Másnaposság: mivel kúráljuk és mivel ne

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kerüld a másnaposságot ! Maradj mindig részeg (régi kinai mondás, vagy mi?!)
" az azokban levõ hasonló vagy ugyan olyan alkotó elemek nem engedik lebontani"
gyógyszerekben lévõ, egymáshoz hasonló alkotóelemek 😊
nekem ez, és ehhez hasonló, gyógyszerrel összefüggésbe hozott másnaposság elkerülés már már azt engedi feltételezni, hogy valóban a gyártósorról lekerült italokban lévõ színezékek, különbözõ tartósító és ízesítõ készítmények okozzák a cudar másnapot. Viszont ha bevesszük ezeket a gyógyszereket, az azokban levõ hasonló vagy ugyan olyan alkotó elemek nem engedik lebontani, vagy esetleg sikeresebbé teszik a lebontást/kiválasztást, és így gyorsan kikerül a szervezetbõl. Gusztustalan példa de: amikor az ember rossz minõségû borból fröccsözik, annál büdösebb bélsár sose keletkezik 😉
remélem értitek mire gondolok 😊
Mighty
500-1000 mg-os C vitamin tabletták rágása/szopogatása ivás közben nekem bevállt.
Nuku fejfájás, és csak a folyadékhiányt kell pótolni.

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

a hozzászólásokból kiderül, hogy bonyolult kutatások helyett csak meg kéne kérdezni az átlagnál értelmesebb, és az átlagnál többször részeg embert, hogyan is kell kezelni, mitõl lesz jobb, az abból kapott tapasztalatok alapján pedig egy szakértõ már biztos fel tudna állítani egy bizonyos étrendet, ami a másnap elkerüléséhez szükséges lenne 😊

Igen de azt nem szponzorálná a hülye járások minisztériuma.........<#buck>
Még szerencse, hogy akármyennyit iszok, soha nem vagyok másnapos utána 😄

etilt ne igyál! etanolt (etil-alkohol) ihatsz, de a kettõ más dolog...

Fejfájás ellen nagyon hatásos gyógyszer, ha hulla vagyok, hogy szellõztetek. A friss levegõ csodát tesz.
Történt egyszer, hogy másnaposan ZHztam, és a szabadban semmi bajom nem volt, csak a fáradtság. Visszatértem koliba, lefeküdtem, és azonnal utolért a fejfájás.

atya gatya.
"alkohol hatását erõsítheti": a koffein. lásd ír kávé, "hûbazmeg" (ez kotyogóson átfõzött rum), vagy az én konyakos kávém ifjúkoromból.

"gyermekkor (18 év alatt)": nyúlós gyerek, állandó fejfájás - kisgimnazista koromban ezen éltem - mint kb a fél ország: akkor volt ez, az algopyrin (ami testvére, ld késõbb) meg a rubophen (és az amidazophen, ami algopirin-unokatestvér).

"orvos szigorú adagoltatása", stb: pont négy évvel ezelõtt januárig vény nélkül kapható volt az algopyrinnel együtt, addig nem volt fontos (a metamizolból, alias noraminofenazon-nátrium mezilátból áll szegény algopyrin, csak abban 500mg van). most eu kompatibilisek lettünk, már fontos.

"A Quarelin amúgyis a központi idegrendszeredre hat.": na hát ez csak részben igaz (alig se). egyik sem csak a központi idegrendszerre hat. a koffein igen, annyira, mintha kv-t innál (van akinek az is elég a fejfájás kúrálásához), de a fõ hatás itt, hogy elõsegíti a többi felszívódását - ezért szeretik kombinációkba pakolni (pl saridon). a metamizol átlag nem-szteroid gyulladásgátló (nsaid), a ciklooxigenáz enzimeket (1/2, ezek vannak mindenhol), s így a prosztaglandin szintézist gátolja, így éri el a fájdalom/lázcsillapító, gyulladáscsökkentõ hatást (meg a gyomorvédelem csökkentését, de ez más téma), nem csak fejben. a drotaverin a görcsoldó komponens, szintén hat az egész szervezetben, pont ennyi van egy no-spa tablettában - egy quarelinnel megeszel egy no-spát is, egy négyötöd algopyrinnel egyetemben.

"Van húszmillió lehetséges mellékhatása": mint minden nem szelektív nsaidnak (azoknak csak tímillió), és úgy általában minden gyógyszernek. az idióta tájékoztatók külön téma, és már így is elég offtopik vagyok...

"szipus focista értelmiszintjére kerülsz", meg a többi okosság: és mégsem sikerült. ellenben csak letudtam az egyik legcsúnyább kart, és mi lett belõlem? gyógyszerész... amúgy metamizol ügyben érdeklõdj a családban, anyu/apu/nagyi közül valaki nagy valószínûséggel tömi magába az algopyrint, s a te popódba is ezt tolták annak idején, ha lázas voltál (esetleg az amidazofént, ami a károsabb testvére).
quarelin amúgy is családi jóbarát, idesanyám évekig titrálta a chinoinban (minõségellenõrzés), az összetételét kiskrapek korom óta tudom...

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

ó, az nem saját találmány...
ha nagyon kevés alvásóra (2-3-4, az igény a mai napig 9-10) elõtt álltam (reggel elõadás vagy gyakorlat) lefekvés elõtt 1 q + pár kávétabletta. egy végigmulatott éj után rendes, mély alvás nálam amúgy is kizárt, a szempihentetés volt a cél, és így fel is tudtam kelni (úgy-ahogy).

Megelõzés: kevés piával érezzük jól magunkat. Ez úgy kivitelezhetõ hogy baromi ritkán iszunk. 😊

Utómunka: Hideg kefír, joghurt - az aminosavak pufferként viselkednek a vérben, segítenek helyreállítani a kémiai egyensûlyt- könnyen emészthetõ.
Durva esetben ahol az életbenmaradás a cél😊 izotónikus sportital minden mennyiségben , esetleg infúzió 😊 24 óra pihenés,alvás friss levegõ. És igenis szenvedjen minden részeg disznó másnap!!!<#mf1>

"A Quarelin tabletta egyidejû bevétele bizonyos ételekkel vagy italokkal
Alkalmazása alatt szeszesital fogyasztása kerülendõ, mivel az alkohol hatását erõsítheti."

"A készítmény hatóanyaga: 400 mg metamizol-nátrium, 60,0 mg koffein, 40,0 mg drotaverin-hidroklorid
Egyéb összetevõk: talkum, magnézium-sztearát, povidon, mikrokristályos cellulóz, kukoricakeményítõ."

"Ne szedje a Quarelin tablettát:
- gyermekkor (18 év alatt)"

"A jármûvezetõi képességet és a baleseti veszéllyel járó munka végzését befolyásolhatja, ezért egyénileg kell meghatározni, hogy a gyógyszer milyen alkalmazása mellett szabad jármûvet vezetni, illetve baleseti veszéllyel járó munkát végezni."

"Felnõtteknek:
Egyszeri adagja 1/2-1 tabletta. Szükség esetén az egyszeri adag 24 óra alatt legfeljebb háromszor szedhetõ."

"Ha elfelejtette bevenni a Quarelin tablettát:
A soron következõ elõírt adagolási idõpontban ne alkalmazzon dupla adagot, mert ezzel már nem pótolja a kiesett mennyiséget, viszont a túladagolás veszélyének tenné ki magát."

Továbbá többször írja, hogy orvos szigorú adagoltatása, meg fokozott elõvigyázatosságú adagolás szükségszerû. A Quarelin amúgyis a központi idegrendszeredre hat. Van húszmillió lehetséges mellékhatása, aminek a fele az emésztõrendszerrel, a májjal és a vesével kapcsolatos. Az alkohol amúgyis megterheli szintén a májat, a vizeletkiválasztás a vesét (kevésbé), és a központi idegrendszert. Nem akarom lefikázni a találmányodat, de ha sokszor használod, egy szipus focista értelmiszintjére kerülsz. Bár lehetne fogadni, hogy elõbb a májad purcan-e ki, vagy hamarabb fog GYP nõvér etetni az ágyadban?

&#8222;[&#8230;] &#8211; a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!&#8221; IV. &#8750;Bdl &#8801; &#956;&#8721;\'I+&#956;&#949;d/dt&#8747;EdA &raquo; rotH &#8801; J+&#8706;D/&#8706;t

a hozzászólásokból kiderül, hogy bonyolult kutatások helyett csak meg kéne kérdezni az átlagnál értelmesebb, és az átlagnál többször részeg embert, hogyan is kell kezelni, mitõl lesz jobb, az abból kapott tapasztalatok alapján pedig egy szakértõ már biztos fel tudna állítani egy bizonyos étrendet, ami a másnap elkerüléséhez szükséges lenne 😊
saját találmány az utolsó pohár itallal bevett 1 tbl Quarelin, ha nem ittál min. 2 liter bort, 1/2 is elég, másnap frissen, kipihenten ébredsz
ha túldozírozod, nem tudsz tõle aludni, koffein is van benne
ja, és vizet is kell inni sokat ivászat közben
-> toxinok

Kara kánként folytatom tanításom.

nem akartam ellõdözni, mert csöppet offtopik, de ha már átmegyünk alkeszbõl egészségesbe, hadd legyen:
pár hónapja olvastam (neten, lehet, ti is találkoztatok a cikkel), hogy vizsgálgatták a nagyáruházak polcain fellelhetõ olcsó, import (sk) tejeket. élõ baci valóban nem nagyon volt bennük, de az elöltek száma egy nagyságrenddel volt magasabb, mint a megengedett. magyarán: már a pasztõrözéskor is félromlott volt a tej...

Én sose rúgtam még be 😮

LZ forever

Szerintem a kísérlet kontrolljának a dobozos tejet is fel kéne forralni, és úgy meginni, és ha attól is rosszul leszel, akkor biztos, hogy van különbség számodraa két tej között, és akkor el lehet kezdeni kizásáros alapon lõdözgetni a dolgokat, és a végére megkapod, hogy pl. a házi tejben lévõ több zsír segít, vagy már nem vagy laktózérzékeny, vagy a dobozos tej valamelyik adalékanyaga a bûnös, vagy a házi tejben a nyomokban fellelhetõ trágya tesz jót. Komoly kísérletekre, megfigyelésekre és mérésekre van szükség, hogy bármit is lehessen állítani. Lehet, hogy egy bizonyos gyártó tejére voltál érzékeny. Pl. dobozos MIZO tejbõl (guglizz!) amit kb. ittam, 1% savavnyú és keserû volt: talán már újkorában is romlott volt, túlöntöttek valami adalékanyagot, nem mosták le a mosószeres edényeiket, nem tom.

Házi tejbõl én leginkább aludttejet készítek, mert nagyon szeretem, és kefir sem kell hozzá. 😊
Az aludttejben egyszerre van rövidülés és zöngésség szerinti részleges hasonulás? Mert aludttej -> "aludtej" -> "aluttej".

&#8222;[&#8230;] &#8211; a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!&#8221; IV. &#8750;Bdl &#8801; &#956;&#8721;\'I+&#956;&#949;d/dt&#8747;EdA &raquo; rotH &#8801; J+&#8706;D/&#8706;t

tenkenorman
(uccsó komment bocsi...)
az etyeki termelõi tej amit az autómatákból kapsz szerintem már fel van forralva. nem hiszem hogy forralatlanul árulják a jónépnek.

http://www.tenke.hu

tenkenorman
de jó is volt régen amikor a mama mindig hozott friss "bocitejet" és felforralta (mert fel kell mert megdögölhetsz) és a "fölét" megehettem. nagyon szerettem...

tenkenorman
alig ittam, másnap rosszabbul éreztem magamat mint amikor többet iszok
a szén fogja aszékletet. (a fosást megelõzhetjük de arról nem beszéltek)
elsején felkeltem 6kor mert nem tudtam aludni (4kor jöttem haza). de 10kor megint sikerült. facsartam egy narancslevet.
érdekes hogy a fürdés egy darabig megsüznteti nekem legalábbis egy fél órára jó...
a másik dolog hogy nekem ilyen hullámokban jön a hányinger. ki kell használni egy ilyen hullámot és elaludni. mire felkeltem semmi bajom nem volt. kajáltam is és fain lett 😊

érthetõ is, érekes is.

sz4bolcs
Ez az alkohol nagyon alattomos szer. Óvakodjatok tõle!! 8)

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Erre a jó szó "tejalapú készítmény".Látott tejet üvegen keresztül.

Minnél több időt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.

Elmesélem a saját tapasztalatom, persze csak ha érdekel.

Pár éve a fejembe vettem, hogy nekem tejcukornyavalyám van, és kivettem étrendembõl a tejecskét. Fõleg dobozos tejet vásároltam akkor, pasztõrözöttet. Tényleg puffadtam tõle, és hasmenésem volt, tehát logikusan jött a következtetés.

Nemrég a MAGOSZ (guglizz!) a sarki fûszeresnél felszerelt egy tejautomatát. Friss tejet árulnak benne, literét 180 pengõért.

Vettem belõle, azzal a meggondolással, hogy csinálok belõle joghurtot vagy kefírt, pár a bolti ilyeneket sem nagyon viselte el a belem.

Hazavittem, felforraltam. Az tuti, hogy jó zsíros, nagyon kellemes illata van, és gondoltam megiszom egy csészével, ha belehalok is.
Jé, nem haltam bele, sõt nem puffadtam! Mi a manó!?
Persze, a többibõl joghurtot stb. erjesztettem, de azóta is a literbõl egy csészével - kb. 25 dl - bedobok a bendõbe, és jól tûröm.

Következtetés:
1. a marketekben árult dobozos meg ilyen-olyan tej nem tej.
2. Lehet, hogy tej, de vannak benne ... valami vegyszerek.
3. Lehet, hogy nincsenek benne vegyszerek, de tele van bacikkal, amelyek hasmenést okoznak. Ki tudja, milyenek a feldolgozás körülményei, mennyit hányódik a tej a raktárakban, úton stb.
4. Vegyél eredeti magyar termelõi tejet, és anyagilag is jobban jársz.
5. Feltétlenül forrald fel!
6. Ha mégsem tûröd jól, erjeszd meg házilag. Csak egyszer kell venned egy-egy doboz kefírt és joghurtot, a jobb fajtából, utána már otthon erjesztheted a fincsi tejterméket, mert mindig félre teszel belõle kb. 10 dwkát, azzal kevered össze a felforralt, teljesen lehûlt friss tejet.

Érthetõ voltam?!

london útikönyvben szerepelt vmelyik orosz írótól (címezve egy brit felé):
igaz, nekünk gondunk van az alkoholizmussal, de önöknek meg a részegséggel...

egy félmókás adalék:
7 éve prágába terveztünk utazást, 3 jóbarát. naná, hogy a vltava pont akkor öntött ki, kirándulásnak annyi. olvasom a hírekben: csehek a nagy pánikban megrohamozták az áruházakat, beszerzendõ a legfontosabb túlélési cikkeket. a legnépszerûbb termékek: sör, vodka, rum.
száraztészta? konzerv? gumicsónak akár? affenét. pia.
a másik érdekesség (ez prágai legenda, igaz-e, nem tudom): a csehek egyszer voltak '68 után a lázadozás határán, amikor a sör árát akarták emelni. nem emelték...

a tejjel 2 baj van (amúgy tényleg biztosan hatékony, persze nem a zsírszegény):
-nem bírom (futás klotyóra), pedig 10 évvel ezelõttig standard itóka volt minden étkezéshez
-csak annak ajánlott, aki nem bánja, ha aludttejet büfiz vissza. és a gyönyörû mai tejek olyan ízzel romlanak, mint amit a pvcnek képzelnék, ha lenne íze...

a sósmogyoró eléggé tyúk-tojás kérdés: túl sok sót viszel be vele és ezért jársz pisilni, vagy a sok pisiléssel korábban elvesztett sót pótlod.

ne igyatok annyit bazmeg
És még a gatyád is ráment olyan dologra, amire nem is emlékszel. De biztos megéri valakinek...

A lerombolt idegkapcsolatok újjáalakításában, és nem visszaállításában. A tudásod ugyanúgy el van piálva. A sajtek halottak. Ha kiesik egy, max alakul egy másik de ahhoz tanulni kell. A sokat piálsz/drogozol, egy marék lepke értelmi szintjére süllyedsz.

B vitaminok elõnyt élveznek az alkohol által lerombolt idegkapcsolatok helyreállításában, így egy outtox és egy komplett gyorsan felszívódó vitaminkészítmény csodákat tesz!
GregSB | #44
Nagyon arra gyanakszom hogy a lötyikben lévõ színezék és ízjavítók(vagy egyéb komponensek amik a desztilláció után maradtak) okozzák a fejfájást.Ha vilmosból vagy 50es Házi Rettenetbõl ugyanannyit iszom a vilmostól lesz macskajaj,házitól nem.Sõt volt olyan is hogy alig ittam 4-5 vilmost és már is fájt a fejem.

dubimartin #52
Attól hogy jól berúgsz nem biztos hogy másnapos leszel.Nagyon sokmindentõl függ.A teleport után magamhoz veszek egy flakon rózsaszín Szentkirályit és semmi probléma+reggel egy zöld tea.

djhambi #62
"Csökkenne a létbiztonság" Embeer a sündõrség azzal a pár 10k boxossal se bír el ,nem még ha jönnének a küldöldi drogosok is...
Amúgy a közbiztonság most is pocsék.

Minnél több időt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.

Egy nagy protein turmix + amino-k és másnapra semmi fejfájás meg szédülés nem lesz...Ki van próbálva! 2010 van emberek!

Gigabyte P67A-UD4-B3,I5-2500K, Corsair DDR3 8GB 1866 Mhz CL9, Sapphire ATI HD 6950 2 GB GDDR5, SB X-FI Gamer, Samsung BX 2431, Logitech MX 5500

sz4bolcs
Kicsit le vagy maradva. 😊

"Csökkenne a létbiztonság, az átagéletkor, de valahogy Hollandia is EU tag."

-Ezmegmiez??? Valami abszurd humor? xDDDDDDDDD

sz4bolcs
Itt van egy tanulmány, a közepe felé olvasható:

Mik az alkoholfogyasztás következményei Nagy-Britanniában?
1. „8-14 millió munkanap esik ki évente a túlzott ivás miatt.”
(Alcohol Concern)
2. „Az alkohol-abúzus teljes éves költsége 1,9 milliárd font, beleértve azt a 748 millió fontot, amibe a betegség miatti hiányzások kerülnek.”
(Alan Maynard professzor, Dept. of Health Economics, University of York)
3. Az alkohol-abúzus a következõkben is szerepet játszik:
- a tûz miatti halálesetek 52%-ában,
- az öngyilkossági kísérletek 66%-ában,
- súlyos fejsérülések férfiaknál: az esetek 62%-ában;
- végzetes, fiatal áldozatokat követelõ közúti balesetek 45%-ában,
- közúti balesetek gyalogos sérülttel: az esetek 36%-ában;
- a háztartási balesetek 33%-ában,
- a fulladásos halálesetek 30%-ában,
- nem közúti, de közterületen bekövetkezõ balesetek 30%-ában.
(Az összefoglaló az "Action on Alcohol Abuse" kutatásai alapján készült.)

Ezzel két baj van.

1. Halmozás. A folyamatos túlpörgés nem tesz jót a májnak. A lázcsillapítókra is rá van írva, hogy naponta max. 3 szedhetõ be.

2. Nem a mennyiségtõl lehet rászokni az alkoholra, hanem az idõbeni beviteltõl. Volt, hogy nagyapámmal egy hétig minden délelõtt megittunk egy pohár (3dl) sört, és mikor hazaértem, ösztönösen(!) nyúltam a hûtõbe, mert megkívántam, és olyan természetesnek tûnt. Már a kezemben volt, mire észrevettem, hogy nem is kívánom, csak kell.

Pedig mekkora pénz lenne abban, ha only állami szinten fûmonopólium lenne, és 18 év fölötti legális fogyasztás, a környezõ országokból mindenki idejönne, nõne az idegenforgalom, és gazdag nemzet lennénk. EU miatt mindenki kétpofára vinne haza kábszert terjeszteni.

Én biztos nem fogyasztanék, és sok ember beledögölne (természetes kiválasztódás), de biztos gazdagok lennénk. Természetesen erkölcsileg abszolút bírálaható, és mindenki minket utálna. Csökkenne a létbiztonság, az átagéletkor, de valahogy Hollandia is EU tag. A németek meg megvédenének minket, mert egyrészt máig hálásak Horn Gyulának, másrészt õk lennének a fõ célpontunk.

Persze, hogy nem gondoltam komolyan, hogy én ilyen országban akarok élni, de azt komolyan gondoltam, hogy mekkora pénz lenne a legális könnyûdrogokban. Ha népszavazás lenne, biztos ellenezném.

Durva dolog, de a legjobb ha az ember ráiszik. Persze nem 10-12 sörrõl van szó, de másnaposan mondjuk 2 sör jót tud tenni. Azt még a máj is elviseli. Persze az alvást semmi nem helyettesíti.
az üzemanyag mellet ital/dohány jövedéki adó tetemes bevétel. hidd el, fájna ha kiesne...

"Senkinek az égadta világon nem érdeke, hogy az emberek ne legyenek alkoholisták."

Érzésem szerint a kormánynak többe kerül egy bármilyen függõség gyógykezelése és/vagy rehabilitációja ill. egyéb kapcsolódó - statisztikailag nehezen kimutatható - beavatkozások költsége (pld. ittasan elkövetett bûntett), mint ami az adott szerbõl jövedéki adóként bejön. De persze egyáltalán nem biztos, hogy így van, javítsatok ki.
OFF: A fûrõl csak annyit, hogy az - elméletileg - elkövetkezõ kormánynak feltehetõleg nem éppen a drogliberalizáció lesz a stratégiája.

fontos hogy az arcot is sûrûn megmossa az ember hideg vízzel! felfrissít 😊
Én is spóroltam a piával a vizsgák miatt, mert helybõl nem egy, hanem két np esik, ki, és harmadbap is kissé dekoncentrált az ember. Így viszont már elsején tanultam.

Ha tejet iszol a pia elõtt, a benne levõ lipidek gátolják az alkohol felszívódást a gyomorban, és ezzel le lehet lassítani a berúgást, és a kirúgást. Nem lesz az ember túl hamar rosszul adott esetben.

A sósmogyi azért nem jó, mert azt a kevés vizet is eltünteti, ami benned van, jobb a tiszta kenyér (+víz). Egyébként sörtõl is szomjas lesz az ember, hiába van benne sok víz, de van ~5% alkohol is. Olyan, mint a tengervíz, hiába van benne sok víz, ha az embert kiszárítja. (Totál szóismétlés a vízre. xD)

Én reggel szénsavas vizet iszok, lehet, hogy csak megszokásból, de jobban esik, mert frissít, és a szénsav felébreszt. Megiszok egyben fél litert, majd fél óra múlva kb. ugyanannyit, bár akkor jobban be tudom lõni a mennyiséget.

De mondom, nagyapa megvéd a másnaposságtól. 😛

én eleget bulizok évközben, a szilveszter meg amúgy is vizsgaidõszakra esik, szóval hidd el, nyugodtan hallgathatsz azokra akik ezen az estén nem basznak be 😊

egyébként is elég szánalmas ez a 'szilveszterkor kötelezõ buli' felfogás... egy születésnapot, névnapot sokkal jobb megünnepelni 😊
Nekem attól nem volt másnaposságom szilveszter után meg megse fájdult a fejem attól, hogy azt csináltam, hogy elõször megittam egy kis adag sört.+kajáltam mellette 2 db húst + kenyeret. 😄

Mondjuk a gyomrom szarakodott utána egy kicsit, de ittam rá még vodkát+rögtön utána kobrát rá 4-5 kortyot jó hidegen, hogy a gyomróm ne égessen belülrõl. XD

Aztán még megiszogattam 2 pohárral vodkából és csontrészeg lettem, de nem hánytam meg nem inogtam annyit csak kissé olyan enyhe hallucinációk kisértek amig bevoltam baszva. xD

Nekem a jó adag házi tehén/kecsketej ami bevált 😄

\"Félni nem kell, de óvatosnak lenni igen\" ( Teller Ede )

vicces, hogy mindenki ossza az észt, hogy mit kell és hogyan, hogy ne legyen semmi baj másnap! 😄
szerintem meg aki el akarja kerülni a másnapot ne igyon! a másnaposság olyan velejárója a (mértéktelen) italozásnak, mint a kánikulában való izzadás. hülye példa, de elég egyértelmû. 😄
sz4bolcs
'A sör cigi nélkül olyan, mint a cigi sör nélkül.' 😊

Az én barátaim az antialkoholisták.

ja, még annyit, hogy az alkohol nulladrendû kinetikájú. ez annyit jelent, hogy - ellentétben a legtöbb molekulával - eliminációja nem függ a vérkoncentrációtól. magyarabbul: hiába van a véred tele, nem csökken a vérszint gyorsabban, mintha alig ittál volna.
senki nem csinálja, de igazából okos és tapasztalt ivó elvileg nagyjából belõhetné a becsípettségi szintet, ameddig el akar jutni (mondjuk 3 sör) és utána csak fenntartó dózis kell (pl kétóránként 1 sör). azért vannak egyéb faktorok (kaja, fáradtság, etc) meg persze én sem tartom be, átalakítva a klasszikus garfieldi idézetet (az evéstõl elálmosodom, az alvástól megéhezem - az élet szép): a sörtõl bagózni kell, a cigitõl megszomjazom, az élet szép...