább 10-20 legjobbak vannak minden évben.
úgy látszik, örök lufi téma lesz a legjobbozás.
még szerencse, hogy nem jobbikozás!
ha most itt minden aktív tag legjobbozna, very best of valószínű igen eltérő legjobbak lennének, ami megint groteszkbe vagy nagy összevisszaságba fulladna.
na de nem akartalak félbeszakítani, mi a következő legjobb? legyünk túl rajta gyorsan!

-
Többször is egy véleményen vagyok veled, máskor meg nem, csak nem érzem úgy, hogy ezt mindig közölnöm kéne :)
Maximumussal is néha ugyanígy vagyok.. -
s hogy legyen valami új is ,a 80s évek remek bandájával kapcsolatos 2018-as megjelenés : tribute to Secret Service -
Ma még egy díjat kiosztok,ez a a topic zenei stílusait figyelembe véve a "Best Sounds of 2017",gyengébbek kedvéért ,a dal zenei alapját díjazom ,mint a legjobb amit ez évben hallottam.
Mflex Sounds feat. Bleachers' - Don't Take The Money (80's reincarnation remix)
-
Mint ahogy Kaposi megjegyzése is több mint érdekes ! #26143
Lemezgyűjtő ismerősömet egy new-italo disco lista elkészítésére kértem,a hiányolt dalok euro-disco stílusúak,és pluszban ez esetben is érvényes az hogy ne akarja megmondani más,egy privát listán mi szerepeljen,ha más véleménye van írjon egy saját listát!
S ha már az euro-disco ,számomra a stílusban ez a dal az év legjobbja:
Koit Toome & Laura - Verona (1985 Version)
-
Maxika,saját hsz-ed utolsó bekezdésével válaszolok elsősorban.
"sok-sok ízlés ütközik a fórumon, de ettől leszünk változatosak"
Ha még nem írtam volna le, privát véleményemet tükrözi ez az év végi visszapillantás,amit persze szabad megkérdőjelezni ha neked vagy másnak ellenkező a véleménye ,elsősorban azzal hogy elmondod,leírod mi az egy adott témában ami szerinted a legjobb vagy jobb annál amit én megjelöltem.
De azt nagyon nem díjazom.és ezt már tudhatnád ha valaki jobban tudja nálam hogy mi tetszik nekem!
Ritka pillanat, Zeff-el egyetértek,látom rávett hogy elmond mi az a stílusba vágó videó ami nálad a nyerő idén,én ezt nem kérdőjelezem meg,mert én tiszteletben tartom a véleményed,talán csak annyit én azért nem ezt választottam mert számomra ez tucat!
S ha már megkérdezted hogy találtam ki,a Mirko féle videó eleje full ötletes,és hát a kazetta imádatomat illusztráltam már a fórumon.
Utoljára szerkesztette: reynaud, 2017.12.29. 12:29:10 -
Jelezni jeleztem, de hogy elsőként e, arra már nem vennék mérget..
..bár mint tudjuk: ismétlés a tudás anyja
DMC papa csak a kevés haja miatt látszik öregnek. De szívében örök gyerek marad
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.12.29. 11:50:19 -
ha te jelezted itt,akkor tied a dicsőség! 
dmc papa?
már annyira öreg? reméljük nem veszi zokon vénségére. tényleg jó a klipp és zene is,szerintem volt már itt ez. neon droid is jó zenéket nyom a stílusában.
-
Ezt a vidit én is jeleztem itt korábban...mármint hogy tetszik 
2 éve még Blasta is jó látványos vidiket kapott DMC papa segítségével..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Megjegyzem, a zene se volt rossz..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.12.29. 11:19:31 -
és most tényleg nincs kedvem átnézni a 2017-ben kiadott zenék 2017-es ilyen-olyan formában összerakott klipjeit vagy videóit, de ha az eredetiséget nézem, akkor ez toronymagasan vezet, de még biztos találnék legalább 5 másikat is,ami a Mirkoé előttre sorolható színvonalas és ezzel ezt a témát a részemről nem is erőltetném 
Lian Ross - Dr. Mabuse
-
nem volt odaírva, hogy ez csak a italo disco videókra vonatkozik. az sem, hogy csak hivatalos vagy nemhivatalos játszik-e, vagy a teljesen eredeti , esetleg az ebből-abból összerakott (mint ez is), vagy hogy a synthwave, new retro wave, nu disco stb-re meg nem vonatkozik, ezért is fura a best kifejezés, de annyira nem érdekes, hogy most ezen pörögjek szilveszterig. 
-
Akkor te zeneileg még nálam is befogadóbb vagy. A régebbi zenéi nekem jobban bejöttek. Ez túl száraz nekem sajna.. -
elég jó lett, az utolsó szám címén meddig ötleteltél? 
oh már látom!
nekem a 2,4,6 a legszimpatikusabb, de összességében is elég erős lett! gratulálok!
a némber van az Apex One és Mona!
-
Ha tudsz jobbat, elő a farbával 
Nálam is valahol ott zörög a 2017-es Top 3 italo-video-disco listámon