Nem forgalmazhatja az Officet a Microsoft
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A szabadalmak fogják usát megölni gazdaságilag. Egy cég levéd valamit, és azon túl vagy tejelsz neki, vagy nem használhatod a technológiát. És ha véletlenül nem néztél utána, hogy a technológia szabadalmazva van-e, és a szabadolom tulaja beperel, akkor a gatyádat is leperlik rólad. SZÁNALMAS!!! <#falbav>#falbav>
Nevezd át a .docx -et .zip -re és nézz bele! HEHEHE 😊
A 2010 is ugyanezt csinálja!
#49-es hsz végét kijavítanám mert félre írtam sorry..(linket= szöveget)
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
http://goo.gl/gd6Zi5
Miért nem olvasol a témában mielõtt összefüggéstelenül kritizálsz és beszélsz értelmetlen butaságokat?
"Egyébként a win7 elég szépen jön felfele, és egyébként ha nem windowst akkor mi a szart használjak a pcmen ???"
Például: http://www.sg.hu/cikkek/70653/megjelent_az_ubuntu_9_10
De mert látom Te csak a szemeddel gondolkodsz: http://www.kubuntu.org/news/9.10-release
A Google-ról és Mozilláról való gondolataidat nem is taglalom. Nem kérem, hogy tanulj, csak azt hogy maradj csöndben ha nem értesz hozzá.
Ilyenkor ugy buntetnem meg oket, hogy az osszes leadozott nyereseg amit a szabadalombol nyertek a feltalalohoz vandoroljon es meg meg is buntetnem sulyos milliardokra oket ezen felul.
Mindjart meggondolnak hogy lopjanak e szabadalmakat.
Nekem sem kell ingyen sem az ms office, mivel én is "mindent" ingyen szerzek, mint itt "mindenki", de nekem is az openoffice van fenn, mert nincs kedvem letorrenteni 4 gigát mikor az openoffice csak 400 mega, és amire nekem kell arra elég. Persze komolyabb használatra elhiszem hogy nem elég a gimp és az OO, de az msoffice és photoshop használók 70%ának szerintem eléh lenne az ingyenes altarnatíva is (sõt az otthoni nagygépemen van win, a notebookomon még mindíg az alapból ráadott linux van fenn, mert netezni/zenélni/filmezni linux is jó nekem, nem éri meg azt az egy órát amíg kicserélem egy winre a notim oprendeszrét).
A
Adjanak Photoshopot és After Effects-t, ne félj akkor egy percig sem haboznék hogy kell-e ingyen legálisan 😊) De egy Office, az minek? Még ingyen sem kell. Az adófizetõk pénzébõl pedig kimondottan nagy pofátlanságnak tartom.
Innen letölthetitek mindkét prgramot.
Az elsõt "Office konverter --- XLSX - XLS és DOCX - DOC" néven, míg a másodikat "AbiWord v2.8.0 szövegszerkesztõ" néven találjátok a listában, ami ABC szerint rendezett.
személyeskedés ON
szerintem meg az a szánalmas, hogy ennyire nem vagy képben, és ezt még hangoztatod is. Tessék olvasni. (Nem, nem képregényekre gondoltam)
személyeskedés OFF
Firefox megelõzte az IE-t
MS lopta a DOSt, és csak késõbb fizetett a licenszért
és a zárt forráskódú rendszerek végleges kihalásának."
Arra várhatsz, LOL.
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
A#1
LZ forever
Most egy olyan megoldást találtak ki, hogy a diákoknak "ingyen" osztogatják az ms programjait, a sok birka örül az ingyen windowsnak és ingyen officenak, aztán meg csodálkozik hogy otthon a szüleik azon mérgelõdnek, hogy jövedelmük felét elviszi az adó. Amikor nekem kínált a suli "ingyen" szoftvert ezért nem fogadtam el.
A
Asszem azzal az msnél már régóta tisztában vannak hogy gazdaság mostanában romokban hever, úgylátszik a cikkíró mintha lemaradt volna róla. Voltak cégek amik cirka 100% ot estek.
De semmi baj. <#mf1>#mf1>
Windows 7
Az új évtized elején azért már mellõzhetnénk az effajta hülyeségeket nem ? <#kerdes>#kerdes><#banplz>#banplz>
A firefox közel sem elõzte meg az internet explorert, jómagam 6 os explorert használtam xp alatt, most 8 ast használok és semmi gondom vele ameddig a firefoxal voltak gondok, az állítólagos gyorsasága miatt pedig egyik böngészõt sem fogom használni, az internetem nem lesz gyorsabb attól mert másik böngészõt használok, márpedig a legtöbb várakozást a szerverelérések teszik ki.
Arról szerintem meg ne vitatkozzunk hogy a microsoft honnan is indult, azért is meg kell dolgozni ami egyébként az ölünkbe hullt, ha annó a microsoft nem bányászta volna ki az " aranyat " akkor valószínûleg megtette volna más, és akkor most azt mondhatnánk hogy annó a microsoftól lopták az ötletet. Szánalmas hogy ilyet az sg-n még olvasni lehet.
Egyébként a win7 elég szépen jön felfele, és egyébként ha nem windowst akkor mi a szart használjak a pcmen ???
A google pedig maxum a firefoxot ostromolja a kemény 5% chrome részesedéssel.
Egyébként meg semmi baj <#mf2>#mf2>
Windows 7
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Én például az Office-szal vagyok így: nem mondom, hogy a 2010-esben nincsenek újítások, mert biztos hogy vannak, és aki vállalati szinten használja, az valószínûleg ki is tudja aknázni az új lehetõségeket. Attól, hogy én néhány egyszerû grafikon, feljegyzés, adásvételi szerzõdés és más egyszerû hivatalos dokumentum készítésén kívül másra nem használok Office jellegû alkalmazásokat, még nem mondom hogy felesleges az Office - legfeljebb nekem az, és épp ezért nem is használom.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
A PS CS4 (és a Bridge CS4) már kizárólag az 5-ös Camera Raw-val mûködött együtt, ami viszont baszik feltelepülni a CS3-ra vagy régibb rendszerre.
Namármost ha esetleg olyan f.géped van aminek a RAW file-jait csak az 5-ös Camera Raw nyitja meg, és van egy legális CS3-ad, akkor cseszheted, nem fogod tudni a nyers fotóidat szerkeszteni.
Vagy beszerzel egy CS4-es PS-t, vagy egyéb RAW konvertáló progival dolgozol.
Szóval az Adobe is bekapatja...
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Gratula a cikkírónak az átfogó és informatív cikkért!
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Tapasztalataim szerint a Photoshop nem alkalmas sem 3D-re – mert szép, meg jó, hogy a lehetõség benne van, mindenesetre szegényes és rettentõ módon zabálja az erõforrásokat –, sem pedig igazán videóra, mert ott is elvérzik igen hamar. Ha már valaki videót akar szerkeszteni, akkor már inkább a Premiere-t használja, mert az arra való, és úgy van kialakítva, hogy jól felhasználja az erõforrásokat. Ha pedig valaki speciális effektusokat is akar a videóira, annak igénybe kell venni az After Effects-t. Ha pedig 3D-rõl van szó, akkor a Max milliószor jobban fut és bármit, de tényleg bármit el lehet vele készíteni, ugyanez a helyzet a Blenderrel is, ami még egy lábbalhajtós gépen is elfut, és azzal is meg lehet csinálni bármit 3D-ben, csak érteni kell hozzá.
Számomra nem elvárás egy készerkesztõtõl, hogy 3D-t illetve videót kezeljen, fõleg, hogy néhány képkockától ledobja a láncot. Ugyanúgy, ahogy valamilyen módon szöveget is kezel, de azért nem lehet összehasonlítani egy szövegszerkesztõvel. Nem arra van kitalálva.
Aztán pedig a fejlõdés. A Flash állandóan fejlõik és egyre nagyobb tért hódít, a web nemkülönben – egyébként a web és a flash fejlõdése kéz a kézben jár –, a pc-s videoalkalmazásoknak pedig eddig vajmi kevés esélyük volt kifejlõdni, lévén, hogy eddig nemigen voltak megfelelõ erõbírású gépek elterjedve. Azért a képszerkesztéshez jóval szerényebb konfig is megfelel, ezért van az, hogy a Ps immár elmúlt 20 éves, és így szinte már nem is nagyon lehet újat benne kitalálni, mert amit lehetett, azt már beletették 20 év fejlesztése alatt, míg a többi program azért annyira nem öreg, hogy ne lehetne új dolgokat bele kitalálni.
1ébként láttam néhány videódat, és a blogodba is beleolvastam, azért merem állítani, hogy neked erõmûved van, de hidd el, az átlag felhasználót még sokáig nem az fogja érdekelni, hogy 32 vagy 64 bites a Photoshop, míg egy nagyfelbontású kép 8-10 réteggel, rétegenként 1-2 effekttel megizzasztja a programot. Az Adobe is valami ûrhajóba szánt szuperkomputerrel demonstrálta – ha jól emlékszem – a 64 bites képfeldolgozást, fõleg ami az exra nagy felbontású feldolgozást illeti, és még az is törte rajta a buráját igencsak.
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Mondjuk a CS2 és CS3 között szerintem elég nagy dolog volt a 3D-s lehetõségek megjelenése, és nem tudom hogy melyik verziótól tud a PS videót megnyitni és arra alkalmazni a megszokott PS-filtereket, ami szintén egy általam igen kedvelt fícsör. Szóval nem igaz, hogy nincsenek hasznos újdonságok.
Office-ból pedig én a 2001-ben kiadott XP verziót használtam elég sokáig, míg meg nem jelent a Google docs, azóta nincs is a gépemen semmiféle Office. szvsz otthoni felhasználásra bõven jó a Google docs, ha komolyabb igényeim lennének akkor ott lenne az openoffice, nem értem hogy emberek otthonra miért rakják fel a legújabb Office-csomagokat, hogy aztán mindenféle, még a régi office-okkal sem kompatibilis fájlokat tudjanak küldözgetni e-mailben. Még szerencse, hogy a gmail megnyitja a docX-et is...
1. Nem az xml-be mentésrõl szólt a szabadalom. (különben, az oo-t és még ezernyi szoftver gyártóját perelték volna) A szabadalom az "egyedi" xml mentésérõl szólt, azaz a file formátum specifikációin kivüli, a user által meghatározott xml tag-ek mentésérõl. Ezt csak az ms office tudta, bár igazából a kutya se használta. Ezt a funkciót azóta kivették az office 2007-bõl egy patch formájában, a készülõ office 2010-be pedig már bele se kerül. Maga az xmlbe mentés (ooxml) semmit se változik
2. A patch után ugyanúgy forgamlazhatják tovább, egy pillanatra sem lesz "betiltva" még az usa-ban sem
3. a 2010 természetesen ugyanúgy tartalmazza a word-öt
4. Vezetõ szerepüket a google ostromolja? Hol? Az oprendszerek piacán úgyanúgy 90% fölött vannak mint több évtizede. A google nem is mérhetõ itt. Office alkalmazásokban szintén. A google itt sem mérhetõ. Általános szerver piacán szintén messze vezet a windows, ennek részterületén a webszereknél pedig sosem vezetett. Ezek adják a ms bevételeinek nagy részét és ezek azok a területek, ahol gyakorlatilag senki sem veszélyezteti, nemhogy elvette volna a piacvezetõ pozicióit...
Az egyetlen terület ahol elvesziti a vezetõ szerepet - ráadásul joggal, mert elbénázták - az a böngészõpiac, de ott sem a google az ellenfele.
Szóval ennyi tévinformációt egy cikkben leirva régen láttunk már.
A Ps a 6 után a 7-essel fejlõdött egy csomót, azután csak kozmetikázták végig. Pl. egyhasábos lett az eszköztár, meg a lebegõablakokat felváltották a ki-be zárható panelek. De a munka 99%-át meg lehet csinálni a 7-es verzióval is.
Na, ezért nem osztogatják ingyen a régit.
És ahogy a 2002-es XP sokaknak még 2010-ben is megfelelõ OS lesz, ugyanígy a Word 2007 is sokáig meg fog még felelni. Fõleg a munkahelyeken, ahol nem tehetik meg, hogy két háromévente több tíz-száz új licencet vegyenek, mert kicsit kikozmetikázták a programot. Pedig a piacon a vállalatok számítanak, mert õk fizetnek a programokért. Az otthoni felhasználó megszerzi ingyen.
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Kara kánként folytatom tanításom.