Az USA és Kína kezében a klímapolitika

Oldal 1 / 3Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kara kánként folytatom tanításom.

adamq01
Nem szenélyeskedni akartam, azthittem, ha elolvasod amit linkeltél rájössz, hogy baromságot írtál, de úgy látom, hogy még nem sikerült rájönni, mire értettem, h szánalmas vagy.
Gondolkozz ell rajta.

AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black

Te tanár!?
Kérek egy pohár vizet!

Persze nem a kényelmes mód, de edzés nélkül nem lehet izmot növeszteni.

„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t

Ugyan, kérlek. <#buck>
A baj az, hogy tanári hajlaimat muszáj valahol kiélnem. Szeretek elgondolkodtatni, mert ha valaki veszi a fáradtságot, hogy elgondolkodjon, nem a tudástól, az elgondolkodástól magától lesz jobb ember, ahogy strapálja az agyát, fárasztja, kitágíja a határait.

&#8222;[&#8230;] &#8211; a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!&#8221; IV. &#8750;Bdl &#8801; &#956;&#8721;\'I+&#956;&#949;d/dt&#8747;EdA &raquo; rotH &#8801; J+&#8706;D/&#8706;t

Én még reménykedem, hogy az ilyen alakok, mint Narxis, kisss, djhambi megkímélnek 2010-ben az acsarkodásaiktól.

Talán annyit még hozzáfûzhetek, hogy a magyarok által sokat bírált Amerikában az ellenzék (PÁRTFÜGGETLENÜL!) elnöválasztás után hûséget fogad a gyõztes pártnak, és támogtja, így a két csoport közös erõvel végezheti a munkáját, ezért halad a munka, elfogadják a reformokat, és hosszútávon erõs gazdasági nagyhatalom. Hogy Magyarország miért stagnál 20 éve, ...

&#8222;[&#8230;] &#8211; a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!&#8221; IV. &#8750;Bdl &#8801; &#956;&#8721;\'I+&#956;&#949;d/dt&#8747;EdA &raquo; rotH &#8801; J+&#8706;D/&#8706;t

Nem fekete-fehér! Nincs elfelejtve, hogy hazudott! Csak azt mondtam, hogy vannak olyan tulajdonságai, hogy nem kell attól tartani, hogy önös érdekekbõl lett mniszterelnök, hogy neki õszinte célja az ország jobbá tevése.

"gazából épphogy nem ment csõdbe az ország"

Erre van egy hasonló, 1 oldals mondókám, de félek, hogy ez is politizáláshoz vezetne, amit megígértem, hogy nem teszek.

"Ha elolvasod amit linkeltél, mert én elolvastam ( http://index.hu/belfold/orban4945/ ) Rájössz, hogy szánalmas vagy. "

Arra hoztam fel példának, hogy mindenki hazudik, olvasd csak vissza:
"persze ugyaez a másik oldalra is igaz Orbán Viktor szerint, de az elõbb elfogadtuk, hogy Gyurcsány a sajátjainak nem hazudik, akkor Orbán sem. Vagyis beigazolódik az, hogy mindenki teljes erõbedobással csal, hazudik"

"Rájössz, hogy szánalmas vagy."

Ugyan, kérlek, hagyjuk a személyeskedést, már rég kinõttünk belõle, semmi építõ jellegû nincs benne, és információt sem hordoz. Véleméynedet érvekkel támaszd alá, ne sértegetéssel adj hangsúlyt neki, különben elveszik a mondanivalód érettsége, komolysága.

adamq01
Jó én is beletudok kötni az ideológiáidba.
Mondtad, hogy az igazbeszéd a politikusok beszédének kevesebb mint 10% ban van jelen. Most hallottad az öszödibeszédet és egybõl kijelented Gyurcsány egy igazi hazafi mert feltehetõleg akkor igazatmondott és elvan felejtve neki az összes többi (igazából épphogy nem ment csõdbe az ország). Mind ezt egy kiszivárogtatott felvételmiatt. Bravo!
Ha elolvasod amit linkeltél, mert én elolvastam ( http://index.hu/belfold/orban4945/ ) Rájössz, hogy szánalmas vagy.

AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black

Megpróbáltál olyan embrnek beállítani, aki elítél valakit egy tulajdonsága miatt. Tulajdonság és tulajdonság között is van külnbség. Tudod, még senki sem lett politikus a bõrszínével, senki sem került hatalomra csupán a vallási hovatartozása miatt. Én azt az embert a tettei alapján ítélel meg. És hoztam számos példát, és ha szemfüles és nyitott vagy, talán te is észreveszel párat.

Úgy érzem, nem értetted meg a mondanivalóm lényegét, javaslom, olvasd el a hozzászólásomat még egyszer, részletesebben. Külön ajánlom figyelmedbe azon mondatomat, mikor leírtam, hogy a világon semmi sem fekete-fehér, ezért nem ítélem el Orbán Viktort, csak politikai és közéleti munkásságát, lehet, hogy emellett jó családapa, vagy nagyszerû festõ, nem tudahtom, de nem is véleményeztem. Miért sarkítod ki a szavaimat? Nem szedek gyógyszert, csak vitaminokat. <#vigyor2>

Ugyaniyen fekete-fehérre festett marhaság, hogy az elõzõ rendszert teljesen elítéljük. Ezért van az, hogy Európa egyik legjobb oktatási rendszerét szétverték a nemes rendszerváltóink. Miért volt baj, hogy a televízóban oktatták az embereket a KRESZ-re és a baleset-megelõzésre? Hogy nem volt szennyes akkor a munka, tinédzser korban megtanulták, hogy a kétkezi építõ munka nemes? Azért ezeket fel lehet sorolni a sok rossz mellett is. (Egyházüldözés, popaganda, ...) Az emberek nem veszik a fáradtságot a gondolkodásra, ezért leegyszerûsítik a világot jóra meg rosszra, feketére és fehérre. Közben kifakul, elvesznek a színek, és hamis képet látunk.

Az a baj, hogy a kvantálás során elveszik az információ nagyja.

@djhami: Aki elítél embereket a bõrszíne, vallási hovatartozása vagy nézetei alapján az ugye rasszista, náci, fasiszta, szélsõséges meg miegymás nézeteid szerint.
Akkor hogy van az, hogy te egy egész életre simán elítéled Orbánt, mert nyolc éves korodban csúnyán nézett rád a TV képernyõjérõl? Ezt hosszasan fejtegetted alább, akkor nem tûnt fel ez a kis ellentmondás? Elgurult a gyógyszer?

Bírom ezeket, 60 éve harcolnak a nem létezõ fasizmus ellen - a mondás szerint könnyû ott harcolni ahol nincs ellenség 😊 - közben éppen õk a legnagyobb fasiszták, emlékszem az egyenruhákra és a vigyázállásos ünnepélyekre, ahol a gyerekek elájjultak, vagy amikor a dühös KISZ titkár bejött órára és pattogott, hogy mindenki fogjon egy lapot és írja le, hogy miért nem lép be a KISZbe. A nyári gyakorlaton egyedül ültem a szobában, mert az ott dolgozók idejük nagy részében pártértekezlet nevû agymosáson ültek. Most sem tûrik a különvéleményt, minden szavazásuk elõre le van zsírozva, manipulálva van, nehogy már demokrácia legyen. Bajnai a 15. jelölt volt, elõtte volt még Amway ügynök is. Minden becsületes ember (mert volt) már rég kilépett abból a pártból, mert felfordult a gyomra, mivel a mostani garnitúra már mindent alulmúlt. Szóval ezek fasisztáznak le másokat, nekik lehet.
Nem lehet sok infromációt kevés karakterben átadni, de lehet kevés információt sok karakterben átadni.

Miért, szerintem a József Attila idézet a végén tök hatásos! <#nyes>

Tüntetéseken lehet még ezt észrevenni, vagy agitprop rendezvényeken.
Fennkölt arccal áll, és lesi az áldozatát. Ha vki aztán figyelmet szentel neki, akkor szónoki pózba merevedik, és beindul a dumagép. A szerencsétlen áldozat, az ürügy, az apropó meg alig tud tõle megszabadulni.

Felesleges ezzel a dumafosóval leállnod.
Van amúgy neve is ennek a szindrómának: alig várja, hogy leálljon vele vki, hogy "kifejthesse a nézeteit".

Nem hiszem, hogy a populáris sorozatok értékeket közvetítenek, és az általánosításban sem hiszek. De úgy érzem, hogy a magyarok kevésbé érzékenyek a hazugságok kinyomozására, talán pont azért, mert az elõz rendszerben természetessé vált, hogy hazudnak a magyaroknak. Ezért úgy érzem, hogy a magyarok jobban kihasználahtók, irányíthatók hazugságokkal. Ezért úgy vélem, hogy 80-90%-ban iagza van Dr. House mondásának a politikai állapotra, hogy "mindenki hazudik". Most komolyan, az rég rossz, hogy van olyan (néhánymillió) ember, aki hajlandó egyáltalán elmenni szavazni ilyen politikusokra. Gyakolatilag, úgy vélem, random, hogy kire szavaz az ember, mert úgyis zsákbamacskát kap. Szerintem Medgyessi olyan jobb híján ember volt. Most kapni fogok jópár hozzászólát, de ne tessék félreérteni: Gyurcsány hazudott, de az öszödi beszédbõl kiderül, hogy változtatni akar rajta, és ezt beismerni politikailag helytelen, mert kihasználható, de emberileg értékelendõ. (Nem a hazudozás, de az elõb mondtam, hogy az minden politikusra igaz.) Úgy értem, az öszödi beszédben biztos nem hazudott, mert egyrészt belsõs körnek mondta másrészt akkor azt is hazudta volna, hogy hazudott. Vagyis, ha feltételezzük, hogy a televízióban/rádióban egy politikusnak sem lehet hinni, mert nem tudjuk, hogy melyik az a 10%, mikor igazat mond, akkor ezáltal nincs viszonyítási alap politikusok között. De akkor, mikor Öszödön Gyurcsány beszélt, tudjuk, hogy igazat modott, ami plussz információt hordoz magában: ezért nem azt a pár sort emelném ki, amit a szenzációhajhász lapok, hogy "hazudtunk reggel, éjjel, meg este...", mert ezt eddig is tudtuk. Aki veszi a fáradtságot, és elemzõen végighallgatja a 35 percet, (mint én) egy pár, az eddigi hazug világképbe nem illõ dologra jut. (Továbbra sem kell félreérteni/magyarázni a hozzászólásomat, azért próbálok körülméynesen fogalmazni.) Mondott olyat, hogy "Ha van társadalmi botrány, az az, hogy a felsõ tízezer termeli magát újra közpénzen <...>". Ez egy súlyos, és szerény kijletés, hiszen mindannyian tujuk, hogy a felesége egy pénzes maca, és õ is a felsõ tíezerbe tartozik, és a kijelentés magban hordozza, hogy õ nem azért miniszeterelnök, hogy meggazdagodjon, vagy hazalma legyen (a kezzõ összefügg), jön a kérdés, hogy miért miniszterelnök? Úgy érzem, még ha tutyimutyi is, talán jóakarattal fordult az ország felé. "<…> az az igazi botrány, hogy a Laci beszél az õ cigányembereinek, azoknak tizedannyi egészségügyi szolgáltatás jut, mint nekem, és amióta az anyám.. anyámnak ismerik a nevét Pápán, és Gyurcsány Katusnak hívják, azóta neki is jobb jut, a kurva életbe! <…>” Ismét azt tapasztaljuk, hogy olyan emberi tulajdonsága van, amit eddig, a hazugságk elfedtek: fel akar lépni a korrupció és társadalmi igaságalanságok ellen. Azt szeretné, hogy a saját anyjával ne kivételezzenek! Az alapján, mikor nem hazudott, nincs meg benne a hataloméhség. Az ország érdekeit hivatott képviselni, és ki akart törni a hazugságokból. Most, hogy mennyire nem sikerült neki, vagy milyen béna volt, mellékes, én a személyiségi profiljára utaltam. Nos, Orbánról csak annyi titkos telvétel készült, hogy 4 éve választási csalásokra buzdítja a híveit. (http://index.hu/belfold/orban4945/) Ezt manapság elõszeretettel el szokták felejteni, persze ugyaez a másik oldalra is igaz Orbán Viktor szerint, de az elõbb elfogadtuk, hogy Gyurcsány a sajátjainak nem hazudik, akkor Orbán sem. Vagyis beigazolódik az, hogy mindenki teljes erõbedobással csal, hazudik. Bajnai pedig szándékosan egy konzervdoboz, eddig nem lehetett óla tudni semmit, próbálnak utánakutatni a múltjának, nem ismerem, nem sokat ad magából, nem tudom megítélni, milyen ember. Valószínûleg hazudnik, mint a többi.

Ezt csak azért írtam le, mert nem minden fekete-fehér: egy hatalmas barnászöld szarkupac. Csak a probléma ott van, hogy mindenki azt hiszi, hogy érti, és mondja a magáét, de én sem mondom, hogy értem, mert az igazságot alig pár mondat alapján lehet csak megítélni.

Csak lényegben azt kiemelni, hogy Gyurcsány Ferenc hazudott (bár valódi), baromira ponatlan, és leszûkítése a teljes igazságnak.

"Az igazat mondd, ne csak a valódit,<...>" - József Attila.

adamq01
Lehet, hogy igazadvan Orbánnal kapcsolatban, de még te mondtad "sok ember görcsösen ragaszkodik a véleményéhez". Ezzel pont magadra cáfolsz rá az Orbán ellenes szövegeddel. Lehet, hogy igazad van, ezt csak a jó isten tudhatja, ne menjünk, bele. Viszont, azt elfelejtetted megemlíteni, hogy aki(k) jelenleg hatalmonvannak/voltak kezdve Medgyesytõl, Gyurcsányonát, Grodonig, egytõl eggyik simlis.: Medgyesy egy bábú volt...
Gyurcsány egy idegbeteg és, ha Orbán "labilis" akkor õ nem tudom mivolt mikor azt mondta, h "nagyon-nagyon sok terrorista" volt a szaudi vállogatotban... és sikeresen végig hazudta szemrebbenés nélkül az éveket, miközben tönkre b@szta az országot. És ügye ott van Bajnai a megszámlálhatatlan "tisztázatlan" ügyével, többek között a libavétli akciójával, ha jólemlékszem számszerint heten lettek öngyilkosak és többek eladósodott munkanélkülivé váltak miatta.
Lhet arról beszélni, hogy Orbán így Orbán úgy, de legallább talán van annyi hazafiassága, hogy nem teszi tönkre az országot a saját vagy mások érdekei miatt.

Ha letelnek az ünnepek, azért jusson eszedbe idõpontot kérni a pszichiáteredtõl.
Lehet, hogy állítani kell a gyógyszeradagokon.

Sajnos korábbi ígéretem miatt erre nem válaszolhatok, mert nem pártfüggetlen politizálás lenne, de kíváncsi lennék, hogy amit írok, arra mit válaszolsz.
Így csak annyit tudok hozzáfûzni, hogy akkor van értelme az ehhez hasonló vitáknak, ha mindkét fél nyitott, megpróbálja megismerni, és elismerni a mások érveit, hiszen különbözõk vagyunk, és más ember mást tart fontosnak. Politikában ezért nincs abszolút jó vagy abszolút rossz. Úgy érzem, hogy gõgbõl sok ember görcsösen ragaszkodik a véleményéhez, ami kétélû fegyver. Szerintem nincs olyan politikai párt Magyarországon, akiben teljesen bárki is megbízhatna, vagy az õ igényeit teljesen kielégítené. Akiket vallási dolgok jobban motiválnak, ide szavaz, akit gazdasági okok vezérelnek, oda, vanak, akinek a szociális dolgok a fontosak, vagy hogy elismerjék õt, mert valamilyen kiebbségbe tartozik, esetleg szeret olyan politikusra szavazni, aki erõs veztõ, vagy aki megfontolt, ilyen módon a másik emberre a sajt vélemény ráerõltetése indokolatlan, és fölösleges energiapocsékolás, a hasonló vitáknak nem a másik fél meggyõzése a célja, hanem a másik ember gondolkodásának megismerse, kiismerése, ezáltal a saját világnézetünk finomítása. Értelmes ember szavát bûn elengedi fülünk mellett, még akkor is, ha más a véleményünk, ugyanis a "jobbá" váláshoz vagy okosnak kell lenni, és feltalálni a spanyolviaszt, vagy tanulni kell másoktól, ált. nálunk valamilyen téren okosabbaktól, vagy egyenlõ felektõl. Elfogadni a másikat olyan, amilyen. Persze én is nyitott vagyok feléd, érdekel a véleméyned, és veszem a fáradtságot, hogy megértsem a gondolatmenetedet. Ez nem kakasviadal.

Orbán Úrhoz pedig annyi a szerény észrevételem, hogy érdmes figyelni pszichológiai oladlról, mert személyiségébõl adódik, hogy igazi vezetõ egyéniség, mert tud hatni az emberekre, de mindemellett instabil. Némely hozzászólásán érezni ezt, sugárzik belõle egyfajta kegyetlenség, agresszió, amit én állatiasnak vélek benne felfedezni. De emlékezünk vissza, mikor 8 éve elvesztette a választásokat, még megkövetelte a pártjától, hogy továbbra is miniszterelnök úrnak szólítsák, fél évig a színét nem lehetet látni, nem tudta lelkileg feldolgozni a vereséget, de nem azért, mert ennyire lelkiismeretes lett volna, hanem - szvsz - kórosan élteti a hatalom. És ebben különbözik az olimpikonoktól. Cseh Laci azt mondta (egy ismerõsömnek), hogy nagyon nem szereti aztokat a pillanatokat, mikor reggel 5kor edz a hideg vízben, egész nap gürcöl, de azt mondta, hogy amikor a dobogón áll, akkor tud örülni, és az a pillanat jóvá teszi az edzés okozta fáradalmakat, és Laci nem akar elsõ lenni, ott van a Phelps, akit az Isten is úszásra teremtett, õ pontosan megtalálta a helyét a világban, mert tud örülni a második helynek. És mint komolyzenei fellépõ, én is örülök, mikor visszatapsolnak a Zeneakadémián, vagy a Mûvészetek Palotájában, (sry a felvágásért<#vigyor2>), de az össze nem hasonlítható azzal a bizonyos pillanattal, ugyanis, egy koncerten a híres Armin Van Buuren-nek az a feladata, hogy olyan érzelmi állapotba hozza az ittas közönséget hogy önkívületükben a nevét skandálják, de egy lelkiismeretes politikus leinti az embereket. Egy a helyét megtalált szerény ember leinti a közönséget. Nem engedi, hogy a saját tábora a részeg diszkósok szintjére essen. Nem engedi, hogy kultuszt emeljenek köré. És itt jön be az általam említett gondolat, hogy gondoljuk végig, hogy a múlt században kik köré emeltek kultuszt, és ismerjük fel, hogy egytõl egyik szidjuk õket. Diktátorok, kommunista diktátorok, Hitler, Castro, de szovjet uakat is felsorolhatnék. Igen, én azért fétem az országot (nem egy párttól hanem egy embertõl) Orbán Viktortól, mert diktatorikus, instabil, és tud hatni az emberekre, marionettbábu módjára képes rángatni õket az akaratos beszélõkéjével.

adamq01
sajnos ma még nem tartunk ott, hogy a politika legalább alulról súrolja az olimpikonok becsületét.

adamq01
Abban az egyben igaza van djhambi nak, hogy a politikai dolgokban 80-90% ban a választók felelõsek (felelõsnek kell lenniük). Csak megkellett volna nézni a kampányukat, olyan dolgok szerepeltek benne amiknek semmi reláció nincs és nem is volt megemlítve, hogy akarják midazokat a terveket véghezvinni. És ittjön mennyire nem gondolkodnak eggyesek (többség), csak utólag sírnak, pedig, ha 1 hetet rászántak volna arra, hogy áttanulmányozzák, kicsit beleássák magukat a gazdasági programokba, most lehet, hogy "jobban élnénk mint négy éve".

Viszont a politikát kicsit szerencsétlen dolognak tartom az olimpiához hasonlítani. De ezzel most nem a politikusokat akarom védeni 😊

@djhambi: Ez meg aztán végképp õrület. Azt állítod, hogy amikor böszme végig hazudozott (miközben tönkretette az országot) az végülis semmi, hiszen mindenki hazudik, sõt mi vagyunk a hülyék hogy bevesszük? A gaz Orbán pedig élvezte, hogy õ lett a miniszterelnök ezért beteg és Hitlerhez hasonlítod? Az olimpiai bajnokok is betegek meg nácik, vagy a színészek mikor megtapsolják õket a színdarab után? És mindezt 8! éves korodban láttad és ez alapján ítélsz? Felvilágosítalak, hogy a pártok/politikusok a kampányban vállalásokat tesznek, amelyeket igyekeznek betartani, ehhez képest a böszme egy percig sem gondolt semmit sem komolyan, ne fogadt már ezt el normálisnak! Ez olyan mintha azt mondanád, hogy nem az olimpiai bajnok volt a jobb, csak az szedett be jobb, kimutathatatlanabb doppingszert! De tudom ez jön le annak akit a születi tartanak el és a világot is csak a Napkeltébõl ismeri, vagy aki csak otthon ül és választási újságokat lapozgat, és közvetlenül a választás elõtt kap egy jelentõsebb összegû nyugdíj elõleget a postástól...

Egyébként én is csodálkoztam, amikor nálam idõsebbek felvilágosítottak, hogy a Hév régen kiment Budaörsig, az Örs-vezér terén át lehetett szálni egybõl a metróra, a Nyugatiig kiment a villamos a Lehel tér helyett (most át kell szállni egy megállóra). Sokkoló látni az elveszett vonalakat: http://hampage.hu/trams/sinek.html#viszonylatok
A nagy fejlõdés ígéretei helyett csupán visszafejlõdés van, méghogy 4-es metró - amelynek a végállomásaihoz ugye pénz hiányában már nincs tervben sem út, sem P+R parkoló.
Djhambi látom ez már a személyes fórumod lett. Csak beleolvastam, de kész vagyok tõle. Epikurosz jól mondta, élettapasztalat 0. Néhány dolog:
-A parkolási díjak bevezetésénél és minden egyes emelésénél megígérték az ingyenes parkolókat, most, kb 20 év után adott át egyet végre Demszkáj, valahol rákosborzasztón, ahol senki sem akar parkolni. A többi parkoló ami volt fizetõs lett.
-Nincs felüljáró, aluljáró, a lámpák forgalomlassításra vannak programozva, a villamos állandóan áll baleset vagy vezeték szakadás miatt, a jármûvek a szabad ég alatt rohadnak (mert pl. kiadták a garázst bútor áruháznak), a jegyek méreg drágák, hajléktalanokkal utazunk, miközben a vezetés milliárdokat fizet ostoba és alkalmatlan vezetõknek, a jármûvezetõket részegek megverik, a cégvezetõk pedig a kirúgják mert védekezik. Egyik munkahelyemre régebben napi 2-3 órát kellett utazzak (Pestrõl Budára), aztán megszüntették a járatot. Másik munkahelyemre 20 perc alatt sétáltam be, mert tömeggel 1 óra volt. Ha bemegyünk a belvárosba autóval az nem azért van, mert bunkók vagyunk, hanem át akarunk menni rajta, mert egyedül arra lehet. Ezt miért nehezítik, miért lassítják, miért nincsenek aluljárók és felüljárók, mi lenne, ha az emberek életének megkönnyítésével foglalkoznának?
-Kimennék 4 tagú családommal a hûvösvölgyi Nagyrétre. Autóval 800Ft értékû benzin oda-vissza. Tömeggel: 4 ember x 4 külön jármû x 2 (oda-vissza)=32jegy=9600Ft!
OFF

Valójában a történet tanulsága nem az, hogy Gyurcsány hazudott, hanem az, hogy az emberek az orruknál fogva vezethetõk. Legjobb példa rá Adolf Hitler. Egy húszmillió nemzet dõlt be neki. Ez a baj, ha egy ember kezébe (vagy egy csoport, párt kezébe) kerül nagyobb hatalom: eltorzul mindenképp, és a saját céljaira használja fel. Nem azért nem akarom, hogy O.V.-nak kétharmados többsége legyen, mert naiv, vagy kommunista vagyok. Hanem mert ismrem a pöffeszkedõ, önimádó, magát istenítõ, kegyetlen természetét. Emlékszem, 12 évvel ezelõtt, 8 éves kormban, mikor Orbán Viktor megnyerte a választásokat, mutatta a televízió, tízezer ember üvöltötte egyként: Viktor, Viktor... És az arca diadalittas, hatalombeteg ábrázatot mutatott, élvezte minden percét, hogy õ áll a pulpituson, és érte õrjöng a tömeg. S a nép ritmikusan rázta az ölét a magosba, s már nyolc évsen is azokra a képsorokra aasszciáltam, mikor a fekete-fehér képen Hitler elõtt a nép karlendít, és heil-ezik.

Engem nem érdekel, hogy Széchényi tervvel támogatnak, vagy csomagokat fizetek, 2%-kal csökken a népesség, vagy 10%-kal nõ a melegek száma, vagy hogy nõ-e az adó, vagy csökken. Úgy érzem, sokkal veszélyesebb fenevad is feni ránk a fogát: a tisztán vak gyûlölet. (Bocsánat a költõiségért: hataloméhes embrek, akiknek jó beszélõkéjük van, uszítanak, és ezzel csak rombolnak, szélsõségesek, akik az ösztöni, elemi érzelmeket minden ésszrûség elé helyezik. Korrupció, az állami közpénzek sikkasztása: az egyik párt fölülrõl rohad, a másik alulról. Hosszútávú megoldás nincs, rövidtávúmegoldást jelenthet a kisebb rossz választása. Ezt pedig próbálja meg mindenki maga racionálisan eldönteni, hiszen az ésszerûség különböztet meg minket az állatoktól.)

Remélem, ezzel nem sértettem meg korábban tett ígéretemet, hogy többé nem politizálok a fórumon, remélemérzõdött, hogy nem egy párt irányába tereltem a beszélgetést, hanem globális problémákat véltem felfedezni. Köszönöm.

ON

OFF

Az agy becsapható. Viszont, ahogy Epikurosz másik topicban leírta, a matematika nem téved. Pl. kiemelt politikusok hazudhatnak egész kampányok alatt az embereknek, amire nem is rég volt példa, de arra kell rájönni, hogy mindenki ezt csinálja. Naív az az ember, aki bedõt nekik, és aki anyázot Öszöd után, az azért tette, mert csalódott önmagában, mert tudja, fogy fingja sincs, kire szavaz, és késõbb folytatom.

Úgy, ahogy a bûvészek a nézõközönséget, úgy a politikusok, illetve más érdekközösségek is befolyásolják, irányítják az embereket ezekkel a módszerekkel! Befolyásolják, hogy mit tapasztaljál,mir érzékeljél, és azt is, hogy milyen reakciót váltson ki benned. (OFF Pl. volt 4 éve olyan kampány, hogy roszabbul élünk, mint 4 éve, amit ha eleget mondunk az embereknek, elhiszik, másrészt attól, mert egy periódusban jól éltünk, nem jelenti azt, hogy a periódus vezetése jól, gazdasáosan mûködött, csak gyakorlatilag az emberek támogatásáért lefizették a népet.

Az élettapasztalattal az a baj, hogy szubjektív, ezért mérési hibának tekintendõ! De ezzel össze-vissza befolyásolnak minket!

djhambival az a baj, hogy szajkóz bizonyos kliséket, de élettapasztalata nulla, így amit leír, annak kevés értéke van.

adamq01
Kukorica Jancsi...

Amúgy jó, hogy van véleményed, csak ki a f@szt érdekel, ha alátámasztani már nem tudod.

ziipp
Hah! Erre inkább nem mondok semmit. Remélhetõleg egyszer majd kinyílik a szemed.

Boldog Karácsonyt neked is.

Pató Pál Úr...

Most eszembe jutott, hogy kiváltható lenne a drágább parkolás, ha föld alatti parkolóhelyeket, pinceparkolókat építenénk. A probléma, hogy ez inkább modern építésû épületeknél valósítható meg. A belvárosban nehéz is lenne megvalósítani, de a város némi kozmetikázásával, hosszú távon, ha új épületet építenek, alárakni egy parkolót. Talán a 4-es Metró éppen épülõ megállóihoz lehetne illeszteni hasonló parkolókat, így nem kéne egész Budapestet feltúrni. Én szeretem Budapestben, ami hiányzik Bécsben pl., hogy sok a zöld terület, fák, és kellemesebb így az utazás is, több szabadidõs-kikapcsolódási lehetõség van. Jobb közérzetet biztosít.

Kívánok neked boldog, meghitt ünnepeket!

Jogosan érvelsz, igen, a biciklinek is megvan a maga hátránya, de úgy érzem, lehetõséget kell bitosítani a bicikliseknek, ha úgy döntenek, hogy így közlekednek. Van egy 76 éves tanárom, aki minden nap bringázva jön suliba. És úgy érzem, azért ilyen fitt, mert biciklizik.

Nem vitatom a gépjármûvek szükségességét, nagybátyám shol sem lenne, ha a többszáz kilogramm állványt, studiotechnikát nem tudná napi rendszerességgel cipelni. De ismerem magamat, és tudom, hogy nem járnék be kocsival a belvárosba (van jogsim), ha suliba utazok, vagy randira megyek. Nem nyerek vele annyi idõt, mint amennyi pénzt költök rá. Persze ez nemcsak a diákbérlet miatt van. Ráadásul tudom, hogy a vonat, a metró, több helyen a HÉV, illetve sok villamos nem kerülhet dugóba, és emiatt nem késhetek. Ha feltételezzük, hogy a közlekedési balesetek egy négyzetkilométeren homogén eloszlást követnek, már megérte. Szerintem sok hozzám hasonló ember él Budapesten.

Én elméleti, tiszta módon közelítettem meg. Egyetértek abban, hogy olsóbb lehetn a parkolás, ha nem nyúlnák le a pénzt, az önkormányzatok semmit se látnak a parkolási díjakból. De én a világomat úgy építettem fel, hogy nincsen korrupció és lopás. Lehet, hogy emiatt a megnövelt parkolási díjaim is kisebbek lennének a mostaniaknál. Sajnos Budapest teljeskörû átépítése nehezebb, és a forgalom jelentõs része indokolatlan, és ez veszi el a helyet és a parkolót az indokolt jármûvektõl(ahogy a hozzászülásodban olvastam, a tied elõl is). Ha van jobb ötleted a jármûforgalom csökkentésére, szívesen hallgatom.

Ha Magyarországon a nem "totoja" szélsõségesek lennének hatalmon, akkor elõállna a két óvodás verekszik szituáció, kilépnénk az EU-ból, és megtámadnánk Szlovákiát. Meghalna a semmiért pár millió ártatlan ember, és semmi sem változna. Megsúgom, hogy a külföldi magyarokat legkevésbé az anyaország tudja képviselni, hiszen beleszólási joga igen csekély egy idegen ország törvényhozásába. Még akkor is, ha kirekesztõ, illetve etikailag bírálható. A kinti magyarok tudják leginkább saját érdekeiket képviselni: Szlovákia azt akarja, hogy a magyarok jöjjenek haza, Magyarország pedig azt, hogy maradjanak ott, hogy nagyobb indokuk legyen a területek visszacsatolására. (Nonszensz.) A külföldi magyarok meg csak békében akarnak élni. Mindkét ország (nemzet) elárulja õket a rajtuk vívott kicsinyes háborúikkal. Ha Magyaország Szlovkia ellen fordul, bármilyen vitában, azzal az õ életük lesz keservesebb, és többen gyûlölik õket a lakhelyükön, és ellenségesebbek lesznek velük. És azzal, ha fórumon szlovákok ellen uszítasz, azzal a kinti magyarok békében élését nehezíted meg. Szerintem a magyar kormány hatékonyan, és a magyarok érdekeit képviselve, a konfliktusok kezelésével, helyesen járt el.

Azért nem zeretem a nem természettudományos tematikájú vitákat, mert megszoktam, hogy a természettudományoknál igazam van, mert az van, és kész. A közgazdaságtudomány és bölcsészettudományok esetében nincs abszolút igazság, Petõfi Befordultam a konyhába c. verse nem azért olyan híers vers, mert levezették, hogymilyen jó, hanem mert valaki egyszer elolvasta, elmondta a haverjának hogy milyen jó vers, az lehülyézte, akkor az érvelt, ez ellene érvel, és lassan meggyõzték egymást, hogy ez jó vers, és azóta ez jó vers. Most ha közgazdaságtudományokban, vagy humán tudományokban vitázunk, értelmetlenné válik, ha nem vagyunk a másik gondolata felé nyitottak, mert süketek párbeszédévé fajul.

Kellemes, meghitt ünnepeket kívánok!

Arra nem gondolsz, hogy a károsanyag-kibocsátás a Világháború után nem lineáris, hanem exponenciális sémát követ. Magyarán, lehet, hogy még ma is csökkenne folyamatosan a hõmérséklet, ha a felmelegedéstõl nem nõne. Mérni kéne a Nap átlagos teljesítményét, és ha kijön az, hogy az elmúlt években folyamatosan nõtt, akkor hiszek neked, egyébként nem.

adamq01
Azért ennyire nem vagyunk elveszettek. Van jópár megújuló energia amik kiaknázatlanok. Szerintem senki nem gátolná abban a befekttõket, hogy szélerõmûveket építsenek mindenhova, amik kb 7 év után folyamatosan jövedelmeznek. Ez egy biztos üzlet akinek van erre pénze és ideje, mert energia az midíg kellett és kelleni fog. Sajnos manapság még fölösleges ezeket megépíteni, mert ottvannak a hatékonyabb erõmûvek, de ahogy szükséglesz rájuk, egybõl megépülnek és ez a többi öko erõmûre is igaz.
Ami szerintem a valóban féltenivaló, az a fémek és a víz.
Fémbõl relatíve sok van, csak sajnos nem megújuló.
Azt sokáig nem értettem, hogy miért mondják, hogy fogyóban van a víz...
Nem értettem, ha csak úgy kilocsolom a földre a többliter vizet az mért veszik atól kárba, mert az atólmég felszárad és valaholmáshol leesik csapadék formályában.
A baj ott van, hogy nem egyhelyre esik ahonnan könnyen hozzájutnánk.
De erre meg aztlehet mondani, hogy több víztározót kell csinálni. A tengervízbõl is kilehetnyerni az édesvizet és még só is marad 😊

A mai gyártási folyamatok pazarlóak. Miért van az pl, hogy van visszaváltható meg nem visszaváltható üveg? Mind a kettõ üveg újra lehetne használni mosás, fertõtlenítés után. Fõleg mondjuk, ha lenne pár szabvány típus és nem lenne sok egyedi formatervû üveg. Miért szállítanak sok romlandó élelmiszert több száz/ ezer km-re? Miért van h Magyarországon nem lehet olyan olcsón megtermelni ezeket, mikor földrajzi adottságaink erre kiválóak, mint máshol?
Nem kellene ilyen helyben elõállítható termékeket messzirõl szállítani ezzel energiát pazarolni.
Meg kellene szüntetni, hogy mindent gdp-ben, meg gazdasági növekedésben mérünk.
Szerintem belátható, hogy ez a rendszer amúgy sem fenntartható, ellentétben azzal amit az emberek a 1900 évek elején gondolták, a Föld erõforrásai NEM végtelenek! Ha valaki tájékozott a témában tudhatja, hogy az elkövetkezõ pár évtizedben olyan alapvetõ erõforrások vállnak hiánycikké mint ivóvíz, energia, erre tesz még rá 1 lapáttal környezetszennyezés.
Nem növelhetjük a gazdasági növekedést a végtelenségig. Gazdasági növekedés akkor van, ha nagyobba gdp, több árut állítanak elõ, többet adnak el. Az áru elõállításához energia szükséges (elõállítás, csomagolás, szállítás, kereskedelem). Viszont energia forrásaink egyre szûkösebbek, de ahelyett h ezeket ésszerûen használnánk fel elpazaroljuk õket, mivel szükség van a gazdasági növekedésre.
A tudósok abban már egyetértenek, hogy klímaváltozás van, a vita tárgya az, hogy ez a változás döntõen emberi eredetû vagy sem. Azért az elgondolkoztató, hogy 1950-ben a világ népessége 2,5 milliárd volt ma pedig 6,8 milliárd. Már ma is 1 milliárd ember éhezik/ nem jut ivóvízhez. A mezõgazdasági zöldforradalom 1985-re megtorpant azóta már csak kis növekedést értek el egyre több mûtrágya alkalmazásával. A mai mezõgazdasági módszerek erõsen gépiesítettek, megfelelõ mennyiségû olcsó energia nélkül a mostani termésátlagok nem tarthatóak. Évek óta nem találtak újabb jelentõs kõolajmezõket. Gyakorlatilag nincs más energiaforrás amivel hirtelen helyettesíteni tudnánk a foszilis energiahordozókat. Ilyen helyzetben egy melegedés ami valószínûleg újabb területek víz alá kerülésével, területek elsivatagosodásával jár, tehát csökkennek a termõterületek / termésátlagok. Nem mind1, hogy a mi hibánkból történik vagy sem? Viszont ,ha feltesszük ,hogy nem a mi hibánk ls állunk megelégedetten úgy járhatunk mint a gyalogos akinek a sírjára azt írták neki volt elsõbbsége! Nem jobb lenne csökkenteni a kibocsájtást, már csak azért is ,mert ez azt is jelentené, hogy energiát takarítunk meg idõt adunk magunknak, hogy új energiaforrást találjunk.
Narxis
Támogatom.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Következõ probléma: "(olcsóbb BKV bérlet, drágább parkolás, kivéve, ha belvárosi vagy eleve)"

Nos, ezzel pont azokat támogatják, akik 500 méterre is autóval mennek, és azokat lehetetlenítik el, akiknek viszont nincs más lehetõségük a feladataikat elvégezni!
Mert például az a 13 kergületi lakos, akinek a szélvédõjén ott virít a címke, elmehet autóval az 500 méterre levõ munkahelyére, és el is fog menni. Ott is érvényes a címke.
De a boltos, aki az utcai kis boltban árul, meg a vásárlóközönség, az már nem állhat meg.
Meg lehet nézni, hogy ahonnan az autókat kitiltották ott romlásnak indul a terület. Elõször a kis boltok kínálata romlik, aztán ezek megszûnnek. Aztán az egész környék rohadni, slumosodni kezd. A középosztály elszivárog, és jönnek a másmilyen népek.
Ezen látszólag és ideig-óráig lehet "segíteni" az ilyen "környék rehabilitáció" nevû undorítóan aljas mosléksággal, ez ugyanis sétálóutcákat, további parkolóhelyek megszüntetését, futómûgyilkos buckák tömegét jelenti.

És közben egyfolytában ordítoznak, hogy milyen kevés a zöldterület... de csak annyi történik, hogy az autósokat tovább basztatják, még több parkolóhely szûnik meg... az egész gyûlöletes, okádék zöldterület-hantának ez a valódi célja!!!

Csakhogy az ilyen terület-rehabilitáció meg hasonló ocsmányságok további irgalmatlan pénzeket emésztenek fel, és késõbb is, rendszeresen pénz-hegyeket kell belepumpálni ezekbe az el-embertelenített fos-területekbe.
Pénzt és pénz, amibõl egyre kevesebb van, legalábbi fontos és értékes célokra. De az aljasságokra, az ostobaségokra, a népelnyomásra mindig van pénz-tenger!

Ki fogja ezt visszafizetni???
A gyermekeink és az unokáink, akikre oly elõszeretettel hivatkoznak a hazug zöldek?
Ki fogja visszafizetni a százmilliárdokat, amiket újabb traffipaxokra b@szott el az emberiség egyik legaljasabb figurája, aki nemrég mondott le??? Pont a nagyválság idején, amikor már a gödör fenekérõl pislogott kifelé ez az ország???
Az általad említett intézkedésekben van több logikai hiba is. Most nem fogok regényt írni, csak röviden:

-- A metróba lehet óriási pénzeket fektetni, de azt is végi kellene gondolni, hogy hány ember van, aki metróállomás közelében lakik, és az uticélja is (egy másik) metróállomás közelében (15 percen belül) van?
Igen, nekik óriási jótétemény a metró.
A többieknek valahogyan el kell jutniuk a metróhoz, és a másik (cél-) metróállomástól a célig.
Ezzel a metró hatalmas gyorsasági elõnye eltûnt. Errõl valahogyan nem olvasok-hallok a sajtóból.

A metró igazi elõnye az, hogy a zsúfolt felszíni közlekedést kikerüli, tehát (szerintem) elsõsorban nem az egyén számára elõnyös, hanem rendszerszinten, vagy más szóval össztársadalmi szinten.

A baj az, hogy fel sem vetõdik, hogy az iszonyatos pénzeket felemésztõ tömegközlekedési fejlesztések jelentõs része kiváltható lenne más, a közlekedési szülségletet csökkentõ, ill. a csúcsokat ellapító, idõben széthúzó intézkedésekkel
És a "környezetvédõk" meg a fossajtó sem erõlködik ez irányba

Budapest autóforgalmának a mesterséges (vagyis erõszakos) korlátozása helyett miért nem a közlekedési szükséglet okait próbálnád neg visszább fogni?

Következõ probléma: a biciklizés mesterséges reklámozása, ráerõszakolása a lakosságra.
Valóságos örjöngés az, ami mostanában folyik! Ez már messze túl van az ép ész határain.
A bicikli arra alkalmas, hogy pár ezer eddzett fiatalember megtegyen egy nagy túrát egy szép nyári napon. Igen, erre való.
De arra a bicikli totálisan alkalmatlan, hogy:
-- egész évben, novemberi esõben, ködben, télen,
-- 5 millió ember a 18 évestõl a 65 évesig,
-- terhes nõtõl a reumával vagy más egészségi problémával küszködõ ember,
-- ovodába cipelendõ gyermekkel és egyéb szállítandó cuccal együtt,
-- 5-10-15-20 km távolságra járkáljon vele, gyakran több célt is útba ejtve,
-- az egyik boltban megvásárolt cuccot a másik boltba magával cipelve (mert a biciklin nem hagyható, mert ellopják)
Szóval azt a bicikli dolgot át kellene gondolni. Nem mûködik!

Ráadásul a "rendezvények" célja valójában nem a bicikli népszerûsítése! Úgy nem lehet valamit népszerûsíteni, hogy a pofánkba nyomják, ha kell, ha nem!
Próbálja ki bárki, hogy egy 2 éves gyereknek tömje be a csokit a szájába és ordítson rá, hogy meg kell enni! Az a gyermek egész életében utálni fogja a csokit!
Akkor mi miért szeressük a bicikliseket??
Az erõszkkal és szándékos akadályozás céljából szervezett biciklis rendezvények valójában az autóstársadalom megalázását, megtaposását szolgálják.

A hozzászólásod további részeiben, az EU-s meg egyéb támogatásokról hadd ne írjak. Az annyira komolytalan, és ezt Te is érzed.

Szóval: a közlekedés céljait kellene átgondolni, mert az egész környezetvédelmet csak meggyûlöltetik az emberekkel, és ekkor az embereknek bizony igazuk lesz.
Hogy mekkora leírhatatlan jótéteményt jelent életünkben az autó?
És mennyire fontos, valódi szükségletrõl van szó?
Nem egy kézlegyintéssel mellõzhetõ luxuscikkrõl, ahogyan azt az autóellenesek megpróbálják naponta beállítnai!!!
(a pofánkba hazudozó sajtótermékekben)
Errõl pár szót. Megpróbálom egy példával érzékeltetni.

Aki vesztett már el sok pénzt, az most gondoljon arra. Aki még nem veszített el, az erõltesse meg a fantáziájt, és próbálja meg elképzelni!
Ennyi erõfeszítést igazán el lehet várni mindenkitõl, aki könnyedén, lazán próbál mások életében döbbenetes mértékû visszafogásokat kierõszakolni,
legalább ennyi erõfeszítés, egy kis fantázia-beleélés mások sorsába, szerintem elvárható...

Szóval ott volt a pénzünk, és most nincs. Képzeljük csak el!
Sok éves munkánk eredménye foszlott semmivé. Amikor magunkhoz vettük, akkor a szemünk elõtt lebegett az, amit meg akartunk rajta venni. Egy jobb lakás. Vagy egy jobb környéken levõ lakás. Hogy a gyermekünk ne sírva jöjjön minden nap haza az iskolából, mert véresre verték... Képzeljük el!!!!
Vagy egy külföldi nyaralás az egész családnak. Valahol, ahol még sohasem voltak. És készülnek rá, lelkileg, szellemileg (utikönyvek, filmek, adatok a cél-országról, célterletrõl)
Vagy egy vállalkozást akartunk indítani abból a pénzbõl. Hogy legyen jövedelmünk. Hogy ne kelljen a bankokhoz fordulni egy soha vissza nem fizethetõ hitelért. Hogy ne kelljen attól rettegnünk éveken át, hogy mikor dobnak ki minket a híd alá a bank kénye kedve szerint emelgethetõ hitelkamatok és részletek miatt...

Vagy a gyermekünknek gyûjtöttük a pénzt, hogy legyen hol kezdje az életét, ha megházasodik.

Nem sorolom. Nagyon sokmindenre lehet spórolni. És közben beleéljük magunkat, hogy egyszer elérjük, a miénk lesz...

És akkor hirtelen minden semmivé foszlik. Vajon ki hogyan reagál egy ilyen esetre? Úgy gondolom, hogy ez megvisel nagyon mindenkit. Sok ember fejében szerintem még az öngyilkosság gondolata is megfordulna.

És akkor képzeljük el azt, hogy ezt a rengeteg pénzt nem veszítettük el. NEM!!! MEGVAN, HURRÁ!!
Évekig töpörtyût evett a család, de megérte. Vettünk egy autót.
ÖNKÉNT adtuk ki azt a pénzt, mert az életünket megváltoztatja. Mostantól nem kell a buszra/vonatra várakozni, lökdösõdni a tömegben, eltûrni a megaláztatásokat, nem kell órákig visszatartani a vizeletünket, mert a busz nem áll meg, nem kell pofátlanul sokat fizetni egy pisilésért, és nem 3-4 óra alatt érünk célba (vagy a megállóba kimenetellel és várakozással együtt meg a célállomásról a célig együtt inkább 6 óra)
HELYETT 2 óra alatt értünk oda!
És vihettük magunkkal a ruháinkat, az építõanyagot, vagy amit épp akartunk.

Nem kell fél szemmel az órát lesni, és egész nap stresszelni, semmi komolyabb feladatba bele nem kezdeni, mert jaaaj lekésem az indulást...

Sorolhatnám még sokáig, de akkor nem fogja elolvasni senki (lehet, így se)
mindjárt folyt.
Felsoroltál egy rakás olyan autóellenes intézkedést, amik szinte elviselhetetlen haragot váltanak ki sok emberbõl. Ahhoz, hogy ilyen intézkedéseket egy tisztességes ember meghozzon, elõbb át kellene gondolni egy csomó dolgot.

-- Egy ember ül egy autóban. Igen, ez kevésbé energiahatékony, mintha 4-en ülnének benne.
De: ritkán akad 4 ember, akik:
-- egyszerre indulnak,
-- ugyanabba az irányba mennek,
-- egyszerre is fognak visszajönni

Elvileg meg lehetne szervezni, valami nagyon szuper internetes alapon mûködõ utazásszervezõ rendszerrel, de akkor is ott a probléma: mi van, ha elõre nem látható probléma jön közbe?

Meghát az utitársakon egész nap ott lesz a NYOMÁS: nem lehet késni, gyerünk... vagy túl hamar végez a dolgával és már menne, de még nincs itt a megbeszélt idõ..
Ez így nem mûködik.

Az a baj az egész autóellenes gondolkodásmóddal, hogy az AUTÓZÁSI SZÜKSÉGLET OKAIT nem vizsgálják!

Az autózás ugyanis KÖVETKEZMÉNY, vagy úgy is mondhatom, hogy TÜNET, ami mögött nagyon nyomós OKOK vannak.
Az autóellenesek úgy akarják az autózást megszüntetni, hogy eközben a kiváltó okokat nem is keresik!!!!!
Ez így nagyon-nagyon durva bánásmódhoz vezet a társadalom legértékesebb rétegével: a középosztállyal szemben, és gazdaságilag irracionális a felsõ rétegek irányában is, hogy miért, azt majd leírom.
Abban egyetértek, hogy a lakásokat/házakat hõszigetelni kell, bár ennek a tömeges kivitelezése némi átgondolást igényel. A puszta kívánságnál ez egy picivel bonyolultabb.
Rövid idõ alatt nagymennyiségû szigetelõanyag legyártása, de mi lesz a nagy gyárakkal, ha a lakások többsége már hõszigetelve van, és csökken az igény a hõszigetelõ anyagokra?
Továbbá, a hõszigetelõ anyagok legyártása is energiát igényel, a szállítás is, az építkezési kapacitás is szûkös és ha nagyon felfuttatják, akkor ugyanaz a kérdés vetõdik fel, amikor a nagy munka kezd a végéhez közeledni...
Aztán ott a kérdés, hogy az épületek késõbbi bontásánál mit csinálnak majd a felszbaduló szigetelõanyaggal...
Na nem bonyolítom tovább, mert alapvetõen egyetértek: igen, szigetelni kell. OK.
A nagy vita ezután jön: a közlekedés
Aki csak a tárgyi érvekre kíváncsi, az a következõ hozzászólásomra ugorhat.
Amit leírtál (az autózás további ellehetetlenítése) azt a középosztály-ellenes korrupt vezetõk és az általuk felhergelt pár ezer ember ("biciklisek") meg a kezükben levõ sajtó naponta nyomja a pofánkba.
Hogy õszinte legyek, ezeknek van a legnagyobb szerepük abban, hogy olyan leírhatatlanul gyûlölöm ezt az irtózatosan aljas hatalmat. Ha az életem árán elpusztíthatnám az összes autóellenes meg fizetõparkolás-buzi embert, gondolkodás nélkül megtenném, és a Föld végre megszabadulna egy szörnyû nyomástól.

Ezek azok, akik naponta sokszor hazudnak a pofánkba, és én nem ordíthatom nekik vissza hogy dögöljetek már meg, hanem tehetetlenül állok ott, maximum szétrúghatom a fosléktévét, összegyûrhetem és a kazánba bedobhatom az önkurmányzati szarsajtó újabb mocskát, és arra gondolhatok, hogy megint nehezítettek az életemen, megint ellehetetlenítettek valamiben, húzódhatok még kijjebb errõl az autóellenes gyalázatos városból, még messzebb, és még inkább úgy kell az életemet szerveznem, hogy itt SOHA ne legyen semmi dolgom!!!

De sajnos van. Budapesten van egy rakás mocsokhivatal, és nem tudom megúszni hogy oda be kelljen menni, mert csak pofáznak, hogy miért közlekedünk annyit, de ahhoz már nincs esze és emberésge az irtózatgyalázat hatalomnak, hogy a hivatalos ügyeket postán keresztül ie lehessen intézni!

És ennek a gyûlöletes tendenciának nincs ám vége!! Ez a legsörnyûbb az egészben, hogy nem látható, hogy meddig mennek elõre azok, akik az életemet teszik tönkre!
Mert azt látom, hogy nyomulnak elõre, lassan de biztosan, lassan már a faluszéli libalegelõ is fizetõparkolós lesz, és én nem látom azt a SzERVEZÕDNI képes társadalmi erõt, amely ez ellen tudna szegülni. Valahogy, számomra teljesen érthetetlen módon, bizonyos célok érdekében (amelyek a többség számára iszonyatosak) megmozdulnak az emberek, más célok érdekében (értékes, igazi célok) pedig moccanás sincs és pisszenés sem hallatszik. Ez számomra felfoghatatlan!

Hiába él a magyar lakosság 80%-a olyan családban, ahol van autó, és hiába van óriási gazdasági erõ az autózás mögött, ezek valahogy némák, politikailag nem léteznek! Pár ezer "biciklis" pedig naponta ordibál a sajtóból, aztán ami a sajtóban megjelenik az egyszer csak az önkurmányzati rendeletek között is visszaköszön.

Ennyit a dolog emberi (szubjektív) oldaláról (nagyon lerövidítve és jelentõsen finomítva), most pedig nézzük az érveket.
ziipp
"Ebben csak az EU-be befizetett/kifizetett mérleg van."

Látod, amirõl én beszéltem, azt nem is mérik. Magyarán ez egy kirakatszám. Tartalma ugyan van, de nem tükrözi a valós pénzmozgásokat. Amikor csodálkozunk, hogy miért keresnek többet az angliai tanárok, ott szerintem ezek pénzek köszönnek vissza, melyeket a gyarmatokból szívnak fel.

" Ha nincs neki piac, mert van fra és spa bor is, akkor ez sajnálatos szerencsétlenség."

Sajnálom, hogy ezt így gondolod. Gyakorlatilag egy vállrándítással taszítanál ezreket romlásba. A spanyoloknak, franciáknak útban vannak a magyar termelõk és minden erejükkel azon vannak, hogy kiszorítsák õket. Ezt úgy kell elképzelni, mint a háború egy modern formáját. Az EU korlátozza a hazai cégek védelmére szolgáló eszköztárat, de okosan csinálva maradnak erre lehetõségek. Majd 2011 után lesz itt szép világ, amikor a fél Alföldet felvásárolják majd a külföldi "testvéreink". Jobb esetben nem hagyják parlagon ezeket a területeket.

Pozsonyban pedig szétkarcolják a magyar rendszámú autót; nem szolgálnak ki az étteremben, ha meghallják a magyar szót; az utcán üvöltöznek veled, ha meghallják, hogy magyarul beszélsz a telefonban, és még sorolhatnám. Abban egyetértünk, hogy leginkább a hülye politikusoknak köszönhetõ a helyzet. A szlovákoknál elborult elméjû barmoknak, Magyarországon pedig a totoja idótáknak, akik képtelenek kiállni a magyarok érdekei mellett.

ziipp
Végül is igen. Viszont abban nem vagyok biztos, hogy megszünteti majd az érdekkülönbségeket, hiszen akkor ez a kisebb piacokon már korábban is megtörtént volna.

"A "támogatásokra" szó után elhelyezett vesszõ az amerikai értelmezés szerint azt jelenti, hogy a fejlõdõ országok önálló klímavédelmi lépéseinek is mérhetõnek, ellenõrizhetõnek és jelentésekbe foglalhatónak kell lenniük, azaz nem csupán a fejlett országok megígért támogatásainak kell megfelelniük az MRV követelményének."

Tessék, kapásból itt egy példa a nyilvánvaló visszafogásra. Még csak nem is leplezi...
Istenem, egy-két jól összerakott kamu mekkora fegyver.
Oldal 1 / 3Következő →