NEW ITALO DISCO/SYNTHWAVE/NRW/NU-DISCO

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zephyr Retiring
Hát, ahhoz képest, hogy SD rajongónak tituláltad önmagad, szép öngólt rúgtál mind a vidi törlésével, mind a banda leminősítésével<#hehe>

Akkor csapjunk bele: egyrészt, a spoiler alatti rész nem neked szólt, szóval nem is értem miért reagálsz rá egyáltalán..
De ha már okítasz, jöjjön egy idézet csak neked az ős italo-szakinak, aztán linkelem is a forrását:

"...(Haluska Imre ugyan hétről hétre lelkesen mutatta be a rádióban a legújabb, Milánóban megkaparintott lemezeit, de ezek többsége egykaptafa-italo volt), ráadásul az eredetit is tovább butító-sziruposító német szűrön keresztül, lásd Fancy, Joy, Silent Circle, és persze a Modern Talking-Bad Boys Blue-C.C. Catch triumvirátus. De ezzel az eurodisco vagy discofox vonulattal tényleg hiba lenne egy kalap alá venni az italót, amely a fenti tényezők miatt nálunk sajnos joggal kapta meg a gagyi stigmát...."

Ízlésekről vitatkozni teljesen felesleges. És csak azért szidni egy zenekart, mert nem kedveljük, szintén az. Persze van akinél ez szívből jön (azokra nem is lehet haragudni), de van aki csak az eszét játssza. Ezt értsd akikre akarod, én neveket nem mondok.

Itt a teljes cikk amúgy ha érdekel.
És ha nem, hát akkor sem történik katasztrófa..
Fogadj el tőlem egy jó tanácsot: ne bírálj és dönts zenei stílusokról egymagad. Az amúgy sem lenne túl tisztességes senkivel sem szemben.
Jelezd inkább a discogs felé a stílus félreinformálást<#nevetes1>

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.04.07. 16:24:34

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

amaximus
szerintem esélytelen. sok szempont miatt is, szemlélet, lehetőségek, szokások, zenei irányultságok különbzősége, személyiségi jegyek, stb.
rengeteg külföldi oldalon nem igazán vannak vélemények, vagyis a rosszakkal kevésbé kifejezőek,mint mi, valamint sok helyen nincs is igény a beszéljük megre, elég, ha bejelentik a valamit, esetleg linkelnek hozzá és annyi. ha valaki véleményt alkot,az már többnyire a blog vagy a dobj egy lájkot kategória.
reynaud
Vagy egyesek hozzászólása után,egy jót hányni! <#nevetes1>
Ez van és nem fog itt semmi változni már,mindig belefogunk futni olyan tagokba akik ide jönnek az otthon felhalmozott stresszt levezetni !

ItaloDisco4Ever !

reynaud
Igen,az angolok sosem voltak oda az effajta disco zenékért,de mégis van egy fonákja a dolognak,ami mindjárt ellentmond amivel kezdtem.
Több tucat "S-A-W" szerzemény mászta meg a hivatalos angol eladási listákat,gyakran a legtetejéig felcsúszva!

ItaloDisco4Ever !

Musachy
Igazad van, bár néha jó lenne köpni egyet és továbblépni... Tudom lépjek... <#vigyor5>

imo :) science fiction is science fact

amaximus
ha tényleg SD, akkor jöhet! <#ravasz1>
csak majd a szomszéd fórumba.<#vigyor>
Musachy
Egy jó kis SD jöhet? (a korrekció után jobb lett a hsz-od is)
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2018.04.07. 16:13:14

reynaud
A korrekt véleménynyilvánítással semmi problémám,bizonyos dalok esetében kifejezetten érdekel ki mit gondol,de nem köpködő stílusban!
Jó és hasznos dolog is lehetne a zene rajongóknak,italo-disco fanoknak egy ilyen jellegű fórum,illetve topic.

Sam Fox általam alább linkelt 3 zenéje volt nálam befutó,nem tartozott a kifejezett kedvenceim közé !
Ez az újdonság egy laza ,ahogy Maxika is írja "S-A-W" zenei jegyeket felidéző zene,olyan mint egy jó ízű limonádé,semmi különös,de fogyasztható.

Hölgyek és Urak .... nem lehetne valamiképpen megoldást találni arra ami más országok zenei fórumain flottul működik?
Talán nem kell részleteznem vágjátok mire utalok,a fene sem vágyik arra hogy itt egyes személyek által előidézett légkörben aktívan hozzászóljanak egy-egy zenei témához.
Ha választhatsz egy első osztályú vendéglátó üzlet és egy sarki köpködő közt,ki az a marha aki a köpködőbe megy egy italt lehörpinteni.
Viszont ha nincs lehetősége egy nívós helyre betérni,válszeg a többség a sarki köpködőt kihagyja.
Egy hasonlat volt ,ezért nincs igazi pörgés a zene fórumon,a legjobb szándékkal szeretném ennek ellenkezőjét látni,de tudom nehéz eset,azért próbálkozzunk....hátha.

ItaloDisco4Ever !

amaximus
ezek szerint. kibeszéltük.
egyéb zenei javaslat mára?!<#hawaii>
Musachy
Ezek szerint szar poén volt, mint ez a megjegyzésed is.
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2018.04.07. 15:46:10

amaximus
szerintem meg nincs musachy sem, aki magáról ezt állítja, az vagy hazudik vagy nem beszámítható.
szerintem meg úgy gondoltam, érteni a pojjént, de nem. tényleg tévedtem. fenébe. jó, hogy rávilágítottál.
Musachy
OK

amaximus
láttam,kinek mire válaszoltál, és értettem is a mondandód, csak mint kiinduló gondolatsorod, hozzátettem a magamét mind az előzményekhez, a régmúlthoz és ez utóbbi Fox asszony kiadáshoz is. szerintem sokaknak semmi baja sincs a régi saw zenékkel.még rain-ek sem.
Musachy
Nincsen tévedhetetlen, aki magáról ezt állítja, az vagy hazudik vagy nem beszámítható.

amaximus
ezek klasszikus slágerei, és nem freestyle-os
Musachy
Ugyanis én nem neked válaszoltam, nem rád értettem a "köpködős" jelzőt, hanem ami nagy általánosságban a SAW zenékkel kapcsolatosan jellemző. Amúgy tisztában vagyok a munkásságukkal, mint jeleztem, nekem semmi gondom velük.

amaximus
mondták már mások is, de sem a helyzetükön, sem a tényeken nem változtatott.
Musachy
kár...

amaximus
sosem tévedek! <#nevetes1>
Musachy
Ezt tévedésből (?) nekem címezted...

amaximus
nem vágom, miért is kellenek ezek az újraéneklések?!
ez most biznisz bárkinek is?
amaximus
a SAW zenékkel semmi gond nem volt, sokszor belőlük építkezett Fox, Mingoue, Astley, Mel and Kim, Bananarama, Jason Donovan és még sokan mások is.
ez a Sam dal pedig jellemző saw elemeket tartalmaz, csak sajnos különösebb vonzerő nélkül.
köpködés nem volt, anyázás volt! maradjunk a tényeknél, nem kell a grimm vagy zeff mese fórum.<#vigyor0>

Musachy
Sam Fox ügyében nem volt hiszti, csak egy vélemény, legalábbis részemről. A régivel kiegyezek, van is egy LP-m tőle. A Stock-Aitken-Waterman szerzőtrió zenéivel sincs bajom, nem osztom a szokásos köpködős álláspontot.

reynaud
Csak semmi trágárkodás ,szalonképes jelzőkkel a véleményeket, :)

Mark Ashley - Cheri Cheri Lady
Fun Boy - Pretty Face

A kritikát én kezdem,ezek szörnyen rosszak,ide nekem Samantha Fox új dalát ,minden verzióban!

ItaloDisco4Ever !

reynaud
Bunny X - Hit Show

//www.youtube.com/embed/RI0pfLnKHSI

ItaloDisco4Ever !

reynaud

ItaloDisco4Ever !

reynaud
Jól felhúztad magad,feszültségoldásként ezt az újdonságot ajánlom.
KALAX feat. Player One - Not Alone

Az egy dolog hogy neked,nektek nem tetszik Sam Fox új dala,másik ezernek meg igen,lehet mazsolázgatni a kommenteket a videó alatt vagy akár a face oldalán.
Akinél ez nem nyerő tovább lép a dolgon hiszti nélkül ,s mivel egy hölgyről van szó,legalább a minimális tiszteletet megadva.
Egyébként ránéztem a napi friss kiadványokra,ezeket találtam.
BCR ... i have to puke !
MT klón <#levele>

...ezerszer inkább Samantha Fox,s egyébként én "S-A-W" rajongó voltam és vagyok,az angol disco zene (PWL Records kiadványok zöme nálam betalált!

ItaloDisco4Ever !

amaximus
a lover-en tudva, hogy full leszbi, én is csak mosolyogtam, ezek nem visszatérések, inkább csak erőlködések.ő tudja mire jó.
zerikát meg sosem szerettem,se így, se úgy. <#vigyor>
amaximus
nekem kicsit több kéne erről a kiadványról, biztos jó, de ha lenne demo,azt sem ilyen ááábszolúth mikrofonos felvétel részlettel képzelem el. <#kacsint>
Musachy
Ez az "ÁÁÁbszolúth premier" tetszik, legalábbis amennyit hallottunk belőle teljesen jó! Instrumentálban mindenképp. <#eljen>

Musachy
Ja, ezek jók voltak. De akár jó, akár nem az aktuális zenéje, nekem a késői visszatérések nem tetszenek. Főleg ilyen videókkal, amikor még eljátsza, hogy mekkora lover...
Mondjuk még mindig jobb így is, mint pl. magyar vonalon Zoltán Erika, akinek a közelmúltbeli működése szerintem vállalhatatlanul tré - ez az Erika C (szí) dolog szánalmas. (A Robi meg dí...) Ma már annyira idegesítő a hangszíne is számomra, hogy nem is értem, hogy hogyan tetszhetett valaha egyáltalán. És még két nagylemeze is megvan...

amaximus
vigasztalásképpen <#vigyor>,amikor még nagyon jó kis freestyle zenéi is voltak

//www.youtube.com/embed/pXEN57rFnIM
//www.youtube.com/embed/uQWP_uXrhXE
//www.youtube.com/embed/kB6b5puSpLw
//www.youtube.com/embed/72zURO2POhk
amaximus
én a remixek zenei alapjairól írtam, hogy talán lesz benne jó is, az alapzenéből persze már akkor is áradt a salátaszerű SAW stílus, és sajnos a gagyiság, de annyira van ez is gagyi, mint sok minimalista, főleg orosz zenei szerencsétlenkedés az italo vonalon. ezért marad.<#kacsint>

de itt felügyelt demokrácia van, ha legalább 5 aktív tag kéri, letörlöm a francba foxot, sőt, ha legalább 5 tag szintén kéri, zeff örömittasan újralinkelheti az sd név alá begyömöszölt szarját is és mellé csak azt kívánom, soha ne hallgasson meg semmilyen más eredeti stílusú SD név alatti zenét.
végülis az aktív tagok boldogsága mindennél fontosabb.<#vigyor>

zeffnek: Sam Fox a szigorú stílusvonalak alapján az életben nem volt synth-pop előadó (ugye nem azért van a szintipop,mert van benne szintetizátor,mielőtt még erre a tévútra terelődnél), dancepop,discopop, europop stb. saw diszkó, de innentől kezdve szerintem kezdj el sürgősen járni egy zenei stílus oktató kurzusra és jobban tanulmányozd,mi micsoda. de úgysem fog menni,mert te vagy zeff.
amaximus
nem érdekel semmilyen klón vagy nem klón rögeszméd, egyszerűen nem tudsz és nem is akarsz kitörni abból a keretből, amiben mozogsz.
fanatikusan csinálgatod a fesztivált, ha épp rád jön, hogy megöl az unalom.
el lehet dönteni, hogy mi milyen zene! van amiről nehezebben, és akár érdemes is megbeszélni, de a te -megint leírom - FOSADÉK SILICON DREAM reinkarnált szarodról még egy illuminált rocker is el tudja dönteni, hogy nem idevaló, és az italohoz semmi köze. ez neked sokadik nekifutásra sem megy. ezen ne lovagolj már,inkább menj és a holnapi szavazatoddal zárd le magadban ezt a témát.
Zephyr Retiring
Ez most kissé durva lesz még az én számból is, így inkább "elrejtem"...<#hehe>
Kezdeti unszimpátiámat irányodban egyre jobban átveszi valami enyhe szimpátiaféle.
Rénó olyan amilyen, lassan őt is megszokom már a maga kis furcsa divergens világával, de a Dióka-klón maxika negatív diszkriminációjával egyre inkább nem tudok mit kezdeni..<#falbav>
Ami az egyikünknek diszkó, az a másikunknak "densz", a harmadikunknak meg egy rakás fosadék..<#nevetes1>..de nem zene.
Hogy a francba lehet így itt érvényesülni egyáltalán?
Mi alapján lehet eldönteni mi a jó vagy mi a rossz italo?
El lehet egyáltalán ezt dönteni?
<#nemtudom>

rain70
Bár, Amaximus szokta írni, hogy kis demókból nem lehet sokat leszűrni, nekem ez valahogy eddig mindig sikerült. Talán, mert van annyi hallásom, hogy ez, vagy az biztosan jó lesz és ha egy kis demócska nagyon jó, akkor nagyon hülyének kell lennie az alkotónak, hogy azt a végleges formájában teljesen elrontsa, bár vannak rá példák, de azért nem jellemző!
Most nem erre a fostalicskának nevezett, mert már az is inkább dicséret, hogy ez mennyire egy szánalmasan szar okádni való semmilyen zene??? lett, értettem, hanem úgy általánosságban.
Tehát, ez nem ide való és nem illik bele a topik arculatába, stílusába sem semmilyen szinten! S. Fox, meg húzzon a halál náthásba és maradjon meg átlagos nagymamának! <#levele>
Régen volt már, hogy egy adott dal ennyire felb...on! az ötlettelenségével és a semmilyenségével! <#falbav><#gunyos1><#schmoll2><#zavart1><#csodalk><#bdead><#banplz>
Zephyr Retiring
Ez bátor cselekedet volt. Mint láthatod maxika itt nem tűr meg synth-pop előadókat (lásd: Silicon Dream), márpedig Samantha Fox is az...

Zephyr Retiring
Felfogtam. Szőrösszívű vagy és pont.

reynaud
Samantha Fox - 'Hot Boy' (official video)

//www.youtube.com/embed/5QnJT40E8rI

ItaloDisco4Ever !

reynaud
Ez az albuma nálam ismeretlen volt ez idáig,talán nem is bánom.
+ 2 év és csak visszatalált a helyes útra,nem is akármivel (Dancing Together)
Ez még mindig odacsap ! .... idén úgy látom "NGID"-ban nem leszünk elárasztva minőségi darabokkal,....ne legyen igazam.

ItaloDisco4Ever !

amaximus
rendes tőled, hogy szeretnél bevezetni a diszkó, italo diszkó vagy akár a 70-es 80as vagy bármelyik évtized zenei rejtelmeibe, de ha csak picit is hiteles akartál volna maradni ezekhez a korszakokhoz,akkor nem fostad volna ide sem véletlen, sem direkt a silicon dream név alatt licenszelt legjobb szándékkal is csak edm vagy dance kategóriás szart (aminek 1 ütemnyi köze sincs az italo discohoz és itt máshoz sem), aminek annyi köze van az eredeti SD zenékhez vagy hangulathoz,mint neked ennek a fórumnak a stílusaihoz. részemről sajnálom, részedről meg maradj az ide szánt stílusokon belül, vagy ha ez nem megy,akkor csak simán ne ide dobáld a talált linkjeidet vagy rakd szigorúan spojlerbe (az azért jó,mert arra még keresni sem lehet). <#hehe>
már nem látom értelmét ezt neked szebben megfogalmazni,mert sajnos eddig semmilyen verzióban nem tudtad felfogni a tartalmi elvárásokat és követelményeket. nem vagyok szőrös szívű, ezért azt feltételezem, csak provokálod azt, hogy időszakosan eljátszod a totális amőbát.

utóirat:
egy Silicon Dream rajongó
<#integet2>
Zephyr Retiring
Ken Lackót is kedveltük régen. Ahogy a Silicon Dream-et is...
Utóbbiról egy kis infó neked kedves maxi, ha már voltál oly szíves egyszemélyes vendettaként örökre száműznöd innen a legutóbbi vidijét.<#falbav>

Nem mellesleg javaslom néhanap meghallgatásra az italodisco netrádiót is, ahol (nahát, miért nem vagyok meglepve?) a mai napig játszanak Silicon Dream zenéket, amik közül többet is fel tudnék sorolni olyat, ami sokkal inkább lehetne italo disco, mintsem egynémely mai önmagát new italo előadónak tartó műszaki szaki..
Persze megértem én: itt helye kizárólag csak az italonak lehet, véletlenül sem férhet bele olyasmi, ami csak hasonlít az italo disco-ra...
...én távol voltam amikor Lacit is kiebrudaltátok az általa teremtett atmoszférából, így nem is tudom az okát, de remélem nem valami hasonló zenei ízlés-nézet-különbség volt a főok...

Na további jókat. Aztán szemetek a labdán...ööö..vagy min..<#nevetes1>
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.04.06. 18:11:28

amaximus
jó példa az is, de pl a 2007-es album sem az a tipikus kenlaci //www.youtube.com/embed/n5vyz5llyn0
https://youtu.be/hpm1ReV26bc

Utoljára szerkesztette: amaximus, 2018.04.06. 17:28:58
reynaud
2002 helyett,2003-as a lemez!

ItaloDisco4Ever !

reynaud
Nem tudom melyik K.L dalra gondolsz ?
Volt ez ami nekem nagyon tetszett anno,s egy 2002-es dupla cd-s válogatáson van meg,nem szerencsémre, éppen e dalban van egy kis hiba az én lemezemen.

Egyébként egyetértek,fura a 80s dalaik után ,ez! ....meg ez szintén.

ItaloDisco4Ever !

reynaud
0.55 - 0.59 mp között a párbeszéd.
riporter : kicsikét benézzünk a kulisszák mögé.
riportalany : de ott van, sok kábel van !
Kis híján lefordultam a székemről .... <#nevetes1>

Jó arc Clay,én egy szerény embernek gondolom,ábszólút !!!

ItaloDisco4Ever !

amaximus
régebben ken laci is bepróbálkozott a fő profiljától teljesen elütő stílusban, nem tartott sokáig, nem azért,mert annyira rossz volt,hanem mert egy valamiben nagyon ismert és elismert előadó igen nehezen tud befutni számára és a régi közönsége számára is idegen terepen.
amaximus
ábszólútpremier! <#nevetes1>
hááát ööö izé,érdekes ez a vidi
premierként én picit mást képzeltem és másként, de ez így sikerült.<#vigyor>
amaximus
köszi az infókat!<#eljen>