1431
Sleeping Dogs

• doggy888
    Végigtoltam --> véleményem:Jó kis gém, Hong Kong feeling, grafika jó, átvezető múvik jók, talán kicsit unalmas utcai bunyók kevés kombó alkalmazható, egy két küldi eléggé sablonszerű, sok üldözd yamakasizva házakon át, vagy verj szét egy csoport sárgát, de egyébként élvezetes, szórakoztató, egyszer érdemes kipróbálni és végigtolni.
  • Borg
    Ha hülyeséget irtál, akkor hülyeséget írtál, mindegy hogy vélemény volt e vagy mi...
  • ReszegKoldus
    "-Trainert, modot hagyjuk, mert az nem képezi a játék szerves részét, az nem hivatalos játékelem."

Így van, az alap játékokat kéne hasonlítgatni.

Bár én abban se vagyok biztos, hogy a GTA4-hez kéne hasonlítani :)
  • IXEMGabeo
    Elkezdtem újból a játékot:) másodszorra könnyebb lesz végigvinni, de most tényleg keresek igazi nagy ugratókat.
  • ratgab
    Azt fogd már föl, hogy ez egy vélemény volt!

Fizikát letojom, fegyverek tényleg jobbak, de az SD nem a fegyveres harcra épül. Hosszú távú kikapcsolódásra én nem a GTA 4-et választom. Ez van.

Autók nekem elég változatosak az SD-ben is és van ott is motorcsónak. Helikopter nincs, de az is elég érdekesen irányítható a gta 4-ben. Grafika meg aztán végképp nem érdekel. Gamer vagyok nem grafikus.

- Bénán mennek az autók: Hülyeség
    - Nem törnek: Hülyeség
    - Lövöldözni nem lehet: Miért kéne minden játékban lövöldözni, már a padlás is tele van lövöldözős játékokkal
    - Ugratások se rosszabbak, mint máshol
    - Van interakció legalább annyi, mint az általad istenített GTA 4-ben: Ugyanúgy lehet kaját venni, mint ott. Stb.

-Trainert, modot hagyjuk, mert az nem képezi a játék szerves részét, az nem hivatalos játékelem.

Trainerrel Skyrimből is tudsz tamagochi szimulátort csinálni...

Lövöldözzél GTA 4-ben, meg romboljál, ha neked ez jó. Nekem ez nem hiányzik, kinőttem már belőle.

Én elleszek vele még egy ideig. Nem sietek vele, és van benne még végigjátszás is biztos vagyok benne. Megérte az érte kifizetett pénzt.
  • Borg
    Nem húztam fel magam, csak szimplán nem úgy van ahogy írod.

A sandboxban magamnak is szeretném megteremteni a változatosságot, vagyis azt csinálni amit akarok, és nem scriptelt bugyuta küldetéseken résztvenni csak. Szóval ha a 3%-kkal jobb küldetéseket kiveszed a képből, akkor még mindig jobb a GTA4, hosszútávú kikapcsolódásra. Az autók változatosabbak, a törés jobb, az irányíthatóság jobb, helikopter is van, motorcsónak is van, fegyverek arzenálja, fizikailag is jobb. A grafika meg simán olyan szintre hozható modokkal ma már, mint a SD-é, sőt. A távolban sincs homályosítás, részletesebb autók...

Onnantól hogy végigjátszod a SD küldetéseit, ami amúgy is rövid, és ugyanúgy agyonscriptelt (de ok, nevezzük változatosabbnak, csak mert verekedni is kell), ez a játék szinte semmit se nyújt... bénán mennek az autók, szinte nem törnek, lövöldözni se lehet, az ugratások is bénák... interakció a várossal szinte nulla, míg GTA4-ben főleg trainerrel akár saját hadsereged, sofőröd is lehet... bent ülhettek 4-en egy autóban, autósüldözést összerakva, lövöldözve, rombolni lehet, rendőrökkel sokkal jobb az egész kergetőzés, és és és... (ja, amúgy FPS nézet mod is van már)

Egy szó mint száz, ha nem kezdik el gyosan moddolni a Sleeping Dogsot, akkor még adok 2 hetet neki az uninstallig... azt is csak azért, mert unalmas perceimben egyszer kétszer még tolni fogom a küldetéseket, ha éppen mortal kombatozni akarok egyet.
  • Lacee86
    A céltalan autókázás tényleg nem szórakoztató már annak, aki játszott ilyesfajta játékokkal. Akinek újdonság, az elvan vele egy kis ideig, de azt is hamar meg lehet unni egyéb extra nélkül.
  • ratgab
    Volt, de ennyiben ki is merült. Nem volt ekkora változatosság, mint az SD-ben ez viszont tény.

Neked jó, sokaknak meg nem jó. Különbözőek vagyunk nem tetszhet mindenkinek ugyanaz. Ezen nehogy felhúzd már magad ez csak egy vélemény.

Én sandboxban igénylem a változatosságot és ennek nem a legjobb iskolapéldája a GTA4. A Vice city és SA az, de a 4 sajnos nem, majd az 5 talán hozza az általam elvárt színvonalat is.

Nekem a céltalan autókázás nem kikapcsolódás, akkor már inkább betolom a Driver San Francisco-t. Ott még élvezem is a belső nézetből vezetést és még értelme is van (gyűlik a pont).
  • Borg
    GTA4-ben szerinted nem volt autósüldözés, meg versenyzés, stb? Ugyanúgy volt. És pont ugyanolyan scriptelt, béna, és unalmas, mint SD-ben az orrvérzésig verekedés...
    Egyik 19 a másik egy híján 20. Csakhogy GTA4-ben a küldetések mellőzésével is jól ki lehet kapcsolódni.
  • ratgab
    GTA 4-nek az a baja, hogy a San Andreas mellékküldetéseit, activity-jeit úgy ahogy van kukázták. Maradt az egész játékban a kocsilopkodás, a galamblövészet, meg a haverok feladatainak elvégzése. Ennyi mellékküldetés egy sandboxban édes kevés.

Ökörködés, autózás, lövöldözés meg nem számít mellék tevékenységnek.

Ezeket egyébként az SD-ben is megteheted, mondjuk lövöldözés helyett bunyózhatsz, ami szerintem amúgy is szórakoztatóbb.

Más GTA 4küldetéseiben nem volt semmi változatosság! Mindenhol ugyanaz volt a kaptafa: Menj be, lőjj le mindenkit, gyere ki. Ennyi.

Ezzel szemben SD-ben van autósüldözés, lehallgatás, kamerahackelés, versenyzés, kamera képe alapján elfogás, ketrecharc, mahjong, kakasviadal, pénzszállító elrablás, ugyanúgy rendelésre autólopás, idegeknek segítség, bandafelszámolás és még sok egyéb tevékenység.

Sokkal színesebb az SD világa (nem szó szerint), mint a GTA 4-ért. Persze ez utóbbinak is megvan a szépsége és megvan a rajongótábora. Autók, fegyverek, ott is jók, környezet is jó, csak az a fránya kevés mellékküldetés rontja el az egészt. Na sebaj az 5-el nagyot lépnek majd remélhetőleg ezen a területen is előre.
  • Borg
    Talán olvasd el miről beszélünk.
  • Prince23
    Ti miről beszéltek? Sokkal jobban élveztem az SD küldetéseit mint a GTA 4-nél. A GTA 4 vontatottá válik a bankrablós rész után...:/ Igaz SD-nek 2.5x több tartalommal bír a GTA 4, de összességében a SD játékmenetben sztem jobb. Ja és Wei Shen karaktere simán alázza Nicoét :)
  • IXEMGabeo
    abban lehet igazat adok, itt a fegyverek korlátozottak és, ha előkapod rögtön elkezdenek a zsaruk üldözni ráadásul egyszerre csak 1 van nálad. Nem kimondottan azoknak a játékosoknak találták ki, akik tankkal körbe szeretnék lőni az egész várost. (erről jut eszembe speciel a tank baromira hiányzik a játékból);) Nekem bejön ez a fajta realitás a GTA-kat pedig használom az ökörködésre:) ez a Sleeping dogs pont ezért tetszik, mert unikum, hogy mennyire nem kell tárolnunk egy csomó golyószórót eszetlen módjára na meg pl Jet Pack sincs, ami már már komikus volt a SA-ban.:D:D És a történet nagyon a helyén van a mozgások is nagyon élethűek benne.
  • Borg
    Szerintem GTA4-el akkor hasonlítsd össze, ha te is játszottál vele legalább.

Lehet hogy ott is UGYANIGY unalmasak, és agyonscripteltek a küldetések, viszont miután azokkal végeztél, a város, és az ökörködés az autókkal, fegyverekkel kb 1000x nagyobb élvezet mint Sleeping Dogsban.
    (aláírom hogy alapból fakók a színei newyorknak, de számtalan mod van ami ezen segít, ezért mondtam, hogy SD-ből is max a modokkal válhat valami hosszú távon is érdekes, HA egyáltalán lesznek hozzá)
  • IXEMGabeo
    ahogy olvastam 1-2 kommentet, meg pár ismerőssel beszélvén a küldetések is baromi unalmasak a GTA 4-ben hát akkor mégegy ok, hogy nem fogok soha az életbe neki kezdeni...Mert a küldetések színvonala is számít ám és itt ebben a játékban teljesen rendben voltak más kérdés, hogy kevés volt, dehát, ami jó az sajnos kevés általában:)
  • IXEMGabeo
    GTA 4-el mai napig nem tudnék játszani, mert nem elég a gépem hozzá. Nem is érné meg még megvenni se eleve. New York város rohadtul nem érdekel eleve, a főhős se szimpatikus és pusztán nem a grafikai sajátosságok miatt fogok egy játékkal játszani, hanem, hogy szórakoztasson. Ahogy hallottam egyéb véleményeket, csúnya a GTA 4 bizonyos szemszögből, Calver is mondta, hogy a szürkés színvilág mennyire ocsmány ezekhez a színekhez képest. Szerintem a grafika itt is bőven rendben van, az AI élethűbbnek tűnik (bár a GTA 4-ben nem tudom mennyire fejlett a mesterséges intelligencia), 1-2 apró irányításbeli hibákon kívül hozza a GTA szintjét. GTA 4-ben pl ugyanúgy nem lehetett repülőt irányítani, mint itt. Reptér kb az egyetlen, amit ebbe a játékba nem pakoltak bele. Rendőrös, mentős küldetésekkel nem találkoztam taxi se lett nagy szám, kondizni sem lehet, (de úgy tudom azt a 4-ben se lehetett) ennek ellenére bőven a szórakoztató felett van és megéri a 9/10-et
  • mike01010101
    Végigolvasva a kommenteket plusz a saját véleményem, hogy ez a játék, nem rossz, meg remélem anyagilag is siker a fejlesztőknek, de igazából nagyon sok sebből vérzik és csak azért él meg mert a játékok általános színvonala nagyon alacsony, a játékosok meg rettenetesen ki vannak éhezve a stilusra.
    Én első nap megvettem és több mint 30 órát tettem bele, tehát nem panaszkodom, de a fenti állításom szerintem megállja a helyét.
  • Borg
    Apróságok, ami miatt nem fogok vele évekig játszani, mint a gta4-el...
    Hacsak nem lesz ez is olyan jól moddolható.
  • IXEMGabeo
    lol:D:D igen vannak kerítések amiről lepattansz...van benne egy kis linearitás úgymond vagy láthatatlan fal pótlék...

Épületekbe lehet járkálni, amibe kell, ahol van küldetés azzal nincs gond a kocsik törhetősége tényleg lehetett volna reálisabb, de ezek apróságok
  • grebber
    Tartja magát az eladásoknál.

UK Charts-on a 2. helyre szorult a GW2 miatt!

Valami nyilatkozat jöhetne ,hogy faszán szerepelt és ez jó a cégnek és jön a folytatás stb.
  • Lacee86
    Nekem a GTA IV nagyfokú realitása vhogy tetszett, igaz nem játszottam végig a játékot, mert nem ment túl jól a PC-men. De most majd notin kipróbálom.
    A San Andreas tényleg irtó szórakoztató játék volt, akárcsak a Vice City a maga idejében. (Hajnali 3-ig játszottam vele nem 1x, pedig sosem voltam egy nagy gamer. :) )
  • Calver
    próbáld ki második részét Saints Row sorozatnak, leginkább arra hajaz szerintem Sleeping Dogs - oda is bedobtak egy szerintem zseniális történetet, csak a törvény... khmm... másik oldaláról. nagyon, nagyon másik oldaláról - az SR2-es főkarakterhez képest Big Smile Lee egy kedves öreg bácsika
    és nincs tele olyan kattant hülyeséggel (akármennyire szórakoztatóak) mint harmadik rész, inkább egy nagyon, nagyon sötét fekete komédia az egész játék.
  • Shep
    Hát 150-el száguldok és közben átugrok egy másik 150-el száguldó autóra az aztán tényleg reális :D de egyébként van igazság abban amit írsz. Nekem mondjuk a SR3 és ez kb egy szinten vannak, a GTA-kat magasan verik.
  • Evoluti0N
    Megmondom, h nekem miért tetszett jobban a Sleeping Dogs, mint a Saints Row 3, vagy bármelyik GTA epizód. A GTA részek között a San Andreas jött be legjobban, mivel az volt a legváltozatosabb küldetésileg. Emellett sok mást is lehet csinálni. Azonban meglehetősen elvont, irrealisztikus, már-már paródiába, vagy sci-fi-be illő küldikkel érték el ezt a változatosságot. A Saints Row 3-nál szintén eléggé elszállt a készítők agya (sőt!), ami miatt szórakoztató lett a játék. A GTA 4 ugyanakkor egyhangú, unalmas játék lett (a realitás miatt), ahol alig lehet valamit csinálni és ahol egy kaptafára épültek a küldik. A Sleeping Dogs-ba ugyanakkor úgy tudtak változatosságot csempészni, h a realitás szintjén maradtak és emellett a San Andreashoz hasonlóan sok egyéb aktivitás is van a városban. Emellé jön még a nagyszerűen kidolgozott közelharc, lőfegyver használatát nem vitték túlzásba, végre nem Amerikában vagyunk, stb.
  • Calver
    GTA témát hagyjuk már, sokkal közelebb áll Saints Row sorozathoz, mind irányítás (ami nekem btw mocskosul bejön, arcade és szórakoztató, GTA "realisztikus" köpedékét gyűlöltem), mind színvilág terén (aka nem csak és kizárólag szürkésbarna). kevésbé kattant, de nagyon szórakoztató.

és komoly előny, h a főkarakter nem egy elhízott, vén szerb...
  • Borg
    Tényleg ezzel hogy a nagyon messzi dolgok homályosak nem lehet kezdeni valamit? GTA4-hez volt ilyen depth of field mod, hogy az is éles legyen... rühellem ahogy valami gyors autóval megyek, és nem tudom rendesen kivenni a messzebbi részeit az útnak
    (amúgy 1920x1200 minden maxon, extreme textúrákkal van elég stabil 110 körüli FPS-em)
  • Borg
    Ja, mert fele annyira se törnek az autók, fele annyian se mozognak az utcákon, meg kevésbé bejárhatók/interaktívak az épületek is.

Azért csodák nemigen vannak, még ha fejlődött is ez a városi sandbox téma.

Ráadásul az irányítása is szar szerintem a GTA4-hez képest. Vagy csak másképpen szar, nemtom. De béna.
    Tegnap pl valahol a partok környékén randalíroztam autóval, és láttam hogy jön egy rámpa, mondom zsír ugrató, erre mire odaértem már lett mögötte egy elkerített rész. Na szal nekizúztam 300-zal a kerítésnek, aminek semmi baja nem lett, az autó lepattant róla visszafelé úgy 100 métert, én meg berepültem a zárt kerítésen! a belső részbe, ahonnan nem lehetett kijönni :) Sehol sem tudott felmászni, vagy kiugrani... be kellett töltenem az autosavet.
  • Lacee86
    Végre kijutottam én is a városba, tudok szabadon jönni-menni. Tök jó, tényleg GTA feeling. Kicsit fura a bal oldali közlekedés, de meg lehet szokni idővel. "Kicsit" jobban optimalizált, mint a GTA IV, pedig nem is csúnyább. Bár az árnyékok darabos mozgása fura, de ez biztos csak az alacsonyabb graf beállítás miatt van.
  • WinStar
    #1071: megpróbálom
    #1072: megy jaja :D méghozzá eléggé szépen :)
  • ReszegKoldus
    Level 10
  • LoSA
    Face experience-ben mi a maximum? Én most 8-asban vagyok. :)
  • Calver
    aha. na, ez új, akkor ilyen is van. én csak hirtelen arra gondoltam, h pisztoly van nálad, és eldugva - ahogy észrevettem, nem lehet járműben előhúzni.
  • Prince23
    Saját irányítás beállítást használtam, shift-et felcseréltem jobb klikkel. ennyi. és ezért nem működött, most már okés. vissza állítottam alapra. csak azt nem értem akkor ha már PC testreszabhatóság van controler tekintetében, akkor meg....

na mindegy. am nagy game.
  • Calver
    ha nem kaptad elő fegyveredet beszállás előtt, akkor emlékeim szerint sehogy. ha igen, #1077.
  • Malakai
    Ugyanúgy.
  • Prince23
    Hajóból hogy a retekbe kell lödözni?
  • Calver
    egérre rakd, legalábbis nálam úgy nem volt akadozás.
  • IXEMGabeo
    csak az A és a D mozgatásával lesz valamivel jobb
  • Broafka
    szerk: áttettem ctrl-ra a célzást, és ugyanúgy beakad nálam a karakter, semmi különbség
  • Lacee86
    HD 2600-zal megy a játék? :O