148
-
#108 Tehát nem nézel utána, és csak szajkózod a faszságot. Oké, maradj ostoba, nekem mindegy. -
Epikurosz #107 nem beszélve a diszfunkciókról. -
Epikurosz #106 Nem. Simán kinyír agysejteket, mint a szesz.
-
#105 Természetesen nem biztos, hogy ponz ugyanazon tanulmányok cáfolatát olvastam, mint te. Feltételezem, hogy a skizofréniával kapcsolatos dologra gondoltál. Na, az kamu. -
#104 Én meg ezen tanulmányok szintén orvosi, tudományos cáfolatát. Ezért mondom, hogy le vagy maradva.
Megy magadtól utánanézni, vagy segítsek? -
Epikurosz #103 Neked kell tájékozódnod.
Én olvastam orvosi tanulmányokról, amelyek ezt bebizonyították.
Egyébként, már az, hogy ezt tagadod, egyik jelen, hogy károsította a gondolkodásod. -
#102 Le vagy maradva a drogháborús propagandánál. Tájékozódj! -
uwu #101 Nem lesz több cikk vagy mi van? -
djhambi #100 Lehet, hogy a fellengző stílust megérdemeltem. Látom, szakértő vagy a témában. Kérlek, válaszolj a következő kérdéseimre:
- a Quarelin gyógyszeradagolás túllépése veszélyt hordoz magában? (hosszú távon, főleg) (Elvégre az ember is azokért a stresszes-kávés percekért kap szívinfarktust idős korban, amit fiatalként is megivott/elszívott/átélt. Halmozódik, és nő a betegség kialakulásának esélye. Elöregszik a szerv, elhasználódik, ha túlpörgetik, az lesz a gyenge láncszem, és viszlát.)
- a Quarelin indokolatlan bevétele (Az Algopyrinhez is hasonlítottad, többek között) hosszú távon nem káros az ember több szervére? Eddig úgy tudtam, hogy a lázcsillapítók adagolását a májkárosodás korlátozza, hiszen megterheli a gyógyszer több összetevője. Nem beszélve a szív- és érrendszerről (koffein).
- alkohol Quarelin bevételével károsabb az idegrendszerre, mint - a Quarelin nélkül?
- alkohol Quarelin bevételével károsabb a többi szervre, mint - a Quarelin nélkül?
Utolsó két esetben úgy is elfogadom a válaszodat, hogy a gyógyszert körülbelül azonos hatást kiváltó alkohollal helyettessíted, mert úgy korrekt. Persze nehéz ez esetben tippelni, mert a hatás eltérő is, nemcask más erősségű. -
darthdenes #99 Tudományosan kell inni!
1. ha tudom, hogy este szeszelés lesz napközben minden órában minimum 2dl vizet megiszok. Estig összejön 2-3l tuti!
2. Indulás előtt az utolsó pohár vízzel bekerül 1g c vitamin is
3. ésszel iszunk, ha kell időközben ásványvízzel hígítunk
4. igyekszünk áttetsző színű szeszt inni Vodka Gin Pálinka, nem keverve!!!!!
5. Hazaérvén 5dl víz 1 g c vitaminnal és ha képesek vagyunk rá fogat is moshatunk!
6. Szilveszter után ezt betartva,de sokat piálva viszonylag türhetően ébredtem!
Napközben többször , de keveset étkeztem sok folyadékkal + multivitamin tablettával!
Ha már full másnaposan ébredsz rábasztál, szinte semmit sem tehetsz! Csak túléled! -
usumu #98 Kerüld a másnaposságot ! Maradj mindig részeg (régi kinai mondás, vagy mi?!) -
Szemjuel #97 " az azokban levő hasonló vagy ugyan olyan alkotó elemek nem engedik lebontani"
gyógyszerekben lévő, egymáshoz hasonló alkotóelemek :) -
Szemjuel #96 nekem ez, és ehhez hasonló, gyógyszerrel összefüggésbe hozott másnaposság elkerülés már már azt engedi feltételezni, hogy valóban a gyártósorról lekerült italokban lévő színezékek, különböző tartósító és ízesítő készítmények okozzák a cudar másnapot. Viszont ha bevesszük ezeket a gyógyszereket, az azokban levő hasonló vagy ugyan olyan alkotó elemek nem engedik lebontani, vagy esetleg sikeresebbé teszik a lebontást/kiválasztást, és így gyorsan kikerül a szervezetből. Gusztustalan példa de: amikor az ember rossz minőségű borból fröccsözik, annál büdösebb bélsár sose keletkezik ;)
remélem értitek mire gondolok :) -
#95 500-1000 mg-os C vitamin tabletták rágása/szopogatása ivás közben nekem bevállt.
Nuku fejfájás, és csak a folyadékhiányt kell pótolni. -
Merces #94 a hozzászólásokból kiderül, hogy bonyolult kutatások helyett csak meg kéne kérdezni az átlagnál értelmesebb, és az átlagnál többször részeg embert, hogyan is kell kezelni, mitől lesz jobb, az abból kapott tapasztalatok alapján pedig egy szakértő már biztos fel tudna állítani egy bizonyos étrendet, ami a másnap elkerüléséhez szükséges lenne :)
Igen de azt nem szponzorálná a hülye járások minisztériuma......... -
knightbali #93 Még szerencse, hogy akármyennyit iszok, soha nem vagyok másnapos utána :D -
Sobal #92 etilt ne igyál! etanolt (etil-alkohol) ihatsz, de a kettő más dolog... -
EdDyBoy #91 Fejfájás ellen nagyon hatásos gyógyszer, ha hulla vagyok, hogy szellőztetek. A friss levegő csodát tesz.
Történt egyszer, hogy másnaposan ZHztam, és a szabadban semmi bajom nem volt, csak a fáradtság. Visszatértem koliba, lefeküdtem, és azonnal utolért a fejfájás. -
galocza #90 atya gatya.
"alkohol hatását erősítheti": a koffein. lásd ír kávé, "hűbazmeg" (ez kotyogóson átfőzött rum), vagy az én konyakos kávém ifjúkoromból.
"gyermekkor (18 év alatt)": nyúlós gyerek, állandó fejfájás - kisgimnazista koromban ezen éltem - mint kb a fél ország: akkor volt ez, az algopyrin (ami testvére, ld később) meg a rubophen (és az amidazophen, ami algopirin-unokatestvér).
"orvos szigorú adagoltatása", stb: pont négy évvel ezelőtt januárig vény nélkül kapható volt az algopyrinnel együtt, addig nem volt fontos (a metamizolból, alias noraminofenazon-nátrium mezilátból áll szegény algopyrin, csak abban 500mg van). most eu kompatibilisek lettünk, már fontos.
"A Quarelin amúgyis a központi idegrendszeredre hat.": na hát ez csak részben igaz (alig se). egyik sem csak a központi idegrendszerre hat. a koffein igen, annyira, mintha kv-t innál (van akinek az is elég a fejfájás kúrálásához), de a fő hatás itt, hogy elősegíti a többi felszívódását - ezért szeretik kombinációkba pakolni (pl saridon). a metamizol átlag nem-szteroid gyulladásgátló (nsaid), a ciklooxigenáz enzimeket (1/2, ezek vannak mindenhol), s így a prosztaglandin szintézist gátolja, így éri el a fájdalom/lázcsillapító, gyulladáscsökkentő hatást (meg a gyomorvédelem csökkentését, de ez más téma), nem csak fejben. a drotaverin a görcsoldó komponens, szintén hat az egész szervezetben, pont ennyi van egy no-spa tablettában - egy quarelinnel megeszel egy no-spát is, egy négyötöd algopyrinnel egyetemben.
"Van húszmillió lehetséges mellékhatása": mint minden nem szelektív nsaidnak (azoknak csak tímillió), és úgy általában minden gyógyszernek. az idióta tájékoztatók külön téma, és már így is elég offtopik vagyok...
"szipus focista értelmiszintjére kerülsz", meg a többi okosság: és mégsem sikerült. ellenben csak letudtam az egyik legcsúnyább kart, és mi lett belőlem? gyógyszerész... amúgy metamizol ügyben érdeklődj a családban, anyu/apu/nagyi közül valaki nagy valószínűséggel tömi magába az algopyrint, s a te popódba is ezt tolták annak idején, ha lázas voltál (esetleg az amidazofént, ami a károsabb testvére).
quarelin amúgy is családi jóbarát, idesanyám évekig titrálta a chinoinban (minőségellenőrzés), az összetételét kiskrapek korom óta tudom... -
galocza #89 ó, az nem saját találmány...
ha nagyon kevés alvásóra (2-3-4, az igény a mai napig 9-10) előtt álltam (reggel előadás vagy gyakorlat) lefekvés előtt 1 q + pár kávétabletta. egy végigmulatott éj után rendes, mély alvás nálam amúgy is kizárt, a szempihentetés volt a cél, és így fel is tudtam kelni (úgy-ahogy). -
Drinkman #88 Megelőzés: kevés piával érezzük jól magunkat. Ez úgy kivitelezhető hogy baromi ritkán iszunk. :)
Utómunka: Hideg kefír, joghurt - az aminosavak pufferként viselkednek a vérben, segítenek helyreállítani a kémiai egyensűlyt- könnyen emészthető.
Durva esetben ahol az életbenmaradás a cél:) izotónikus sportital minden mennyiségben , esetleg infúzió :) 24 óra pihenés,alvás friss levegő. És igenis szenvedjen minden részeg disznó másnap!!! -
djhambi #87 "A Quarelin tabletta egyidejű bevétele bizonyos ételekkel vagy italokkal
Alkalmazása alatt szeszesital fogyasztása kerülendő, mivel az alkohol hatását erősítheti."
"A készítmény hatóanyaga: 400 mg metamizol-nátrium, 60,0 mg koffein, 40,0 mg drotaverin-hidroklorid
Egyéb összetevők: talkum, magnézium-sztearát, povidon, mikrokristályos cellulóz, kukoricakeményítő."
"Ne szedje a Quarelin tablettát:
- gyermekkor (18 év alatt)"
"A járművezetői képességet és a baleseti veszéllyel járó munka végzését befolyásolhatja, ezért egyénileg kell meghatározni, hogy a gyógyszer milyen alkalmazása mellett szabad járművet vezetni, illetve baleseti veszéllyel járó munkát végezni."
"Felnőtteknek:
Egyszeri adagja 1/2-1 tabletta. Szükség esetén az egyszeri adag 24 óra alatt legfeljebb háromszor szedhető."
"Ha elfelejtette bevenni a Quarelin tablettát:
A soron következő előírt adagolási időpontban ne alkalmazzon dupla adagot, mert ezzel már nem pótolja a kiesett mennyiséget, viszont a túladagolás veszélyének tenné ki magát."
Továbbá többször írja, hogy orvos szigorú adagoltatása, meg fokozott elővigyázatosságú adagolás szükségszerű. A Quarelin amúgyis a központi idegrendszeredre hat. Van húszmillió lehetséges mellékhatása, aminek a fele az emésztőrendszerrel, a májjal és a vesével kapcsolatos. Az alkohol amúgyis megterheli szintén a májat, a vizeletkiválasztás a vesét (kevésbé), és a központi idegrendszert. Nem akarom lefikázni a találmányodat, de ha sokszor használod, egy szipus focista értelmiszintjére kerülsz. Bár lehetne fogadni, hogy előbb a májad purcan-e ki, vagy hamarabb fog GYP nővér etetni az ágyadban? -
Szemjuel #86 a hozzászólásokból kiderül, hogy bonyolult kutatások helyett csak meg kéne kérdezni az átlagnál értelmesebb, és az átlagnál többször részeg embert, hogyan is kell kezelni, mitől lesz jobb, az abból kapott tapasztalatok alapján pedig egy szakértő már biztos fel tudna állítani egy bizonyos étrendet, ami a másnap elkerüléséhez szükséges lenne :) -
zem #85 saját találmány az utolsó pohár itallal bevett 1 tbl Quarelin, ha nem ittál min. 2 liter bort, 1/2 is elég, másnap frissen, kipihenten ébredsz
ha túldozírozod, nem tudsz tőle aludni, koffein is van benne
ja, és vizet is kell inni sokat ivászat közben -
Epikurosz #84 -> toxinok -
galocza #83 nem akartam ellődözni, mert csöppet offtopik, de ha már átmegyünk alkeszből egészségesbe, hadd legyen:
pár hónapja olvastam (neten, lehet, ti is találkoztatok a cikkel), hogy vizsgálgatták a nagyáruházak polcain fellelhető olcsó, import (sk) tejeket. élő baci valóban nem nagyon volt bennük, de az elöltek száma egy nagyságrenddel volt magasabb, mint a megengedett. magyarán: már a pasztőrözéskor is félromlott volt a tej... -
Ferrer #82 Én sose rúgtam még be :O -
djhambi #81 Szerintem a kísérlet kontrolljának a dobozos tejet is fel kéne forralni, és úgy meginni, és ha attól is rosszul leszel, akkor biztos, hogy van különbség számodraa két tej között, és akkor el lehet kezdeni kizásáros alapon lődözgetni a dolgokat, és a végére megkapod, hogy pl. a házi tejben lévő több zsír segít, vagy már nem vagy laktózérzékeny, vagy a dobozos tej valamelyik adalékanyaga a bűnös, vagy a házi tejben a nyomokban fellelhető trágya tesz jót. Komoly kísérletekre, megfigyelésekre és mérésekre van szükség, hogy bármit is lehessen állítani. Lehet, hogy egy bizonyos gyártó tejére voltál érzékeny. Pl. dobozos MIZO tejből (guglizz!) amit kb. ittam, 1% savavnyú és keserű volt: talán már újkorában is romlott volt, túlöntöttek valami adalékanyagot, nem mosták le a mosószeres edényeiket, nem tom.
Házi tejből én leginkább aludttejet készítek, mert nagyon szeretem, és kefir sem kell hozzá. :)
Az aludttejben egyszerre van rövidülés és zöngésség szerinti részleges hasonulás? Mert aludttej -> "aludtej" -> "aluttej". -
#80 (uccsó komment bocsi...)
az etyeki termelői tej amit az autómatákból kapsz szerintem már fel van forralva. nem hiszem hogy forralatlanul árulják a jónépnek. -
#79 de jó is volt régen amikor a mama mindig hozott friss "bocitejet" és felforralta (mert fel kell mert megdögölhetsz) és a "fölét" megehettem. nagyon szerettem... -
#78 alig ittam, másnap rosszabbul éreztem magamat mint amikor többet iszok
a szén fogja aszékletet. (a fosást megelőzhetjük de arról nem beszéltek)
elsején felkeltem 6kor mert nem tudtam aludni (4kor jöttem haza). de 10kor megint sikerült. facsartam egy narancslevet.
érdekes hogy a fürdés egy darabig megsüznteti nekem legalábbis egy fél órára jó...
a másik dolog hogy nekem ilyen hullámokban jön a hányinger. ki kell használni egy ilyen hullámot és elaludni. mire felkeltem semmi bajom nem volt. kajáltam is és fain lett :) -
galocza #77 érthető is, érekes is. -
#76 Ez az alkohol nagyon alattomos szer. Óvakodjatok tőle!! 8) -
Cleawer #75 Erre a jó szó "tejalapú készítmény".Látott tejet üvegen keresztül. -
Epikurosz #74 Elmesélem a saját tapasztalatom, persze csak ha érdekel.
Pár éve a fejembe vettem, hogy nekem tejcukornyavalyám van, és kivettem étrendemből a tejecskét. Főleg dobozos tejet vásároltam akkor, pasztőrözöttet. Tényleg puffadtam tőle, és hasmenésem volt, tehát logikusan jött a következtetés.
Nemrég a MAGOSZ (guglizz!) a sarki fűszeresnél felszerelt egy tejautomatát. Friss tejet árulnak benne, literét 180 pengőért.
Vettem belőle, azzal a meggondolással, hogy csinálok belőle joghurtot vagy kefírt, pár a bolti ilyeneket sem nagyon viselte el a belem.
Hazavittem, felforraltam. Az tuti, hogy jó zsíros, nagyon kellemes illata van, és gondoltam megiszom egy csészével, ha belehalok is.
Jé, nem haltam bele, sőt nem puffadtam! Mi a manó!?
Persze, a többiből joghurtot stb. erjesztettem, de azóta is a literből egy csészével - kb. 25 dl - bedobok a bendőbe, és jól tűröm.
Következtetés:
1. a marketekben árult dobozos meg ilyen-olyan tej nem tej.
2. Lehet, hogy tej, de vannak benne ... valami vegyszerek.
3. Lehet, hogy nincsenek benne vegyszerek, de tele van bacikkal, amelyek hasmenést okoznak. Ki tudja, milyenek a feldolgozás körülményei, mennyit hányódik a tej a raktárakban, úton stb.
4. Vegyél eredeti magyar termelői tejet, és anyagilag is jobban jársz.
5. Feltétlenül forrald fel!
6. Ha mégsem tűröd jól, erjeszd meg házilag. Csak egyszer kell venned egy-egy doboz kefírt és joghurtot, a jobb fajtából, utána már otthon erjesztheted a fincsi tejterméket, mert mindig félre teszel belőle kb. 10 dwkát, azzal kevered össze a felforralt, teljesen lehűlt friss tejet.
Érthető voltam?! -
galocza #73 london útikönyvben szerepelt vmelyik orosz írótól (címezve egy brit felé):
igaz, nekünk gondunk van az alkoholizmussal, de önöknek meg a részegséggel...
egy félmókás adalék:
7 éve prágába terveztünk utazást, 3 jóbarát. naná, hogy a vltava pont akkor öntött ki, kirándulásnak annyi. olvasom a hírekben: csehek a nagy pánikban megrohamozták az áruházakat, beszerzendő a legfontosabb túlélési cikkeket. a legnépszerűbb termékek: sör, vodka, rum.
száraztészta? konzerv? gumicsónak akár? affenét. pia.
a másik érdekesség (ez prágai legenda, igaz-e, nem tudom): a csehek egyszer voltak '68 után a lázadozás határán, amikor a sör árát akarták emelni. nem emelték... -
galocza #72 a tejjel 2 baj van (amúgy tényleg biztosan hatékony, persze nem a zsírszegény):
-nem bírom (futás klotyóra), pedig 10 évvel ezelőttig standard itóka volt minden étkezéshez
-csak annak ajánlott, aki nem bánja, ha aludttejet büfiz vissza. és a gyönyörű mai tejek olyan ízzel romlanak, mint amit a pvcnek képzelnék, ha lenne íze...
a sósmogyoró eléggé tyúk-tojás kérdés: túl sok sót viszel be vele és ezért jársz pisilni, vagy a sok pisiléssel korábban elvesztett sót pótlod. -
dzsagon #71 ne igyatok annyit bazmeg -
djhambi #70 És még a gatyád is ráment olyan dologra, amire nem is emlékszel. De biztos megéri valakinek... -
djhambi #69 A lerombolt idegkapcsolatok újjáalakításában, és nem visszaállításában. A tudásod ugyanúgy el van piálva. A sajtek halottak. Ha kiesik egy, max alakul egy másik de ahhoz tanulni kell. A sokat piálsz/drogozol, egy marék lepke értelmi szintjére süllyedsz.