376

Magyarok. Kik is vagyunk valójában.
  • Solt
    A mentalitás topikban hányszor beszéltük meg a Szent Korona kérdést?

"Mondjuk jó lenne egy olyan bizonyíték, tudod hogy mikor is készítették a Szent Koronát?"

Egy ilyennek én is örülnék! Egyébként mit számít, hogy mikor készült? Ha év, hónap, nap, óra, perc dátumot tudsz akkor azzal több lesz a Korona, vagy kevesebb?

"Kik készítették?"

Így is lehet kérdezni, csak erre felelőtlenség lenne válaszolni, mivel sem fénykép, sem videó felvétel nincs róla, ergo egy olyan ember mint például te, ennek hiányában úgysem hiszel el semmit, szóljon mellette bármennyi érv. De mondjuk lehet úgy is kérdezni, hogy kik működtetik, kik tudják használni, kik tudják, hogy miképpen működik? Kik azok, zokszó nélkül alávetették magukat a jogrendjének...

"Ha a honfoglalásnál régebbi, ugyan mi a fenéért van rajta kereszt?"

Felhívnám a figyelmedet arra az apróságra, hogy az a fajta kereszt ami a Szent Koronán van, picit régebbi jelkép mint a honfoglalás időpontja. A Kereszténység nem csak nyugatra terjedt...

Egyébként pedig az egyenlő szárú kereszt a Kereszténységnél is régebbi jelkép. A kör az anyaisten, az egyenlő szárú kereszt az atyaisten jelképe. Tedd őket egybe, mit kapunk?
    EZT! Közepén a Pantokrátor, vagyis a mindenségen uralkodó... Persze biztos ez is véletlen, és aki csinálta a koronát, az előre tudta, hogy mi ezzel most magyarkodni fogunk...
  • n3whous3
    takarodj
  • yecga
    Szánalmas spammer vagyok.
  • TDantes
    Nos hát a Szent Koronának egyébként a VALÓDI története elég hánytatott, legutóbb az amerikaiakhoz került akik vissza adták később. Meg párszor különféle király-koronázási ügyek miatt elrabolták, ásták el a szabadságharc idején, szóval a valódi története is elég érdekes. Nem kell még hozzá költeni, én csak ezt mondom.
  • n3whous3
    Hm? Miről beszélsz? A koronát is elvitték, picsába USA-ba vagy 30 évig ott volt, nagy nehezen tudtuk vissza könyörögni.
  • TDantes
    Én egész nyugodt vagyok.
  • n3whous3
    "A nép választotta meg, magától, háromszori közfelkiáltással. "

Ezt írják ugye a könyvek. Aztán ki tudja, hogy hogyan is történt, saját magát fényezve írhatta le esetleg. Ja és az egy dolog, hogy valaki belső használatra ír le valamit, de tudatában van vele, hogy fennmarad a jövőnek. Mindig is voltak olyan emberek, akik imádták azt a tudatot, hogy majd a távoli jövőben őt nagynak látják. És mi sem egyszerűbb, mint kiszínezni bizonyos dolgokat...

Amúgy meg te is az a jellemző provokálós ember vagy, egyáltalán nem hat idegesnek TDantes mondanivalója, te meg provokálod...
  • XenHai
    Nem vagyok a téma nagy szakértője de amennyi megszállás volt itt, amennyi kincsünket elvitték kész csoda , hogy a korona itt maradt "már ha ez az igaz ".
  • Solt
    Ideges vagy? Egyre jobban látszik, hogy mennyire tájékozatlan vagy. Ez a dedós vagdalkozás. "Nekeeeem az apukáááám aztatat mondta, hogy ez nem így van, tehát hülye vagy jóóóóóóóóóó!?"

Figyelj jól rám! Egy családfa levezetés nem a választásokra készült. Bonfini, aki ezt lejegyezte Mátyásról, olasz volt. Külsős érted? Mellesleg miért kellett volna hazudnia? Nem voltak választások, nem kellett hülyíteni a népet! A nép választotta meg, magától, háromszori közfelkiáltással.

A másik, ahol a Noé sztori le van vezetve, az a Képes Krónika. Az nem a népnek készült. Nem propaganda anyag. A következő király számára készült, BELSŐ használatra! Mi értelme önmagának hazudnia? Nem tudom te, hogy vagy vele, de én mondjuk nem hazudnék a fiamnak se, nemhogy önmagamnak...
  • TDantes
    Így van. Ha valami ostobaság az, ostobaság. De te higgy csak benne . Mondjuk jó lenne egy olyan bizonyíték, tudod hogy mikor is készítették a Szent Koronát? Kik készítették? Ha a honfoglalásnál régebbi, ugyan mi a fenéért van rajta kereszt?

Vagy, mutass már egy avar kincset amit mi vissza loptunk.

De persze ilyen úgyse lesz, úgyhogy hagyjuk is.
  • Solt
    Igazad van! Mindenki hülye, nálad a bölcsek köve! Teljesen mindegy kiről van szó, te jobban tudod.

"Fel volt netán címkézve? Vagy volt a magyaroknak egy listája, az elrabolt kincsekről?"

Ez már az a kategória, amire válaszolni sem kéne, de egy picit azért segítek, nehogy én legyek az akadálya a felvilágosodásodnak. Hozok néked egy analógiát. Egy Daciát gondolom meg tudsz különböztetni mondjuk egy Ferraritól. Na körülbelül annyira lógtak ki az avar kincsek a nyugati kultúrából, mint ahogy kilógna egy Ferrari a 80-s évek Romániai útjairól...

Megint ott a gond, hogy a kérdéseid szépen elárulják, mennyire tájékozatlan vagy a kérdést illetően, de ettől függetlenül olyan embereket veszel semmibe, akik egy életen át az adott témakörrel foglalkoztak!

Csak azt tudom javasolni, hogy, ha érdekel a téma, akkor alaposan olvass utána, és próbáld meg elfogultság nélkül meghallgatni az érveket. Csak vizsgáld meg, hogy az avar díszítőművészet miben tért el az akkori nyugati művészettől, és máris nem fogsz ilyen butaságokat kérdezni.

Ja igen, még valami. Tudom, hogy mai fejjel nehéz elképzelni, de anno még volt olyan, hogy, ha valakinek úgynevezett kincs volt a birtokában, akkor azt mondjuk ő készítette, és nem lopta valakitől.
  • TDantes
    Aha, és ha Mátyás levezette Noéig a családfáját akkor az igaz is? Nem lehet, hogy csak kitalálta, mondjuk azért, hogy a hülye népet még jobban hülyítse, és hogy még dicsőbbnek állítsa be saját magát? Ez nem lehet mi? Tényleg Noétól származik ez Mátyás király.
  • TDantes
    Persze, hogy nem hazudtak. Az igaz magyarok soha nem hazudnak. Egy igaz magyar meg is mondta, Ő SOHASEM HAZUDIK.
  • TDantes

Ja, a Szent István csatahajó meg Guinea-ban van, rajta van a Hét Vezér ,a Hét Törpe, a Szent Korona, ami régebbi még Földnél is, mert Szíriuszról ide lovagoló magyarok csinálták, no meg az avar-hun kincsek.

Ennyi értelme van, annak amit mondasz.

De hát mindegy, ha Fehér Mátyás Jenő leírta, akkor úgy is van, mégha szembe is megy a logikával, és a tényekkel.

Mert hát a magyarok a hunok elrabolt kincseit keresték. Ühm, és figyelj már, az honnan látszik egy kincsen, hogy az elrabolt hun kincs? Fel volt netán címkézve? Vagy volt a magyaroknak egy listája, az elrabolt kincsekről?

Ja, és ha a hunok elrabolt kincseit kerestük, akkor az a hunoké volt, ez világos. De honnan szerezték a hunok? Vették a kincseket a sarki üzletben? Ők is úgy rabolták össze, tehát akkor ez úgy van ezzel a kinccsel, hogy először elrabolták a hunok a kincset Európától, majd az európaiak visszarabolták, majd a magyarok ismét vissza rabolták, és ez így ment, hogy ide-oda rabolgatták egymástól a kincset. De klassz!
  • Solt
    "A történelmet a győztesek írják"

Ez az indoeurópai hozzáállás! :) A mi őseinknek anno még megvolt az a jó szokása, hogy saját maguknak nem hazudnak. A Képes Krónika belső használatra készült, nem média bomba, nem népszabadság vezércikk! ;)

• joebacsi
    Hogy is van?
    "A történelmet a győztesek írják"

Mátyás akkor eléggé győztes volt :)

Ja egyébként meg bekaphatja, lehet, hogy noétól származik, és jó meg szép, hogy egész itáliát meg bécset is szanaszétszolizta, de f*szért nem tudta rendesen megoldani az utódlását...
  • n3whous3
    :D
  • joebacsi
    kár, hogy nem jutottál el a "és a szent istván csatahajó mind a mai napig ott állomásozik Hajdú-Guinea-ban!" részig :)
  • n3whous3
  • joebacsi
    Puzsérékba az a jó, hogy válogatás nélkül figuráznak mindenkit, liberális antimagyar bölcsészhallgatókat is, csak az most nem illett bele ebbe a topikba :)

Mindenki olyan felvilágosító filmeket szeretne látni, aki a saját igazát támasztja alá, de egy kis egészséges fenntartás a nagy beleélés mellett sosem árt.
  • n3whous3
  • joebacsi
    Szélsőközép weboldalon, nem mindegy!
    Persze, hogy nincs találat, mivel a nemzetközi uralkodó szervezetek havonta dollár csitrillárdokat költenek arra, hogy minden nyomát eltüntessék!
  • Zerénd
    Ha a dzsótata által betett filmre gondolok, akkor csak unatkozó liberális antimagyar bölcsészhalgatók játéka.
    ha a többire, akkor kellenek ezek a felvilágosító filmek.
  • mumpic
    political compass
    Szánjatok rá pár percet, és töltsétek ki.
    A bal oldali kék dobozban Take the test, majd az Analysis a sorrend. Szerintem egy páran meg fognak lepődni a saját eredményükön.
  • Solt
    Nóé = Noé

Kicsit keveset aludtam! :D
  • Solt
    Családfa levezetés

Egyébként, hogy a történet még izgalmasabb legyen, maga Bonfini ( Mátyás olasz történetírója ) írja, hogy ő már bejárta európát, de ilyet még nem látott, hogy egy király, Nóé-ig tudja levezetni a családfáját! Igen, megint lehet hüledezni, NÓÉ-ig!

Képes Krónika / 3. fejezet / első oldal
  • Mor3llo
    Az is igaz.
  • Solt
    Látod, megint a pökhendi gőg! Picit olvass utána, hogy az úgynevezett kalandozások milyen útvonalon történtek, és annak mi volt az előzménye.

Fehér Mátyás Jenő - Az avar kincsek nyomában

Fehér Mátyás Jenő

1972-ben írta ezt a könyvet! Akkor nem igazán volt divat a "magyarkodás"... vedd ki könyvtárból, és nézz utána...

Tudod nem az a baj, hogy más a véleményed, hanem az a baj, hogy állítasz valamit, amit nem tudsz alátámasztani, csupán papagájként rikácsolod azt amit beléd neveltek az iskolákban. Érvelj, hivatkozz, bizonyíts... valami történjen mér ezen a szánalmas gúnyolódáson kívül...

Egy pillanatra gondolj bele abba, hogy az általad félistennek tekintett, úgynevezett szakemberek esetleg hazudhatnak... mondjuk érdekből. A Szent Koronával kapcsolatban már fizikai tényt is mutattam neked, a hazugságaikra... tudom, nem számít... a lényeg az ego...
  • n3whous3
  • n3whous3
    Nem néztem végig, csak az elejét, nem tudtam mi a videó. Na és te mit gondolsz az elhangzottakról? :-|
  • Zerénd
    Ezzel csak az a baj, nem ugyan az a két dolog.
  • Zerénd
    Jobb, mint egyeseknek a Szerelem, prog/tech house/rap zene, gép, stb.

Bár a szerelem még okés. :)
  • Mor3llo
    "majdnem olyan szinten elnyomott nép volt a szlovák a csehek alatt, mint pl ahogy itt bánnak (jogosan/nem jogosan, nem az én dolgom eldönteni) cigányokkal"

Nah mivan, nem kapnak elég segélyt, vagy mi a lófene?
  • Zerénd
    Ha nem nézed végig, akkor egy, továbbra is hülye maradsz, kettő, akkor miért nézed meg ha hülyeségnek tartod az egészet?
  • n3whous3
    Hobby: Nemzeti Radikalimus
  • Zerénd
    Ha nem esett le, nem vélemény volt.
  • TDantes
  • n3whous3
    na facepalm
  • n3whous3
    vá bazmeg tényleg "paródia", jóvan el se olvastam a blog bejegyzést teljesen.
  • n3whous3
    Nem paródia sajnos, ha jól láttam, az echo tv-be ment le ez a hülyeség...