57
  • lAngelus
    #57
    A magyarok pedig bármelyik látványos filmért hajlandók könnyesre hisztizni magukat. Ez nem újdonság.
  • lAngelus
    #56
    Az Avatar sikere úgy érzem, nem megérdemelt. Ilyen mértékben nem.
  • winnie
    #55
    és a kék színű, farokkal ellátott kurt wagner? (pedig még le is írja, kire gondol)

    nem azt mondom, hogy ugyanolyan, sőt, de mégiscsak simán belefér a "kicsi hasonlít" tárgykörébe.


  • Hoz_Hun
    #54
    Hát én az összes X-Ment láttam, de nem rémlik, hogy akármelyikben is lett volna olyan figura, aki akárcsak egy kicsit is hasonlít a Na'vikra.
  • NintendoGC
    #53
    Béke Drall! Mindig öröm olyan vitapartnerrel találkozni, aki nem anyázik és személyeskedik azonnal ha ellent mondanak neki. Hatalmas jópont!

    A filmről meg... hát ízlések és pofonok.... közhelyesen hangzik de tényleg így van... olyat nem sikerült még eddig senkinek sem készíteni, és nem is fog sikerülni soha... ami mindenkinek ugyan úgy elnyeri a tetszését!!
  • csbi
    #52
    A Star Treek több mint fele 1 ürhajó zegzugos belsejében játszódik,a District 9 meg 1 viskókkal teli táborban .Azokat is megnéztem,de nem voltak rám ilyen hatással,mint az Avatár.Egyébként a majdnem 3 óra végén arra kaptam föl a fejem,amikor kiirták nagybetükkel,hogy "AVATÁR" az hasított belém "Már vége?"
  • Drall
    #51
    Nintendo hidd el én is kevés dolgot utálok jobban mint mikor az emberek azt hiszik hogy mindig nekik van igazuk. Én csak leírtam a véleményemet azt kíváncsi voltam rá hogy milyen reakciók érkeznek rá, hogy másoknak tetszett e, mi a véleményük stb.

    Csbi ez teljesen igaz de azért majdnem 3 óráig a tájat nézni nem éppen a legizgalmasabb:) A repülő hegység meg hasonló dolgok nekem is bejöttek. Viszont a film többi része ettől még szerintem ugyan olyan rossz maradt. De pl. a Star Trek vagy a District 9 is elég érdekes (alternatív)világokba visz el és még is egy jól megírt forgatókönyv van mögöttük és korrekt színészi játék.
  • csbi
    #50
    Én tegnap megnéztem,igaz nem 3 d-ben mivel nincs zalában rá lehetöségem,messzebb meg nem utazok,de a film így is lenyűgözött és csak sajnálni tudom az Avatárt kritizálókat. Persze hogy csak kitaláció,meg mese de mégis 1 olyan világba visz el bennünket és olyan valósághűen,amit esetleg álmunkban élhetünk át..a kritizálók meg már ott se
  • NintendoGC
    #49
    Igen ez így van... figyelmetlen voltam.... bár volt alapja, amit leírtam, mert (AKKOR TE NEM) de sokan hajlamosak arra, hogy véleményüket egyetemlegesen és univerzálisan igaznak és elfogadottnak jelentsék ki, ami véleményem szerint igen csak érdekes dolog...
  • Drall
    #48
    Nincsen ezzel a mondattal semmi gond mivel ott van benne szerintem szó ami arra utal hogy ez az én szubjektív véleményem.
  • NintendoGC
    #47
    Köszönjük a magvas gondolatokat a filmmel kapcsolatban. Természetesen ez is egy vélemény, jogod is van hozzá, hogy olyan véleméyt alkoss, amilyet csak akarsz, de van itt egy erős mondat:

    "Aki szereti az igényes filmeket az szerintem messze kerülje el az Avatart." Oké... szerinted igénytelen, de ezen véleményedet ne akard már egyetemlegesen és univerzálisan igaznak és elfogadottnak kijelenteni légyszives. SZERINTED igénytelen... talán maradjunk ennyiben!
  • Drall
    #46
    Hát mondhat bári bármit ez az Avatar vmi. borzalom. Én már kb. fél óra után úgy untam hogy nem igaz pedig 3D ben láttam. Kezdjük ott hogy a film története vicc. Tényleg igaz a Mátrix Pocahontas ba oltva dolog. És ebben az a legszebb hogy már a Mártix is lopta az alapötletet de az még is eredetien dolgozta át. Akkor a Navik vagy hogy hívják őket egy az egyben úgy néznek ki mint Árnyék az X-Men ből. Színészi játék kb. nulla. Worthington tól ez nem is meglepő a T4 után de hogy Ribisi is ide jutott az eléggé elszomorító. Megvan az összes sablon karakter kezdve a tuskó ezredestől a szokásosan nagyon kemény Michelle Rodriguez ig. A zene kb. olyan szinten van mint ez Disney rajzfilmnél. Az akciójlenetekből teljesen hiányzik a dinamika. A párbeszédek olyan színvonalon vannak mintha egy 5 éves írta volna (pl. mindjárt becsokizok és én vagyok a repülő halál beszólások). Az egyetlen pozitívum szerintem a CGI minősége de ezt leszámítva a film olyan mintha egy néhány mondattal megspékelt számítógépes prezentációt nézne az ember. Aki szereti az igényes filmeket az szerintem messze kerülje el az Avatar t.
  • bmw
    #45
    Nagyon jo a film, lehet elmegyek meg egyszer megnezni! (IMAX-ba)
    Pedig nem vagyok egy moziba jaro, kb 7 eve nem voltam.:)
  • csbi
    #44
    Hát én valóban majdnem hisztiztem,hogy kanizsán csak ma tudok elmenni az Avatárra,mivel tegnaptól játszák
  • wolruf
    #43
    Feltételezem azért, mert ez az előzetes a 4:3-as nyersanyagból készülhetett. Ha 16:9 lesz, akkor ez lemarad. De tényleg vicces :D
  • johny777
    #42
    Vagy én vagyok kábult vagy a Egyszerűen bonyolult" trailer-ben felül végig belóg a mikrofon?
    Már ennyire igénytelen filmeket csinálnak?
  • wolruf
    #41
    Folyamatban :D
  • wolruf
    #40
    Még Decemberben szereztük tegnapra :D Január 1-én is elmentem, akkor hatalmas mázlival tudtam venni a második sorba jegyet :) A foglalt jegyek felszabadulásakor (wow, ez mozgalom lesz :D )
  • winnie
    #39
    akkor valamit rosszul csinálsz, hiszen a kihasználtság nem 100%-os. (sokszor leírtam, de érdemes újrázni. weben csak a jegyek egy részét lehet lefoglalni. ezen egy rész egy részét sem szokták átvenni, így mindig szabadulnak fel jegyek előadás előtt. aki pedig ét akarja venni, sokszor csak 1 órával az előadás előtt megy oda és megdöbben, hogy mekkora sorok vannak olykor és lemarad a jegyeiről. tudom, lutri, de azért érdemes megpróbálni. most lehet, hogy nagyobb a hype, így lehet, hogy kevésbé hatékony a módszer, de a premier 2-3. napján a délutáni előadásra is voltak szabad jegyek jó helyekre, holott előzetesen minden foglalt volt.)
  • NEXUS6
    #38
    Ne védd!
    Nézzed!
  • bippo
    #37
    Mi a premier óta :) Majdnem naponta néztük, melyik napokon bővítik a jegyfoglalási időszakot. Most vasárnap mázlim volt, és sikerült lecsapni a jegyekre.
    2 nap múlva nagyon nézd az oldalt. (persze addig sem árt)
  • MrPrise
    #36
    Ja, én dec 21 óta próbálok újra foglalni valami jó helyet rá, eddig sikertelenül.
  • Nethyrrea
    #35
    pékbe szereztél te jegyet imaxba? ma is néztem, még hétfői napokon is a félegyes előadások is fullra televannak hó végéig a weblap szerint :o
  • wolruf
    #34
    Sajnos Egyszeri Cikkíró rettenetes fröcsögése tényleg már annyira szánalmas (nem, bocsi, szánalmasabb), mint nekünk, rajongóknak a film ,,védelme''. Csak mi nem írhatjuk ki az SG főoldalára :)
  • wolruf
    #33
    Dede, sajna az Arena-ban a Volkswagen terem az piroskék :) Nem olyan vakítóan piros és kék a szemüveg mint régen, de ha fény felé tartod, látszik hogy az. Ez nem sokat von el a film élvezetétől, így is nagyon jó (így láttam elsőre), de amúgy a poláros jobb. IMAX-ban a 9-es sor jó, ma ott ültem (11-es szék :) ). Jó ez a film mindenhogyan :)
  • kriszwells
    #32
    Üdv! Kérdésem, hogy Debrecen Cinema City-ben 3D-ben piroskék a szemüveg vagy a másik?
    Illetve ha szombat 10:30as vetítésre akarunk menni 5en, most a terem fele neten le van foglalva, van esély hogy ha ott akarjuk megvenni majd a jegyet lesz még 5 üres? Vagy jobb lenne most online megvenni? Kösz!!!
  • NEXUS6
    #31
    Na hát ez a hiszti kérem!

    Amikor van egy film és jön a kékkülönítmény és minden faxságba beleköt, amik szerintük nem úgy van, ahogy annak kellene lennie. Az ecceri cikkírót meg hordja lefelé keresetlen szavakkal a kínai sárga földig, and beyond.

  • bippo
    #30
    Szerintem moziban nincs is piros-kék változat. (legalábbis remélem).
    Még Karácsony előtt láttam Corvin3D-ben, jövő héten jön az IMAX. Majd akkor lesz nekem is összehasonlítási alapom.(mindkétszer elvileg jó hely. Corvinban 11-es sor közép, IMAX 9-es sor közép)
  • wolruf
    #29
    Nos, ez is megvolt :) Negyedszerre megnézve, IMAX-ban másodszorra. Nekem annyira nem nagy élmény a D3D-hez képest az IMAX. Először elöl ültem, másodszor hátrébb. Szerintem szinte ugyanaz az élmény egy D3D moziban kb. az első harmadban (nem hátul középen!!!) nézve, mint IMAX-ban. IMAX vetítésnél nem teljes képernyő, alul-felül, oldalt van üres rész. Nem tölti ki. A 3D-ből inkább érdemes a nem piros/kék változatot nézni (Aréna-ban a D3D-ben így láttam), a Lurdyban pl. polarizációs szemüveg, ott jobb a hatás.
    Szerintem az IMAX rész van túllihegve, vagy csak a szemem nem annyira különbözteti meg :) Mindegy. Akárhogyan is, érdemes megnézni, főleg 3D-ben :)
  • Narxis
    #28
    Simán van akkora barom.
  • Atkamon
    #27
    Annyira vicces nézni, ahogy az SG-s cikkíró utálja az Avatart, és minden címével próbálja sértegetni:D
  • NintendoGC
    #26
    Én láttam moziban sima 2D-s vetítésen (így is lenyűgöző volt) de az élmény miatt inkább a 3D változatot ajánlanám. Imax-ban és sima Digital 3D-ben is láttam. Digital 3D-ben is érdemes megnézni ha nem tudtok bejutni az IMAX vetítésre!
  • dartois83
    #25
    Barátnőm mondta, hogy őt is érdekelné, jókat hallott a filmről (elsősorban látványban, a történet talán picit sablonos). Szeretnénk megnézni ketten az IMAX-ban, erre kiderül, hogy szinte egész januárban - munkaidőn kívül - nem lehet két egymás mellé szóló, normális sorban (nem a legelején) található jegyet foglalni. Úgyhogy savanyú a szőllő, de megnézzük februárban...

    Esetleg aki már látta IMAXban és "sima" 3D-ben, tudna arról beszámolni, érdemes-e egyáltalán várni az IMAX-ra, vagy meg lehet nézni bármelyik moziban?
  • alienslive
    #24
    Akkor 2 nickje van és tudathasadásos...
  • sugarman
    #23
    pedig de
  • alienslive
    #22
    Pedig nem.
  • Kferro
    #21
    No, ezt nem tudtam.

    Winnie!
    A múltkor olvastam a Szekeres Viktor nevet valahol, de nem tudom hol. Nem az SG-n az biztos. Újságban, TV-ben? Hol olvashattam?
  • sugarman
    #20
    Igen.
  • Kferro
    #19
    Állj, állj, állj!

    Winnie = Szekeres Viktor???

    :)
  • zaki
    #18
    winnie monnyon le!!!