77
  • Sanyix
    ipodot valszeg nem terror, hanem baleset miatt nem lehet felvinni. Úgyis mint tudjuk e minőségi eszközök szeretnek felrobbanni :)
  • Hunnenkoenig
    Azt elfelejtetted hozzairni, hogy csakis a Benetton es a Wella altal certifikalt modell alkatu es külsejü emberek repülhetnek!
  • Hunnenkoenig
    Hat nekem volt idö, mikor havonta repültem többször oda-vissza vancouverbe es bizony egy ut alatt akar 3x is atszalltam.

Szoval vannak. Azert, mert te nem, meg nem biztos, hogy mas sem.

Amugy meg az elv a lenyeg, nem az, hogy TE mennyire vagy erintett.

Ezekkel a dolgokkal a türeshatarunkat tesztelik es emelik. Minel magasabb a türeshatarod, mert ugye teged ugysem erint, annal könnyebben fognak majd ravenni olyanra kesöbb, ami teged is erint es annal könnyebben fognak majd iranyitani.

Es sajnos ez nem csak sci-fi, hanem valosag. Minel jobban rettegsz, annal jobban iranyithatova valsz es nem kerdöjelezed meg a felsö dönteseket. Ez amerikaban es oroszorszagban mar eleg jol müködik allami szinten is, illetve olaszorszagban mafia szinten, ami ugye nem sokkal különbözik az allami szinttöl :-P

Mit gondolsz, miert van miden evben valamilyen uj influenzaval, gyilkos mehekkel, terroristakkal, rakkeltö gyerekjatekokkal es tarsaikkal tele az ujsagok?
  • Hunnenkoenig
    "a vészkijáratot párszáz méter felett nem tudod kinyitni, mert a bent lévő több száz antiterrorista levegőmanó megakadályoz."

Na ezen besirtam :-)

Nekem bulgariaban, szofiaban siman kiszedtek a motorola telomat a böröndböl a poggyaszosok, mondjuk rabasztak, mert szar volt, csak a telefonszamok miatt volt nalam, de azokat idöközben meg mar atmentettem a amsikba :-P

Amugy ennek a tilalomnak mar megint semmi ertelme. Nezzük mar meg, hany terrormerenyletet kkövettek el ipoddal. Hacsaknem valaki azzal veri agyon a pilotat, sok ertelmet nem latom a dolog tiltasanak.

Meg arra se foghato, hogy bezavarja a repülögep elektronikajat, mert akkor mar most sem engednek hasznalni a felszallas utan.
  • pixx
    Ha látnak valamit, akkor leszednek a gépről...
    Én lakatolni szoktam, de nem hinném, hogy az alsógatyáim kéne valakinek :)
  • lapaleves
    a 2 deci csak 1 deci. érdemes megnézni, mert általában 110+ milisek a deok meg tudfürdők.

a vészkijáratot párszáz méter felett nem tudod kinyitni, mert a bent lévő több száz antiterrorista levegőmanó megakadályoz.

gondolom a poggyászokat inkább a szeku nyitja ki mert lát valamit a röntgenen, nem a poggyászosok.

ennek tényleg semmi értelme nincs egyébként, kíváncsi lennék mi a cél.
  • Tetsuo
    mp5 lejatszo? LOL az mit tud, vilagit? egyenesen kinabol? :D
  • Tetsuo
    Na ja, a poggyaszkezelok azok nem emberek. Inkabb orkok v vmi olyasmi.
  • sandor72
    Én Madridba utaztam a nyár végén a wizz air -el és a bőröndöt amit feladtam a gépre kinyitották még a benne lévő kis táska is ki volt nyitva amiben a tusfürdő + borotva + arcvíz stb. cuccok voltak + a szemetek levágták azt a pántot is amivel a bőrönd át volt fogva. Amikor Madridba értem és megkaptam a bőröndömet akkor láttam, hogy mi történt. A bőröndöt még valószínű itthon nyithatták ki mert leszállás után 5 perc múlva már meg is kaptuk tehát nem nagyon volt idejük nekik. Itthon viszont indulás előtt már több mint 1 órával fel lett adva.
    Még nincs laptopom (vétel tervezve). Utazás alatt csak az MP5 -ös lejátszóm + a videokamerám + tartozékok volt nálam amit az úton egy kisebb táskában a gépre fel tudtam vinni magammal.
    Az biztos, hogy ezek után én nem adnám fel a bőröndbe ha legközelebb utaznék és megkövetelnék a reptéren, hogy adjam fel a bőröndbe mert nem vihetem magammal fel a gépre. Akkor inkább nem megyek.
    Az MP5 -öst is azért vettem, hogy az út alatt tudjam hallgatni nem azért, hogy a bőröndbe tegyem és valami barom aki a reptéren dolgozik és a gépbe pakol vagy nem tudom mit csinál kutasson a bőröndben és ellopja a dolgaimat. Mert ha ott lenne akkor biztos kapna az alkalmon és elvinné.
    A videokamerát is és a kisebb műszaki + értékesebb dolgokat is ezért vittem fel a gépre a kisebb táskában és nem adtam fel a bőröndben mert tartottam és most is tartok az ilyen dolgoktól. Főleg, hogy beigazolódott az egész.
  • sathinel
    ... Hogy tudnak ennyi baromsággal előjönni ipod reklám miatt? Ipod veszélyes, de egy android teló már túl bonyolult a tenoristáknak? Csak én látom kicsit blikk szerűnek a hírt amit megspékeltek reklámmal? Ennél csak az jobb ha nem utazhat senki akkor nem lesznek problémák.

Valaki sokat kap az apple-től.
  • nickwearby
    kösz a hajós válaszokat
  • slickboy
    Én csak Madridba repültem régebben, de még jó hogy nem a csomagba tettem a laptopot, mert nem bánnak vele finoman. Bőrönd kicsit összehorzsolódott. Még jó, hogy a fütyülős barack nem tört el a ruhák között. A laptop a hátizsákomban volt, átvilágították, látták, hogy sok a drót, ezért kivetették a táskából, majd külön-külön is átvilágították őket, aztán mehettem fel.
  • Tetsuo
    Van lassabb es gyorsabb hajo, 4 napos hajout is van, viszont ezekre nem nagyon lehet jegyet kapni, mert teherszallitok.

• narumon
    "Ok ott a könyv, meg alvás, mint alternatíva"

Igen, ez főleg a felvihető 15-23kg függvényében érdekes, amibe sokszor még az sem fér bele ami az uticélnál nagyon kellene, ezt most megdobja az ember néhány könyvvel? Remek ötlet, főleg, hogy a notebook, fényképező, telefon is azért volt nálunk mindig fent, mert tünt már el csomagunk "lentről". Nagy bizalom kell ahhoz, hogy ezek a bőröndben utazzanak. Nyáron több mint 16 órát repültünk... azt nem lehet ám csak úgy alvással eltölteni, még elektronikával is unalmas volt. Jah erről jut eszembe olvasni sem lehet mindig, mert alvásidőben csak egy mikrolámpa éghet aminek a fényénél jó ha látod a betűt.
  • butuska66
    Boccs nem neked szántam. Testsuonak írtam
  • kvp
    ""A hajo dragabb, 12-14nap New York-ba es tobb poggyaszt vihetsz.."
    Ha ez nem vicc, ilyenre hol lehet befizetni?"

A Cunard Line meg uzemeltet postahajokat anglia es amerika kozott, az ut 7-10 nap, de nem indul hajo naponta. 2011-re viszont varhatoan bovitik a hajoparkjukat. Az idoben legrovidebb utvonal a southhampton - new york kozotti ut.

http://en.wikipedia.org/wiki/RMS_Queen_Mary_2

Azert repulovel kanadan keresztul meg mindig egyszerubb...
  • butuska66
    Már nem azért de anno ismerősöm 40 évvel ezelőtt 6 nap alatt ért New Yorkba Francaországból hajóval.
  • pixx
    Már nem drágább tegnap néztem, egy két hetes út egy főre úgy 600 euró körül van, persze ez a kisebb szoba. De így sem rossz, plusz közben megálltok ezer helyen.

És ha pisálnom, akkor sem állhatok fel? Azért az vicces lenne. Én PDA-n szoktam filmet nézni, azt nem írták, hogy tiltani akarják :)
  • osztmivan
    Érdekes, az usáknak és a többi nyaloncnak eszébe sem jut, mi válthatja ki a "terrorizmust"
    Pedig könnyű lenne a géprobbantgatást megelőzni.
    Csak mélyen a népek szemébe kéne nézni, és igaz hangon elbeszélgetni.
    Jut eszembe: mikor is volt utoljára géprobbantás?
  • Sanyix
    szerintem felszállás előtt le kell szíjazni az utasokat a padlóhoz (szék nemjó, nehogy bombát rakjanak bele), majd altatógázzal altatni őket az utazás végéig.

Így nem kerülhet a gép gonosz tenoristák kezére ;)
  • NullZ3r0
    Búvár Kundnak, a terroristának sikerült!
  • nickwearby
    "A hajo dragabb, 12-14nap New York-ba es tobb poggyaszt vihetsz.."

Ha ez nem vicc, ilyenre hol lehet befizetni?
  • Sith
    Egy hajót nehezebb elintézni mint egy repülőt
  • Tetsuo
    A hajo dragabb, 12-14nap New York-ba es tobb poggyaszt vihetsz..
  • butuska66
    Lenne egy kicsit off kérdésem. Ha tengeri utat választanám , akkor ott is ekkora ellenőrzés lenne? Végtére a terroristák csak repülőket "akartak" robbantani.
  • Tenorista
    Egyértelmű: motozásra van szükség, ami ugye a testüregekre is kiterjed.
    Csak így állíthatók meg a gonosz tenoristák!
  • bigjoe
    Idióta barmok. Ennyit az USA- ról. Nem akarok demagóg lenni, de a sok "tisztelt" okostojás biztos másképp gondolná, ha nekik is a turista osztályon kellene utazni... eddig 4 szer utaztam a tengeren túlra de mp3 nélkül nem biztos, hogy vállalkoztam volna rá..
    A többit már ugy is elmondtátok....
  • endrev
    Tökjó a sok link, de csak a "meghiúsult detroiti merénylet"-ről nem tudok semmit... Érdekelt volna hogy min alapul ez a felháborító híresztelés...
  • davos80
    Ez a legutóbbi merénylet meg valami vicc. Biztos olajat találtak Jemenben és Szomáliában így most le lehet őket is rohanni.
    Ha meg annyira fel akarták volna robbantani azt a gépet ment volna nekik. Vagy csak simán balfaszok volt..
  • davos80
    Ha repülőt akarnék robbantani az akksi tökéletes fegyver:) Csak kicsit át kell alakítani.
  • NullZ3r0
    És aki mégis feláll, azt lelövik?
  • kvp
    Eloszor is szemelyes velemenyem, hogy a legutobbi terorristat bepaliztak, meghozza jo esellyel cia (es egyeb 3 betus) ugynoksegek. A terrorista valodi, de megbizoi szerintem hamisak (zsidozni azert nem fogok, bush-ek olajtermelo baratai amugy is arabok). Amellett a merenylok akkor szoktak igy benazni ha azt akarjak, hogy allitsa meg oket valaki, mert valojaban nem akarnak meghalni.

Az uj biztonsagi intezkedesek semmire sem jok, ezek a kis bombak annyi kart sem tesznek mintha valaki menet kozben egyszeruen kinyitja az egyik veszkijaratot. Akkor ezek utan betiltjak a veszkijaratok es a belulrol nyithato ajtok hasznalatat???

Arrol nem beszelve, hogy lassan erdemesebb lesz mexikoba vagy kanadaba menni es atsetalni a hataron. A kanadai hatart meg mindig nem orzik sehogy sem. (vancouver es seattle kozott van egy farm, ahol a haz meg a kanadai, a csur mar az amerikai oldalon all, lattam eloben is, nagyon vicces...)
  • Polllen
    lol...szóval felszállhatok, majd végig ülhetek a székemben kussolva...ez ám a kényelem...

Egyetértek a terrorizmus elleni harccal, de ez a legolcsóbb és legkevésbé kényelmes megoldás...Az utas felszáll, aztán nem engedünk neki semmihez nyúlni...ilyen alapon miért lehet olvasni? és ha abba rejti a bombát?
  • Balintos
    tenoristagyanús
  • Darth Sith
    Hogy jön ide Pavarotti?
  • JL666
    érdekes, hogy a legtöbb embernek a legelső gondolata azokat fikázni, akik "valamilyen" módon próbálják megvédeni az utazóközönséget, holott talán a probléma gyökereit kéne vizsgálni, pl. tenoristák, azaz a pavarotti (R.I.P.), meg a hosé carreras, placido domingo, bin szemét láda, usw...
  • atlagember
    Adjam fel a csomagba a laptomomat a fontos személyes adatimmal, ami elveszhet? Hogy aztán a légitársaságok dolgozói visszaélhessenek a tartalmával? Ez felháborító.
    Veszett már el feladott csomagom, úgyhogy én oda laptopot biztosan nem teszek.
  • Hd3478
    A repülés nem veszélyes a zuhanás igen
  • Tenorista
    Üdvözöllek a szép új világban, ahol minden polgár potenciális terrorista!
    (Illetve annak van bélyegezve)
    1. Ki(k) által van így bélyegezve?
    2. Hogyan jutottunk el idáig?
    3. Hová is fog ez elvezetni még?
    Van egy negyedik opcionális kérdésem is: Kiknek az érdeke és azoknak milyen indítékaik vannak? De ezt már nem teszem fel, mert az már "összeesküvés elmélet" lenne és az a "primitív elmék ópiuna" -mint tudjuk...
    Lehet hogy hamarosan gondolatbűnözésért és szándékbűnözésért fogják elítélni, aki kérdéseket merészel feltenni
  • NullZ3r0
    Miért szar az ebola?