42861
-
allacska #30103 2Lovers - People from Ibiza
Régi klasszikus új köntösben ...... -
kcsaba33 #30102 I think so too..
-
LOMELIMIX #30101 great track
-
kcsaba33 #30100 Charly Danone - Ed Io Ti Trovero (New Version 2019) (Radio Version)
-
Engem nem zavarnak a régi zenék, sőt. Ez a műsor elvileg erre lett kitalálva. Én a régi zenéket és azok eredeti változatait akár ezredszerre is szivesen hallgatom. Az újakból megfelelő ebben az arányban is, szerintem. Persze nehéz ügy ez szerkesztői szempontból, hiszen a csak régi zenéket leadni is egy idő után felesleges lehet, mivel legtöbben már a kedvenceket begyűjtötték és így saját ízlés szerint válogatva meg lehet hallgatni, nem kell hozzá rádió. Amúgy a sztorizgatás sem annyira zavar, érdekes hallani, hogy más hogyan élte meg azokat az időket. Csak az zavar engem is, ha valakit meghívnak és nem hagyják érvényesülni. Akkor nem kell meghívni senkit és lehet a teljes műsorban egyedül szövegelni.
Utoljára még az idegen nyelvi dologhoz: senkit sem akartam megbántani, én meg nem tartom magam professzornak. Csak az a bajom, hogy ha valaki igényesebb, akkor utánajár, illetve, ha van füle, akkor használja. Sok esetben előtte elhangzott szöveget sem sikerül leutánozni. Ott volt erre a Bacia me, ebből is lett valami olyasmi, hogy "bácso mi". Az elhangzott zenében a hölgyike több tucatszor elénekelte. Oda kéne figyelni picit.
Részemről nem foglalkozok ezzel többet, már így is sok volt. -
nem tudtam Peti,hogy te is hallgatod.Én most csak olvasom a véleményeket,egyenlőre mélységesen hallgatok. -
kcsaba33 #30097 AlimkhanOV A. & Paolo Di Nicolantonio - SynthMania II (2019)
Utoljára szerkesztette: kcsaba33, 2019.08.27. 07:16:26 -
SZIASZTOK!
Nekem az nem tetszik a Hajcsernál hogy egyik vendégét sem hagyja sokáig beszélni.Szeretne a szerencsétlen beszélni elmondani valami story-t pl,de a Hajcser belevág jópofizik közben és teljesen eltereli a mondandójáról a szerencsétlen vendégét.Aki aztán teljesen másról kezd beszélni vagy nem tudja már hol tartott.
Egyébként zeneileg biztos van tudása ért a zenékhez,de nem mélyült bele igazán.Felületes, nem igazán követi a megjelenéseket.Vannak haverjai,barátai akik jobban benne vannak pl László Zoltán és Walla Sándor akik felhivják a figyelmét sok olyan dalra,Újdonságra,megjelenésre amiket aztán együtt bemutatnak ezen rádió hallgatóinak. E nélkül a segitők nélkül Hajcser csak a nagy neveket nyomná Fancy,Bad boys Blue,Fred Ventura,Ken Laszlo,Sandra,C C Catch esetleg Modern Talking amik jó ha lejátszásra kerülnek szeretik nagyon sokan,de lerágott csontok :-)Sok rádió hallgató szeretne újdonságokat hallani ,hiszen emiatt hallgatja az adást.Ezek az agyonjátszott dalok megtalálhatók bármelyk hasonló stilust játszó rádió adó Repertoárjában. Cucurbia is pl itt jöhetne a képbe hogy megmutassa neki ezen nagy nevű előadók után is van élet a zenei világban, ne csak a "vizcsap" zenék forogjanak. Ne fulladjon az adás ismétlésekbe és agyonra játszott dalokba.Ez a magán véleményem.:-) Ha valakinek van ezzel kapcsolatban mondani valója ne tartsa magában! :-)
Utoljára szerkesztette: AeroCool, 2019.08.26. 23:05:24 -
Igen,én erről néhány hónapja írtam,Hajcser úrnak kifejezetten rádióbarát,nagyon kellemes hangorgánuma van.
Látom értesz a szakmai dolgokhoz.
Nem fórumozik,de olvasgat .... -
Nem borítottad fel,és nekem tetszenek is.
Köszönöm a részletesebb a kérdésemre irányuló bemutatkozást,a rádiózás gyerekkorom óta vonzott,végül DJ lettem,néhány évig csináltam,viszonylag hamar ráuntam ...
Egyébként én Kereskedelmi ,Vendéglátóipari és Idegenforgalmi iskolákat végeztem felsőfokig.
Szállodaiparban szerettem leginkább dolgozni. -
az....de csak mint rádiós van róla ilyen véleményem,emberileg már árnyaltabb a kép.Mint tudod ő a rádiós pályáját nálunk kezdte a Komjáthynál,onnan ment tovább ahol most is van.Szóval.....miből lesz a cserebogár...de most nem akarok mesélni.
Nos Krisztián a Casey műsorokon szociazálódott a kiejtést onnan tanulja, mig a Kajárik Dubaiban járt középiskolába ott érettségizett angolul stb....szóval most kinek higgyek, az amerikai rádiósnak,vagy az angol anyanyelven szocializálódott egyénnek.Nagy dilemma..)) -
retrotime1990 #30092 Előrebocsájtom,én nem ismerem Hajcser urat,és a műsorait is csak most hallgatom vissza,kaptam linkeket,köszönöm szépen.Most láttam,hogy ez a B.Tóth Laci rádiója.Hát mint mondjak vele volt alkalmam anno dolgozni rövid ideig,és elég sarkalatos véleményem van róla,talán majd egyszer egy-két mondatban leírom.De amit most leírtál,az azért nekem is feltűnt ennyi idő alatt is.
És itt is szokott írni a fórumban?Mert akkor meggondolom mit írjak.Egyébként a hangja rádióbarát jó,kellemes egyetértek.Ami a vendégeit illeti,már más tészta.Ami a témáit illeti azzal is mélységesen egyetértek,vannak témák amik nem a nagyérdeműre tartoznak,vagy ha igen,nem egy zenei műsorban,ilyenekért nekem anno leszedték volna a fejem. -
Madonna nevének helyes angol kiejtése mellett a Modern Talking is érdekes.
Musachy aki hozzám hasonlóan jól beszél angolul ,biztosan tudja a helyes kiejtést.
-
Klamancsek Krisztián ... profi rádiós!
-
retrotime1990 #30089 Hátrány??Sőt!Kifejezetten előny, egyedivé teszi az adást---mondják a nagyokosok.Nevetnem kell. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Igazad van a legfőbb probléma nem az angol szavak kiejtésével van,hanem azzal amit rádiósként mond,kisebb-nagyobb nyilvánosság előtt.
Attól még hogy pld. én nem firkálok be neki a facebook-ra,innen az sg-ről tudhatja ,hiszen olvassa a fórumot hogy általában élőben hallgatom a műsorát,s véleményemet miszerint egyes előadók,formációk dalai mint pld. London Boys,Divine,Modern Talking túl vannak játszva ,semmibe veszi,sőt hallhattad a legutóbbi műsorban,már csak azért is London Boys .. úgy dacból.
Kérdem én Hajcser úr,annak a tucat vagy legyen két tucat facebook-on kommentelőnek készíti ezt a műsort,illetve a saját szórakoztatására,vagy hajlandó é figyelembe venni és nem másodrendűként kezelni azon "Music Story hallgatókat akik nem tartják fontosnak hogy hozzászóljanak a face-n,esetleg elfoglaltságuk miatt csak felvételről tudják meghallgatni ?
Amúgy többször leírtam már,ezt továbbra is tartom,nekem Hajcser szimpatikus,tetszik az a rajongás az italo-disco irányába,illetve az is hogy felvállalja az újdonságok bemutatását,de szakmailag hosszasan sorolhatnám a hibákat amiket elkövet s amikről Béla is írt ... -
retrotime1990 #30087 Akkor nem hiszem,bár ki tudja,Én kilencvenben léptem le,Így kicsi a valószínűsége.
Na lépjünk túl ezen,holnap még meghallgatok néhány régebbi adást,hát nagyon vegyes ez a kép,azt már most látom. -
1989 -
retrotime1990 #30085 Tetszik amiket írsz.
Meghallgattam már két műsort amiben voltál,ezek szerint te is rádióztál valaha?Mondjuk olvasva amit írsz,vagy mondtál, ez nem is volt igazi kérdés.Nem tudom,hogy ismertük-e egymást valaha vagy sem?Te mikor kerültél a rádióba? -
retrotime1990 #30084 Remélem eddig nem borítottam fel?
Ahogy írtam volt mindenféle.Anno a magyar rádióban kezdtem,majd kereskedelmi rádiók következtek kicsinél és nagynál is.Eközben rövid ideig újságoknál is besegítettem,és egy kisebb tv-ben is volt rövid próbálkozásom,bár az ottani kontraszelekció miatt néhány hónapnál tovább nem volt nagy kedvem maradni.Az elmúlt évek médiaviszonyai miatt amikor végre volt lehetőség váltani,megtettem,ma már más területen vagyok,de nem bánom.Külsőleg szép,de belsőleg nagyon szemét világ ez. -
Nahát az lement adásba??Ahhoz képest,hogy június eleji felvétel,vagy figyelte Amaximus ajánlatát és gyorsan megvették mint "ujdonság",vagy a Sanyi vette meg és küldte el.Ki tudja.(viszont lenne egy tippem,hogy melyik lesz az a már nem uj dal,ami most valamiért bekerül majd a pénteki adásba,mint new)
Nem iszom sört igy nem ismerem a márkákat és japánul sem tudok,hogy hogy kell japánul kiejteni.
az én angol kiejtésem is borzalmas,tudom,hadarok.
off.régen ez a nagy Danubiusban ugy ment,hogy ha valakit mikrofon elé akartak ültetni akkor elküldték a Wacha tanár urhon képzésre és a mikrofonengedélyt megkérték neki.Két eset volt,vagy egyből megadták,de ha illető beszédhibás volt(legjobb példa erre Szabó Tamás pl,de más is volt),akkor egyszerűen a főnökség "odaszolt" és megadták a papirt.De ha a fönökségnek nem tetsző ember akart mikrofonközelbe kerülni arra jo volt hivatkozási alapnak,hogy "nincs papirja".
A Rokusfalvy pali ezt ugy kerülte meg,hogy amikor reklámozot hozott akkor olyan szerződést mköttetett a reklámosztállyal,amikben 'a cég kikötötte" hogy a vetélkedőt,műsort,reklámot a Rokusfalvynak KELL vezetni.Igy aztán sokszor a csapbol is ő folyt,hamar megismerte a nép,ha minden másnap adásban vagy.na igy lesz valaki hazánkban hires,ismert.
Utoljára szerkesztette: cucurbia, 2019.08.26. 21:30:14 -
OFF (némileg)
Lehet igazad, manapság a médiában megvalósult az, hogy senkit sem érhet hátrány amiatt, hogy pl. beszédhibás. De mintha ebben is átestek volna a ló túloldalára. Meg a hírportálok írásai annak ellenére hemzsegnek a nyelvtani hibáktól, hogy már egy mezei szövegszerkesztő progi is rendelkezik nyelvhelyesség ellenőrző szolgáltatással...
Meghallgattam újra a kérdéses pillanatot és talán tényleg én hallottam félre... de nem! B+ ezt megint diványnak hallottam. Pont Dj Shikisai után van. Az meg úgy volt: "dídzsé sikhsáj, ha jól mondom..." hát nem, nem jól... De ez szerinte olyan, mint egy meg nem nevezett japán sör, amit lehet kapni és japán felirat van rajta, de semmi köze a japánokhoz, meg a sörhöz sem... Amennyiben az Asahira gondolt, hát annak pedig elég sok köze van a japánokhoz. Mellesleg az a cég birtokol pár sörgyárat Európában is, ha rá van írva az üvegére mondjuk az, hogy "Made in Italy", az ezért is fordulhat elő. Ugye a Suzuki sem magyar márka attól, hogy Esztergomban is van gyára...
De ez már nagyon off...
ON
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2019.08.26. 21:14:37 -
most melyik remix?amit belinkeltél vagy a Hammond féle?
(egyébként persze hogy SAW,hiszen egyike annak a 4 mixmesternek akik a SAW soundot adták anno,és most is.)
Utoljára szerkesztette: cucurbia, 2019.08.26. 21:05:00 -
djani75 #30080 Az a Pete Hammond verzió erősen SAW stílus, de ahogy az a remix szól az nagyon ott van ... -
Egyébként azt nem hiszem el,hogy diványnak mondták volna divájn-t?Nem lehet hogy csak félrehallottad?Én is kissé raccsolok a mikrofon előtt,régen emiatt nem lettem volna rádióképes,de ma már bárkit mikrofon elé ültetnek,ha a nagyfőnök úgy akarja, elég belehallgatni a kereskedelmi rádiókba:))
....és talán-remélem ezzel nem ábránditok ki sok embert- a nagy királyi rádioban is az angol cimek mellé a konf papirokon mindig oda volt irva fonetikusan a kiejtés.Persze ettől még vérre menő viták voltak a Klamancsek,meg a Kajárik között pl.Madonna nevének autentikus kiejtésében:))))))) -
Bevallom már elkezdtem nem real time időben hallgatni,majd ha lesz időm visszahallgatom,milyen kontektusban emlitettek volt.
Mivel ha szerkesztőként nincs rám szükség,szimpla zeneküldőként meg én nem fogok működni,igy ha nem mond nem zavar.Kiss Gyuri már május óta "nem mond",de legalább hallgathatjátok a Janit mindegyik csatornán:)).Ja és MT veletek.Ámen! -
A legutóbbiban meg lettél említve és az "esgé" is... viszont a végén már kimaradtál azok közül, akik mindig segítik a munkáját. Most sem hazudolta meg önmagát "kéremszépen" úr, volt pár cím és előadó, amely kimondásakor égnek állt a hajam. Csak egy közülük: "Divány, natív lav"
Persze a héliumos hangú dj barát is mondott egy jót, de azt vagy háromszor ("tú brádörsz on dö forti flór") Fülessel hallgattam, s mikor harmadszor is elhangzott ez így, akkor hangosan kijött belőlem, hogy "NEEEE!"
Reynaudnak abszolút igaza van a #30069 utolsó mondatával, totál beletrafált.
Hangsúlyozom, nem az a fő bajom, hogy néha fájdalmas, amit mond egy-egy ember, aki nem egy nagy angolos, hanem, hogy egy műsorvezető teszi ezt egy kisebb-nagyobb nyilvánosság előtt. Márpedig egy műsorvezetőnek mindig van felelőssége azzal kapcsolatban, amit mond.
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2019.08.26. 19:48:11 -
kcsaba33 #30076 Ray Orion - Navygator 2019
-
kcsaba33 #30075 Icarus Project - A Passage In Time 2019
-
fülcsimanó2 #30074 Mindkét videó szuper szerintem!!! -
Én már tultettem magam rajta,de igen,mindenki véleménye érdekel,akár mezei hallgató,akár szakmabeli.
Egyébként is ma kaptam a facebookon egy kérdést valakitől még mindig az augusztus eleji műsorral kapcsolatban,hogy ez most mi is volt műsor gyanánt.Finoman közöltem,hogy nincs közöm hozzá. -
Az eredetit imádtam a mai napig.Hát fura ez a feldolgozás mondhatom,nem lesz a kedvencem,DE,nem rossz.A saját stilusában megállja a helyét. -
kcsaba33 #30071 THE KORGIS - TRUE LIFE CONFESSIONS ( Ian´s New Generation Remix )
-
Hát félek nem lesz,de láttunk már karón varjut.A tavaszi Pest Shop Boys EP hez képest szerintem ez sokkal klaszikusabb,diszkósabb,nekem jobban bejön,több részén bejön a PSB sound.Rádióbarát.És hát a cime alapján akármit lehet rá jól beszélni! -
"Minden vélemény érdekel,légyen az bármilyen"
Tetszik ez a hozzáállás,egy negatív kritika is lehet építő,sőt... s nem feltétlen kell ezért megsértődni illetve rossz szándékot sejteni mögötte.
Az vajon mennyire őszinte,egyenes,ha valaki teszem azt valamilyen érdekből ,körbenyalogat,fényezz valami olyant,amiről egyébként lelke mélyén tudja hogy az nem jó.
Arról nem is beszélve ha valaki úgy kezeli a negatív kritikát,hogy dacból már csak azért is azt teszi,amiért a kritikát kapta. -
Black Nail Cabaret - Rent (Pet Shop Boys cover ) name your price (BandCamp) -
Ez egyre jobban tetszik.
Nincs most időm keresgélni,hol szerezted ezt be,illetve van é hosszabb ebből a verzióból? -
Az alsó ! 
Ámde,én inkább a remixeit,illetve dalainak mások által készített mixeit kedvelem. -
ex HG ,Amaximus,szerintem remekül belőtte e topic zenei stílusait.
Az már rajtunk múlik ,maradunk é e zenei műfajok határain belül,egy-két elkalandozás belefér,de részemről örülnék ha nem borítanánk fel a megjelölteket.
Italoconnection remixek nagy része valóban jó produkció.
Az a "néhány év tapasztalat" rádiós ? -
ezt az elsőt Pete Hammond keverésében sokáig kerestem,mert mixekben benne volt,de aztán valahogy csak meglett.