11248
  • rayman12
    Hát neálam nem müködik amit mondtál.
  • Stefling
    Szerintem ezen a héten se lesz patch. De azért röhej, hogy 1 hónap múltán se működik a szerver kereső SE még mindig.

Aztán rájöttem az akadás okára, akinek akad, lője ki a NOD-ot, vagy amit ahsznál, nállam mostmár fullosan megy, akadásmentesen. :)
  • darki81
    ez a szinte lehetetlen dolgok játéka
  • killerkocka
    Jelenlegi sniper egy vicc, csak próbáld ki. Ha nem mozgatod meg kellően a célkeresztet, be se adja, még hited sincs az álló célpontokra, legyen az bármilyen közel, vagy messze. Részemről én azért nem csipázok, mert bugos retek így. Egyszerűen hülyeség az, hogy rázoomolok valakire, levegőt visszatartom, akár még várok is x secet, ellövöm és még csak találat sincs. Ő erre vérszemet kap és belémereszt egy tárat assault-tal. Hát hogyne. Biztos egy jó koncepció volt, hogy úgy alakították át a csipát, hogy mindenképp mellé kell céloznod, aztán rávinni a célt a delikvensre és ellőni. Valósághűséget akartak, de akkor többi fegyverrel mi lesz? Ha valósághűséget akarunk és ballanszot is, akkor tessék béka segge alá nerfeli a többi fegyvert is.
    Nem lenne nagy kunszt megcsinálniuk a jót, csipafix-et beadják, késelésnél meg kiveszik szépen az 5 méterről beszúrok rád, mert akkora faszagyerek vagyok dolgot, és nincs probléma egy szál se.
  • Jaka923
    "David 'Vahn' Vonderhaar szerint a valósághű játék volt a cél"

Ha ezt komolyan gondolta, akkor FAIL.
  • csuszi
    fasza
    csak azét nem megyek sniperrel, mert cod2ben egy életre meguntam, pedig közel áll az mw2-es sniperhez, nem nagy kaland vele szopatni az smg-seket
    még éppen gyengíteni kellene egy hajszállal, tanuljanak meg lőni vele - tudom tudom, ez hatalmas kívánság, hogy egy játék ne hordozza az instant sikerélményt és win-t, mert szegény lurkó még megizzad
    a kés meg ahogy írtad, pont hogy a fegyverré átállítás tökéletes lenne
    ezeknek se sok köze van a balanszhoz
  • Fpocok
  • Fpocok
    Hmm jó tudni.
    Tök jó, hogy a két megoldás lett volna az igazán jó megoldás. Ezek után simán beérem azzal, ha semerre nem ugrik előre, sőt autoaimet is kiveszik, minden ennél kevesebb szart sem ér.
  • Gabe18
    Totalcod.hu:

"A Treyarch nemrég pár fórum posztban felfedte, hogy változtatni fognak a mesterlövész fegyverek és a kés tulajdonságain, remélve, hogy egy kicsit alábbhagy a megjelenés óta, sőt már a béta óta tartó panaszkodás. Az tény, hogy a mesterlövész puskák túl gyengék, de a késelés miatt is sokan írnak, mivel túl erősnek találják azt. Ezek a változtatások a következő frissítésben kerülnek be a játékba.

* A sebzés szorzók növelve lesznek, ez legfőképpen a hangtompítóval felszerelt fegyvereken lesz érezhető
    * Kis gyorsítás és pontosítás zoomolásnál

Nagy vita alakult ki amiatt, hogy a Treyarch szinte lehetetlenné tette az ún. "quickscope" lehetőségét a mesterlövész puskákkal és ez jelentősen gyengítette az adott fegyvereket. David 'Vahn' Vonderhaar szerint a valósághű játék volt a cél, hogy ne lehessen egyszerűen egy ellenfelet lelőni, aki Shotgun-nal vagy éppen SMG-vel jön velünk szemben. Ám úgy tűnik ez túl sok volt, nagyon kevés embert látni Sniper-rel játszani.

A késnél egyelőre még nem tervezik, hogy kivegyék a gyors döfés lehetőségét. Viszont két megoldást kizártak:

* Két szúrás lesz halálos
    * Külön fegyver lesz és így a kést is elő kell venni, akár a gépfegyvereket

A kés még további teszteléseken fog átesni, hogy megtalálják a tökéletes megoldást a játékosok számára."

Hát a sniperhez nem kéne hozzányúlni, a késnél meg bármelyik megoldás jó lett volna, amit kizártak...
  • pisztácia
    Köszi.
  • Blacksheep333
    Benéztem nem is 90 a max, hanem csak 80. :(
    Nyugodtan tedd 80°-ra.
  • pisztácia
    Nekem írtad? Állítsam akkor 90-re?
  • Blacksheep333
    pont fordítva:
    Bad Company 2: Vertical FOV
    Black Ops: Horizontal FOV

Lényeg az hogy más számot kell beírni ugyan azért a fokért BC2-ben, mint BO-ban
  • Blacksheep333
    Bad Company 2 ben a FOV-ot Horizontikusan kell megadni, erre való ez a FOV kalkulátor.
    De Black Ops-ban Vertikális, úgyhogy nyugodtan felteheted 90°-re.
  • pisztácia
    Köszi szépen!
  • Fpocok
    "seta cg_fov_default "x" "
  • Bugge
    Ezzel csak kivülnézetben változik meg a FOV.

kozolba: cg_fov 75 és utána nyomj egy tabulátor, ami parancsra egészíti és utána ENTER, vagy ahogy Fpocok írta configfájlban átírod az értéket.
  • pisztácia
    ezt is írjam át? cg_fov_default_thirdperson "40"
  • Fpocok
    Keresd ki config fájlból és írd át.
  • pisztácia
    Ugye akkor erre kellett átírnom? cg_fov_default "74"
  • pisztácia
    Szuper!
    Köszi szépen! 1024-es felbontásom van, és 74 FOVot írt.
  • Fpocok
    Felbontástól is függ:pl ezzel ki lehet számolni
  • killerkocka
    2012. április 01.
  • pisztácia
    Amúgy van valami hír a patch-ről? mikorra várható?
  • pisztácia
    Nekem elvileg ma, max holnap meglesz az új gép. Elvileg simán megy majd fullon. Monitor marad a régi 17colos CRT Samsung. Mennyi legyen akkor a fov?
  • Bugge
    Alapból aszem 65, de ha nyitsz egy konzolt és beírod, hogy: cg_fov

akkor kiírja, hogy mennyi az alapértelmezett (default)
  • mmovar
    köszi így már vágom. és mennyi alapból a játékban?
  • Fpocok
    Field of View: Azt jelenti, hogy mekkora a látóhatár. Mennyit látsz oldalra. Minél nagyobb, annál többet látsz, persze ahhoz kell egy nagy monitor is. Példa
  • csuszi
    pedig a google első találata a válasz...
  • mmovar
    mi az a FOV? nem bírok rájönni. És miért olyan fontos ez sok embernek...
  • Bugge
    Azért a COD5-nél nem volt ilyen szenvedés. Azért ha ott volt géped hozzá, bőven, ment. Nálam is bőven ment és szerintem nálad is :)

Abban van valami, hogy nem ér meg egy win reinstall-t, de az MW2-ben lévő idegesítő cuccok legalább nincsnek (quickscope, g18). Viszont a hangok valami botrányosak, azok a konzervdobozhang, meg szinte minden fegyvernek egyforma a hangja.

A cod4 és mw2-ben pl a Barrett-nek olyan jellegzetes hangja volt, ami valami isteni volt. BO-ban minden egyforma.

Szóval csalódás a játék, viszont MW2-t már kicsit unom, így összeránthatnák már ezt játszhatóra. Nem kell nekem 200FPS, elég a 85, csak folyamatosan.
  • Skynet
    Lehet hogy megér egy friss windows telepítés után megnézni hogy fut a játék.
    A probléma csak az hogy ez a játék így ebben a formában qrvára nem ér meg egy windows ujratelepítést,mert tréácséktól megszokottan egy optimalizálatlan szartenger....
    A COD5 ugyan ez volt,bő harmadannyi sebességgel futott mint a COD4...Még a COD6-nál is lassabb volt...És lám itt az új COD és méglassabb holott ugyan az a motor dolgozik alatta a látványvilág pedig nagyítóval ha szebbnek mondható..
    Az pedig hogy 4 mag kell hozzá egyenesen vicc kategória,semmi de semmi nem indokolja..
  • Bugge
    Oksa értem én ezt az álláspontot is teljesen.
    Én most Júniusban telepítettem a Windows 7-et (eredeti).
    Eddig minden játék fullon megy a gépemen, ez viszont ahogy leírtam nem úgy megy ahogy az elvárható lenne. (pedig gép az megvan hozzá).

Csak azt mondom, hogy ahogy nézem a neten (külföldi fórum, magyar fórum) az emberek többsége sír, amiatt, hogy nem megy neki. És erre nincs normális megoldás még, csak mindenki tippel és mond 1-1 hacket, hogy mit érdemes kipróbálni.

Úgy emlékszem a cod5-nél volt olyan, hogy ha nem volt pixel shader 3.0-ás VGA-d, hiába vinné el a géped a játékot fekete volt a képernyő. De ott konkrétan tudtad, hogy ha veszel egy pixel shader 3.0-ás VGA-t akkor menni fog.

Itt meg, ahogy Te is mondtad, hogy vettél egy bika gépet és WIN7 alatt mégsem megy.

Ezért mondom, hogy nem lehet tudni, hogy miért nem megy, a lényeg, hogy nagyon-nagyon sok ember szenved azért, mert nem megy a gépén (nem feltétlen azért, mert nincs hozzá gépe).
  • csuszi
    javasolt
    #cod7.wars
    mirc
  • böröczk
    akkor tudnál párat javasolni?
  • Kly
    Optimalizálás.
  • Frank99
    én men mondtam, csak azt, hogy megére egy friss windows install UTÁN megnézni uazzal a géppel, hogy nem fut-e jobban????

mert akkor nem kell esetleg másik processzor pl.

PONT az én példán volt, hogy nem futott, szaggatott stb., és vettem egy bika gépet -azon hála istennek semmi gond- a régit meg megkapta a gyerek (alaplap, proci, memória, videókártya). Újraraktam a vindowsát, és csont nélkül játszik, esetleg 1-2 pálya legelején akad meg, amikor még tölt.
    SOKKAL jobb lett.
    Nekem nem megy windows 7 alatt, valami direct x ökörséggel száll el, holott fenn van a legfrissebb mindenből....
  • Bugge
    De most komolyan. Tényleg az a megoldás, ha kijön egy játék, akkor windows újratelepítés vagy win7-ről álljunk vissza XP-re??? Ez marhaság.

Mindenki tudja, hogy el lett cseszve a játék grafikai motorja és a tréjárt is tudja. Ezen nincs mit magyarázni.

Nekem viszonylag játszható, bár minden SD kör előtt újraindítom a hangot, így még jobb, de még mindig van a játékban valami kis akadás, amit nem tudok megmagyarázni, hogy mi csak érzem, hogy nem folyamatos.

Szóval 1 a lényeg, elcseszték, most próbálnak mentegetőzni, hogy majd jön a patch, de én már nem bízok benne. Ez olyan lesz, mint a GTA4, konzolon tökéletes és jó, pc-n egy optimalizálatlan szar.
  • csuszi
    bug-os a perkkijelzés. nem azt mutatja amikor követed vagy kill cam-et nézel ami valójában be van neki rakva.
  • Gabe18
    Én azt nem értem már többeknél látom hogy a Sleight of Hand nélkül cserélgeti olyan gyorsan a tárat hogy a normál ahhoz sehol nincs. És nem a Dual Mag miatt...