1431
Sleeping Dogs

• IXEMGabeo
    pont ezért kéne egy józaneszű gamernek felmérni, hogy a grafika nem minden...
  • Ulthane
    Hát, az jó nagy pofon volt. Kár volt rá annyi évet várni, sokkal több volt abban a játékban, mint amit kihoztak belőle. Város, interakció, járművek, sztori, szinte minden tekintetben.
  • Ulthane
    Ez nem a fejlesztők hibája, hanem az emberi természeté. Egyszerűen csak arról van szó, hogy mondjuk 10-15 évvel ezelőtt a mai felhozatalhoz képest eltörpült az akkori, s mondjuk egy bullet-time-ot amikor először megláttad, lefostad a bokádat, most meg már szinte alapkövetelmény.

Az ingerhez szoktak hozzá a gémerek, már a legtöbb dolog elvárásszámba megy. Nehéz ma már olyan nagy durranásokat összerakni, mint régen, pont emiatt. Kevés puskapor maradt, amit még nem sütöttek el.
  • Lacee86
    A Mafia 2 önmagában nem volt rossz, mert azt nem lehet mondani, h az volt. De az ember azt a nagy várost vhogy tök feleslegesnek érezte, mert nem lehetett kihasználni semmire.
  • pett3rson
    Úgy véditek ezt a játékot mintha fizetnének érte :)

lassan kezd cod vs bf téma kialakulni, szerintem álljatok le erről, nincs értelme. mindkettő jó játék, mindegyiknek megvan a maga hibája és kész. mit kell ezen veszekedni, meg elküldeni a másikat? tiszta óvoda basszus...

szép próbálkozás az SD, legalább új dolgokat is kaptunk, de az egész játékipar kezd eltolódni egy számomra ismeretlen ösvényre - már évek óta - ami nem biztos, hogy játékosbarát. néha van pár üde színfolt, de a régi élvezetes, tartalmas kikapcsolódás egyre inkább kikopni látszik. bár lehet csak Én öregedtem ki ebből :)
    na mindegy, jó éjt srácok és ne acsarkodjatok.
  • Ulthane
    Az is nagy csalodas volt! :) Pedig hogy vartam azt is! Atya vilag! S lett belole egy linearis, bugoktol hemzsego jatek.

Eloszor akkor fordult meg a fejemben, h abbahagyom, amikor volt egy benzinkutas kuldetes, egy csomo benzinkutra kellet menni behajtani penzt, s az osszes benzinkut belulrol es a kutas DETTO UGYANUGY nezett ki. :) Ez tok gagyi.
  • IXEMGabeo
    hmm a Mafia 2 is gyönyörű grafikával rendelkezett ott valahogy a városbéli interakciók voltak kevesek, és még lineárisabb volt hiába volt óriási terület nem nagyon volt értéke a pénznek. Erről jutott eszembe, hogy a SD-ból a fegyverboltok is hiányoznak, de nyilván mivel 100x átbeszéltük, hogy verekedésre épül a játék.:) Mafia 2-nél, annál a játéknál hiányérzetem volt valamiért, pedig ott a környezet és az 50-es évekbeli hangulat szintén fantasztikus volt és a küldetések se voltak rosszak...
  • ReszegKoldus
    Ha nagyon muszáj lenne, én inkább a Mafia 2-höz hasonlítanám az SD-t és nem csak azért, mert szerintem annál jobb az SD :D
  • Calver
    #1178.
  • Ulthane
    Lehetne, valóban. De azért ez sok embert nem vigasztal, akik fizettek érte, és esetleg csalódtak.

Az az igazság, hogy nem véletlen a Rockstar találta fel a sandbox műfajt, verhetetlenek is benne.
  • ReszegKoldus
    Lehetne úgy is nézni, hogy hányadik ilyen jellegű játéka volt ez a SD fejlesztőinek és a GTA4 hányadik volt a Rockstarnak (mondom ezt úgy hogy mindkettőt végignyomtam 3-szor) :)
  • ratgab
    Oké! GTA 4 jobb, Sleeping dogs szarabb. Tudomásul vettük, mostmár mehetsz vissza GTA 4-ezni. Szia.

Lőtéri kutyát nem érdekli amúgy a GTA 4 itt, szóval nem szorulunk rá a térítésre.
  • ratgab
    Nekem meg SD inkább, de egyébként itt ízlésről vitatkoznak sokan, aminek igazából semmi értelme.

Ha valami nem tetszik nem megyek be a topikjába fikázni, max 1x elmondom a véleményem és aztán odébb állok.
  • Calver
    most ugye csak trollkodsz?
  • ratgab
    Oké, szar a Sleeping dogs! Akkor menjél GTA 4-zni és ne itt rontsd a levegőt. Viszlát.
  • Ulthane
    Hogy mi a különbség a GTA és a SD között, legjobban egy példával tudom érzékeltetni:

Előbbiben, ha felhívsz egy olyan karaktert a mobilodról, akinek már nincs szerepe a játékban, a rögzítője jelentkezik, hogy "bocs, most nem vagyok elérhető, hagyj üzenetet". Utóbbiban pedig eltűnik a telefonszáma a mobilodból.

Hát ez. Azt hiszem, ez mindent elmond. Jól írta valaki, egy ligával feljebb.
  • Ulthane
    Én nem vagyok GTA4 fan, sőt, semmilyen fan, csupán a jó játékokat szeretem.

Az autókon kívül: a város interaktívabb, el tudsz menni haverokkal szabadidős tevékenységekre, billiard, darts, bowling, tudsz csajokat kúrni (lehet, hogy itt is, de még nem tartok ott, internet kávézó, amit használhatsz. Ne is beszéljünk a korábbi részekről, kigyúrhattad magad, gyakorlatilag tényleg azt csinálhattad, amit akarsz.

Aztán ott van a rengeteg fegyver, parázs tűzharcok, rengeteg verzióban, helikopter, ejtőernyőzés, bázisugrás, ketrecharc, meló a klubban stb.
  • Lacee86
    Épp most tettem fel a GTA IV-et, és elkezdtem előről. Tény és való, h a GTA IV optimalizáltsága lószar, de amúgy számomra valahogy sokkal hangulatosabb, mint ez a csillivilli játék. Megjegyzem nem rossz ez sem, de mindent tekintve inkább GTA, ha egy kicsivel is. Persze még nem játszottam végig egyiket sem, lehet, h változni fog a véleményem a későbbiekben, de eddig így látom.
  • Evoluti0N
    Azt mondja már meg nekem a sok GTA 4 fan, h a reálisabb autófizikán kívül miben jobb a SD-nél? Mert egyfolytában csak ezt az autós szöveget hallom, de ez valahogy számomra nem elég ahhoz, h egy játék jó legyen.
  • MerlinW
    Az utóbbi idők legjobb árkád autós fizikája a Driver:SF-ben volt. Azt szívesen látnám bármelyik másik játékban.
  • Borg
    GTA4-ben. És ott össze is törnek az autók. Használhatatlanra. Viszonylag reálisan. Főleg ehhez a kvarcjátékoshoz képest.

Tévedés ne essék, a GTA4 is egy fos konzolport. De még annak ellnére is egy ligával feljebb játszik mint a SD.
  • IXEMGabeo
    melyik GTA-ban volt olyan, hogy amikor nekirongyoltál valaminek kocsival akkor kirepültél az ablakon? hiába tűnik minimálisnak a kevesebb néha több
  • Borg
    Ez pont egy konzolra való játék. A színvonala pont passzol oda. Elsőre látványos, de részleteiben silány grafika, vonzó sandbox város, de gyorsan kiderül, hogy minimálisan interaktív, és az irányítása is max kontrollerrel értékelhető. És a 12 éves kissrác sem sírja el magát, mert ha 300-zal belerongyol valamibe, csak lepattan az autó, és pár karc lesz az elején. A missziók teljesítéséhez elég két-három gomb szapora nyomogatása, és a történet sem köt le annyira, hogy egy gyors kikapcsolódásnál egyszerre többet akarj vele játszani. (legalábbis másodikra már biztos nem)
  • pett3rson
    GTA 5-ig kibirod vele, de személy szerint Én sem vettem volna meg a helyedben. Tudom, hogy konzolod (is?) van, de ha nem chippelt akkor meg max kihagyod, nem nagy kár érte :)
    Red dead redemption jobbnak tűnik ennél.
  • Ulthane
    Normális játékot kell csinálni, amiben nincsenek ilyenek. Amúgy megnéztem, hogy milyen értékelések gyűltek össze MC-en, hát jellemzően inkább 70 pont körüliek, semmint 9 vagy felettiek. Olyan egy van csak.

Íme egy példa. Ugyanazok miatt "reklamál".

Sleeping Dogs teszt
  • ratgab
    Gta4-ben mind a motorok, mind az autók úgy kanyarodtak, mintha taknyon csúsztak volna. Köze nem volt a realizmushoz.
  • xido
    Na ezzel a szőrszálhasogatással lehet bármilyen játékot élvezhetetlenné tenni:)
  • Evoluti0N
    GTA 4-ben a motorok, mind az autók százszor realisztikusabban mentek, de az egész játék dögunalom volt.
  • Ulthane
    Szerinted az normális, hogy max sebességről kb két másodperc alatt állóra fékez egy autó? Hogy úgy kanyarodnak, mint egy koporsó? A GTA 4-ben mind a motorok, mind az autók százszor realisztikusabban mentek.
  • IXEMGabeo
    nem vagy komplett, nem tudsz megbecsülni semmit sem:D
  • xido
    Minden ilyen tipusú játéknál vannak,akiknek fura mód se az irányítás,se a járművek fizikája nem tetszik...én speciel egyikben sem találok kivetnivalót,főleg,hogy nem szimulátorozni akarok és 10+ év gta és társai mellett már bőven megszoktam,hogy ilyen játékoknál ez sajnos az általános,így nem is a hibákat keresem,hanem az élményt..
  • grebber
    " a verekedés kurva nehéz "

Ó ha láthatnám te mivel játszol. Óvodásoknak van kitalálva a rendszer még piroslik is az ellenfél nehogy megtudjon ütni.
    Nekem az irányítással sincs semmi gondom billel frankó minden.Nem értem mi lehet másnak szar benne!

Egyedül ami ennél a gamenél lelomboz az a gépem ,hogy egy rakás szar és nem viszi maxon :(
  • Ulthane
    Linkelj már egyet, kérlek.

Demót várós játékoknál sosem próbálok ki, jellemzően amit demó címen készítenek, az mind szánalom, abból jóformán semmi nem derül ki, hogy a végtermék milyen is lesz.

Játékot csak és kizárólag újan veszek, és elvből nem adok el soha, még ha nem tetszett, akkor sem.

Olyan már volt, például a Catherine-nel, hogy úgy felidegesített, hogy kivettem a konzolból a lemezt, és szanaszét daraboltam-törtem ollóval. :)
  • Ulthane
    Milliónyi előzetest láttam, olvastam, ebbe ne is menjünk bele. Vártam, mint a messiást, tűkön ülve, annak ellenére, hogy a videókból kurvára nem derül ki, hogy az irányítás egy rom, járművek fizikája nem létezik, a verekedés kurva nehéz, s gyakorlatilag minden küldetés abból áll.

Azt sem írta le senki, hogy ha a rendőrörsön ellopsz egy rendőrautót, s tőled két rendőr 10 méterre beszélget, és mindent lát, a fülük botját nem mozdítják, hogy riaszt az autó, s te mellettük elmész.

Az sem mondta senki, hogy a karaoke bárban, miközben néma csend van, zene sehol, egy csaj ott áll, s rázza magát, mintha táncolna, csak épp mire, ha zene nincs?

Ilyen, és ehhez hasonló idegesítő szarsággal tele van a játék.

A Rockstar minden ilyenre figyel...
  • Maxtreme
    Csak azt nem értem hogy mielőtt vásárolsz, miért nem nézel az adott játékról videót, illetve olvasol kommenteket?
    Gondolom műszaki cikket sem úgy mész el venni hogy kiválasztod a polcról, semmit nem tudsz róla, de hátha jó lesz, ezért kifizeted és továbbállsz.
    Milliószor, millió helyen ki lett tárgyalva (köztük itt is)hogy ez nem serious sam, vagy gtaiv menj lőjj style, hanem egy arcade verekedős játék.
    a technikai megvalósítás meg csak konzolon szar, pc-n az egyik legszebb (ha nem a legszebb) sadbox játék.
  • Tommy Fury
    4 ezres Demo:)
  • Lacee86
    Még jó, h 9-10 e Ft-ért lehet megvenni webshopban, ja és ugye a demót meg nem véletlenül készítik... Mind1, 8-ért el tudod passzolni, 4e-ért meg játszhattál vele 3 órát.
  • Evoluti0N
    Még jó, h kijött demo, amit kipróbálhattál volna megvétel előtt.
  • Tommy Fury
    Sztori,side küldik,karakterek és maga a világ nagyon profi.Ja és a motorok:)
    Ezek amik kiemelkedően jól meg vannak csinálva
  • IXEMGabeo
    jók a küldetések is és a GTA-khoz képest több az újdonság is azért...kár, hogy kevéske ez a gyarmat méretéhez mérten