57
  • AbyssLord
    #57
    Azért ez szánalmas.
    A szabadalmak fogják usát megölni gazdaságilag. Egy cég levéd valamit, és azon túl vagy tejelsz neki, vagy nem használhatod a technológiát. És ha véletlenül nem néztél utána, hogy a technológia szabadalmazva van-e, és a szabadolom tulaja beperel, akkor a gatyádat is leperlik rólad. SZÁNALMAS!!!
  • frontway
    #56
    A 2007 alapból xmlbe ment csak zippelve. Na most újat mondtam?
    Nevezd át a .docx -et .zip -re és nézz bele! HEHEHE :)
    A 2010 is ugyanezt csinálja!
  • gorbedome
    #54
    Ben K ezt talán nem itt és nem most kellene. Én sem szeretem őket, de ettől még ilyeneket nem irkálok. Amúgy A cikkről semmi véleményem, max csak annyi, hogy akkor lesz más amivel a MS játszani fog. Nem féltem őket.
  • McJames
    #53
    Rettentően pongyola a cikk. Ekkor a marhaságot, sőt marhaságokat régen láttam leírva. Javasolnék egy helyreigazítást, és a cikkíró képének közzétételét néhány marék hamuval a fején... ...és hogy nektek is fájjon, nem az MS miatt, de basszus, ha ilyen egyszerű történést is így tálal(TOK), akkor szeritetek mennyire van kedvem a többi cikket elolvasni, sőt, egyáltalán idelátogatni ismét?
  • Sippie
    #51
    szegény májkroszoft... mindjárt megsajnálom. Alapból nem kell májkroszoft offiszt használni.
  • gergely1991
    #50
    Amúgy meg nem rég a MS xml egyik változatát elfogadták.(akkor most hogyis van ez?)

    #49-es hsz végét kijavítanám mert félre írtam sorry..(linket= szöveget)
  • gergely1991
    #49
    Húha nem semmi pénzért perelik a MS-ot(lásd a cikkben lévő alsó linket)..
  • caprocorno
    #48
    Nem tudom, hogy az segítene-e. Én tettem már föl 97-re is meg 2003-ra is, működött mindkettőn. Esetleg próbáld meg FaTal javaslatát:) BUÉK mindenkinek!
  • [HUN]FaTaL
    #47
    Akik nem tudják kinyitni az Office 2003-al a docxet azoknak csak annyit, hogy az MS oldaláról ingyenesen letölthető egy frissítés, amivel tudja nyitni az o2k3 az o2k7 formátumait. Látom sokkal könnyebb fröcsögni meg fikázni mint körülnézni.
  • Régi vodanetes
    #46
    Caprocormo: sajnos az Office 97-re ez a konverter nem jelent megoldást, kipróbáltam. Esetleg töröljem a Microsoft korlátozást (CAPICOM)? Ha nem megy, maradok az OpenOffice-nál, ez legalább mindent megnyit és konvertál.
  • djw
    #45
    üdvözlöm a cikk íróját... az SG tovább süllyed :(
  • caprocorno
    #44
    Nagyon szívesen, örülök, ha segíthettem valamiben:) BUÉK
  • Adamul
    #43
    Nekem már megvolt a kompatibilitási csomag, másrészről viszont officehoz kötött vagyok, de a link a többi progi miatt hasznos volt nekem, szép válogatás! Köszi
  • caprocorno
    #42
    Herr Major! Így működik a beszélgetés. Csodás fordulatokat, váratlan eredményeket szokott hozni. Legalább is itt, lent Délen ezt tartjuk
  • Major
    #41
    Ahhoz képest, hogy miről szól a cikk, nem igazán van köszönő viszonyban van az IE böngészési sebessége témával :) Inkább egyetek még egy kis gubát, kis informatiKUSok :D
  • caprocorno
    #40
    MaXiMkA én nem akartam ehhez hozzászólni, de most mégis megteszem. Nagyrészt egyetértek Veled, pláne a böngésző sebességét illetően. Csupán annyit szeretnék hozzátenni, hogy egy lassú interneten lehetséges, hogy Ravkin nem érzékeli a külömbséget, bár a megnyitási sebességkülömség nagyon is észrevehető még gépen tárolt HTML fájl esetén is. De a böngészsé közben sebességkülömbség gyors kapcsolat esetén szembetűnő, és Ravkin talán emiatt érzi úgy, hogy nem gyorsabb a Chrome. Persze most lehet, hogy le fogja enni a fejemet emiatt, és bebizonyítja, hogy a létező leggyorsabb kapcsolattal rendelkezik, viszont én akkor sem tudok más magyarázatot találni az ő véleményére:)
  • caprocorno
    #39
    Gerygery! Nem én találtam ki, hogy mit adnak ingyen, és mit nem, bár megtisztelő, hogy ezt feltételezed rólam:) és egy szóval sem mondtam, hogy Te mindenképpen kérd az ongyen ofiszt, szíved joga, hogy mit használsz, én csak egy tanácsot adtam, de már megbántam, mert eddig sem tettem, de ezután sem fogom, mert vannak akik félreértik, és vita alapot kovácsolnak belőle azonnal. Boldog Office mentes Új Évet Neked!
  • MaXiMkA
    #38
    Kedves Rakvin ! Nem akarok túlságosan durván fogalmazni, de sztem sokkal jobb lenne, ha elmondanád a saját véleményed és nem pöffeszkednél vele. Csak azért, mert tudod te is mondhatsz hülyeségeket. Szerinted az IE, amit oly előszeretettel használsz, gyorsabban hozza be a Google.com-ot, mint a Chrome ? Nem hiszem. És tudd meg, hogy igenis, lényeges, h milyen böngészőt használsz, mert ez tényleg gyorsítja a netten való járkálást. Amúgy meg zárójelben, IE-hez is készült már Chrome Add-on, szóval amit a drága és zseni IE véletlenül nem tud megnyitni, azt ez a beépített Chrome megnyitja helyette. Köszönöm a figyelmet és további sikeres okoskodást. Amúgy bocs, h nem kapcsolódik a témához, csak kicsit felhízott ez a beképzelt majom. További Szép Napot ! :)
  • woody2000
    #37
    OFF:
    Miért nem olvasol a témában mielőtt összefüggéstelenül kritizálsz és beszélsz értelmetlen butaságokat?

    "Egyébként a win7 elég szépen jön felfele, és egyébként ha nem windowst akkor mi a szart használjak a pcmen ???"

    Például: http://www.sg.hu/cikkek/70653/megjelent_az_ubuntu_9_10
    De mert látom Te csak a szemeddel gondolkodsz: http://www.kubuntu.org/news/9.10-release
    A Google-ról és Mozilláról való gondolataidat nem is taglalom. Nem kérem, hogy tanulj, csak azt hogy maradj csöndben ha nem értesz hozzá.
  • Jakuza001
    #36
    Ez egy vicc, hogy manapsag a nagy cegek barkitol barmit ellophatnak atnevezik a mentest vagy picit atirjak a kodot, mikozben a lenyeget ettol fuggetlenul ellpotak es minden mehet tovabb mikozben milliardokat kerestek mas szabadalmaval.
    Ilyenkor ugy buntetnem meg oket, hogy az osszes leadozott nyereseg amit a szabadalombol nyertek a feltalalohoz vandoroljon es meg meg is buntetnem sulyos milliardokra oket ezen felul.
    Mindjart meggondolnak hogy lopjanak e szabadalmakat.
  • zola2000
    #35
    photoshop? Néha szokom használni a gimp for windowst, amire nekem kell arra elég.

    Nekem sem kell ingyen sem az ms office, mivel én is "mindent" ingyen szerzek, mint itt "mindenki", de nekem is az openoffice van fenn, mert nincs kedvem letorrenteni 4 gigát mikor az openoffice csak 400 mega, és amire nekem kell arra elég. Persze komolyabb használatra elhiszem hogy nem elég a gimp és az OO, de az msoffice és photoshop használók 70%ának szerintem eléh lenne az ingyenes altarnatíva is (sőt az otthoni nagygépemen van win, a notebookomon még mindíg az alapból ráadott linux van fenn, mert netezni/zenélni/filmezni linux is jó nekem, nem éri meg azt az egy órát amíg kicserélem egy winre a notim oprendeszrét).
  • Gerygrey
    #34
    De miért csak Office-ot adnak? Miért nem valami olyan szoftvert, amiből nincs ingyenes alternatíva?

    Adjanak Photoshopot és After Effects-t, ne félj akkor egy percig sem haboznék hogy kell-e ingyen legálisan :)) De egy Office, az minek? Még ingyen sem kell. Az adófizetők pénzéből pedig kimondottan nagy pofátlanságnak tartom.
  • Gerygrey
    #33
    Az ismerősök és munkatársak által küldött docx fájlok problémát már megoldottam, a céges emailem át van irányítva a gmailre, az pedig a google docs-szal megnyit minden office-os szart egy kattintással a böngészőben.
  • caprocorno
    #32
    Kedves zola2000 fogadd már basszus, nem szoktam soha-senkit kioktatni, és ezt sem annak szánom, de hidd el, attól, hogy Te nem fogadtad el az ingyen szoftvert, attól még a szüleidnek nem fogja annak az árát visszautalni az APEH adóvisszatérítés címén. Ezeket már így is úgy is megvették, részben a szüleid adójából, butaság lenne,ha nem fogadnád el! Sőt én a helydben megpróbálnék kettőt megszerezni
  • caprocorno
    #31
    Sziasztok. Azt hiszem ehhez a témához fel tudnék ajánlani két segítséget is. No persze nem a Microsoftnak, hanem nektek, pontosabban közületek is annak, akik nem ismerik. Olvastam a hozzászólásokban, hogy küldik az ismerősök a .docx formátumot, és a régebbi word nem tudja kezelni. Erre van egy tök egyszerü kis javítás, ami a tudja a XLSX - XLS és DOCX - DOC közti átjárást a régebbi word-ökben. Ez lenne az egyik segítség:) a másik pedig azoknak szól, akik nem használnak az office-ból, vagy az openoffice-ból mást, mint a szövegszerkesztőt. Nekik egy teljesen jó alternatíva az ingyenes AbiWord v2.8.0 szövegszerkesztő. Tud mindent amit egy szövegszerkesztőnek tudni kell, pici, gyors, és azon túl még online dokumentummegosztási funkciót is tettek bele. Ja és természetsen kezeli a .docx-et:) Pár képernyő mentés a telepítő csomagban mellékelve.

    Innen letölthetitek mindkét prgramot.

    Az elsőt "Office konverter --- XLSX - XLS és DOCX - DOC" néven, míg a másodikat "AbiWord v2.8.0 szövegszerkesztő" néven találjátok a listában, ami ABC szerint rendezett.
  • Régi vodanetes
    #30
    Egyék meg reggelire, jóétvágyat, én ugyan nem veszek megint Office-ból újabbat és még újabbat, sok pénzért. Nem egy, hat gépre kell. Örökre ledobtam asz összes gépről, elég a konvertálási bajokból. Éljen az OpenOffice 3.11!
  • Turdus
    #28
    "Szánalmas hogy ilyet az sg-n még olvasni lehet"
    személyeskedés ON
    szerintem meg az a szánalmas, hogy ennyire nem vagy képben, és ezt még hangoztatod is. Tessék olvasni. (Nem, nem képregényekre gondoltam)
    személyeskedés OFF

    Firefox megelőzte az IE-t
    MS lopta a DOSt, és csak később fizetett a licenszért
  • TreDoR
    #27
    "itt az ideje a nyílt forráskódú szoftverek , operációs rendszernek
    és a zárt forráskódú rendszerek végleges kihalásának."

    Arra várhatsz, LOL.
  • celza8807
    #25
    már mindegy, az állambácsi egybe kifizette, éppen ezért kell kihasználni, amíg lehet. szerintem.
  • Ferrer
    #24
    Majd a Viktor megoldja..
  • zola2000
    #23
    "Az otthoni felhasználó megszerzi ingyen."

    Most egy olyan megoldást találtak ki, hogy a diákoknak "ingyen" osztogatják az ms programjait, a sok birka örül az ingyen windowsnak és ingyen officenak, aztán meg csodálkozik hogy otthon a szüleik azon mérgelődnek, hogy jövedelmük felét elviszi az adó. Amikor nekem kínált a suli "ingyen" szoftvert ezért nem fogadtam el.
  • Ravkin
    #22
    ja még valami.

    Asszem azzal az msnél már régóta tisztában vannak hogy gazdaság mostanában romokban hever, úgylátszik a cikkíró mintha lemaradt volna róla. Voltak cégek amik cirka 100% ot estek.

    De semmi baj.
  • Ravkin
    #21
    " A Microsoftot folyamatosan érik a kritikák, miszerint anno a Windows alapjait egy kis cégtől lopták el és ezzel alapozták meg milliárdos birodalmukat. A vezető szerepüket a Google ostromolja, sok helyen pedig már nem az Internet Explorer a legtöbbek által használt böngésző, mivel a Mozilla Firefox megelőzte azt. Mindennek a következménye - legalábbis a Newsweek szerint - a jelenlegi igazgató, Steve Ballmer menesztése lehet, hiszen vezetése alatt a Microsoft részvényei közel 50%-ot estek és szinte minden produktumuk elvesztette vezető szerepét. "

    Az új évtized elején azért már mellőzhetnénk az effajta hülyeségeket nem ?

    A firefox közel sem előzte meg az internet explorert, jómagam 6 os explorert használtam xp alatt, most 8 ast használok és semmi gondom vele ameddig a firefoxal voltak gondok, az állítólagos gyorsasága miatt pedig egyik böngészőt sem fogom használni, az internetem nem lesz gyorsabb attól mert másik böngészőt használok, márpedig a legtöbb várakozást a szerverelérések teszik ki.

    Arról szerintem meg ne vitatkozzunk hogy a microsoft honnan is indult, azért is meg kell dolgozni ami egyébként az ölünkbe hullt, ha annó a microsoft nem bányászta volna ki az " aranyat " akkor valószínűleg megtette volna más, és akkor most azt mondhatnánk hogy annó a microsoftól lopták az ötletet. Szánalmas hogy ilyet az sg-n még olvasni lehet.

    Egyébként a win7 elég szépen jön felfele, és egyébként ha nem windowst akkor mi a szart használjak a pcmen ???

    A google pedig maxum a firefoxot ostromolja a kemény 5% chrome részesedéssel.

    Egyébként meg semmi baj
  • Molnibalage
    #20
    Mit értesz nagyfelbontás alatt? Én is dolgoztam egy 1280 felbontás feletti képen 8 layerrel és egy kb. 5 évvel ezelőtti gépet meg sem izzasztott. Ősrégi PS6-ot használtam akkor és most is.
  • Major
    #19
    Ha vki ebből él akkor vesz alá vasat, vagy a cége. Mivel maga a szoftver több száz ezer forint, aki ezt megveszi nem biztos hogy p2-es konfiggal fog rajta játszani, aki meg feketén lehúzta és sír, az kit érdekel? Te ugye megvetted eredetiben? :)
  • Gerygrey
    #18
    Egyébként lehet hogy erőművem van, de manapság szerintem bárkinek lehet az, akit egy kicsit komolyabban érdekel a téma, pláne ha esetleg ebből él. Nemrég fejlesztettem a gépet, Core i7 proci, alá megfelelő deszka, 4 giga DDR3 RAM - az egész volt 120K forint (mínusz 40k, amiért eladtam a 3 éve lényegesen drágábban vett alkatrészeket)
  • Gerygrey
    #17
    A Photoshop 3D és videoszerkesztés nem arra van kitalálva hogy 3D modelleket készíts és filmet vágj vele, én sem erre használom, viszont nagyon jól kiegészíti az After Effects-t és a Premiere-t. Például meg tudod azt csinálni, ha megcsinálsz egy háromdimenziós logót Photoshopban, akkor a layerek AE-ben is ugyanúgy viselkednek, csak ott animálni is tudod őket. Ha pedig valamit módosítani akarsz az egyik layeren, visszaváltasz Photoshopra, megcsinálod a módosítást, és visszaváltva az After Effects-re már a módosított layert forgatod 3D-ben. De ugyanez működik Premiere és After Effects, vagy épp Premiere és Encore között, meg tudod csinálni hogy a Premiere-ben footage-ként kezelsz egy AE compositiont, és ha valami nem tetszik rajta akkor a Dynamic Link révén duplakattintással az AE-ben vagy, megcsinálod a módosítást és anélkül, hogy újra ki kellene renderelned majd Premiere-be importálni a módosítást, ott van rögtön. Ezek a dolgok nagyon fel tudják gyorsítani a mindennapi munkát, persze azt aláírom hogy az átlagfelhasználónak, hobbifotósnak ezekre nincs igazán szüksége, de ettől még nem haszontalanok.

    Én például az Office-szal vagyok így: nem mondom, hogy a 2010-esben nincsenek újítások, mert biztos hogy vannak, és aki vállalati szinten használja, az valószínűleg ki is tudja aknázni az új lehetőségeket. Attól, hogy én néhány egyszerű grafikon, feljegyzés, adásvételi szerződés és más egyszerű hivatalos dokumentum készítésén kívül másra nem használok Office jellegű alkalmazásokat, még nem mondom hogy felesleges az Office - legfeljebb nekem az, és épp ezért nem is használom.
  • Narxis
    #16
    "Kiváló" a hasonlatod fanboy. Remélem egyszer gyorshajtáson kapnak...
  • Blasta
    #15
    Az Adobe is megéri a pénzét.
    A PS CS4 (és a Bridge CS4) már kizárólag az 5-ös Camera Raw-val működött együtt, ami viszont baszik feltelepülni a CS3-ra vagy régibb rendszerre.
    Namármost ha esetleg olyan f.géped van aminek a RAW file-jait csak az 5-ös Camera Raw nyitja meg, és van egy legális CS3-ad, akkor cseszheted, nem fogod tudni a nyers fotóidat szerkeszteni.
    Vagy beszerzel egy CS4-es PS-t, vagy egyéb RAW konvertáló progival dolgozol.
    Szóval az Adobe is bekapatja...
  • Blasta
    #14
    Kifogják venni, az index már napokkal ezelőtt cikkezett a dologról, miszerint az MS már számolt a dologgal (lévén egy hónapok óta zajló perről va szó), kiveszik az Office-ból ezt a kódsort és minden megy tovább. Ez az "örökre elfelejthetik a Wordot" rész totál ciki.

    Gratula a cikkírónak az átfogó és informatív cikkért!