Google Nexus One

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

VipJoco
Én kifejezetten örülök neki, mert nem szeretem ha az én telefonom mindenki kezébõl visszaköszön.

precision
engem ez valahogy nem zavar 😊
legalább kénytelenek lesznek csökkenteni az árat

Bazinga!

GregSB
80e fogyott a cuccból az elsõ hónapban. Ez eléggé sovány.

Összehasonlításképpen: Moto Droidból 525e, iPhoneból 600e fogyott (az elsõ hónapjukban).

VipJoco
így vagyok vele én is addig meg jó lesz a mostani telóm (15k huf volt 3éve) 😄

desigo
120-ig várok
aztán meg 100-ig xDDDD
VipJoco
Hát már most tartunk 150-nél ami igaz nagyon sok még, de ha ilyen ütemben esik mint most akkor 1-2hónapon belül egész korrekt ára lesz.

desigo
nah most már raklap teszt,kép,videó megvolt
remélem 1-2 hónap alatt lejjebb megy az ára...
precision
VipJoco
precision
ja értem 😊
no sebaj... mi "tudatos vásárlók" úgysem holmi reklámok alapján választunk mobilt... akik meg amiatt, azok megérdemlik 😊

Bazinga!

KILLER2
Nem is azért írtam, inkább Joebácsinak szólt a válaszom, csak azért a tiédre ment, mert te pont azt írtad le, amit én is gondolok.

Töltsük le az internetet!

precision
én nem is állítottam, hogy nem mûködnek
csak leírtam a saját véleményem a dologról

Bazinga!

KILLER2
A vicces az, hogy igaza van Joebácsinak, mert ezek tényleg mûdöknek, akármilyen szánalmasak is. Bár eddig úgy tûnik, hogy ez nem sokat segít a Nexuson, aminek még mindig elég gyengék az eladásai.

precision
a viccesen túlzó reklámokkal nekem sincs bajom
de ez egy depis magábafordult lelkibeteg emberrõl szól... és a telefon "kigyógyítja" kb 😊

Bazinga!

joebacsi
És?
iPhone reklámjai nevetségesek? Lehet.
Hatékonyak? Kétségkívül.

Nincs semmi gond ezzel a reklámmal szerintem.

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

precision
lol
szánalom. it iz. 😊

Bazinga!

KILLER2
Kezdem úgy érezni, hogy ami videókat újabban kiadnak a Nexusról, hogy egy még az iPhone-énál is nevetségesebb reklámkampánnyal állnunk szemben. Legalábbis mióta ezt megnéztem, kb így érzem.

VipJoco
LOL nem gondoltam volna ennyire jól összerakták hogy így bírja 😊

Köszi ezt a kismértékben sokkoló videót

desigo
az elsõ meg a második rész nem volt érdekes de ez jó lett

Nexus One: The Story - Episode 3: Testing

5c0rp330n
barati 80%-os haszonkulcs, magyarorszag rulez 😊

GregSB
Speedshop hozza a tõlük megszokott árszínvonalat. br 180k lesz náluk a teló :S

KILLER2
Jaja, az alábbi "tesztben" meg dicsérték. Ezért mondom én, hogy le kell szarni, hogy ki mit mond róla, ki kell próbálni és az alapján megítélni.

precision
naja, azok a nyamvadt hardveres érintõgombok... eddig akárhány ilyen "hands on" review -t néztem a telefonról mindenki csak szenvedett velük

Bazinga!

precision
nyilván nem azért kérdeztem, mert az iphoneomat 5 ujjal szoktam taperolni, hanem mert én is úgy tudom, hogy az iphone multitouch és nem dual, és érdekelt, hogy a két technológia között van e érintés érzékenységben (és minõségben) valamint pontosságban bármilyen eltérés... ugye ez egy érintõs mobilnál kritikus dolog

Bazinga!

desigo
jaja
eléggé elfogult
az mindenesetre biztató,hogy a gps vétele jó...
KILLER2
Tudom javasolni, hogy menj be a speedshop-ba, ha Pesten vagy közelében laksz, mert ott van egy kiállított Nexus One. Amúgy én már beszéltem egy sráccal (mobilarena-n van asszem 2), akiknek van Nexusa és elég pozitívan nyilatkozott róla. De én ezzel a telefonnal ott tartok, hogy annyi elcsszett összehasonlítás (pl ez a vonalazgatós rajzprogram is), hogy most melyik képernyõ pontosabb, hogy elkalibrálódik a az érintõ (ez az egyik kedvencem, ha felmerül, akkor nagyon gáz meg minden, ahol szidni kell, ott mindig kint van, amúgy neten van kb frankó egy videó róla meg kb 2 fórum, ahol valaki beleütközött, most akkor csak nem lehet akkora hiba), meg hogy szar az AMOLED (ez meg az abszolút kedvenc, valaki agyonszidja, hogy milyen szar, stb, a másik csoport meg majd elélvez, hogy milyen szépek a színei), meg ott van, hogy látszódik-e napon, hogy érzéketlen szarok az érintõgombok (az alább linkelt tesztben ha jól emlékszem, kifejezetten dicsérték), stb.
Nem hiszek már a teszteknek (bár a mobilarena-s tesztek valóban elég jók szoktak lenni, nem jellemzõ rájuk, hogy elfogultak), egyszer megnyomizok egyet valahol és akkor úgyis kiderül, hogy nekem bejön-e vagy nem.

KILLER2
A dual touch csak 2 ujjat érzékel, a multi meg ennél többet is. Én amúgy úgy tudom, hogy az iphone-ban nem dual van, legalábbis nekem az ipod touchomon volt egy (amúgy teljesen értelmetlen) program, ami pl 3 ujjat is érzékelt, ennél többet nem , de szerintem ez is csak szoftveres limit volt. Meg jut eszembe, pl ott van a taptap is iphone-ra, amiben 2 játékos esetén simán lekezel egyszerre 4et min, meg 1játékosban is simán kezeli a 3 érintést.
Amúgy valóban nincs sok értelme 2nél több ujjal vezérelni ezeket. Hiába hangzik jobban, hogy pl 10 érintést is követ a képernyõ, azt ez milyen kemény, de ez tipikusan olyan dolog, amin lehet lovagolni iphone vs bármi más vitákban, mivel csak nagyon kevés helyzetben van, hogy tényleg jól jönne vagy lenne értelme 2nél több érintésnek. Ekkora képernyõn, fõleg, hogy még a készüléket is tartani kell, nem is lehet szerintem rendesen figyelni egyszerre 3 vagy több pontra.

Amúgy a multi engedélyezés azért történt, mert az apple bizony elég nyiltan beszólt a google-nek és az adobe-nak. Tetszik is a google hozzáállása. Nem kell itt semmi agyonmarketingelt visszaszólás, egyszerûen 2 napra rá kiad egy frissítést, ami gyakorlatilag az iphone talán egyetlen nem ízlésbeli, valódi elõnyén megszünteti az androiddal szemben.

precision
megvárom inkább a mobilarenas tesztet Bogtól vagy Bocha -tól, mert ez eléggé elfogult 😊
de azért az látszik, hogy jó telefon a Nexus One, talán a legjobb Androidos mobil jelenleg

Bazinga!

precision
az elsõ két bekezdés után majdnem bezártam az oldalt... de csak majdnem...
folytatom tovább... 😊

Bazinga!

precision
engem sem, de ha ez a precizitás és az érzékenység rovására megy akkor már érdekes lehet a dolog

Bazinga!

5c0rp330n
en sem tudom, de eszembe nem jutna 3-4"-on 3 vagy tobb ujjal nyulkalni, szoval nem is nagyon erdekel..

precision
mi a különbség a dual és a multitouch között? az amire a neve is utal? hogy a dualtouch két érintést érzékel a multitouch meg bármennyit? vmi olyasmit is magyarázott az ismerõsöm hogy iphone -ban vmi 48 "érzékelõ" van míg a nexusban csak 12... hát nemtom mire gondolhatott 😄

Bazinga!

franc0
Az iPhone-ban is csak dual touch van.
Szóval nem emiatt, de személyes tapasztalatom alapján valóban jobb az almafon panelja. Valahogy reszponzívabb az egész rendszer.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

precision
ettõl nem nagyon lettem okosabb

Bazinga!

Azt nem tudom, de az iphoneban a legpontosabb a touch sensor,
van egy video ahol lassan csíkokat huznak egy rajzprogramban a telón és minden telón tök görbe lesz, iphonon szinte egyenes.

May the force serve you well!

joebacsi
Tessék, különbség:

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

precision
egyik haverom azt mesélte, hogy a nexusban rosszabb kijelzõ van mint pl az iphone -ban
most nem a kép minõségére gondolok, hanem a multitouch -ra... hogy elvileg a nexusban csak "dual touch" panel van, míg az iphone -ban igazi multitouch érintõpanel

ez vajon igaz? vagy merre lehetne ennek utánaolvasni? vagy mi a különbség a kettõ között?

Bazinga!

5c0rp330n
aznemgyenge.
steve bacsi nem orulhet 😊

desigo
nah ezért ment a nagy szenvedés xD
KILLER2
Nem a tudásra, hanem az értékére arok utalni, hogy brutálisan megy le az ára mindennek, ami használt. Amúgy amit írtam, mind2 készülék ipod.

circa
"telefon"<#beka3>

precision
jóhát... az "csak" egy mp3 lejátszó (persze nagyon sarkosítva), ez meg egy telefon

Bazinga!

ki az a hülye aki 43K-t ad egy 5800ért? 😛

May the force serve you well!

KILLER2
Én erre annyit tudok mondani, hogy az 1.gen-es 32GBs iTouchomat nem bírom 40ért eladni, amikor ennyiért kb egy 8GBs 2.gen-es touchot kapni.

precision
ja és azt kihagytam hogy 2 éve vettem az iphone 2G -met 😊

Bazinga!

precision
hát az 5800 amúgy is egy szar... meg hát tényleg technika fejlõdése 😊
ehhez még annyit, hogy anno az iPhone 2G -met 65ért vettem, és mostanában is látok 50-60 körüli apróhirdetéseket belõle a neten 😊

amúgy az információk helyes

Bazinga!

VipJoco
Mindenhol azt olvasom, hogy az év második felébent lehet majd kapni hazánkban leghamarabb Voda vagy T-mobil-nál. Igaz lehet ez? Csak mert ha igen akkor új telefon után kell nézni, mert ennyit én nem várok, 100ezer felett meg nem veszem meg mert ezzel is úgy járnék mint az 5800-mal 100ért megvettem 43ért adtam el kb 2hete. (Tudom ez a technikai fejlõdés, de akkor is ....)

joebacsi
Nincs tökéletes információáramlás.
Attól, hogy itt nagyrészt mindenki utp kábellel a seggében született, és a kisujjában van a zinternet, még nincs mindenkinél így 😊

Másrészt lehet +10 rongyért rövidebb határidõvel szállítanak, kellemesebb nõi hang közli veled, hogy megérkezett, plusz lehet még millió egy dolog, ami valakinek lehet akkora érték, hogy megérje az árkülönbséget 😊

Üzletpolitikájuk meg teljesen érthetõ. Ha vezettél volna már hasonlót, akkor rájönnél, hogy keményen mindig a legolcsóbbnak lenni hosszabb távon nem túl kifizetõdõ.