24
  • weine
    na es hogy kell ezt kikapcsolni?
    Nekem Xp SP3 és a ATI RadeonX1400-on nem megy.
  • cateran
    Ize...tervezes-kivitelezes...miert is kevered?
  • bakagaijin
    Ahá, akkor azért olyan baromira hosszú az új építésű házaknál a hibalista :). Meg ezért van az, hogy új lakást senki nem akar venni, hanem csak olyat amiben már lakott valaki és kijavíttatta a hibákat :))). Bp-n az új építésű lakások fele üresen áll - sőt, állt már a válság előtt is. Komenizmusban meg aztán pláne, panelnél magasról lesz..ták hogy az ablak nem volt szigetelve, az ajtó akadt a padlóban, stb. Kínában ezt sikerült odáig fokozni, hogy ha valaki beköltözik, akkor kezdődik a "dekoráció" ami abból áll hogy szépen kivési a falat, kicseréli a full elektromos hálózatot, ha nem akarja hogy leégjen az egész kóceráj. Ne vicceljünk kérem...

Bétateszt az egész világ és teszter benne minden férfi és nő. Határidők vannak, nem minőség.

• cateran
    No,csak neked:)

Sanyix:Meg az eszed tokja....ha 1 hiba az epitkezesnel derul csak ki,mar regen rossz,de esetleg -valoban- javithato...csak epp amikor milliard dollaros epuletekrol beszelunk vagy felhokarcolo meretu epuletrol esetleg mondjuk hidrol,akkor azert nem vicces es nem is elfogadhato semmilyen hiba (foleg,hogyha statikai, akkor az epitomunkasok nem biztos hogy eszreveszik..1 hidnal meg azert kinos ha osszedol,amint ralep valaki..)
    Magyarul ne a nadfedeles kiskunyhobol indulj ki...
  • Sanyix
    Nem abból indulok ki. Éppen ezért mondom. Egy épület soha nem lehet olyan bonyolult mint egy nagyobb program... max akkor ha egy várost nézünk egészben.
    Építkezésnél a legtöbb hiba feltűnő, és ránézésre látszik, lehet szimulálni. Egy programban még a kódolásnál sem, sőt sokszor a tesztelésnél sem.
  • dronkZero
    Ehehe. Maradjunk annyiban, hogy a programozásra van rálátásod, az építőipari tervezésre meg nincs.

Mer' én is mondhatnám, hogy programozni smafu, ciklus, elágazás, azt jóccakát... :P Te se abból indulj ki szerintem, hogy építettél már kerti vécét! :D
  • AbyssLord
    És ha az építészettel akarnám párhuzamba hozni, akkor úgy nézne ki, hogy az épület tervét el lehet felejteni, egyből a betont kezdik önteni, és rakni a téglát, stb. És az elején még úgy indult, hogy egy 10 emeletes panelház lesz, de a felénél kiderül, hogy nem 10 emeletes panelházra gondoltak, hanem egy 30 emeletes toronyházra. És építés közben a ház részei néha összedőlnek, de a végén épphogy talpon marad az épület, de amint beteszi az első ember a lábát, rögtön kezd omlani az egész. És ekkor jönnek a pathc-ek, azaz felépítik újra a leomlott részeket.
  • dronkZero
    Építész, nem "építészmérnök". Nagyon kevés építészt lehet mérnöknek tekinteni. Alapvetően művészszakma, nem mérnöki. Csak a pontosság kedvéért.
  • AbyssLord
    A gond nem ott van, hogy a programozó lusta, vagy nem ért hozzá. A gond ott van, hogy a programok általában 0 tervezéssel indulnak.
    Az ember a suliban megtanulja, hogy a programokat először megtervezed, és utána kezdesz csak programkódot írni.
    De a legtöbb helyen a mamagement azt mondja, hogy a terv minek, csak feles időpocsékolás, és rögtön kódolni küldenek. Csak épp amikor az eddigi megbeszéltek felének kifejlesztésénél tartasz, derül ki, hogy ezt nem is így kéne, hanem úgy. És akkor jobb esetben csak a programod felét dobhatod ki. Vagy épp részeket írhatsz át. És a végtermék meg úgy néz ki, mit egy nadrág, amit kizárólag foltokból vartak össze.
    És a legnagyobb röhej az egészben az, hogy rendes tervezéssel hamarabb kész lennél, mint a csapjunk a közepébe módszerrel, ráadásul a megtervezett program sokkal kevesebb hibát tartalmazna, hatékonyabban végezné el a feladatát, és a továbbfejlesztése is könnyebben megoldható lenne, mert van terv, és a kód is valószínűleg átláthatóbb lenne, mert nem kellett foltozni. Csak a csapjunk a közepébe módszer hamarabb produkál valami kézzel foghatót. De úgylátszik a magyar cégvezetőknek fontosabb az, hogy kézzel fogható legyen minél előbb, még akkor is ha a kezébe szarnak, minthogy később kapja meg, de megtervezett profi dolog legyen.
    Ráadásként a határidőket nem a fejlesztő határozza meg, hanem a management, ami általában teljesíthetetlen, és így még összecsapottab barna híg izé lesz a végeredmény. És ha szólsz, hogy ez így nem teljesíthető, akkor simán felvesznek helyetted mást, aki befogja, és összehánnya határidőre.
    Legalábbis nekem ez a tapasztalatom mint programozásból megélő ember.
  • Sanyix
    hát azért egy épületet építeni, és programozni elég más dolog... egy bonyolult programban ezernyi, milliónyi helyen lehet hibázni, és sokszor sokmindennek egybe kell esnie hogy előjöjjön. Egy épületnél jóval egyszerűbb a dolog... na meg egy buszvezetésnél is.
    De ekkora hibánál a tesztelők baszták el főleg, mert ilyen hibának fel kellett volna tűnnie.
  • nkmedve
    Ahogy előttem már mondták a programfejlesztés tényleg más, és ilyen esetekben nem a programozók a hibásak, hanem akik rendszer szinten teszteltek (QA részleg).
    Tesztelni kellett volna rendesen, de én arra gyanakodnék, hogy a management szólt bele kicsit a munkába ("jó lesz az úgy gyerekek, kevés az idő" jelmondattal). Egy ilyen kaliberű projektnél nem egy ember dolgozik egyik csapatban sem. Ha lett volna elég idejük biztos észrevesznek egy ilyen szarvashibát.
  • cateran
    Hat igen,elismerem nem a legjobb hasonlatok (ha leteznek egyaltalan jo hasonlatok),de mar a tundrabugyim tele van a suket duma mentegetozesekkel...
    Ha az itteni forumbol indulok ki,akkor a programozo 1 igen arrogans allatfajta,aki azt hiszi "tudasa" alapjan o fingja a passzatszelet...aztan ha elbasz valamit,akkor jon a sirankozas,hogy"jujj,nehez munka am"...Nehez? Akkor el lehet huzni arkot asni...vagy keressen mas konnyebb munkat,mert nyilvanvaloan nem neki valo amit csinal...
  • tomcsa4
    Igen, tetszik a mondandód. Csak a szoftverfejlesztés más. (Játékfejlesztés meg mégmásabb.) Itt a piac elég bizonytalan, PC-s pláne. Ráadásul határidő mindenhol van (építészetben is), csak itt kiadják úgy, ahogy van, míg az építészetben meg kb leszarják és a félig kész épület több évig áll.
  • bitbandita
    és persze mindig azok sírnak a legjobban akik lehúzták ingyé...
  • cateran
    Magyarazzuk a bizonyitvanyunk? Ha tul bonyolult a melo vagy elerte vki a kepessegei hatarait akkor tessek szepen hagyni a picsaba es ne azzal takarozni,hogy "jujj ez nehez am"...az epiteszmernoknek is nehez a dolga,megsem mentegetozhet,hogy "nehez a melo" ha osszedol az altala tervezett epulet..a uszvezeton is rengeteg felelosseg van,megsem mondhatja,hogy "bocs,majd legkozelebb jobban figyelek"miutan felkenodott 1 masik jarmure,teli busszal...
    Az a nagy budos igazsag,hogy a programozok szarnak bele "majd patcheljuk,ha gubi van" felkialtassal...masreszt gondolom a management is baszogathatja oket.
    Harmadreszt engem mint vasarlot,baszottul nem erdekelnek a programozasi problemak,ahogy gondolom teged sem erdekel,hogy a boltban vett kenyeret nehez vagy konnyu volt megsutni...
    Negyedreszt ez nem holmi apro hiba....
  • vatuszi
    Aki sírva röhög egy szoftverhibán, vagy megbocsáthatatlannak tartja azt, az még nem írt komolyabb programot. Elég, ha eltévesztesz egyetlen egy (1 db) írásjelet, és lehet, hogy ugyan látszólag jól megy minden, de néha (például többmagos CPU-val, Win7 alatt, egyes Ati kártyákkal) mégis gondok akadnak.

Csúnya baki, de csak akkor megbocsáthatatlan, ha nem javítják ki tisztességesen.
  • Skyline
    Ki kell kapcsolni a többmagos procihasználatot,amitől leesik ugyan az fps de nem katasztrofálisan,kb ennyi. XP alatt semmi gond nincs csak vista és win7 alatt csinálja atikon (hogy miért és miköze a procinak nemtom de ez a megoldás egyenlrőe).
  • bino512
    hát én figyelemmel kísértem az official oldalt de ott még mindig az van h dolgoznak és tesztelik a patchet...akkor milyen orvoslásról beszélsz?:S
  • Skyline
    Tökéletesen megy win 7 alatt az 5870-el...
    Nem indítási hiba volt hanem 4-5 perc alatt befagyott a game,de valahol nemrég orvosolták a hibát,ez a hír enyhénszólva idejétmúlt és félig még baromság is.
  • Lobsterman
    Igen. Ott is sz*r.
  • xido
    Nem tud boldoggá tenni és megbocsájthatóvá válni,hogy Xp alatt jól megy vagy nem megy jól valami..Win 7 már eléggé kezd elterjedni fél éve,pláne 4giga ram esetében,röhej lenne,ha még mindig figyelmen kívül lenne hagyva fejlesztések terén..Vista alatti futásról nem is hallottam még,azon próbálta valaki?
  • Hornymut
    XP SP3-at használok én is, ATI Radeon 4670, és gond nélkül fut nekem is, szerintem is inkább a Vista/Win 7 lehet a ludas
  • wedge31
    Érdekes nekem 4890-en tökéletesen fut a játék xp-én.
    Ati hiba win7/vista usereknek van.
  • Gilgamesh
    "Elég gyorsan reagált"?
    Sírva röhögök. Állítólag ATI-reklám fogadja a játékikonra duplaklikkelő játékost, ezzel szemben ehetem a szakállam, ha épp Radeon csúcskártyám van -- szerintem ebben faja mód ki is merül a pofátlanul, teszteletlenül, figyelmetlenül kiadott termék fogalma, amely nem érdemli meg a pénzemet. Pedig karácsonyra megleptem volna magam vele. Addig talán lesz rá javítás, de nem hinném, hogy elmúlik a tüske.