25
  • Komolytalan
    #25
    Az igaz hogy a mobil kütyük egyre inkább használják a tcp/ip protokolt. Ettől függetlenül még nem kell minden weboldalt rájuk optimalizálni, pontosan azért, mert annyira mások mind kijelzésben mind vezérlésben mint egy PC. Egyszerűen a két felhasználói tábor van akkora egyenként is, hogy lehet nekik külön oldalakat fejleszteni. Max a mobilos nincs akkora, de akkor meg egy elenyésző kisebbségért ne büntessük már a többséget hycomat megjelenítéssel és controllokkal.
  • Komolytalan
    #24
    Flashben szerintem annyival egyszerűbb a dolog, hogy eleve olyan komponensekből építed fel az oldalt, ami tud méreteződni. HTMLben meg ugye hozott anyagból dolgozhatsz. Gondolom htmlben nincs olyan szövegmező, hogy szélesség függvényében 1, 2, 3, vagy N hasábos (hasáb szám váltás között meg hasáb szélességét váltja), flashben meg 1x írsz egy ilyet, és onnan kezdve van.
    Ezután már csak meg kell adni az egyes controllok és térközeik "rugalmasságát" (mennyire nyújtható, összenyomható), és amikor az ablak átméretezés esemény, akkor újra kell rendezni az egész miskulanciát.
  • Komolytalan
    #23
    De, lát egy html checker képernyőt, ami felhívja a figyelmét, hogy a 21. században élünk.
  • balee66
    #22
    Érdekes, hogy amióta a Windows tudja kezelni a színeket, mindig is a piros-zöld-sárga-kék szín volt a favoritjuk. A régi Win98-as zászlóból is csak ez a 4 szín maradt meg.

    A Chrome színei is ugyan ezek, meg a Google-é is.

  • Zoltanius
    #21
    És ez miben különbözik pl. a Firefox web developer eszköztől? Hogy a többi hasonló célú remek kis fejlesztő toolról ne is beszéljek. Értem én, hogy a Google mindent le tud programozni, és akkor már az alsó nadrágomat is tőlük vehetem, de én most már lassan inkább megkezdeném a rugalmas elszakadásomat a cégtől.
  • [HUN]FaTaL
    #20
    A PC-ken igen...

    Java alapú mobiltelefonokon meg igen ritkán.
  • BB7
    #19
    #18

    Ne felejtsük el a mobiltelefonokról történő internetelérést, mert egyre jobban törekszik fel!
  • kvp
    #18
    "és ha nincs flash a gépen
    Ennyi erővel optimalizáljunk arra is, ha valamelyik júzernek nincs konnektor a szobában. Flash a PC-k 99 százalékán van."

    Viszont egyre tobb ember nezi a netet olyan keszuleken ahol nincs flash, sot konnektor sem talalhato a kozelukben. Ezeket a keszulekeket hivjak nepiesen mobiltelefonnak. Optimalizalni pedig nem kell, csak mukodjon hasznalhato modon a legtobb felhasznalo keszuleken. Pont a hir es forum oldalak azok, amiket az emberek egy resze nem csak pc elott ulve szokott latogatni.
  • smv
    #17
    A flash merénylet az emberiség ellen... :D
  • caprocorno
    #16
    Azért az még a %-os oldalkitöltés mellett sem egyszerű ám, hogy az oldal jól fessen egy 800-as, és egy 1680-as monitoron egyaránt. Aki már próbálta, tudja miről beszélek:) Az rendben van, hogy mindkettőt ki fogja tölteni, de azért ez rendesen át tudja rendezni a kinézetet:) Egyébként ezt a "minél szélesebb monitort" örületet én divathóbortnak tartom. Persze nagyon jól használható osztott képernyős alkalmazásnál, vagy több ablakban egyszerre dolgozva, sőt grafikai melónál is, vagy akár egy gyengénlátó számára, ezt nem vitatom. De azoknak, akik ezeket az asztalnyi kijelzőket veszik,csak elenyésző hányaduk veszi azért, mert tényleg szüksége van rá.
  • Lost Lont
    #15
    Minden mezei html oldalt így kellene tervezni, akkor nem a képernyő felét töltené ki a keskenyre vágott lap 1680-as felbontásban.
  • Gerygrey
    #14
    és ha nincs flash a gépen

    Ennyi erővel optimalizáljunk arra is, ha valamelyik júzernek nincs konnektor a szobában. Flash a PC-k 99 százalékán van.
  • Gerygrey
    #13
    Van erre egy tök egyszerűen használható Firefox plugin, ami átméretezi az ablakot akkorára amit megadsz. Ez azért jó, mert a böngésző fejlécével, menüjével, stb-vel együtt láthatod, hogy a megadott felbontásban pontosan hogy fog kinézni az oldal.

    firesizer

  • caprocorno
    #12
    Hűűű srácok, e tényleg nagyon gagyi. Nem lehet, hogy ez valami szivatás? Pl néztem olyan oldalt, ahogy középre van igazítva a tartalom, ráadásul a szélessége 90%-ra van állítva, no ebből semmi nem jön le. Megnyitja akkorára amekkora za én kijelzőm, oszt áman. Ez csak valami szivatás lehet, nem hiszem el, hogy ezt valaki is komolyan gondolta.Pláne ezek a vonalvezetések... Ha április elseje lenne nemis gondolkodnék az egészen. Vagy így karácsony előtt is szkás megtréfálni egymást?
  • xyl
    #11
    Hasznos lenne, ha nem lenne a weblapkészítők jelentős része (döntő többsége ?) jelentős mértékű ignoranciával ellátva. Nekem jó, más meg vegyen szemüveget, nagyobb monitort, használja azt a böngészőt, amit én, telepítse az XY program legújabb verzióját, stb! Akinek ez a hozzáállása, azon ez sem segít.
  • vmiki88
    #10
    jóhogy látok belőle valamit :/
  • raingun
    #9
    Azért full HD méretét el kéne érnie, illetve tényleg béna ez a gyerek firka. Amúgy jó öttlet
  • andersh
    #8
    és ha nincs flash a gépen és nem adminként van bejelentkezve akkor meg semmit se lát.
  • Komolytalan
    #7
    Még jó hogy flashben mindent olyanra szoktam csinálni, hogy amekkorára nyitja a böngészőt, annyit kihasznál belőle:-)
  • kvp
    #6
    Az operaban mar jopar eve van lehetoseg az adott ablak meretenek kijelzesre, igy tobb eltero ablakmerettel lehet teszteni es meg a tordelesi szabalyokat is figyelembe veszi, tehat ha az oldal kezeli a tordelest vagy a meret adaptaciot, akkor azokat ellenorizni lehet.
  • dzeruel
    #5
    Hát ezen aztán sokat fejleszthettek a srácok xD valaki az egyik kávészünetben firkálgatott kb.
  • Cat 02 #4
    Wtf, csináljanak egy olyat amit több böngészővel teszteli. Mert ez pl jó csak lassú :)
  • bunny
    #3
    És mellesleg ha a weblap optikailag jól van elkészítve, tehát középre igazodik, baromságit mutat. Dolgozzanak még egy kicsit ezen :)
  • Szkifi
    #2
    24"-on nekem is ismétlődik, elég gagyi a cucc.
    A rajzok meg... Még arra gondoltam, hogy esetleg azt is számításba vették, hogy az emberek merre néznek egy weboldalon, de az ismétlődéses hiba miatt szerintem ezt kizárhatjuk...

    Pedig már azt hittem, hogy olyan cucc lesz, ami sok böngészővel teszteli az oldalt és az eltéréseket nézi...
  • bracsek #1
    Mijafrancz ez a beteges gyerekes rajz? Már komolyan :D
    És az hogy a nagynak már nem igen mondható 22" os monitoron ismétlődik a rajz az meg pláne vicces, jó lenne ha megcsinálnák normálisan és nem valamelyik gyermekének óvodás rajzát tennék ki. No comment.