Másnaposság: mivel kúráljuk és mivel ne
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
-kórélettan szemináriumvezetõnk mondta, hogy az intézetben grammos nagyságrendû (1-2) c vitamint, valamint valamennyi b vitamint vesznek magukhoz a mulatozás ELÕTT. ezt én is mûvelem (b-t csak ha van itthon, c szokott lenni). úgy tûnik, mûködik, komolyabb ivászatot is viszonylag olcsón meg lehet úszni - bár lehet, hogy azért, mert az idõ folyásával okosabban iszom + dagulok 8)
-egy ismerõsöm a magne b6-ra esküszik (mint neve is mutatja: magnézium+b6 vitamin)
-a kaja sohase rossz ötlet, ha hajnali 6-kor sikerül hazatámolyogni akkor, ha délután fél 3-kor, akkor. közben sósmogyoró nem árt (egyrészt sópótlás, másrészt a zsíros massza nem hagyja annyira hogy az anyag bántsa a gyomrot). chips, egyéb fûszeres dolgok kerülendõk. zsíroskenyér jó ötlet: a hagyma káliumot ad, a zsír megint csak párnáz. bevégezve az estét is nekem a zsíros, gyomorpárnázó dolgok váltak be: lángos, szalonnás rántotta, de ha sikerült elhúzni a mulatozást piacnyitásig, a legjobb anyagot ott lehet kapni: sülthusi, kalbász, hurka, friss kenyér + valami fasza savanyúság, esetleg egy pohár sör mellé (ha nem üti a korábban fogyasztottakat). inkább zsíros, mint fûszeres: elõbbi kipárnázza a gyomrot, utóbbi irritálja + fokozza a gyomosav-elválasztást
-a harapás-szõr metodika elég marhaság, kivéve a pezsgõt (ha az maradt), hideg és szénsavas volta miatt igencsak jól tud esni illetve még inkább a sört, ami az elõbbieken kívül nagyobb mennyisége (az ember megiszik egy üveg sört, de nem fél liter pezsgõt másnap reggel) miatt jobban rehidratál, másrészt b vitamin tartalma miatt. mint látható, a b vitamin visszatérõ motívum...
-az aktív szénben az a poén, hogy nagy a fajlagos felülete (ami megköti a mérgeket), szénné gyalázott pirítóssal max vmi remek emésztõszervi rákot lehet elõcsalogatni, javulást nem
-fájdalomcsillapító: kinek mi válik be normálisan, de valóban az egyik mellékhatásuk a gyomorvédelem csökkentése. e szempontból legjobb a paracetamol (rubophen, panadol, etc), de az ilyenkor kevés lehet, legrosszabb az aszpirin, ami a fenti mellékhatás mellet még savas anyag is (acetil-szalicilSAV). én ibuprofént eszem (algoflex, nurofen, advil etc), nekem elég
na ennyi kedves gyerekek, remélem ma is tanultatok valamit 8).
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
ordenáré bezabálás hajnalban (lehetõleg melegszenya vagy meki)
😄
fotográfik kolomp edisön :D
hát nem is tudom. Nálam ami bevált 100%-ban az a víz. Mielött lefexem letolok még vagy 1 liter vizet. Reggelre semmi bajom nincs.
Viszont ha a víz kimarad... aja... sokak szerint úgy nézek ki mint egy élõ halott (alias zombi)
Kerülni kell a finomszesz+ xyz típusú italokat.
Inkább rendes hp meg bor kombót fogyasztom pár éve.
Nem is nagyon voltam "beteg" azóta.Nemrég ketten
megittunk egy üveg vodkát,na akkor szarul voltam.
Lefekvés elõtt meg kell inni annyi vizet amennyit
csak tudunk.Aztán aludni 8 órát.És nem lesz baj.
Ha forog az ágy akkor ujjat torkon le (persze csak
a retyón :-) ) aztán jöhet a víz meg az alvás.
Ehhez képest már nem egyszer elõfordult, hogy szórakozóhelyen sört + rövidet ittam - kissebb mennyiségben mint szilveszterkor -, másnap meg mosott kaka voltam, hasogatott a fejem és hányingerem volt egész nap... nyilván az olcsóbb, szar minõségû, adalékanyagokkal teli pia miatt, ami mégjobban megfekteti a szervezetet.
Szóval én ha tehetem akkor mostantól csakis minõségi piát fogok venni.
A sok "le az alkohollal és drogokkal" ember pedig olyan dolog ellen tiltakozik, ami az emberiség kultúrájának már több ezer éve része. Még a természettel a legmagasabb szinten együtt élõ dél-amerikai törzsek is mérgezték magukat különbözõ növényekkel és békák mérgével alkalmanként. Ha ésszel csinálja az ember, akkor nem lesz semmi baja, nem szabad a rabjává válni és rászokni. Van akinek ez nehézsget okoz, de csak ezért betiltani? Teljesen felesleges lenne, illegálisan ugyanúgy hozzá lehetne majd jutni mindig...
Mindenesetre csökkentené az egészségkárosodást, és az emberek gyakrabban ihatnának. A szeszgyártók szimplán gyöpös idióták, hogy nem látnak ebben lehetõséget, de szerintem csak idõ kérdése, hogy valaki észbe kapjon.
Volt már ilyenre példa.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Az alkohol anélkül is okozhat kárt az embert egészségében, hogy alkoholista lenne.
Ezért talán jogos lehet az, hogy nem túl szerencsés átalkoholizálni a fiatal éveket.
Nekem volt pár olyan évem, amikor elég sokat jártam kocsmázni haverokkal, és hetente többször sikerült szétcsapnom magam, mégsem voltam, és nem is lettem alkoholista. Egyszerûen nem hiányzik a pia.
Egy alkoholista viszont nem mondhatja el ezt magáról, az alkoholizmus önmagában is egy gyógyíthatatlan betegség és még csak inni sem kell hozzá. Én találkoztam olyan emberrel, aki 10 éve egy kortyot sem ivott, viszont saját elmondása szerint alkoholista.
Ez de durva már..." – Ahogy a cikk is említi, az alkohollobbi nemigen tapsol az ötletnek. Ezeknek nem érdekük, hogy az emberek olyat fogyasszanak, amitõl nem lesznek függõk. Hanem pont az ellenkezõje. Az alkalmi /ünnepi/ ivók egyetlen kocsmát sem fognak eltartani, pedig van belõle bõven és egy sem igen megy csõdbe. A kocsmárosok a "sûrû fillér" elvén a törzsvendégeket részesítik elõnyben, vagyis azokat az alkeszokat, akik másnap is garantáltan be fognak menni a kocsmába és fogyasztani fognak.
Ha nem lenne alkoholfüggõség, a fél világ csõdbe menne. Nem csak az alkohol forgalmazók, de az addiktológiák is, a gyógyszergyártók, meg az egészségügy azon ágazata, amely ezzel foglalkozik. A szociális hálózatokról nem is beszélve, amelyek szintén erre épülnek.
Senkinek az égadta világon nem érdeke, hogy az emberek ne legyenek alkoholisták. Az alkesz meghal és a varjú sem károg többé utána. Én 3 éve jöttem le róla, mert hajszál híján én is belehaltam; azóta a kocsmabeli ivócimboráim közül már kettõ meghalt és a kutyát nem izgatja. A kocsmárost sem, aki minden nap itatta. Az õ lelkiismeretét nem bántja. Vállat vonnak, te meg mész a gödörbe.
33 éves koromra teljesen megnyomorodtam, és ezt az alkoholnak köszönhetem. Ettõl kezdve lehet vegetálni, és még van hátra vagy 10-15 évem, ha szigorúan betartom a diétát meg az orvosi utasításokat. Fél/negyedévente feltuningolnak egy kis vérrel meg infúzióval, aztán csõ. Ennyi. Tanulhatnátok más kárából is. Nem muszáj azt megtapasztalni, amin én átmentem. Mikor fexel meztelenül a kórházi ágyban és annyi csõ lóg ki belõled, hogy mozdulni sem tudsz, ahány testnyílásod van, abban mindbe van egy-egy; az orrodon megy a kaja befelé, a töködbõl meg a katéter kifelé, egyik kezedbe a vér, másikba az infúzió, fejed felett csipog a szívmonitor, még aludni sem tudsz, mert mozdulni sem tudsz... – rohadék dolog olyan kiszolgáltatottnak lenni. Ilyenkor mindenki keservesen sír. Persze, senkit nem hat meg. Miért is kéne?
Akkor inkább már én is az sg-n meg hasonló oldalakon kockulok szilveszter éjjelén is. Szvsz nem égõbb a fentebb vázolt helyzetnél.
Ennyi.
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
waterman: Amirõl te beszélsz, azok 50-60 éves piás öregek. Õk halnak meg az alkohol miatt. Az mondjuk tény, hogy az fiatalkori ivászat alatt rá lehet kapni az italra, de nem is következik egyenesen belõle. Ne gondold, hogy USA-ban nem rúgnak be a tinik. A különbség talán annyi lehet, hogy hamarabb ellapátolják alélt testüket az utcáról. 😄
Megerõsítem VRSDM praktikáját: enni kell. Elõtte vagy közben. Szerintem sokan itt rontanak - bár gyakran a lehetõség sincs meg. Meg ott, hogy elfelejtik, a totál kár részegség nem cél - hanem esetleges mellékhatás. A megfelelõ oldott hangulat fenntartása a fontos.
Idevágó mondás: Részegek között illetlenség józannak maradni. 😛
Mint mindent ezt is csak mértékkel, én pl hétköznapokban egyáltalán nem iszok alkoholt. Most ha nem iszok 2 pohár garronere, 1,5 pohár martinira, 1 pina coladara, 1 pohár Baileysre, 2 pohár whiskyre, 1 pohár pálinkara, 1 pohár pezsgõre, 1 bólére még 1 pohár unicumot és 2,5 pohár Vilmost akkor nem szenvedtem volna meg a reggelt. Csak akkor azt hittem, hogy ez a 2 még belefér.
"Timeo Danaos et dona ferentes."
Ugy hasznal valamelyest, hogy hirtelen megvaltoztatja az anyagcseret, vmit felgyorsit v kihagy.. ami nem a legjobb a szervezetnek.
Az evés (hanyas utan asvanyianyagok es vitaminok is), ivás (potólni az elvesztett vizet) az alvás, vagyis a termeszetes szuksegletek potlasa a fontos, azokat nem helyettesitheti semmi.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Azt tudom, h sok magyar szereti lehuzni a kulturajat, de nezzel mar korul egy kicsit..
Angliaban alap, hogy szorakozas=seggrészegség.. csaladostul mennek a pubba, tinedzser es idos asszony egyforman okadik a diszkok melletti sikatorban.
Lettorszag, Litvania, Oroszorszag.. arrafele vodka a reggeli. Azt az italmennyiseget egy magyar sem birna ki, amit egy orosz elfogyaszt..
Velem volt már, hogy este piásan még láltam egy üveg bort, és meg kellett innom, nagyof finom Rosé volt, nem az volt a baj, hanem, hogy a busz rázkódott... Állítólag pár megállónként detoxikáltam magam a megállókban, délután úgy ébredtem, hogy miért vagyok az ágyamban, és hol a kulcsom, hála a nagypapa génnek semmi rossz közérzet, este fellpésen solo-t énekeltem. <#mf2>#mf2>
A csajok meg odavoltak értem, de az másik történet. Tapasztalati törvény, hogy jobban szeretnek a másnapokon. Nektek nem tûnt fel? Biztos ösztönös macsóreflexre kattanak rá. 😊
„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t
Ez nem igaz. Másszóval, félrevezetés, hazugság.
Kara kánként folytatom tanításom.
Ha valaki hajnali 4-kor fekszik le aludni és alszik néhány órát felületesen, akkor kb. ugyan az a másnaposságérzet lesz
Kipróbáltam, mûködik. Oltári büdös záptojásszaga van, de csak 1 decit kell kb meginni, valszeg amúgy is szomjas vagy, így nem olyan gáz.
1-2 percen belül nagyjából a másnaposság minden tünete elmúlik. Öcsémmel mindig azon vagyunk kiakadva, hogy ezért vedeltünk elõtte órákon keresztül, hogy másnap még az a jó kis nyûgösség se legyen!?<#nyes>#nyes>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
--
én mikor hazaérek eszek egy szelet kenyeret, hogy lefojtsa a savamat. víz mindenképpen kell, lehetõleg ne bubis mert kijön. Én nem szoktam dohányozni csak ha iszok, viszont ha nem teszem, akkor nem fáj a fej.
igazából annyi módszer létezik ahány másnaposság... nekem a legcudarabb 2 éve szilveszterkor volt az üveg jäger sok pálinka és a megszámlálhatatlan sör után. másnap 7kor még alig éltem, de õsök rámerõltettek egy kis kórhely káposztalevest. az 5 perc alatt rendbe tett.
de volt olyan, hogy úgy 2,5 liter forraltbor, és úgy fél liter pálinka elfogyasztása után nem voltam másnapos.
a legjobban attól függ a másnaposság jellege, hogy az ember milyen minõségû italt fogyasztott el elõzõ este.
RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX
Sajnos most én is túlléptem a pia határt, bár életem elsõ berugásánál azt fogadtam meg hogy ez volt az elsõ és utolsó, hát most újra meg kell fogadnom, csak a 2. után.
Viszont neekm sosem fájt a fejem másnaposan émelyegtem meg hányingerem volt, és kb minden kijött belõlem amit ettem vagy ittam. Viszont az alvás az tényleg segít.
"Timeo Danaos et dona ferentes."
Emellett a tudomány már kissé túlhaladta ezeket a dolgokat.
1. Nem roncsolja az agyat. Hatása az agyra csak addig tart, amíg a vérben van.
2. Nem csak cigarettában lehet elszívni, hanem pipában is, ami csökkenti a káros anyagok bevitelét. Illetve a vaporizer kizárólag a THC-molekulákat párologtatja el, annak használatával pontosan nulla égéstermék jut a tüdõbe.
3. A fû _csökkenti_ a tüdõrák kialakulásának kockázatát. Természetesen csak akkor, ha nem dohánnyal együtt fogyasztják.
Elég szép mennyiségû szakirodalom létezik a témában, nem lenne feltétlen szükséges tévhiteket puffogtatni zsigerbõl...
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
\"The voices are back... Excellent.\"
Nem vagyok ivóbajnok,de tényleg csak az igyon,aki bírja,aki nem annak sokkal rossza....és igen,a társaság megérti,ha nem akar inni
hát,izé...
A mai emberek nagyon görcsösek és gátlásosak , ezért kell sokaknak a pia, sajnos.
A buta embert gondolatai irányítják, a bölcs irányítja gondolatait.
Tudományos fórum. <#idiota>#idiota>
Nekem van egy nagyon jó mgoldásom másnaposág ellen: a piás nagyapám antimásnaposság géjét örököltem. <#nyes>#nyes> Ha teljesen kész is vagyok, hogy azt sem tudom, hogy hol vagyok, pár óra alvás, és kis kótyagosságot leszámíva semmilyen mellékhatás, ha keveset alszom, és fennvagyok utána minimum 12 órát, akkor a szeszektõl,a piától, a bevitt mennységtõl és az alvó idõtõl függõn néha egy erõsödõ fejzúgást érzek, de ezt a fáradtság indukálja. Szóval jan. 1-jén simán a vizsgáimra tanulok. <#hehe>#hehe>
„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t
link
Ez de durva már...
Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni
Mi lenne, ha a változatosság kedvéért egyáltalán nem vinnénk be ilyen mocskokat a szervezetünkbe?
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/
Amit még én hozzátennék, hogy mindez a társadalom teljes és tudatos beleegyezésével történik. Mert ugye eltörölni az alkoholt, ami családokat életeket rombol szét és mondjuk kiszórni a füvet ami nem, már túl értelmes a demokráciának.
Amikor valaki ezt hirdeti, akkor elhallgattatni, leváltani (lásd britek) és jóízûen elnézni, ahogy a körút tele van elivott életekkel.
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
Ipari oldószer. aki issza, semmivel sincs több esze, mint annak, aki ragasztót szív. Kb. ugyanúgy rombolja az agysejteket is. Siralmas látni az egyetemeken a táskás szemû, lekerekített arcvonású, üres tekintetû zombikat, akik buliról bulira léteznek... régen a prolinak 40 év önrombolás kellett ehhez az állapothoz, napjaink értelmisége ezt 10 év alatt eléri <#levele>#levele>
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/
RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX
buli elõtt jól belakmározni, nem kell dudára zabálni magunk, de lakjunk jól.
kaja után együnk narancsot vagy grapefruit-ot hogy vitaminokkal feltöltsük magunkat, továbbá igyunk meg a c-1000-es c-vitamin tablettát (viben 😄)
az éjszaka csak úgy igyunk hogy minden egyes alkoholos ital között legyen egy üdítõ, így is talaj részegek lehetünk ne aggódjatok, de kb. arányában nem tud annyi felszívódni belõle mert elõbb pisiled ki szinte.
így egész éjjel lehet italozni, természetesen mértékkel azért így is ...
hazaérkezéskor igyunk annyi mentes vizet amennyi belénkfér (még ha meg is hánytat akkor is) és együnk meg 2-3 evõkanál (ki mennyire bírja 😄) cukrot.
aztán még egy kis víz
és mehetünk aludni
tapasztalatból mondom hogy elsõre nekem is furán hangzott, de tuti praktika, a lépni nem tudós másnaposság ellen 😊
u dont have to listen anybody else but me
amúgy nálam az vált be, ha valami joghurtosat iszok még lefekvés elõtt és reggel is amikor felkelek. ez lehet gyümölcsjoghurt vagy valami joghurtital mint a kyr. nálam ez tényleg használ(bár persze azért nem tökéletes).
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
Részemrõl a víz+sok kaja volt a nyerõ megoldás, nagyon sok esetben. Pont itt a fórumon olvastam, hogy minimum két liter víz csodákra képes. 😊 De persze nem azonnal hat, de pár órán belül érezhetõ a jótékony hatás.