Cubase sx3, 4, 5

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tetsuo
"a VST-k 99% meg egyébként is 32 biten dolgozik csak, tehát a 64 bit az csak a jövõ zenéje lesz.." ez telleg?

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Stef555
Aki mindenáron 64 bitet akar , és "olcsón" akarja megúszni, annak jelenleg csak egy lehetõsége van, > a Sonar 8. -Viszont aki valamit már konyít a Cubase-hoz, annak nem kis agymosáson kell átesnie, ha rá akar állni a Cakewalk host-jára. Nekem sem sikerült átállnom, pedig feltettem a 64-bites Win7-re.<#wilting>- és szépen szaladt is - (mondjuk a külsõ hangszerek továbbra is 32-bit-ben muzsikáltak.)
A 64-bit pedig csak abból a szempontból szerencsés hogy a Windows operációs rendszerek 32 bit-en nem ismernek fel csak 3,5 GB ram-ot, a 64 bites pedig feloldja ezt a korlátot - ami ugye a zeneszerkesztésnél nem egy elhanyagolandó kérdés...MAC esetében ez a gond nem áll fennt, ott simán pakolhatjuk a RAM-ot, akár 32 GB-ig is.

Apple Logic Pro 9 # PreSonus Studio One

Tetsuo
"jappán" 😄D

Tetsuo
Hal'isten nem te dontesz.. 😉

Stef555
Na igen..., de ki vesz gyárit?- Abból a lóvéból már össze lehet tenni egy olyan PC-t amin simán fut az Apple Leopardja, arra meg ott a Logic ami szintén "gyári" bárhonnan szeded is, mert csak egy kis serial védi<#smile>

cubase5
Természetesen a gyári telepítõvel a cubase 5 64 biten fut.

RME Hammerfall DSP9632

Stef555
Azért nincs benne 64 bit-es , mert 64 biteshez nem csinált az AIR törést.-akkor meg minek...<#vigyor0>
Egyébként a Win7 x64 alatt szépen megy, a VST-k 99% meg egyébként is 32 biten dolgozik csak, tehát a 64 bit az csak a jövõ zenéje lesz, ha lesz...

cubase5
Leszedtem ezt a 6,4 gigás Cubase 5-öt Egyetlen nagy baja van, hogy nincs benne 64 bites telepítõ, illetve a szimulátor nem támogatja a 64 bitet. Win7x64 alá felmegy szépen de a Cubase sajnos 32 bites marad. <#rinya> Raktam fel 64 bites Cubase-t és a szimulátor telepítése után nincs hangkártya hardvereszköz.

RME Hammerfall DSP9632

Stef555
Aki jobban kamázza a rapidos vagy hotfile-os letöltést a toorentezéssel szemben,annak ITT vannak a Cubase 5 AIR-os linkjei.(office-World dokumentum)

Köszönök mindent! Majd ha valamit nem tudok remélem írhatok még😊
Üdv nektek!
csáó
Stef555
Privi ment...

Hol tudom beszerezni ezt az AIRes változatot?
Stef555
Az enyémhez nem kell emulátor, benne van eleve...ügyes AIR húzás..<#buck>

cubase5
Amúgy kurvajó hogy a tört cucc több szolgáltatást nyújt mint a gyári 😊 ezek szerint akkor nincs is emulátor ebben? amit fel kell telepíteni?
Aszem én is leszednem ezt 😊 ( csak gáz mert 90% ugyan az)

Ez a gyári lemez tartalm:

RME Hammerfall DSP9632

Stef555

Additional Content = 3,11 GB
Install = 3,25 GB
Setup = 430 KB

Kinyitva ezek vannak benne:

cubase5
Igazából nem tudom mikbõl tevõdik össze a 6,4 giga<#wow3> effektíve a Cubase5 100 mega. reverence reverb az is jó pár mega illetve jön hozzá a vst pluginek groove agent one, halion one stb. Ezek mind pár 100 megás telepítések. Tehát amit gyárilag felszet az 5,7 gigás gyári lemezrõl. ezek a telepített cuccok 1,8 giga (rar-ba 1,3 gb) van vst collection vol 1 aszem az 2,3 giga. de ez csak kiegészítõ. Lövésem sincs mi lehet 6,4 giga <#fejvakaras>. a gyári lemezen van még tutorial meg mac verzió... ezeket kiirtottam így lett 1,3 giga a gyári lemezbõl. Szerintem maga az okosság az emulátorban van. A többi szerintem tökmindegy. már csak azért is mert a gyárira rányomtam az emulátort és ment slusszkulcs nélkül. <#smile> kiváncsi lennék mit tartalmaz a Te verziód Stef....

RME Hammerfall DSP9632

Stef555
Ezt az 1,3 Gigást nem is ismerem, nekem a 6,4 GB-os AIR produkció van meg, de asszem az a legjobb...<#kacsint>

cubase5
www.cubase5.freeweb.hu .... 1,3Gb <#hawaii>

RME Hammerfall DSP9632

Hali Stef!
Privátba nem tudnál oldalt ahonnan jóféle Set.upot találok? <#circling>
Köszi elõre is. Biztos a progival van valami, mert laptopon és asztalin is fent van ugyan az a hiba. Valamint azt szeretném kérdezni honnan lehet a progihoz hangszíneket "szerezni"? Meg egy utolsó kérdés, midiket transponálni hol tudok úgy hogy csak a dob maradjon, az sem baj ha egyenként kell átállítani, csak a helyét nem találom, sajnos nem nagyon vágom az angolt. Remélem nem fárasztalak a kérdéseimmel
Köszönettel
Kari
cubase5
Egyébként meg ha komolyan megcsinálnánk felvenném a kapcsolatot Rist Norbival. nem személyesen de "ismerem" Õt és szerintem Õ ha bevinni a Steinberghez és ha hivatalosan a Steinberg elfogadná a magyar nyelvet... szerintem elég komoly lové 😊) és tuti hogy a jappán nyelvet nem a steinberg csinálta hozzá!!!! szal a kontaktom meg lenne hozzá 😊))szerintem privin ötleteljünk.... 😊

RME Hammerfall DSP9632

cubase5
Én sajna odáig jutottam, hogy feltelepítem a windows-t meg a Cubase és ezzel a programozási tudásom ki is merült. Abban tudnék segíteni, hogy a menüpontoknak a magyar megfelelõjét megtaláljuk. Személy szerint én a magyar sx3 ban elvesztem, természetesen nem a munkádat minõsítem ezzel Stef (messze álljon tõlem)mert stabilan és jól mûködött 😊 csak a fránya megszokás ugye 😊 de sokakat elriasztja hogy nem magyar a program.

RME Hammerfall DSP9632

Stef555
Tegnap néztem éppen ezt a dolgot,és meg lehet csinálni, tehát technikailag nincs akadálya. -Viszont kedvem annál kevesebb van hozzá..<#nevetes2>-egyrészt az SX3 magyarításomnak is nagyon sok ellensége akadt, másrész baromi agy meló volt az is, ez az 5-ös meg még nagyobb terjedelmü anyag, viszont ha összeállna egy kisebb csapat akkor szívesen beszálok.

cubase5
Hmmmm.... Stefnek igaza lehet... söt... bár én nem szoktam "beleturkálni" a progikba így nem találkozom ilyen hibákkal. Stef meg nagy spiller az ilyenekbe 😊 Tényleg Stef, mikor csinálsz magyarítást Cubase 5-re ? szerintem lehetne vele bizniszelni 😊

RME Hammerfall DSP9632

Stef555
Ahogy a képet elnézem, itt valami nagy telepítési hiba van, eleve a potigombok meg sem jelennek a mixerben.-Láttam már ilyet, anno még az sx3-nál is, de ott is telepítési hiba ,vagy a telepitett progiba való beletörölgetés okozta.- javaslom hogy pucold le az egészet és tedd újra, de nem árt ha valami "jobb helyrõl" szeded hozzá a setupot...

Bármit nyitok meg nem jó, tehát még a demot sem tudom :S tipp??
cubase5
Hali
Amikor betöltöd a midi fájlt automatikusan instrument trackekbe nyitja meg és hozzárendeli a halionone vstét illetve a midi utasítás szerint hozzárendeli a haliononehoz a hangszineket a general midi hangszinek alapján. (remélem érthetõen sikerült megirnom eme kurta mondatot 😊))) Namost a Cubaseben van egy midi import opció ahol megadhatod hogy a midi fájlokat hogyan kezelje le. (Gondolom ezen nem változtattál mert akkor nem instrumentként importálja). Szerintem a midi fájból hiányoznak azok az információk ami alapján a Cubase betudná hívni hangszíneket. (házilag barkácsolt midi fájl) erre gyanakszom. Ha szól minden hangszin akkor nincs ötletem.... ilyen problémával még nem találkoztam pályafutásom alatt. Próbálj új projectet nyitni, új sávokat és úgy nézd meg, hogy vannak e potik a keverõn. Ergó... ha vannak potik (99% hogy lesz) akkor a midi fájl szar. Ha továbbra is fenn áll a probléma akkor a Cubase törésed szar......

Hmmm..... most látom a képen hogy hozzá vannak rendelve rendesen a hangszínek. ettõl függetlenül a midi fájra gyanakszom.

RME Hammerfall DSP9632

http://s6.directupload.net/file/d/2011/jbs743oy_jpg.htm
Stef555
Ezt a képet nem tudom megnézni.Ide tölsd már fel

kép: http://kephost.com/images/17hiba.jpg nem tudom mi lehet a hiba
Stef555
Szerintem csak nem találja...<#wow3><#nyes>

cubase5
Hali
Kicsit bõvebben kellene írnod a problémáról mert ahogy nekem lejön a probléma az elméleti és fizikai képtelenség.

RME Hammerfall DSP9632

Szia! olyan kérdésem lenne, hogy fut a progim minden, de nem tudok hangerõt változtatni a sávokban, nem lehet látni a potit, csak a masternél. Mi lehet a hiba??SOS
cubase5
Kösz Stef 😊 Okosok mindenhol vannak és ezt szeretik is megmutatni. A magunkféle "buta" emberek meg megvonják a vállukat és mosolyodnak egyet az orruk alatt az ilyen vélemények olvastán. 😊
Van egy aranyköpés ami szerint próbálok hozzáállni a dolgokhoz és ezt javaslom minden embernek 😊 (nem csak zeneszerkesztõ titánoknak)
"Minél többet tudsz meg egy dologról, annál inkább rájössz arra, hogy mennyire nem értesz hozzá."

RME Hammerfall DSP9632

Stef555
Látom az elején betámadtak ezzel a fórummal a hozzá nem értõ okoskodó frutiloopszosok.<#buck>- oda se neki, a korábbi "Cubase SX4"- es címü tényleg kész röhej.Ennyire sületlen hozzáállással nem csoda hogy nem ír oda senki. Ez a rovat jól indul, remélem lesz rá hosszú távon is érdeklõdés.
-Egyébként én is jártam már így egy másik fórumon (nem az SG keretein belül volt) hogy a Frutisok nekem támadtak amiért a MOTU Digital Performert fel mertem említeni...,mint egy fokkal talán jobb,és profibb progit az FL-kénél.<#mf2>

cubase5
Hali

A MIDI Port Setup-ban van az alján az hogy "Use System Timestamp "Windows MIDI" és "DirectMusic" Inputs. A helpje szerint "dátumbélyegzõ"- vel van gond. Tehát a megfejtésem szerint 😊 van ez a nevezzük fájlnak amit a windows kreált a hangkártya vagy midi kontroller vezérlõjéhez a windows maga kis okossága szerint. Aztán a cubaseben is van egy ilyen fájl és ez a két fájl utasítási információi nem egyeznek. A fent említett pontok bepipálásával engedélyt adunk arra hogy a Cubase ezt a windows által használt "dátumbélyegzõ" fájlt felülírja. Aztán a help azt is mondja hogy nem feltétlenül fogja orvosolni a problémát Végeredményben ez lesz a megoldás úgy tûnik. Én bepipáltam meg újra indítottam a gépet. Kb 3 órája fut egy project amin dolgozom és még mindig nem tapasztalom a csúszást.

RME Hammerfall DSP9632

cubase5
Hali. Hardverkulcs nélkül esélytelen hogy mûködjön. Azt hiszem abból még nincs törés.

RME Hammerfall DSP9632

cubase5
Igen persze. Cubase 5.0 telepítése után amikor az emulátort elindítod és feltelepült 5.1 lesz. az emulátorban benne van az 5.1 update. De ha felmész a Steinberg honlapjára le lehet tölteni ingyenesen cubase 5.1 updatet 64 bites op rendszerhez is. A lényege az egésznek, hogy bármilyen cubase 5 telepíthetsz, akár a gyárit krek nélkül. Az okosság az emulátorban van.

RME Hammerfall DSP9632

Letöltöm az oldaladról az telepitõt.Valószinû az enyém hibás verzió volt! Ez is felajánlja a 64-es Op rendszeren a 64bit-es telepitést???
Van egy másik problémám is!
Van valakinek mûködö Halion Symphonic Orchestra, mert letöltöttem ugyan, de nem tudom használni!
Félreértések elkerülése végett : Kötelességem tisztában lenni azzal, hogy 32 bitesen nem megy a 64 bit-es csak forditva! Szóval : Nekem most 64 bites W7 megy és telepitettem a Cubase 5.1 -et, amiben csak 32 bites telepitõ van.A Sima 5.0-nál felajánlotta valóban, hogy 32 vagy 64 -et akarok. Fel is tettem a 64 bitest, de azt nem lehetett crackkelni az 5.1-es patchal meg az Aktivátorral.Azt gondolom, ez igy már érthetõ!! Ehez kellene segitség, hogy az 5.1 esem valóban 64-esell fusson!!!
cubase5
Ja... értem már a kérdést... Egy 32 op rendszerre 64 bites programot soha nem lehet felrakni, mit ahogyan Balumann is írta.. Legtöbb 64 bites program (NEM driver) visszafelé kompatibilis, ami megy 64 biten az megy 32-is. de persze van sok kivétel. Ha Cubase5-t 32 bites op rendszerre telepíted akkor 32 bites verzió telepûl ugyanígy a 64 bitessel is. Ha a program nem támogatja a 64 bitet a telepítõ el sem indul. Ergó Cubase 5 telepítéskor felajánlja a 64 bites verziót és az települ. Ellenkezõ esetben 32 bites marad.

RME Hammerfall DSP9632

Balumann
Ha 32 bites Windows van fennt, akkor nem fogsz tudni 64 bites programot használni.

Hi! Megy nekem is az 5.1 W764-en, de attól még a C5 32 biten fut, vagy nem?
cubase5
Win7x64 tökéletesen fut a Cubase 5.1 (én is így használom). 18Gb ?????? 😊 a gyári lemez dupla layer 5,7 Gb adatot tartalmaz amiben benne van a MAC verzió is, illetve csomó demó meg tutorial cucc. Maga a Full Cubase 5.1 1,3 Gb letöltheted www.cubase5.freeweb.hu oldalról (1,3 Gb)

RME Hammerfall DSP9632

Windows 7 32bit van fent nekem, viszont szeretném a 64bit-es verziót használni. Minden adott hozzá,de ha nem megy a C5 64bit-en, akkor szerintem fölösleges feltennem!( Habár más progi még futhat 64-en)
Sziasztok!Cubase 5.1 64 bit van v.kinek?(AIR-ben akár)A 32-es tökéletesen mûködik.
Az 5-ösben benne van a 64 bit telepitõ, de ahhoz nincs patch 5.1.
32 bit C5-öt (az a 18GB, amire azt irták máshol, hogy ha nem veszel licencet, le se töltsd) sikerült 5.1-re frissiteni (PAtch+Aktivator).
Ha tud v.ki 5.1 64- est, vagy patc-ot hozzá, irja meg! köszi elõre is
cubase5
Van jó pár 😊 Stef topikjában az #1987 hozzászólásban van 3 link. Meg raktam fel még kettõt. Utobbiak még sx3-mal készültek 1-2 éve.
Sunny
Sorry

RME Hammerfall DSP9632

ViniSoundz
Figy. Van valamilyen zeenéd amit cubase-be csináltál? Nagyon kíváncsi lennék rá.
cubase5
Nem vagyok nagy fórumozó fajta... életem elsõ topikját nyitottam elnézést hogy béna vagyok. Jó szándék vezérelt a topik nyitással. Sok ember számára hasztalan és biztos sokkal több olyan topik nyílik a sok ember számára sokkal hasznosabb. 16 éve Cubase-el dologzom és szeretnék azoknak segíteni akik hasonlóképp a zene szerelmesei és ne adják fel a program bonyolultsága miatt, vagy épp fejlõdése során akadályba ütközik akkor ne kelljen órákat, napokat eltölteni megoldás kereséssel, "talán" már találkoztam a felmerülõ problémával és 5 perc alatt meg van oldva minden. Ha valakit megbántottam vagy továbbra is zavarja az ittlétem akkor zárassa be a topikom vagy kövezzen meg. Ezentúl csak a szakmai kérdésekre fogok válaszolni, a topik kritikák nem érdekelnek és nem is akarok ezekre idõt szánni, viszont ha valamit nem tudok vagy rosszul tudom arra viszont kötelezõen reakciót várok 😊 .... mindig tanulhat valamit az ember. 😊

RME Hammerfall DSP9632

cubase5
Sajnos nem tudok 32 bites rendszerre orvosságot 😞... nekem sem mûködik mai napig. Egy tanács ha megfogadod... újra indítod a Cubaset és gyorsan betöltöd a projectet az elsõ 10 percben használható. Egyébként úgy tûnik mintha az elindítás pillanatától valamilyen szinkron vagy órajel nem egyezik meg és folyamatosan nõ az eltérés. Egy idõ után meg szétszalad a ménes, nem tudja tartani a szinkront. 😊 Nekem van fent win7x64, WinXPx32, pont ezek miatt... egyik alkalmazás ezen fut másik meg azon... egyenlõre ez van 😞

RME Hammerfall DSP9632