Szekeres Viktor

Itthon tovább tart az Avatar-hiszti


Tartja az első helyét az Avatar a hazai filmes toplistákon, s bár ezúttal nem kapott vetélytársakat maga mellé, de a legutóbbi hétvégén országos szinten produkált 87619 néző több mint lenyűgöző, ezzel a film már majdnem elérte a 450 ezer jegyvásárlót. Érdekesség, hogy az Avatar esetében nem érvényesül az, hogy Budapesten több jegyet adnak el, mint az ország többi részén, hiszen míg a fővárosban eddig 218 ezren látták a filmet, addig vidéken több mint 230 ezren.


A hétvégi toplista második helyén Meryl Streep új filmje, az Egyszerűen bonyolult újabb 35468 nézővel már 108 ezernél tart, de az új Disney-animáció, a Hercegnő és a béka is már letudta országos szinten a 107 ezredik látogatóját. Előbbi 66, utóbbi 55 ezer budapesti látogatóval rendelkezik, tehát nem váltottak ki hasonló arányú vidéki érdeklődést, mint James Cameron filmje.


Az újoncokat mintha be sem mutatták volna, a közönség nem nagyon vett tudomást sem Jennifer Aniston új filmjéről, a Derült égből szerelemről (8728 néző), sem a Hold című scifiről (Budapesten csak 869 néző). A kisebb premierek közül pedig a Legmelegebb nap 267, a California Dreaming 247, míg a Barátom Eric 145 nézőt érdekelt. (Lábjegyzetként azért érdemes megjegyezni, hogy a négy 1000 néző alatt teljesítő film mindegyik jobban sikerült, mint a 100 ezer fölött járó Egyszerűen bonyolult.)


A héten a Sherlock Holmes próbálja letaszítani a trónról az Avatart, míg a független filmek kedvelői Vranik Roland új filmjét, az Adást, valamint a Woodstock a kertemben-t láthatják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lAngelus #57
    A magyarok pedig bármelyik látványos filmért hajlandók könnyesre hisztizni magukat. Ez nem újdonság.
  • lAngelus #56
    Az Avatar sikere úgy érzem, nem megérdemelt. Ilyen mértékben nem.
  • winnie #55
    és a kék színű, farokkal ellátott kurt wagner? (pedig még le is írja, kire gondol)

    nem azt mondom, hogy ugyanolyan, sőt, de mégiscsak simán belefér a "kicsi hasonlít" tárgykörébe.


  • Hoz_Hun #54
    Hát én az összes X-Ment láttam, de nem rémlik, hogy akármelyikben is lett volna olyan figura, aki akárcsak egy kicsit is hasonlít a Na'vikra.
  • NintendoGC #53
    Béke Drall! Mindig öröm olyan vitapartnerrel találkozni, aki nem anyázik és személyeskedik azonnal ha ellent mondanak neki. Hatalmas jópont!

    A filmről meg... hát ízlések és pofonok.... közhelyesen hangzik de tényleg így van... olyat nem sikerült még eddig senkinek sem készíteni, és nem is fog sikerülni soha... ami mindenkinek ugyan úgy elnyeri a tetszését!!
  • csbi #52
    A Star Treek több mint fele 1 ürhajó zegzugos belsejében játszódik,a District 9 meg 1 viskókkal teli táborban .Azokat is megnéztem,de nem voltak rám ilyen hatással,mint az Avatár.Egyébként a majdnem 3 óra végén arra kaptam föl a fejem,amikor kiirták nagybetükkel,hogy "AVATÁR" az hasított belém "Már vége?"
  • Drall #51
    Nintendo hidd el én is kevés dolgot utálok jobban mint mikor az emberek azt hiszik hogy mindig nekik van igazuk. Én csak leírtam a véleményemet azt kíváncsi voltam rá hogy milyen reakciók érkeznek rá, hogy másoknak tetszett e, mi a véleményük stb.

    Csbi ez teljesen igaz de azért majdnem 3 óráig a tájat nézni nem éppen a legizgalmasabb:) A repülő hegység meg hasonló dolgok nekem is bejöttek. Viszont a film többi része ettől még szerintem ugyan olyan rossz maradt. De pl. a Star Trek vagy a District 9 is elég érdekes (alternatív)világokba visz el és még is egy jól megírt forgatókönyv van mögöttük és korrekt színészi játék.
  • csbi #50
    Én tegnap megnéztem,igaz nem 3 d-ben mivel nincs zalában rá lehetöségem,messzebb meg nem utazok,de a film így is lenyűgözött és csak sajnálni tudom az Avatárt kritizálókat. Persze hogy csak kitaláció,meg mese de mégis 1 olyan világba visz el bennünket és olyan valósághűen,amit esetleg álmunkban élhetünk át..a kritizálók meg már ott se
  • NintendoGC #49
    Igen ez így van... figyelmetlen voltam.... bár volt alapja, amit leírtam, mert (AKKOR TE NEM) de sokan hajlamosak arra, hogy véleményüket egyetemlegesen és univerzálisan igaznak és elfogadottnak jelentsék ki, ami véleményem szerint igen csak érdekes dolog...
  • Drall #48
    Nincsen ezzel a mondattal semmi gond mivel ott van benne szerintem szó ami arra utal hogy ez az én szubjektív véleményem.