19
  • Sanyix
    Hát bombaként lehetne hasznosítani ugyanis mint tudjuk jó nagyot robbannak, de valahogy sztem erre vannak megfelelőbb, és olcsóbb eszközök.
  • narumon
    "Az Iphone mint katonai eszköz. Az első zsebretételnél összekarcolódott nekem, kíváncsi vagyok hány bevetést élne túl.."

Ráspoly van a zsebedben vagy mi?
  • flashpointer
    és ha 2 nap után lemerül minden elektronikus cucca akkor meg ugyanott van mint a papucsban fürdőköpenyben rohangáló AK-s ellen, csak +40kilóval : p
  • Rexhawk
    Az amerikaiak már rendszeresítették az iphone-t ... Kézigránátként
  • kvp
    Az eredeti cikk katonai kommunkacios szabvanyokat emlitett nem internet hozzaferest, tovabba csak wifi-t hasznalnak kommunikaciora, ami nem biztonsagos, nem stabil harci kornyezetben, tovabba a legtobb jelenlegi harcteren nincs kiepitve. Es a telefonokat is fel kellett torni (jailbreak), hogy egyszerre lehessen veluk kommunikalni es pozicio adatokat lekerdezni. Ez egy demo, amit olcson ossze akartak dobni. Ha kell valami komoly, akkor majd fejlesztenek hozza rendes hardvert (azaz vesznek valami olcso viz es utesallo wince-s pda-t egy kinai gyartotol).

Persze a raytheon egy hires amerikai katonai beszallito, akik a predator-ok kommunikacios rendszeret is keszitettek, tehat nem eppen arrol hiresek, hogy jo rendszereket epitenek, viszont mindezt dragan tesztik.
  • Dns5000
    Árprilis 1 van vagy mi, bár kicsit hideg van ahhoz?
    Twitteren lehet majd követni a hadmozdulatokat omg.
    Biztos egy katonasághoz köze nincs cég rendszerében küldözgetnek majd üzeneteket a katonák a frontról.
  • socheater
    Nem hogy TeamSpeak klienst fejlesztenének rá. Akkor a csatatéren kérhetnének nédet, meg mondhatnák az ellenre hogy csítel, aimozik, esetleg wallhack... Még jó hogy nem MSN-eznek a csatamezőn, pláne az ellenséggel. :)
  • caprine #12
    Teszteltek már ilyen rendszereket, de minddel az a baj, hogy legalább 1 perces késleltetéssel kapják meg az adatokat, 1 perc alatt meg sok minden változik.
  • bunny
    sg.hu kezd a kacsamagazin szintjére kerülni. Na jó nem kezd, már ott van
  • sathinel
    Ez milyen fos reklám már megint? Mennyibe kerülne egy palm vagy android telefonra megcsinálni a progit? Valaki sok pénzt kapott ezért.
  • Petka
    Nekem ne mondja már senki, hogy egy katonai műveletnél sima http, esetleg https protokollon keresztül kommunikálnak egy nyilvános közösségi oldalon, ahelyett, hogy 600csillióbites titkosított katonai rádiófrekvenciás hullámokat használjanak. Főleg miután kiderült, mennyire gyenge a közösségi oldalak biztonságtechnikai rendszere... ugyanmár, messze van még az április 1...
  • Alwares
    Szent ég ekkora baromságot még nem hallottam. Mondjuk azok után hogy a robotrepülőjük titkosítatlan csatornákon kommunikál, nem mondok inkább semmit se :D
    Az Iphone mint katonai eszköz. Az első zsebretételnél összekarcolódott nekem, kíváncsi vagyok hány bevetést élne túl..
  • Taybore
    Miért ne? Amikor épp a lövészárokban hasal és folyton tüzelnek rá, mi mást csináljon? Kinézni úgyis veszélyes, legalább nem unatkozik kempelés közben
  • ADAMEX9
    Most elképzelem, hogy egy ujjongó katona előkapja az iPhone-t és nyomja a tweetet: HEADSHOT
  • Kingfisher
    Valahogy ebből semmit nem tudok komolyan venni. Esetleg hétvégi airsoftosoknak és paintballosoknak fun lehet :)
  • modellmaker
    a terrorpisták már régen rájöttek, hogy ne elektronikus eszközökkel kommunikáljanak, mert úgy egyszerű őket elkapni.
  • BB7
    Ez most vicc?
    A katonák a Facebookon meg a Twitteren fognak kommunikálni? :D
  • Utokverek
    Sok a helyesírási, mondattani hiba...

Egyébként meg, nincs is annál fontosabb, minthogy a katonák tudjanak harc közben tweetelni :D
  • tenkenorman
    most viccen kívül...
    de tényleg. nehogy a tenoristák kezére kerüjjön.