Viták keresztüzében a szlovákiai elektronikus útdíj

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tipikus magyaros rövidlátás. Ha a fuvarozó helyett az állam fizeti ki, akkor talán ingyé' van az útjavítás? Ha kicsit gondolkodnál, rájönnél, hogy az emelt árakat már eleve megfizeted, a korrupciós százalékkal terhelt adódon keresztül. Aztán meg sírsz, hogy miért ekkora az SZJA, amikor beépítve már rég a magyar fuvarozót támogatod az ingyen úthasználatával, noha esetleg életedben nem szállítasz velük semmit.

Lehet, hogy ez a konkrét rendszer rossz, és a matrica több bevétellel megoldja, én az elvrõl beszélek. A mai GPS-es korban nem tûnik lehetetlennek mérni, hogy pontosan mely utakat és ki használta.

Bandee1987
Lehet, hogy egy külföldi esetében ez igaz, de gondolj bele: egy magyar fuvarozó az útdíj miatt kénytelen lesz emelni az árakon, ami végsõ soron a fogyasztókra, azaz rajtad meg rajtam csapódik le. Ugyanott vagyunk, ahol a part szakad...

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

[HUN]FaTaL
Esetleg kereszttüzében.

http://goo.gl/gd6Zi5

Ja és ráadásul ezzel követni lehet, hogy merre jártál. Akkor is, ha a rendszer üzemeltetõje sivalkodik, mint a szúrt malac, hogy nem.

Mint az élõ példa bemutatja, nem jó ötlet. Drágul a szállítás, a rendszer fenntartási költségei miatt nem nõ a tiszta bevétel az állam felé, a mûködtetés hibái miatt olyan útszakaszért is fizetni kell, ami nem díjfizetõs. A rendszer kiépítése sokba kerül, és minek, ha már van egy mûködõ rendszer?

A török kamionossal eddig is megvetették a matricát, ha meg nincs neki, megbírságolták.

Ami pedig az úthasználattal arányos fizetést illeti, minek bontották el a fizetõs kapukat?

Mindenhol ez kéne. Miért fizessen a magyar adófizetõ a török kamionosnak? Az utakon keletkezõ hibák túlnyomó többségéért a nehéz gépjármûvek felelõsek. Ideális esetben minden jármû után az úthasználatával arányosan kellene adózni.

A szlovakiai utdijnak ket jo hatasa lehet:
-attereli a forgalmat a vasutra
-elterei a forgalmat szlovakiabol

Az elso jo a kornyezetnek, a masik jo a szomszedos allamoknak, ahova az ipar egy-egy ilyen huzas utan attelepul.
Na a szomszédban is szívatják a jónépet. Nem értem, hogy miért kell 60 ezer bejelentkezõ a sikeres rajthoz és mûködtetéshez? Talán nem elég így a profit induláskor?