680
-
#159 lol -
#158 ezt nem o irta. -
Chrisss #157 Én nem is értem miért jelenhetnek meg ilyen cikkek internetes oldalon? Nyilvánvaló, hogy aki írta gőze nincs a filmekről, csak nagyot akart mondani azzal, hogy ő majd jól megírja a vélemányét. (Ez kis képzavar, de nem baj :-) Ami jó, azt úgyis leszólják jópáran, csak azért, hogy ne a többség véleményét mondják. Ez a film igenis nagyon jó. Hol van az előírva, hogy bonyolult sztori kell meg csavarok meg stb. Cameron ezzel a filmmel pont azt csinálta amit szeretett volna. Egy látványos szórakoztató, technikailag új mozit. Nem értem miért kell folyamatosan mindnen kritikában ezen a történet dolgon lovagolni. Vagy a film nézése közben mindenki valami bonyolult, szereteágazó sztorira vágyott? Nem ez volt a cél. Így lett jó ahogy van. -
Sony90210 #156 Itt egy normális kritika: http://www.moziplusz.hu/kritika.php?id=1815
Bár itt se értek teljesen egyet ezzel klisés storyval, mert nem mindegy ha ez kidolgozottan és tökéletesen van tálalva.
-
#155 Tegnap megnéztem a Télaput :D
A story: a főhős "belezakkan a jóba", majd jön a KITASZÍTÁS és végül győz nagy nehezen, aztán minndeki örül, mint majom a farkának.
Szerintem Cameron innen is lopott ötleteket, a marhája!
Akinek forradalmi story kell, olvassa a magyar politikai rovatot, el se hinnék mennyi új van a nap alatt, idiots!
-
benkoszabi #154 vagy teszem azt a The Dark Night ilyen téren jobb kritikákat érdemelne? Én nem láttam, mégis tudom előre, hogy Batman fog a végén győzni..akkor már nem is érdemes megnéznem a filmet? -
benkoszabi #153 Olyan nincs hogy egy film túl van értékelve...az IMDB-n a nézők szavaznak, a szavazatok átlaga adja a pontot..a film 8,9 ponton áll, tehát valszeg a nézők 95%-ának elnyerte tetszését, és mivel szubjektív véleményt tükröz, ráadásul ki is lehet fejteni a véleményedet kommentben, így egyáltalán nem túlértékelt..sőt, cask a nézőnek van joga értékelni egy filmet...és a 8,9 pont tükrözi a nézők véleményét... -
benkoszabi #152 nevetséges...de most őszintén...a film szinte majdnem mindenki tetszését elnyeri, 8,9 ponton áll az IMDB-n, 8,3ról emelkedett fel 2 nap alatt...
Milyen csavaros sztorit vártok, amikor már mindent láttunk? Komolyan, ez nem egy krimi, nem is thiller, akkor meg? Miért, a Star Wars filmek sztorija csavaros? Aki először nézi meg a New Hope-ot, az is tudja, hogy a végén úgy is Luke győz..akkor meg minek csinálnak filmeket?
Jah, és erős a gyanúm ilyen kritikák olvasása közben, hogy az SG.hu-n nem igazi filmkritikusok "máködnek", hanem az oldal szerkesztői nevezik magukat a filmekhez értő szakiknak
Én eddig mindenhol pozitív visszajelzéseket olvastam, és mivel ez a cikk negatív, így a cikkíróval van a gond...
Inkább hívjátok meg legközelebb Réz Andrást, majd az ő véleményére mindenki adni fog... -
#151 Jah, értem, szóval ez egy értelmes mondat akart lenni, csak én vagyok annyira gyengeelméjű, hogy nem tudtam az agytekervényeimnek nevezett sűrítménnyel értelmesen összerakni! :) -
#150 látom szekeres megint hozza az agresszív kismalac stílusát -
neoG #149 Jajajj, csak párhuzamokat ne! Mindjárt betéved egy WoW-os, aztán jól elmagyarázza töviről hegyire, hogy JC mit honnan lopott... -
kyozai #148 Érdekes, hogy senki nem von párhuzamot a Terra (2007)( http://www.imdb.com/title/tt0858486/ ) cimü animációs film és ez között. Nagyon jókat írtak róla és sikerült is HD-be megnéznem. A sztori nagyából megegyezik és a kivitelezés is remek. "Mese felnőtteknek" ...igy jellemzik a mesét.
Aki teheti mindenképp nézze meg...felirat már van hozzá.... -
Ulkesh #147 Háborús zónába nem küldenek még indulatból sem csak úgy csapatokat szervezés nélkül. A kapitány bár egy vadparaszt, de tapasztalt katona.
A logikai hiba inkább ott volt, hogy gyakorlatilag teljesen felesleges volt az egész hercehurca. Bolygó körüli pályán ott volt egy csillaghajó amin a film elején érkeztek, két erősebb töltettel felszerelt rakéta leküldve onnan és nincs miről filmet csinálni. :D -
Jimmyke #146 "Hiába jó film az Avatar, ha közben hatalmas csalódást is okoz."
Az elvárásokkal van a baj, nem a filmmel.
Ha komoly gondolatokkal akarok találkozni előkapok egy Dosztojevszkij-t.
Egy Uwe Boll filmet is lehet élvezni (köveket postán adjátok fel légyszi :) ), nálunk ez baráti iszogatós machoizmus, régi hagyomány és jókat szórakozunk rajtuk. -
#145 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem lett volna értelme utánuk mire felszállt volna 1 gép addigra ők árkon bokron túl lettek volna. Ahova mentek ott meg nem működtek a műszerek sem, szóval nem is találták volna meg őket soha -
#144 Az év legnagyobb csalódása. Logikai hibákról még nem is tett említést a szerző... Mellesleg szerintem is Cameron egyik leggyengébb filmje. IMDB-n is nagyon túl van értékelve. Ha beleveszem az IMAX 3D élményét, akkor is max 3,5/5, de 2D-ben ez bizony simán egy közepes film. Az év legnagyobb csalódása.
SPOLIER
logikai hiba pl.; amikor elkötnek a srácok egy gépet, a kapitány kimegy rájuk lövöldözni (tökös jelenet volt, ez nagyon tetszett (ilyen a régi cameron :) ) de aztán mi volt? nem küldtek utánuk azon nyomban több gépet, hagyták elmenekülni őket, pedig az előbb még le akarta "gyilkolni" mindet. Vicc.
SPOLIER END
De van még ilyen hiba, csak már nincs kedvem írni... :) -
#143 " Mit lovagoltok ezek ki ez a csóka ha beirja hogy ö Gönc Árpád akkor jobb lesz ? " -ez nem a cikkre vagy a filmre hanem a cikkíró személyére vonatkozó lovaglásra való utalás ,szerintem rajtad kivül mindenkinek leeset... -
#142 A kritika nem szubjektiv mufaj.. -
#141 Real 3D technikanak hivtak, de valojaban csak polarszuros sztereoszkopikus megjelenites volt, amit elb@szott az, h kis melysegelessegu optikat hasznaltak a film nagyreszenel.
Vagyis, ami ennek a technikanak az elonye, hogy a szemeddel kulombozo tavolsagokra tudsz fokuszalni, elegge le volt korlatozva.
Ennyi erovel 2Dre is beulhettem volna.
Mind1, arra jo volt, hogy megint v 10 evig ne menjek moziba..
-
#140 Nem érted a lényeget, ugye? Ha hidegen hagyna az egész AVATAR film és az abból fakadó cikkek vagy hozzászólások, akkor nem léptél volna be ebbe a topikba és nem írtál volna semmit, ergo még most is a lovon ülsz! Legalább ne tégy olyan kijelentést, amit magad sem értesz!
-
kent78 #139 Nem értetted a mondandómat: ez nem egy blog, hanem egy hazai népszerű (általam is kedvelt)sajtótermék. Ez pedig nem a rövidhírek rovat. Ha nincs ott egy véleményt formáló cikknél a szerző neve, akkor úgy kell tekinteni, hogy az teljes egészében 8tartalmában, formájában) a szerkesztőség álláspontját tükrözi. A tartalmával úgy vagyok, hogy ő így látta a filmet. A formája azonban..., nos olyan, amilyen. Részemről ez a vita lezárva, alapdolgokon nem érdemes vitatkozni. -
#138 Idézd kérlek azt a hsz ahol én a cikk irója után érdeklödök ,marhára nem érdekel ki írta. -
#137 És te mit lovalgolsz rajta, te is leírtad már a véleményed, holott ha nem érdekelne, nem kattintottál volna erre a linkre B+! -
#136 Mit lovagoltok ezek ki ez a csóka ha beirja hogy ö Gönc Árpád akkor jobb lesz ?
Az neten tök mindegy ki irogat én a magam részéröl egy kezemen meg tudom számolni kinek a véleményére adok és azokat mind személyesen ismerem.
A kritika akár blogszerü akár hexameterben irodott egy szubjektiv müfaj tele a szerzö saját gondolataival és világlátásával. -
#135 Már másutt is emlitettem hogy minden film sztoriját le lehet egyszerűsíteni a végtelenségig. Nem 1 krimire ültetek be nem tudom milyen sztorit vártak a kedves kritizálók. Nekem semmi bajom nem volt a sztorival, nem azon kattogott az agyam a film alatt hogy most kitalálom mi fog következni, ugyanis teljesen elmerültem a szereplőkben és a világban ami elém tárult. Egy film nem attól lesz jó film, hogy csavaros a sztorija, hanem hogy el tudja hitetni velem, hogy belecsöppentem részesévé váltam a történetnek és ez sikerült is.
Jól játszottak a szinészek átjöttek az érzelmek és erre még rátett a látványvilág. A mozi világáb igenis számit a látvány is, gondoljunk csak bele ha rosszul van kivitelezve 1 akciójelenet mikor látod hogy ténlyeg nem üti meg a 2 ember egymást hanem 50 cm-rel előrébb üt az már nem lesz hiteles hiába jó a sztori.
Nekem tetszett a film és teljesen ledöbbentem mikor vége lett, el tudtam még nézni a filmet egy darabig teljesen magával ragadott.
Azoknak pedig akik szerint a látvány nem fontos legyen jó a story azt javaslom nézzék a Barátok köztet abban sok minden történt már járathatják az agyukat. -
kent78 #134 OFF:
KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET MINDENKINEK! -
kent78 #133 Wedge, teljesen igazat adnék neked abban az esetben, ha ez a vélemény korrekt, állításokkal alátámasztott, gondolatiságában megszerkesztett lenne. Jelen formájában és tartalmában blogszerű. És mivel a szerző nem nevezte meg magát, arra kell következtessek, hogy a a filmről alkotott ítélet eme módját, valamint annak tartalmát az sg.hu szerkesztősége is osztja. Egy kritika ne legyen hatásvadász, mert így eleve alkalmatlan arra, hogy minősítse magát az alkotást. És természetesen sok véleményt kivált a film, még rengeteget beszélünk róla pro és kontra, ami nyilván jelent valamit. -
#132 Flame cikk! Gratulálok!
Egyébként közel sem értek vele egyet, ha a cikkíró nem látott a mélységeibe, az az ő egyéni szoc problémája, talán nem kellene a legelfogultabb kritikusok "fölé emelkednie" azzal, hogy negatív kritikát próbál meg kreállni a fimről az olvasottság és a hozzászólás eredményeként, hiszen az AVATAR pont egy olyan film, ami mellett nem lehet elsíklani, legyen az bármilyen bárgyú, vagy ostoba cikk, ha ezt annak lehjet nevezni. Az imdb és a rottentomatoes pontzozói ezek szerint vér hülyék!
cöhhh -
#131 Ez a film 1 xar.
-
#130 Itt csak azt nem értem mire ez a felesleges fröcsögés a cikk is egy vélemény amit el kell fogadni de nem kell vele egyetérteni.
Maga a film olyan mint egy lufi feszes külsö üres belsö most erre van igény ez senkit se minösit ez tény. -
#129 Jó kis kritika lett ez!:)
Azért akik azzal példálóznak, hogy milyen űberkircsi a sztori, mert mennyi embernek teccet, azok csak gondoljanak bele, hogy melyek a legnépszerűbb műsorok/filmek a tévében!?
Ideje az ilyeneknek felülvizsgálni önmagukról alkotott képet, hogy mi az ami teccik nekik, és az milyen minőségi szintet is képvisel.
Nem szégyen nézni a máunika sót, meg közben kokakólát iszogatni csipsszel, de talán nem kell lebunkózni azt aki felhívja a figyelmünket arra, hogy bizony ezeknél a termékeknél van magasabb minőség is a piacon, hogy őszinték legyünk, majdnem mind az!
És attól még hogy eddig nem sokan bunkóztak le bennünket, még nem biztos hogy tényleg nem vagyunk azok. Nincs gond amúgy a tahósággal sem, azt is fel lehet vállalni.
-
vmiki88 #128 azt a szentségit :o
Ilyen kritikát még nem olvastam az Avatarról, profi vagy.
-
sandor8206 #127 "...Szerintem_ vannak bizonyos szempontok, amik alapján meglehet mondani, hogy egy film jó (értékes) avagy nem..." akkor mond már el légyszíves
Azért ragadtam ki azt a két gondolatot, mert arra lehet reagálni mert azok tények
DE a lózungokkal nem lehet mit kezdeni -
#126 Látom sikerült a lényeget kiragadnod. -
#125 :-D -
sandor8206 #124 hülyeségeket beszélsz, TF1, Alkonyat nem kapott nagy általánoságban jó kritikákat, költségvetés fele a marketing, hol élsz te? -
sh0x #123 Mindent jól összefoglaltál!
A "kritika" írója meg tegyen le vmit az asztalra hogyha már a csöves noname nevét nem adja a szarjához.
:) -
sandor8206 #122 nem érted a lényeget "...A film bizonyára sikeres lesz, de akkor sem jó film, csak látványos..." ez a te véleményed, ezzel nem lehet mit kezdeni te azt mondod nem jó én azt, hogy jó, szubjektív dolog DE van egy szakmai oldala is pl: azért jelölték a legjobb-filmnek a Golden Globe-on mert jó a látvány??? Szakmailag sikeres, mozipénztáraknál sikeres, nézői visszajelzések általában pozitívak ergo mint FILM jó film.
Egyénileg már mindenkinek a saját szívügye a film.
De az Avatar sikeres és jó film. -
#121 Hm, talán a jól funkcionál nem volt helyes kifejezés, mert sokféleképp értelmezhető. Inkább az értékes az, amit szerettem volna írni. :) -
wackydog #120 Aha en szolagot be a VIKTORNAK!!!
Miert?Mert ne legalabb lattam a filmet nem ugy mint o!!!
Szar a kritika baratom!!!!
Barhol korulnezhetsz az emberek habzsoljak az Avatart ugy mint a tinipuncik az Alkonyatot!
Ez egy fos lehuzas a filmnek amit a srac irt az SG-n!
Jo a film,jo a sztori,a latvany is szep...mi kell meg?Nem tudom Viki melyik filmre mondana az hogy jo,ha erre nem...A P.2-re hahah Viki nem lehet hogy 60 eves es elmaradott?