Cubase sx3, 4, 5

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Cubase, a #375-ös hozzászólásban a 4-es pontnál a 'Sava All Chanel Settings' nem 'Save All Mixer Settings' akart lenni? Én csak ezt találom a channel settingsben. Érdekes, hogy betöltéskor ezt írja ki: "cannot load settings of a channel 'instrument' into a channel 'gtr4'. ( ezt a nevet adtam meg annak a csatornának melynek a beállításait elmentettem az 'all mixer settings'-szel Channel type mismatch" Ehhez képest, ahogy nézem minden effektet betöltött insertre és a csatorna eq-ja és egyéb beállításai is bejöttek. Hm...
Nah oké, most szereztem be a kártyát. (halkan megjegyezném, hogy 6600-ért jutottam hozzá, szal kicsit több volt, mint 2 doboz cigi <#wink> )

Még a héten bepakolom és meglátom, mi lesz belõle. 😊
Mûködik, köszi. A 'control strip' funkciót eddig valahogy nem sikerült megtalálni, nem gondoltam volna, hogy ez lesz az : )
cubase5
Egyékén nem is értem hogy akar valaki dolgozni akar Cubase-vel vagy Nuendo-val vagy tökmindegy... Szal egy professzionális magas szintû programmal. És alaplapi hangkártyával kezd hozzááá... Javaslom az ilyen embereknek a dance ejay meg a music maker-t.
Ha már zenélni akarunk vegyünk már annyi fáradságot hogy megfosztunk magunktól 2 doboz cigit... oszt a bolhapiacon veszünk egy kurva SB Live-ot 1500 ért!!!!!!!!<#nezze><#csodalk><#falbav><#gun><#violent><#merges2>

RME Hammerfall DSP9632

cubase5
Szerintem kezd azzal hogy vegyél egy hangkártyát 😊

RME Hammerfall DSP9632

cubase5
Kb 4 helyrõl lehet megvalósítani a dolgot.
1. Amit Te keresel ahhoz nyomnod kell egy jobb egérgombot és a "Customize View" >>> Control Strip pontot ki kell pipálnod és megjelenik a Copy/Paste ikonok.
2. Megnyitod a keverõpultot és a baloldalt szintén megtalálod a Copy/Paste ikonokat.
3. elmented "Preset"-ként. Értelem szerûen bármikor elõhívhatod bármelyik projektben a Cubasen belül.
4. A csatorna beállítási ablakon klikk jobb egérgombbal és "Save All Channel Settings" Ekkor egy fájlba menti el a beállításokat és akár egy könyvtárba összegyûjtheted ezeket a cuccokat.
(5). A keverõpultot úgy konfigurálod pl hogy "Sends" effekteket látod... megragadod az egér bal gombjával az effektet (i1, i2, i3, i4, stb feliratokat) és oda rakod a keverõpulton ahová csak akarod. Ha elengedted a gobot áthelyezõdik az effekt ahol elengedted. Ha másolatot akarsz belõle csinálni... mielõtt elengednéd a gombot megnyomod az Alt gombot... ekkor megjelenik egy plusz jel a kurzoron 😊

Ennyi az egész

RME Hammerfall DSP9632

cubase5
Nos... hogy ennek a monó meg sztereó mizéria végére pontot tegyünk elmondom a lehetõségeket Cubaseban mindenféle pluginek nélkül.
1. Megnyitod a "Pool" ablakot (Ctrl+p) >>> megnyitod az audió könyvtárat és megkeresd a konvertálni kívánandó hangmintát. >> Klik a hangmintára jobb egérgomb >>> az ablakban megkeresed a "Convert File" pontot >>> Az ablak 5 lehetõséget kínál fel
"Sample Rate" = mintavételezési sebesség konvertáció
"Sample Width" = bitmélység konvertáció
"Channel" csatorna konvertálás ( lehet monó, vagy külön szedi jobb és baloldalt 2 monósávba)
"File Format" a formátumát is tudod konvertálni.
Az utolsó ablakban:
"New File" = új fájlként hozza létre a hangmintát
"Replace File" = felülírja a meglévõt (a Te esetedben ezt nem tudod alkalmazni mert a sávokat konvertálod, bit és frekvencia illetve formátum konvertáláskor tudod választani.)
"New + Replace in Pool" = felülírja a létezõt de a merevlemezen megtartja az eredeti hangmintát is.

2. a szerkesztõfelületen kiválasztod a hangmintát aztán "Audio" menü >>> Process >>> Stereo Flip.
Az ablak opciói "Mode":
"Flip Left-Right" = felcseréli a jobb és baloldalt
"Left to Stereo" = a baloldalt bemásolja a jobboldal helyére
"Right to Stereo" = értelem szerûen ennek az ellentéte
"Merge" = összegzi a bal és jobboldalt (végeredményben mindkét oldal fog szólni mindkét oldalban 😊)) (álsztereónak hívják)
"Subtract" = analizálja a jobb és baloldalt és a megegyezõ bitek fázisát megfordítja... tehát kivonja a sztereoképbõl a monó tartományt... ergó ... karaoke funkció.

Aszem ettõl jobban nem lehet kivesézni ezt a dolgot
<#hawaii>

RME Hammerfall DSP9632

Itt is megkérdem: csatornabeállításokat ( audio) hogy tudok átmásolni másik csatornára?
Korábbi Cubase-ben volt erre egy egyszerû copy/paste funkció a channel settingsben, most ezt nem találom.
köszi, sikerült, nagyon jó ez a plugin!<#vigyor4>
stef666
Az is egy egyszerü megoldás, hogy felteszed a QuickQuack UpStereo effekt plugint, benyitod a stereo sávra, UpStereo,(free), -majd a potiját lehúzod mono-ra.-Ráadásul több paramétert is tudsz állítani vele.

http://steflion.wix.com/studio

Tetsuo
Akkor csinald azt, h lejatszod az egyik savon a sztereot es rogzited egy masikon, de ott mar monoba rakod..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

A channel settings-ben beállítottad a kimenetre vonatkozó opciót? Szerintem ez lesz a ludas. Nézd meg.
Ha valóban mono az audio track, akkor szerintem kizárt hogy mindkét oldalon halld. Énekkel még nem dolgoztam, nem ismerem a 'buktatóit' de sztereo hangszersávnál mûködik.
Jön újból a röhelyes monos dolog, szóval hiába csináltam egy mono sávot és húztam rá egyszerûen az éneket, úgyanúgy megmaradt a jobb és a baloldali sáv, és a hang ingadozását is hallom továbbra is... Tehát köszi Cubase Mester a lenézõ hozzászólást, de nekem olyan valami kéne ami konkrétan a sávon belül visszakonvertálja monora. Köszi! (:
jajj elírtam a BB-t, sory
Köszi a gyors választ. 😊

Azt nézem, hogy itt már van egy Stereo bemenet. Ezen kéne valamit állítani?

cubase5
Hali
Devices menü >>> VST Connections >>> Input ablakban hozzáadsz egy sztereó bemenetet (line). Aztán az audiósáv bemenetének az itt hozzáadott (line) bemeneteket adod meg.

RME Hammerfall DSP9632

Sziasztok!

Erõsítõ-szimulátoron szeretnék játszani és tulajdonképp VST host-ként használnám a Nuendo 4-et.
A gond az, hogy csak a mikrofon bemenetrõl hajlandó hangmintát venni, de ha gitárt oda csatlakoztatom, akkor valami istentelen túlvezérelt hangot hallat.

Tudom, hogy ez itt egy Cubase fórum, de ha valaki ismeri a Nuendo-t is, segítsen! <#help>

Köszönöm elõre is!
erik10
Hát nem lehet elég korán kezdeni.<#nyes>

sün is süning. PSN: xXRawrrSe7enXx BC13 motherfucker\'Z.

SL
"Amikor én kezdtem computerrel zenélni(kb.95)"

1 évesen? jól kented!

&#9762; HARDSTYLE &#9762; SCANTRAXX RECORDZ &#9762;

Várjuk a C5 DVD-t : )
jár=kár
Egyrészt osztom, másrészt annyiban azért bonyolultabb a helyzet, ha az ember összetett témában szeretne elõrébb jutni. Ha ilyen monoból sztereó szinten kérdez, az tényleg egy darab válasz, de ha mondjuk a gitárfelvétel a téma, akkor nehezebb dolga van. Ha perfekt angol, akkor esetleg találhat használható erre specializált fórumot - ehhez sajnos már nem elég a 'megértem amit írnak' szintû nyelvtudás, fõleg, ha kérdezni akar. Igazából egy megoldás van: hangmérnök közelébe kerülni ( nem árt, ha van a rokonságban) és ifjú(vagy öreg) padawan módjára kitanulni tõle a rád vonatkozó dolgokat. Gyakorlati dolgokat! A hangtan szép dolog, de az elmélet csak egy bizonyos részét tudod a gyakorlatban felhasználni. Én sok évvel ezelõtt elvégeztem egy tanfolyamot, jár, hogy akkor még nem foglalkoztam itthon zenekészítéssel. Onnan indultunk, hogy mi a különbség a szimmetrikus/aszimetrikus csatik közt, hogy néz ki egy stúdió belülrõl, mibõl áll egy keverõpult, milyen mikrofonozási technikák vannak satöbi...ezt csak így lehet, fórumon csak a nagyon egyértelmû kérdéseket lehet megdumálni, vagy a szgéphez köthetõ részét. ( miért nem mûködik a progi, mivel akad stb.)
erik10
Jah nem pont cubase,de témához kacsolódik.Nagyon jó írások vannak ezen az oldalon mastering témakörben például.:http://www.profiaudio.hu/index.php?oldal=bongeszes&hol=cikk&kategoria=3&menu=

erik10
Hi!Amikor én kezdtem computerrel zenélni(kb.95)jó lett volna ha lett volna segítségem.Illetve volt,de nem ennyire egyszerû mint ma(internet).Szerintem jó dolog ha van aki segít és ha van akitõl tudsz kérdezni.Biztos van olyan dolog amit más tud jobban!!Néha egész egyszerû dolgokban is segítség kell.Szerintem ez nem gáz.üdv.

SL
gondolom hangmérnökök

cubase5
Kííík ezek??? <#hawaii><#eljen>

RME Hammerfall DSP9632

Tetsuo
Jákó Péter: Digitalis hangtechnika /jo kis konyv a technikarol
Sík - Gerényi: MIDI alapozas es protokoll /nomen est omen
Cs. Kádár Péter: Diszkonika /osregi konyv.. nekem alap
Kömlõdi Ferenc - Pánczél Gábor: Mennyek kapui /elektronikus zenei mufajokrol
Kömlõdi Ferenc: Fenykatedralis /a technorol
Kozepiskolas fizikakonyvek a hanghullamokrol..
Bob Katz: Mastering Audio
Bobby Owsinski: The Mixing Engenier's Handbook
Francis Rumsey - Tim McCormick: Sound and Recording An Introduction
William Moylan: The Art of Recording
Sound on Sound magazin, 2009 szeptemberi szam: Compression /a fo tema

A fenti konyvek, szamomra meghatarozok voltak.., sajnos magyar nyelven nem sok ertekelheto van, bar a klasszikus zenei alapu konyvek megalljak helyuket.. konyvtarban tematika szerint kereshetok.

köszönöm szépen!😊
cubase5
Én valahol a kettõ vélemény közd gondolom a dolgot. Egyrészt semmi baj azzal ha valaki egybõl a Cubase-zel kezdi. Viszont az a tény, hogy valakinek nincs annyi kreatívitása , hogy egy szetereó sávból hogyan tud monót csinálni... szal ez tényleg röhely 😊 de itt vagyun mi és gondolkodunk helyettük 😊 elnofx... a legegyszerübb ha nyitsz egy monó audió sávot, és beilleszted a sztereó hangmintát... <#falbav>

RME Hammerfall DSP9632

Persze abba igazad van, hogy nem árt ha valamit tud az ember az alap dolgokról, de én azt hiszem ez nem annyira hangsúlyos. Lehet akármilyen jól kikevert és effektezett valami ha egyszerûen nem jó maga a zene. Ha választhatnék, hogy egy rossz keverésû pl Pink Floydot hallgassak vagy egy profi stúdióba készült Kozsó felvételt akkor inkább az Pink Floydot választom. A tudatos zenehallgatásba viszont nagyon egyetértek veled az szerintem is rengeteget számít. Azt hiszem alapjaiba mi egyet értünk én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy a Cubase is csak egy program nem kell túl misztifikálni. Azt hiszem a lényeg az, hogy ha már valaki elkezd zenével foglalkozni az egy jó dolog. Lehet, hogy csak mondjuk 10 embernek tetszik de már akkor megérte. Nem beszélve arról ki tudja mibõl lesz a cserebogár.<#crazya>

a múltkor is írtam már hogy ajánlhatnál néhány könyvet, de nem tetted, és most se mondod el, hogy konkrétan hogy is kell ezt a monos dolgot megcsinálni...
Amúgy meg több mint 10 éve zenélek, szóval kicsit tisztában vagyok a hangtannal, az hogy nem ismerem a cubase összes funkcióját egy teljesen más dolog, pl erre van a fórum hogy kerdezzünk, de lehet rosszul gondolom😊
Tetsuo
Itt nem magat a programkezelest kell megtanulni, hanem zeneelmeletet, hangtant, effektezest, savok kevereset, stb.. (mint, ahogy te is irod) az ok, h a rutin majd jon.. de egy alapnak kell lennie, kulonben a delikvens is hamar bele fog unni, hiszen nem tudja mind a 70ezer kerdest feltenni, ami eszebe jut elsore.
Aztan meghallgatja a szamot, amit eddig osszedobott es finish.
Na mind1, nem akarom ragozni, de velemenyem szerint nem a Cubase-zel kell kezdeni, hanem nehany konyvvel es internettel, nameg tudatos zenehallgatassal, (jo esetben) majd vmi hangszerrel.
Aztan johet a Cubase..

Nem értek veled egyet. Én másképp látom a dolgot. Szerintem egyáltalán nem gond, hogy valaki a Cubasel kezd. Szép lassan mint minden programot ezt is megtanulja az ember. És akkor legalább egy profi programot tud kezelni. Akármilyen komoly is egy program attól még nem lesz senki kreatív. Lehet hogy valaki atom profin használja a cubaset de attól még nem tud egy jó dalt írni. Nem beszélve arról, hogy ennek is több oldala van. Én pl jobban tisztelem azt ha valaki mondjuk nem egy profi dal író de mondjuk egy jó háttér zenész (hangszeres) mint azt aki egymásra pakol loopokat. Egy hangszer kezelése sok-sok év gyakorlást követel meg ami szerintem sokkal nagyobb kihívás mint loopokat pakolgatni.

ez ok, de nem árulnád el, hogy hogy is kell?😄
Tetsuo
Biztos bunkonak tunok (mar megint), de aki ilyen alapdolgokkal nincs tisztaban, annak egyenlore sok a Cubase.
A Cubase egy professzionalis dalszerkeszto, tipikusan nem olyan embernek, aki meg csak most kezd ismerkedni a zeneirassal, hangtannal..
Vannak erre mas, egyszerubb programok. Nameg sokat kell olvasgatni, tanulni mellette is. Nem art a hangtan alapjaiban elmelyedni..

Most ok, nagy paraszt vagyok, de akkor sem vagom, miert kell mar mindenkinek egybol Cubase, azt meg hanghullamrol nem is hallott..

Üdv, stereo sávban felvett éneket vissza lehet valahogy alakítani mono sávvá?? (mert stereoban lett felvéve bal oldalon, aztán stereo flippel átmásoltam jobboldalra is, de most érdekesen szól, hol a bal, hol a jobb oldalon hallom jobban az éneket) Köszi!
stef666
Már priviben elment tegnap elõtt...<#wave>

cubase5
Stef... honlapodon fent van az SX3 oktató anyag... küld el neki a linket 😛 😊))

RME Hammerfall DSP9632

köszi szépen, esetleg azt meg tudnád mondani hogy waves-nél mi ennek az effektnek a neve?
erik10
Effektek Között(dinamics vagy valami ilyesmi)Deesser.Válaszd az éneksávhoz effektként.Beállíthatod Hogy férfi vagy nõi énekes és a tompítás mértékét.Nem bonyolult.Hallgass a füledre.Vagy lehet találni kismillió Plugint erre a célra egy rakat presettel amit csak finomítani kell.(pld a waves effektek közt van egész jó,ha a cubase cucc nem megfelelõ.)üdv.

Sziasztok, cubase-ben melyik az az effekt amelyikkel a vokálból a túlzott sz-betûket tudom "kikeverni"? +tudtok mondani hozzá jó beállítást?
stef666
Na ja, ez aztán nagy segítség...<#mf1>

cubase5
Persze 😊

#324 -es hozzászólásom 😊

RME Hammerfall DSP9632

Hello!

tudna valaki segiteni Cubase xs 3 vagy 5 magyar oktató dvd ügyben? aki igen itt van msncim: [email protected]
Köszi. Ja és beállítottam azt amit mondtál az asioba. Alapból azon a full duplexen volt de most átnyomtam a creativ asiora.

cubase5
Audio menü >>> Process >>> Normalize. Ezzel a hangmintákat tudod normalizálni. Globálisan az audiósávot az Insers effektnek megadsz pl egy Maximizer-t vagy Compressor-t.
A féderelésre meg EZT tudom ajánlani 😊

RME Hammerfall DSP9632

Hogy tudok audio sávokat normalizálni (értelemszerûen a Cubasebe)? Meg ha megvágok egy wavot, mert be szeretném loopolni és szeretném a wav elejét és végét fadelni, hogy ne pattanjon. Ezt hogy tudom megoldani?

SL
Mûködik! Kösz szépen :]

Szerintem jobb a videós változat. Fõleg egy ilyen zenei programnál.