42864
NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• ItaloMucsacso70
    Giuseppe Alicata feat. DJ Chart - Mamacita (Tu Sei La Mia Vita)

Instrumental-ba be fogom gyűjteni!

• Biatomi
    konkrét nincs,lemezem sincs
  • ItaloMucsacso70
    "Ezek szerint a gyűjtők tán magát a zenét is értékelik a beárazásnál,nem gondolod?"
    Van amikor igen de van amikor én nem tudod hová tenni az árazást.
    Pl hogyan fordulhat elő az hogy egy ( Nem csak egy szinte az összes ) BCR-es kiadvány jóval többe kerül mint azon előadók zenéi akik sokkal ismertebbek és valóban a minőséget képviselik ebben a műfajban Pl Joy Peters
    Lehetne készíteni egy diagramot az AMD Records lemezek eladásra kínált maxijainak árából . Érdekes dolgokat mutatna meg.
    De hogy mást ne mondjak a George Aaron Maxija most már 217 Euro!!!! Nem akarok hülyeséget írni mert már nem emlékszem rá de úgy emlékszem max 30 Euro volt postával együtt amikor megjelent.
  • reynaud #28577
    Köszönöm!
    Válasz pm ment.
  • reynaud #28576
    A tények makacs dolgok,s én pont arról írtam hogy vannak gyűjtők akiknek pld. az Mflex maxi közel 100€-ot is megér,lásd jobb oldalt a "highest" melletti árat! --- link ---,annyiért elkelt.
    Amit körítésnek leírtál az a lemezgyűjtők dolga,privát dolguk mennyit hajlandóak fizetni,áldozni egy lemezért.
    Én a többi kiadvány árát nem néztem,nem is érdekel,de van itt pld ez közel nem 100€ ... -- discogs --
    Ezek szerint a gyűjtők tán magát a zenét is értékelik a beárazásnál,nem gondolod?
  • ItaloMucsacso70
    Van amelyik jól szól, de vannak gyalázatosak is köztük.
    Konkrétan melyikre vagy kíváncsi?
    Lehet úgy jobban tudnék válaszolni.
    Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2018.12.29. 12:05:20
  • Biatomi
    ''David Lin féle Around My Dream Records kiadványok'' egyébként hogy szólnak más kiadó lemezeihez képest?
    mit mondasz...
  • ItaloMucsacso70
    Teljesen tévedésben van az aki azt hiszi hogy a példánál maradva Mflex lemezén az a kettő track valóban zeneileg 100 Euro-t ér.
    Hosszasan lehetne kifejteni hogy miért van az hogy a David Lin féle Around My Dream Records kiadványok miért kerülnek ennyibe már szinte a megjelenés pillanatában.
    Említett David-ünk ráérzett valamire és nagyon megy neki a szekér.
    Vannak ennél drágább kiadványai is mint Pl a Rick De Moore ‎– It's Love ami most 152 Euro.
    Mert hogy vannak olyanok akik már a megjelenés pillanatában felvásárolják ezeket a kiadványokat kicsit jegelig majd pár hétre rá megjelennek az eladási oldalakon nem 17-30 euro-s áron ami a valós értéke egy új maxinak más kiadóknál hanem úgy nyitnak hogy 30-tól ki amennyit ad érte. Mert hogy 50-100 példányban készülnek és azért ennyi fanatikus azért van földön aki megveszi ezeket immár a többszörös áron is.
    Nézzétek végig a kiadó összes maxijának a jelenlegi eladási árát.
    Nem csak Mflex maxijának van fent az egekben az ára hanem az összes magyar vonatkozású lemeznek is Birizdo, Energy Voice
    Estimado maxija Pl jelenleg már nem is kapható még ilyen magas áron sem.
    Eljutottunk oda hogy ezek a Limitált lemezek bizony befektetésnek sem rosszak ha valaki keresni akar vele.
    Csak ki kell várni egy fanatikust akinek ennyit is megér.
  • cucurbia
    Info elment.
  • cucurbia
    szeptember elején jövöre jön Lian Ross és talán Patty Ryan:))Már csak a helyszin a kérdéses:))
  • reynaud #28570
    Hallgatom a műsort nagyon tetszik,gratulálok.
    21 óra magasságában ,Spacehawk és Peter Wilson dal közt ment egy zene,én nem ismerem ,az előadó nevére nem figyeltem,Digimax remix,bitang jó!
    Erről majd infót kérek!

Eddig terveztem hallgatni a műsort,de úgy hallom maradsz még Hajcser szerkesztő úrnál is,na akkor tovább hallgatom,pláne hogy new-italo zenék lesznek!

• reynaud #28569
    Ami az ételeket illeti nincsenek túl nagy igényei!
    Nem szeretem a káposztás tésztát,és a lángost sem,palacsintát igen,de nem nuttelával.
    Ha pincérként dolgoznék egy olyan étteremben melyben vendég volna a "Gundel palacsintát ajánlanám neki,az ha úgy van elkészítve ahogy kell,páratlan,s egyébként ha már palacsinta egyik kedvenc ételem a "hortobágyi húsos palacsinta,ami tulajdonképpen egy meleg előétel!
  • reynaud #28568
    Rain, nem írtam olyant hogy hibás a vokál !!!
    "a vokálban hallani hibákat" ezt írtam,a kettő közt van némi kontraszt.
    Konkrétan mire is gondolok ... : Nagyon jól indul a vokális rész,de a "Christmas Time" kiéneklése túl magas hangon van,ezáltal ott kissé rekedtnek hallom az éneket,de ez apróság,és lehet Mike pont így akarta,vagy kicsit megvolt fázva,nem is kritikának szántam,egy jó szándékú észrevétel.
    S ha már kritika,legyen az jó vagy rossz,ha én egy zenész volnék marhára nem érdekelne az hogy mennyi dicsérő,istenítő kommentet írnának a zenéimmel kapcsolatban,nem jelentene számomra semmit,ellenben annak örülnék ha megvásárolnák a dalaimat,pénzcentrikus világban élünk,képzeld el ha a munkahelyeden fizetésnapon a borítékban nem pénzt hanem csak egy cetlit találnál amire azt írnák,nagyon jó munkát végeztél.
    Egy csomó munka,sok pénz van egy-egy jól sikerült zene mögött,jogos elvárás a zenészektől ha valamit ebből szeretnének profitálni.
    Ezért tettem a tegnapi hsz-ben a "meg is vásárolják a zenéit (3!!!)-el ellátva.

Én kifejezetten örülők annak hogy Mike lemezét közel 100€-ért is érdemesnek találják megvásárolni a lemezgyűjtők,s annak is örülők hogy hozzám hasonlóan neked is tetszenek Mflex zenéi.
    A többi dolog amit érintesz nem tartozik rám,Mike az illetékes.
  • lazzoo
    Tom Hooker - No Time To Say Goodbye (Big Boys Don't Cry) 2018

1. Big Boys Don't Cry (feat. Tam Harrow) 5:44
    2. You're Right 4:23
    3. Pretty Ugly 4:04
    4. Play With Fire 4:13
    5. One Day 3:59
    6. Obsession (I Love Cars) 4:06
    7. People With a Big Heart 4:12
    8. Take Your Time 5:53
    9. No Time To Say Goodbye 5:04
    10. Rain 4:01
    11. Find a Day and a Time 4:42
    12. See You Again 5:05

https://www38.zippyshare.com/v/NNuw8sbX/file.html
    Sajnos csak 192kbit
  • rain70 #28566
    Első két percnél mondtam is, hogy szép aztán ennyi, erre jött a tökönrúgás ezektől, hogy nem úgy van az!
  • rain70 #28565
    100 eurót egy vinyl lemezért én biztos nem fizetnék még a hatalmasságos Mflex Csávesznek sem. De ezek szerint ő ennyiért is simán eladja, vagy eladják. Az kegyetlen durva!!!
    A vokálról annyit, hogy nincs abban hiba és te nem tudod megítélni, hogy ez a maximalista miért így találta a legjobbnak, ami szerintem is rendben van. Lehet épp rossz napja volt, de a végeredmény tetszett neki, neked meg nem, de attól az még nem hibás. Hibás akkor lenne, ha hamis volna, de hát ilyenről szó sincs és talán sosem volt. Mflex egyébként több féle hangszínben is tud énekelni, szerintem nagyon jól tudja ő, hogy mi a legjobb az ő zenéjének.
    De a hibát hanghibára értetted, az lehet, de itt figyelembe kell venni, hogy ezek direkt el vannak rontva! Ezt csak akkor tudhatod meg, ha az eredeti mester kópiát is meghallod, amit valószínűleg sosem fogsz. Én annyit látok, hogy Bandcamp-ről simán lelépett és ha onnét lelép valaki, akkor már simán megteheti, hogy ne legyen rájuk szorulva, mert másképp megy a szekér, nyilván jobban. Ahogy lelépett Soundcloud-ról is egyik pillanatról a másikra, úgy gondolom, hogy simán bejáratott vásárló fanjai vannak, akik egyre többen lesznek, ahogy pl youtube feliratkozói is és manapság a legnagyobb reklám az a Youtube. Ha ott nincs érdeklődés, akkor akár mehetsz akárhová, máshol még gázabb lesz a helyzet.
    Nekik meg DMC-vel fokozatosan nő a bázisuk és egyre gyorsabban, valamikor nulláról elindulva ez igazi kihívás és valós performance.
    Persze azt sem lehet figyelmem kivül hagyni, hogy nekik ebben mennyi munkaórájuk lehet, én azért áttudom érezni, de nagyon nagyon sok lehet. Főleg, hogy havonta, vagy kevesebb idő alatt dobálják ki a zenéket, amikre ugranak mint a barom, hát persze, hogy osszák világszerte és nő a tábora. Másképp nem is lehet.

Aztán lehet, hogy Mflex és DMC csávesz simán hülyének neveznének eme gondolatok alapján, de azért én is konyítok valamit, hogy megy ez manapság. Nem egy ismertebb előadóval vagyunk kapcsolatban.
    Remélem, még nagyon sokáig nem nyugdíjazzák magukat! az Alien-ek...
    Utoljára szerkesztette: rain70, 2018.12.28. 12:42:11
  • Musachy
    Akkor Mike for president!

Amúgy a karácsonyi nótája tényleg rendkívüli. Mikor elkezdtem hallgatni, mondtam is magamban, hogy megint jön valami geil karácsonyi zene, aztán belecsapott a lecsóba. Onnantól már tetszett is.
  • Musachy
    Hehe, ő helyesebben írta a káposztás tésztát, mint te.
  • cucurbia
    Igen a biologiai édesanyja magyar.Ezt eddig is tudtam,de ő maga is megerősitette multkor mikor chateltünk.Sajnos magyarul nem tud,és nem is járt még hazánkban de érdekes,mert ma amikor megkérdeztem mi a kedvenc magyar kajája,ha már Ausztráliában állandoan magyar étterembe jár a barátaival,magyarul irta le,hogy "kaposztás teszta":))
    Egyébként most már másodszorra irta,hogy ha van kedvem rádiointerjut késziteni vele csak nyugodtan jelezzem(sajna ahhoz én nem tudok elég jol angolul,hogy ilyenen gondolkodjak) ma meg azt irta irjam le a kérdéseimet és szivesen válaszol,ha ezt szeretnénk.Egyenlőre ilyen tervem nincs.

Utoljára szerkesztette: cucurbia, 2018.12.27. 19:03:32
  • reynaud #28561
    Ezt a magyar vonatkozást jó hogy szóba hoztad,én tőled itt a fórumon tudtam meg hogy PW magyar származású,ez az infó milyen forrásból tudható,tán csevegtél vele?

Megkérlek ha mész dobj nekem egy privát üzenetet a pontos kezdéssel,elvileg ebben az időpontban ráérek és net közelben tudok lenni,de csak akkor hallgatom ha ott leszel,tőled remélek valami olyat amiért érdemes ráhangolni.
  • cucurbia
    Gondoltam,a négy dalbol az egyik Italoconnection, a másik Mirko Hirsch, a harmadik Matt Pop a negyedik Pete Hammond....ja és elvileg ebből a négy A oldalas lemezből nem lesz bakelitváltozat.(mostani állapot szerint).nem tudok választani.

Elvileg igen de még semmit sem tudok a holnaprol.Pl.még azt az egyszerű dolgot sem,hogy mikorra kell mennem és mi a koncepciojuk.Igy kissé nehéz bármit mondanom.Kissé zavar van ugy látom az erőben.:(((( 18-19?,talán.

Viszont megtudtam kis csevely után,hogy Wilson kedvence a magyar kajákból tejfölös lángos és a káposztás tészta,palacsintákbol meg a nutellás:))
  • reynaud #28559
    Nekem :" Like Dynamite" és "Surrender" a favoritok.
    Neked erős a gyanúm a másik kettő !

Holnap mész rádiózni,és mikor startol a műsor?
  • reynaud #28558
    Ez így van,egyetértek !
  • reynaud #28557
    Igen,Mike karácsonyi zenéje szép munka,bravúrosan van felépítve,s ahogy az intro dallamból italo-disco stílusba vált, az nagy ötlet,egy ilyet megkomponálni szükségeltetik hozzá tehetség,kreativitás.
    A vokálban hallani hibákat ,de a zenei alap tökéletesre csiszolt.

Nálam még mindig ez a "number one " Mflex-től ... Mflex Sounds feat. Bleachers' - Don't Take The Money (80's reincarnation remix) ... erre jelzőt nehéz találni,a remixeit egyébként is a legnagyobb favoritjaim közt jegyzem,de ez amit ezzel a zenével csinált az döbbenet,ilyen dallamok ..... nem is ragozom tovább.

Itt a fórumon is vannak akik kedvelik a zenéit,ha olvasod a hozzászólásokat a videomegosztón találsz ott magyar rajongókat is.
    Anno itt korábbi sérelmeiket nyalogatva,rossz ,aljas szándékból a zenéit kritizálóknak itt a válasz azoktól akik meg is vásárolják!!! a zenéit.
    - link1 - (utolsó eladás 96,80 €)
    - link2 - (a lemez értékelése) ... teszem hozzá,ezeknél vannak jobb italo zenéi is,és nyomulni kéne neki vinylen,mert volna rá igény.
  • cucurbia
    Peter Wilson wrote:
    March 8 will see 2 double A side singles. And they are...
    Whenever You Want Me/
    Surrender
    and
    Like Dynamite/
    Until The Day

Mixes to be announced in January

Mit mondjak nehéz lesz választani mind a négy más szerző,stilus,producer..
  • rain70 #28555
    Semmi jót nem találtam, igazad van, utoljára is az Mflex csávesz mutatta meg ezzel a zenével, hogyan kell brutális synthwave zenét csinálni.
    A Limahl féle remix nekem egyáltalán nem jött be, számomra egy szar volt az eredeti is és ez is az lett remixben, de a Love Tonight az alázott újból, viszont ez karácsonyi zene? Hát menjen már. Ez a zene egy Mestermű, így semmi nem kezdődik. Azt hinnéd egy andalító szép zene, ami talán unalmas lesz a végére, erre átmegy italoba?? majd az egészet összemossa úgy, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne? Libabőööörrr
    A csávesz és bármennyire is nem szeretik itt, mert az lerí ebben a topikban, mindenki felett áll bármihez nyúl az siker és megvesznek érte a hallgatók. Bár van néhány számomra is hulladék zenéje, de az elenyésző. Két napja kidobta és ível felfelé, ami nem csoda, mert ilyet senki más nem tud. Állítom, hogy még egy klasszikus hangzást is tudna keverni, metallal és synthpop-pal ami a végén odavágna, mert kisujjból kirázza a leglehetetlenebb ötleteket is mesterien tálalva.

Utoljára szerkesztette: rain70, 2018.12.27. 08:51:41
  • djani75
    Az Italo Disco Nagyapja, apja, keresztapja :-) --- Mauro Farina :-) ..... Nem ártana néhány hasonló kaliberű szerző, manager napjainkban sem...
  • gyula1971
  • reynaud #28552
    Mflex Sounds - Christmas Time

• allacska
  • reynaud #28550
    Ha ilyent találsz,feltétlen told fel. ( link )
    Maxthor is eltűnt,ez évben semmi új tőle,de vele levelező kapcsolatban vagyok,majd megkérdezem hogy van :).
    Utoljára szerkesztette: reynaud, 2018.12.25. 11:41:31
  • reynaud #28549
    Aktuális kedvencen.
    Rain,mi a véleményed?
    Parralox - Change Of Heart (DMT Berzerk Remix) soundcloud
  • reynaud #28548
    Na igen,feltéve ha találsz,ezt jól sejted.
    synthwave stílus tényleg befásult,naponta kidobnak több tucatot ,ebből jelentős rész kommersz hallgathatatlan.

Ne is remélj olyan színvonalúakat,mint pár éve,lapos a kínálat.
    De ha találsz valami jót dobd be.
  • rain70 #28547
    Nagyon kevés, ami nekem tetszik már. Most pedig próbálok keresni, ha lehet jó sok synthwave, retro wave zenét és teleszórom a topikot, mert ez nem CSAK italo disco topik és nagyon abba az irányba viszitek. Feltéve, ha találok, ami megüti a szintet...
    Utoljára szerkesztette: rain70, 2018.12.25. 11:15:05
  • reynaud #28546
    Igen! Mauro Farina
  • reynaud #28545
    Vannak azért jó zenék manapság is a stílusban,olyan hatásúakat mint a 80s évek dalai ne várj,elsősorban a nagy sikerű klasszikus italo zenék mintájára készülnek a maiak,így nyilván túl sok új ötletet nem hordoznak.
    De az év során te is jelezted néhány zene esetében hogy jó produkció.
  • ItaloMucsacso70
  • rain70 #28543
    Nem is lesz, lényegében az is egy koppintás volt az ismert nagyoktól, de mesterien össze lett gyúrva. Amolyan amcsi klisé film, csak vannak jól sikerültek is.
  • reynaud #28542
    "Speed Undercover " daluk színvonalához hasonlót eddig még nem sikerült kihajítaniuk,nekem néhány zenéjük tetszik a közelmúltból,ez nem.
    Tényleg ötlettelen .....
  • rain70 #28541
    Ha bekötnék a szemem is az első 5 másodpercből kitalálnám, hogy egy újabb unalmas Mirko H. zene. Ingyen sem kell ez a Radiorama koppintás, de egy Carino után már szinte felüdülés. Lehet az Italo Disco-nak újra a temetőbe kellene végeznie egy 10 évre, mert kezd befásulni az egész.