74
-
FoodLFG #34 Miért kéne várni ?
2000-től 2010-ig az tíz év = egy évtized. -
lordofchaos #33 Engem is a hangulata fogott meg főként. Azóta is ha eszembe jut a játék, eszembe jut a sajátos hangulata is. Egyetértek, az évtized legjobb játéka! Negyedszer is végig fogom játszani és még valszeg egy párszor. -
amitakartok #32 Az hát. Csak sokan nem fogják fel hogy évtized játéka nem egyenlő aktuális kedvenc játékkal. Ha így lenne, simán Fallout 3at vagy Nexus - The Jupiter Incidentet jelölnék annak.
HL2 volt a legjobb FPS amivel eddig találkoztam, pedig amúgy elvakult RTS-párti vagyok. -
blessyou #31 pláne, hogy az évtized végéig még egy évet várni kell... -
bandypappa #30 Tény hogy a többség ezt így látja, ahogy én is. Egyszerüen epikus a Half-life széria. -
#29 B.A.R.O.M.S.Á.G.
... és ennél többet ez a hír nem is érdemel. -
#28 erősen szubjektív megítélésű a kérdés, de azt tudom, hogy a HL2, meg a két epizód is annak idején fantasztikus élmény volt. gyönyörűen megrendezett jelenetekkel, atmoszférikus, egyedi világgal, és ami nagyon fontos szerintem, ami az átlag FPS-ekből önmagában kiemelte, azok a harcok...lehet hogy nem emlékszem minden egyes jelenetre, meg az idő is megszépíti, de bennem úgy maradt meg a játék, hogy szinte minden olyan jelenetnél, ahol harcolni kellet, volt valami trükk, volt valami egyedi megoldás, vagy csak valami nagyon jó helyszín, vagy bármi, amitől nem csak egyszerűen lőni kellett, mintha csak a készítőknek az számított volna, hogy ne a szokásos "megyek előre és lövöm a felbukkanó enemit" menet legyen. a HL2 kétségtelenül olyan játék, aminek minden kis részlete nagyon ott volt.
meg is érdemli a címet, de ettől függetlenül számomra más erényekkel, de hasonlóan jó élményt nyújtottak pl. a stalker, a mass effect, a CoD MW1-2 singlik, és még sorolhatnám, és ezek csak az utóbbi évek játékai. -
Skyline #27 A gta4 pedig nemhogy az évtized játéka sem demég évjátéka sem volt nállam... -
Skyline #26 Nagyonjó nagyonjó,de hogy az évtized játéka? hát nekem aztán nem... -
#25 Ja a lényeget lehagytam, számomra perpillanat a company of heroes az évtized játéka(single és multiplayert is beleértve). -
#24 Az én véleményem az, hogy a half life2 amikor kijött nem volt párja. Az a grafikai megvalósítás még ma is megállja a helyét(mikor is jött ki?....) és amikor kiadták is jól futott egy közepes gépen is. Persze nem ettől jó játék valami, a halflife2 valahogy "eredeti" minden karakter "él" a játékban stbstb, a hangulat meg vagy átjön valakinek vagy nem. Emlékszem, hogy egymás után 3szor toltam végig amikor kijött és várom az episode3at..
"Évtized játéka" öö hát nagyon nem ellenkezem a dologgal pár voltak szuper alkotások de sokaknak igaza van itt...óriási nevek jönnek még Mafia2, starcraft2(sőt ha a diablo3 jövőre jönne akkor rögtön megbillenne a trónja az én szememben legalábbis).
Azokon akik a GTA4 miatt ellenzik ezt az évtized legjobb játéka címet csak mosolyogni tudok(ha a pc-s verziókról beszélünk). Az a játék egy dologban nyeri el a leget az évtizedben...az évtized legbugosabb játéka cím biztosan megilleti...Az egy félk*sz fos, nem szabad egyáltalán egy napon említeni egy halflife-al. No flame+Peace ez az én véleményem ami erősen szubjektív. -
MasterChief #23 Szerintem, hogy kinek mi az évtized játéka az olyanyira relatív, hogy még vitatkozni sem érdemes rajta. :D Más emberekhez más világok tartoznak. Én személy szerint, mint sci-fi fan a Halo univerzumra eküszöm. -
semmikozod #22 Talán pont ez a baj? Játszani akarok egy játékkal és nem egy tetves filmet nézni. Túlzásba viszik ezt a történetesdit...
Játékmenet? Lövöldözés? Mi ebben az új? HL is ugyanez volt.
Sztori? Pff erősen egyénfüggő kinek mi a jó sztori. Sokan a Barátok köztöt tartják etalonnak...
Hangulat? Pff had ne mondjam ez mennyire egyénfüggő.
Audióvizuális megvalósítás? 5.1-re gondolsz, ami már lassan 10 éve jelen van a játékokban? Ne röhögtess már. (Jó, a HL1 egyike volt az első 3d hangzást támogató játékok közül, de a cikkben a HL2 szerepel.)
Speciel a Portal is "háromdés" játék és milliószor érdekesebb, ötletesebb a hűdeszuper HL2-nél.
Nyilván ez egy népszerűség felmérés volt, nagy butaság csodálkozni, hogy pont egy ilyen játékot választanak az agyatlan userek, de akkor is annyi sok ötletesebb játék készült. -
#21 főleg a reklám és a hype, mint mindennél a mai világban... -
#20 én is az érzelmekre gondoltam...
Én félelmet nem éreztem hl2-nél, sem az ep-eknél. Inkább undort a fejükön sok fekete headcrabet hordozó zombitól. Félni nem volt mitől(ideges viszont többször voltam a téglatest "mindenbeelakadós" fizika miatt), lehetett tudni hogy a földön fekvő test úgyis felkel zombiként, lehetett tudni hogy minden üres sötét helyre bespawnol valami lény. A vége felé meg már úgye szabadságharc volt.
"Számomra a Stalker inkább nyomasztó volt mint izgalmas"
Huhúú tényleg? Milyen meglepő hogy egy poszt apokaliptikus világ mutáns lényekkel egy katasztrófa helyszínén nyomasztó... éppen azt akarták elérni hogy nyomasztó legyen, mint a filmnél is.
Nem volt izgalmas? hmm hát aki a cordonig jutott nem is. De a végén bizony olyan tűzharcok vannak fedezékről fedezékre ugrásokkal(és gyors halálokkal), sunnyogásokkal, amit max az ofp-ben és utódjaiban láttam.
Ott az agroprom underground ahol először lehet találkozni vérszívóval, egy egy sötét alagút mellékszobái között összevissza szaladgáló, fújtató átlátszóvá váló fehéren világító szemű, egyébként félelmetes kinézetű(díjat is nyert) mutánssal, úgy hogy hallod hogy ott van, de nem látod és nem tudod honnan ugrik neked :) (persze ez csak akkor történik mikor egyszer már megtámadott, ugyanis addig csöndben van, nem lehet rá számítani).
Hasonló a titkos laborokban, még sötétebb folyosókon, baljós és hirtelen zajokkal ami a frászt hozza a játékosokra, rejtélyes módon felemelkedő és a játékos felé repülő tárgyakkal, folyamatos motoszkálással a folyosókon...
Emellett egy az egyben visszadták a zóna kinézetét, a szoci építészeti stílusokat, úgy ahogy csernobil környékén kinéz.
Háttérhangok és zenék is nagyon ott vannak.
És a történet :)) az elején kitalálja a pléjer hogy így volt, és a vége felé összeáll a kép hogy pont nem úgy volt ahogy gondolta, hanem teljesen máshogy.
Hl2 jó volt, az új ötletek miatt, és a kis kreativitás miatt (ami általában hiányzik az fps-ekből), a fizikai feladványok az "ahová lépek szörny terem", stb. De annyira nagy szám nem volt mint ahogy mondják voltak "mikorleszmárvége" részek benne bőven. Egy egyszerű hentelős kikapcsolódásnak jó, de nem több...
Mainstream játék volt, az egyszerű közönségnek lazán játszható és érthető akkoriban omgwtf grafikával, nagy hype-al, és jobb volt mint az átlag ezért lett ez az évtized játéka. Én nekem semmiképpen sem lenne benne a top5-ben sem, attól függetlenül hogy 3x végigjátszottam az alapot, és 1-1x az episode-okat(ez a dolog mellesleg igen szánalmassá vált, főleg hogy több mint 2 éve szüttyögnek az ep3-al).
De pl ott a vice city, abba is jobban beleéltem magam, az olyan jól visszadta a 80-as éveket hogy az valami hihetetlen. -
#19 Szimulátorkockáknak ezt hiába is magyarázná az ember. Ennyi erővel Gáspár Virág is ideirhatná ugyanezt, aztán visszamenne Britney's Dance Beat-ezni. Az FPS-ek már rég túlléptek a Doom egyszerűségén, lehet érdemes lenne kipróbálnod egy-kettőt. Kezdhetnéd pl. a Half-Life 2-vel, vagy a Bioshock-al.
Egyébként csak hogy megpróbáljak válaszolni: játékmenet, sztori, hangulat, audiovizuális megvalósitás - ahogy bármely más, bármilyen műfajú játék esetében. -
#18 Fura, hogy az évtized játéka még arra sem tudott rávenni, hogy egyáltalán kirpóbáljam. Egy FPS-ben mi lehet az, ami az évtized játékává teszi? -
kanduhr #17 Gondolom a Vice Cityvel egyik szavazó sem játszott:) -
#16 Itt az érzelmekre gondolnak elsősorban. A HL2 számomra is az évtized játéka, maximálisan egyetértek ezzel: megteremteni egy hihető, szabad világot, majd a részévé tenni minket.
Az ember eggyé válik a történettel, szinte benne van abban a világban és érezni az egész izgalmat, félelmet, ahogy végigjárod a "pályákat". Nehéz ezt megmagyarázni, akinek nem jött be az elejétől fogva az valószínűleg soha nem érti meg mit éreznek azok akik rajonganak érte.
Számomra a Stalker inkább nyomasztó volt mint izgalmas, volt hangulata, de szerintem nem lehet egy lapon említeni a HL2-vel, főleg, hogy az első része számomra totál unalomba fulladt. -
Jimmyke #15 BG2 fel se merült?
Frame per second grafikahuszárok évtizede! -
#14 inkább stalker... hl2-sem volt rossz, de stalker mindent vitt hangulatban, történetben, játékvilágban.
"szabad világot" na ez lol! Hl2-ben aztán rohadtul nem volt semmi szabad. Arra mentél amerre lehet, ennyi -
semmikozod #13 Kösz, de már akkor megvettem, amikor kiadták külön is. :)
avman: Ennél retardáltabb kommentet akarva se írhattál volna, gratulálok. -
SityiSXT #12 Itt a Portal külön
Steam meg úgyis kell hozzá... -
amitakartok #11 HL2 rulez. Ezt mindenki tudja de nem mindenki fogadja el. Nálam HL2 az abszolút első helyezés amióta letaszította régi kedvencemet (RA2), az pedig nem tegnap volt.
De ha a Valve még sokáig késik Ep3-mal, seggbe lesznek rúgva. -
avman #10 hálistennek az még egy lábjegyzetre sem érdemes amit idekapartál... -
#9 A Stalker sorozat mindent visz. A HL sorozat is nagyon jó volt, ez tagadhatatlan. -
semmikozod #8 Úgy érted Stalker?
Szerintem arra céloztak évtized játéka címszó alatt, hogy melyik játék hozott legnagyobb fejlődést. -
semmikozod #7 Én is felbukkanok akkor itt és röhög a vakbelem!
HL2-t végig se játszottam annyira untatott, bevallom a motor klassz, de a játék kurvaszar. :D
Évtized játéka?? Ugyanmár tucatnyi értékesebb játék készült. Látszik, hogy tizenéves vérpistikéket szavaztatnak, már bocs. :P
Már a HL1 is kurvaszar volt és agyba-főbe hájpolták. Bevallom egyszer végigvittem, talán kétszer is. Szépek voltak a textúrák és érdekes volt a MI, de ennyivel is csak maximum valami lábjegyzet lehet a játéktörténelemben.
Az Unrealt is mennyire hájpolták, aztán végül mire megkaptam és gépem is lett hozzá csak ámultam a grafikán, de kb. 4-5 pálya után "Mi ez a szar? Ez unalmas!" érzés fogott el.
JaSoN HuNTeR: Portalt nagyon meg akartam szerezni, mert jónak tűnt, de csak azzal a geci HL2-vel együtt adták az meg kell a halál faszának. Mérges voltam miatta hogy pont ezért nem tudok játszani a Portalal... -
Zaraki Kenpachi #6 Nem rossz a HL 2 de,jómagam, nem mondom, hogy az évtized játéka. Nekem a Stalkel jobban bejött mint a HL seria. Mi lenne az évtized játéka számomra? Nem gondolkodtam el ezen, de nem HL az tuti, de mi alapján jött ki a HL? RTS-t egy FPS-el nem lehet össze hasonlítani nincs közös ismérvük.
Megint csak annyit mondok, hogy ízléseken nem lehet vitatkozni. -
Enlight #5 Bő egy évvel az évtized vége előtt máris kihirdetik a "nyertest"? 2010-ben is jön még pár nagy név, van azért esély, hogy valami letaszítja a trónról (nem túl sok, de ki tudja... AvP, Mafia 2, történhet még meglepetés). :) -
#4 valóban iszonyat jó a half hile 2, a hangulata valami hihetetlen jó volt, amikor először játszottam vele. -
FoodLFG #3 HL2-őt még én is végignyomtam.
És a Portal is jó volt. -
#2 Ennyi! Half-Life 2 az eddigi legjobb játék amit játszottam. Nem csak a grafikát kell nézni, ahogy azt sokan teszik. Ez volt az a történet ami odaszívott a monitor elé naphosszat és nem nyugodtam, míg ki nem vittem. -
#1 Egyetértek IMÁDOM(L)
Mindenki vegye meg az Orange Boxot me csak 4000ft és benne van szinte az összes HL.