74
  • Indigo
    Kár, hogy maga a Halo, mint játék, borzalmasan unalmas...
  • uniu
    mondjuk ezért a hozzászólásért kár volt pocsékolnod az áramot amivel a szgéped műxik.
  • uniu
    Igen, a Halo világa is igencsak a szeren van. Apropó: Valahogy az Avatar filmről a Halo világa jutott az eszembe.
  • FoodLFG
    Én az éveket sohasem így képzeltem el, nekem olyan mintha időt jelölnének. Egy meghatározott ponttól eltelt időt. Mintha valakinek a korát tartanánk számon.
    Az almát pedig nem lehet időintervallumként kezelni.

Na mindegy, ha ez a hivatalos, akkor legyen...
  • Sanyix
    Hát erre csak annyit tudok mondani, hogy igénytelen vagy :) bocs de engem zavarnak a bugok, ami bizony minden játékban van szép számmal, az első pár patchekig.
  • Enlight
    Szerintem eleve nincs is olyan, hogy "legjobb játék". Mi alapján legjobb!? Egy fps-t nem igazán lehet egy lapon említeni egy szimulátorral vagy egy rts-sel, maximum kategóriákra lebontva lenne értelme szavazni. Egy repülőt sem hasonlítgatunk egy autóhoz, pedig mindkettő jármű, mindkettővel lehet utazni, az alapvető rendeltetési céluk ugyanaz. Az eladási statisztikák nyújtanak némi támaszt (mondjuk nem teljesen, mert a warez él és virágzik), de a dolog amúgy teljesen szubjektív.
  • n3whous3
    Ez elég érdekes, leszámítva a gta iv-et meg a stalkert én pl mindig patch nélkül játszom és nem volt gond
  • Skyline
    Jól elárultad a gondom csak az hogy ez az állítás egy baromság a legtöbb játkot patch nélkül tolom végig gond nélkül, Stalker minden idők egyik legbugosabb szemete.
  • kovadam87
    hűha... elolvastam az első 15 flémet aztán inkább a végére pörgettem. A cikk külön kiemeli hogy ezt a "A Half Life 2 az évtized játéka" dolgot az egyik angol internetes lap, méghozzá a Guardian olvasói szavazták meg. Szerintem nem a LEGJOBB játék, de aki a legeslegelső részétől kezdve játszott vele, és nyomon követte az összes kiadott kiegészítőt egészen a HL2 utolsójáig az tényleg egy valós világ részévé vált, és egy hihetetlen jól megformált sztoriban kalandozhatott. Természetesen az egész csak akkor érdekes ha magadévá tudtad tenni a történetet, át tudtad élni. Én nagyon szeretem mivel még anno a HL1 el kezdtem és végig is vittem az összeset, plusz meg is vettem minden részét a HL2-ig bezárólag. Nagyon ötletes és jól sikerült játék, és örülök h játszhattam vele mert elég sok izgalmas órát biztosított :) Be kell valljam még mostanában is előveszem a régi HL1-es részeket és elkezdek velük játszani.... na ilyen egy jó játék! (hangsúlyozom hogy nem a LEGJOBB, hiszen a legjobbnál is van/lesz még jobb)
  • n3whous3
    Igen, csak tudod azért istenítik ezt a játékot, ami nincs is benne. És eléggé zavaró, hogy a marketingje nyeri meg az awardokat, mindenhol az ilyen faszságokat említik....
  • Julius Caesar
    Engem nem zavart ez.

n3whous3: kábé annyira szabad mint a crysis. Az is egy ösvényjáték, csak kicsit bemehetsz a dzsungelbe. Ennyi. Amúgy a half-lifeot képzeld el non-lineárisan. A sztoriját tönkretenné, a hangulatot is. nem, a half-lifehoz nem feltétlen kell a szabadság (még ha a szerző el is írta). Sőt, sok játékba a lineáris sztori miatt nem is marad választásuk a készítőknek.

Az, hogy az emberek hozzászoktak a sok sandbox játékhoz (ami persze nem baj, én is szeretek benne ökörködni) még nem jelenti azt, hogy a lineráis menet szar és el kell felejteni. Néhol jobb is.
  • n3whous3
    "megteremteni egy hihető, szabad világot, majd a részévé tenni minket."

Hát te jó Isten, mióta szabad, egy fostalicska lineáris lövöldözős ganérakás az egész :C
  • Terensz
    Nekem teljesen a stílusom. Meg a hangulata is nagyon tetszik.

De miért nem tudták az ai-t normálisan megcsinálni benne? Ne is haragudj, de 2004-ben olyan fps-t kiadni, amiben nem kell látniuk téged, elég a range-ükbe lépned és tüzet nyitnak... bocs, de ez enyhén szólva is gáz. Nem?
    Szóval fél óra alatt letudtam a HL2-t. A készítőknek fejenként egy nekifutásból seggberúgás kijárna.
    Még szerencse, hogy a kiadás után észrevették, hogy egy hulladékkal árasztották el eddigi rajongóik számítógépeit. Gyorsan kellett valami, ami a söpredék ai-val együtt is nagyszerű. És lőn: a Portal...
  • Enlight
    Pedig a magyarázat egyszerű és ésszerű; a wikipedia helyett inkább javaslom a szakirodalom elolvasását, pl. Hahn István: Naptári rendszerek és Időszámítás, vagy Butkewitsch & Selikson: Ewige Kalender c. művét (német).

Nincsen elhibázva semmi, egész egyszerűen arról van szó, hogy semmilyen gyakorlati sorszámozásnak nincsen nulladik tagja, márpedig az évszám egyben sorszám is, ugyanúgy viselkedik, mintha almákat vagy körtéket számolnánk. Képzelj el sok zsákot, mindegyikben van pontosan 10 alma. Elkezded kipakolni őket, a tizedik még az első zsákból fogod kivenni, nem a másodikból... na pontosan ugyanezt a parasztlogikát követi az évszámok tizedekbe, századokba "szedése" is. :)
    Ha valami kételyed van, a fenti két iromány mindenre megadja a választ.
  • JaSoN HuNTeR #60
    Orange Box Electro Worldbe 2000ft. Világ legjobb vétele.

HL2nél nincs jobb játék és nem is lesz sohase csak gabe newell ne lenne ekkora nagy disznó. =Ð
  • Julius Caesar
    Akkor nem élted át a játék lényegét. Én ahányszor végigmegyek City 17 utcáin, elfog az az érzés, hogy:
    1. ez egy játék, egy nagyon jó játék.
    2. ki tudja mikor kerülünk hasonló helyzetbe mint City 17 lakói (nem ufókra gondolok), de akkor azt kell tennünk, amit Gordonnak.

Nekem simán az Half-life 2 az évtized játéka. HA lehetne tágítani vétellel, akkor Orange Box. Másrészről ez a "kinek mi a legjobb" elég szubjektív dolog. A Half-Life 2-t lehet szeretni, nem szeretni, de azt nem lehet rá mondani, hogy béna vagy szar, mert kétségtelenül vérprofi munka. Maximum az embernek nem a stílusa.
  • Sanyix
    Te nem játszottál a vice cityivel ugye? :)
  • Sanyix
    Azt ki az a kokszalámi aki patch nélkül játszik egy játékot? :D megsúgom a stalker nem egyedi, a játékok 90% játszhatatlan az első patchekig (vagy bugos, vagy úgy szaggat mint a bűn, vagy mind2).
  • Skyline
    Csudálatos.
    Közelében sincs (ha már akciójátékot nézek) egy Metal Gear solidhoz képest. Vagy ha csak fps-t nézek akkor egy Condemned-hez vagy Darkness-hez képest....Gta-khoz képest jó,bár San Andreas nekem jobban bejött, változatosabb volt,több dolgot lehetett csinálni.
    Gta4-et év játékának is jelölni nevetséges nemhogy évtized játékának.
  • Csak77
    Tényleg megérdemli a díjat a játék, viszont az évtized legbénább cége díjat is megérdemli a Valve. Az epizódos kiadás teljes kudarc. Egy harmadik epizód a jelenlegi motorral elavult lenne. Egy megoldást látok, ha belegyúrják a harmadik epizódot egy esetleges harmadik részbe, teljesen új motorral.
  • tomcsa4
    Gondolmo csak mentél és öldököltél a játékban. Mert hogy a történetre nem figyeltél, az fix. És a karakterek? És nem csak a GTA eddigi részeihez képest remek a története, hanem sok más játékhoz képest is. FPS-eket hadd ne említsem, ott nincs egy értelmes történet (HL1 és ennyi).
  • grebber
    Annyiért sok nemrég még 1990ért vettem!
  • Skyline
    Gta4: Történet,kidolgozás verhetetlen lett? Miben?:)
    Gta részekhez képest oké,de minden mással szemben? Lol...
    Hogy hogy fut engem abszolúte nemérdekel,nem emiat húzom le,hanem mert a 2. városrész unlock után egész egyszerűen monoton dögunalommá fajul a game,kb fél év alatt vittem végig annyira untam...

Stalker: Sok újítást hozott,meg ennek kellett volna az évtized játékának lenni? Hát nekem az nem egy nagy újítás hogy egy szaros cserjén keresztül egy AK-val 1 tárat kellett belepumpálni az emberbe hogy feküdjön,úgy megfogta a bokor a skulót...Azt sem nevezném újításnak amikor pisztollyal 1 méterről vagy 5 fejlövésre fexik az ellen...Viszont csodálatos újítás volt a pofám elé bespawnoló ellenfél miután lekaszaboltam vagy 30 embert és néztem a térképet mivan erre vissza game és hopp az orromelé spawnolt vagy 8 embert a csodálatos fíícsör...Az optimalizálatlan szemét a tucatbug játék kategóriát persze viheti,életemben nem láttam olyan játékot ami ilyen fos állapotban került a polcra (de bocs,gothic3). Hype hype és a név viszi előre,én viszont az eddigiek után köszi de többet nemkérek belőle,az alapjátékot végigvittem itt ott tényleg élvezetes volt a hangulat de az egész játékot elbaxsza a bugtenger.

Hl2 félelmetes?? Pffffffff...
  • FoodLFG
    ja utána is jártam. a wikin.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Decade

Ezek alapján ez a szabály nem tűnik annyira erősnek. Ráadásul nem tudom, hogy kinek jó, hogy +1 évvel el van csúsztatva az eltelt évek számítása. Ennyi erővel akkor maradjunk annyiban, hogy 2010 elején kezdődik a következő évtized és most 2008-at írunk igazából. Szóval logikátlanság valaki elhibázott logikáját egy másik elhibázott logikával javítani, helyette inkább el kéne venni egy évet a mostani dátumból.
  • tomcsa4
    Akkor viszont a naptárat és az időt nem hozzuk összefüggésbe, mivel órában van nulladik. és a 0:59 perc XX századmásodperc az még nulla óra, órában kifejezve.
  • tomcsa4
    Basszus igazad van! 2001 január elsején volt az évszázad váltás. Oh my fail. Ezer bocsánat.
  • Hegi90
    Mass effect falhoz bassza

HL2-nél tényleg csak a hype a nagy. Nekem egy kurva nagy csalódás volt az a játék. Amennyire istenítették a tesztek, annyira nagyot bukott a szememben.
  • Tinman #47
    Mi köze az "embernek" egy nonszensz hírhez...?
    Szezon & fazon kérdése.
  • Enlight
    Lovermannak van igaza, mint ahogy a 21. század is 2001. január 1-jén kezdőtött (és nem 2000. január 1-jén, mint azt páran (sokan) hiszik), úgy a 210. évtized is 2001. január 1-2010 december 31-ig tart. Nyugodtan utána lehet járni, nincsen ebben semmi meglepő.
  • Loverman
    látom nem érted. mind1. és igen médiahadjárat volt 1999 végén hogy "húú évezred vége", mert akik eből pénzt akartak csinálni azok nem akartak még 1 évet várni. ennyi. a Magellán meg két L. ennyit rólad, lol.
  • xardas231
    ez nem média hadjárat egyszerű logika(na meg amit ugye a töri tanárok tanítottak iskolában). és igen valóban nincs nulladik év, "megegyezés" miatt. Megtaláltad a kivételt;). De ha követjük a logikádat akkor a szerint 0:59 is még az előző naphoz tartozik?
    Wikipédiáról: jó,szép,hasznos,"okos". De nem szabad megfeledkezni hogy civilek írják, civileknek, civil ellenőrzéssel.Anno a Magelánról szóló cikkben benne volt, hogy Magelánt amikor az Ontario partján partraszállt megették az indiánok...
  • Loverman
    attól hogy bedőltetek a médiahadjáratnak 1999 végén, még mindig úgy van hogy 1-10-ig, 100-ig, 1000-ig, stb. . nemcsak "nőből" nincs nulladik hanem évből sem (megsúgom, az első év az időszámításunk szerinti 1! volt, előtte meg volt i.e. 1, azaz -1.)
    Wikipédia:
    It is a commonly held misconception that the 20th century ended on December 31, 1999. The 20th century actually ended on December 31, 2000, its centennial year.

Köszkösz
  • xardas231
    Még mielőtt neki esnétek tomcsa4-nek: Igaza van. Most tényleg vége lesz az évtizednek. De ha nem hiszitek("járjatok utána"...:)), akkor gondoljatok csak bele mit mondunk 20. századnak? 1900 január 1-1999 december 31 .
  • tomcsa4
    GTA4? Sajnálhatod, pedig s legjobb rész. Karakterek és a történet kidolgozásában verhetetlen lett. Tudom elbaszták, mert nem megy a szar intelen. Kit érdekel az Intel proci? Aki anno megvette a kétmagos e7xxx szériát nem kevésért, annak úgy kell. Öcsém megvette a hárommagos Phenom 1-et (8750, azaz a legnagyobbat) és a GTA4 simán játszható rajta (alapórajelen).

Ha valakinek van egy kis csöpp esze, akkor feltette a legújabb drivert és a Win7-et és máris kiválóan játszható a GTA4 (peccsekkel). Ha még így se, akkor dobja ki a gépét a picsába és vegyen egy jobban átgondoltat vagy egy konzolt.
  • tomcsa4
    Akik nem értik: évtized 0-9-ig megy. Évszázad 0-99-ig. Évezred meg 0-999-ig. Ergo ez az évtizednek most van vége. 2010 januárjától új évtized nyílik.

Az más, ha azt mondom, jöjjön ide az első 10 nő. Mivel nulladk nő nincs. Fogalmi zavarokat jó lenen leküzdeni. Mert 2010 december az +1 év.
  • semmikozod
    Jobb lett volna ha ezt átgondolod még egyszer, no offense. :)
  • Loverman
    ennél többet gondolom te sem érdemelsz mint ember, ugye? ;)
  • Loverman
    kár hogy az évtized még mindig 2010 decemberében fog véget érni... és igen ez azt jelenti hogy 1999 végén is elb*szták. egy évszázad mettől meddig tart? 1-100. akkor egy évtized? 1-10. nem 0-9.
  • Cyberdevil
    Sztem a half-life 2 mutatott olyat amit más nem, igaz, voltak benne "mikorleszmárvége" részek, ezt nem tagadom. Viszont a hangulata, története, no meg azért a grafika(ami még ma is odabasz) nem semmi volt. Nem feltétlenül a kedvenc játékom, de teljes mértékben megérdemli a címet. Mondtak itt ilyen-olyan címeket, mind jó játék, persze, csomót végig is toltam közülük, de mégse voltak olyanok amitől leszakad az állkapcsom. Rakd fel, játszd végig, vonatkoztass el, járj utána mi volt akkor és rájössz h megérdemli, nem kell szeretni, de el lehet ismerni h megérdemli. Semmikozod nevű kommentelő hozzászólásait nem tudom mire vélni, kell neki egy nintendo és azzal el lesz, talán abban nem talál semmi olyat ami nem tetszik neki.
  • Reg5
    Legalább egy tucat játékot fel tudnék sorolni ami jobban élveztem mint a HL2-t. Persze ettől még a HL2 az évtized játéka, csak nem nekem.