Cubase sx3, 4, 5

← ElőzőOldal 15 / 15

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

<#nevetes1><#taps>

ViniSoundz
Ez az sg íze 😊 Én eddig 2 topikot nyitottam sg-n. Küzdöttem is rendesen a folyékony agyú emberekkel 😊
látod mondtam, fõleg az "okostónik" jelennek meg legelõször..
tudod, a "savanyú a szõlõ" meg "majd én megmondom a frankót" tipus érzi halaszthatatlannak a témába ugatást.
ez ne zavarjon, mindig így van az elején!<#gun>

Balumann
Praktikusabb lett volna úgy megnyitni, hogy Zeneszerkesztõ alkalmazások, vagy Cubase, Nuendo...

ViniSoundz: Bár én nem ismertem ki magam teljesen a Cubase-ban, ha jól emlékszem volt jópár midi beállítás, pl. midi késés meg ilyenek. Szerintem ha nagyra állítod a késést (latency vagy lag?) akkor tolja idõben korábbra a jeleket (nyilván hogy kompenzálja).

Nekem meg az volt a problémám vele, hogy szinte egybõl berakta a jelet amit játszottam, de ha hozzárendeltem valamilyen hangszert vagy VST-t akkor azt késve adta vissza, így nem igazán sikerült normális zenét összeraknom 😛 Csak úgy, hogy azt hallgattam amit a zongorán játszottam + a felvett anyagot, de nem volt a legjobb. Bár igaz, talán másfél éve próbálkoztam utoljára ezzel (de madj még fogok).

ViniSoundz
Á, nem akarok 64bites oprendszert rakni. Totál nem használnám ki. 32es-hez nincs javítás ami orvosolná a problémát?

Azt hiszem talán még a Nuendo 3-alatt sikerült nagyjéból, de nem tökéletesen belõni a system timestamp-el a midi sync-et.

Más:
Szerintem ne zárjuk a topikot. Ide jöhetne minden csak cubase-el kapcsolatban. Zárjátok inkább a másikat. Ezt legalább hozzáértõ ember nyitotta. De ez csak az én véleményem. Meg "Cubase5" kollégát sem ismerem nagyon.
SL
én meg az Fruity Loops Studio-t :]

-sokkal könnyebb kezelni
-normális grafikus felület

&#9762; HARDSTYLE &#9762; SCANTRAXX RECORDZ &#9762;

n3whous3
na akkor close+ban tényleg <#banplz><#banplz>

púúúúú

n3whous3
ilyen indokért minimum close+ban szokott járni, ugye tudod

púúúúú

Bocs az offért, de tényleg nagy hülyeség topikot nyitni azért, mert a régibe nem írnak. Ebbe is csak azért fognak írni, mert még kint van a legújabb témák között.És nagy részük -mint ahogy az én hozzászólásom is- nem a témához szól.

Wolfsnack topikját meg parádés, hogy célkeresztbe teszed, a Tiédet viszont véded.

Viszont remélem, hogy ViniSoundznak és Christiansennek tudsz segíteni<#eljen>

cubase5
Egyébként javaslom mindenkinek Wolfsnack Mikroszkóp topikját.... hát beszarás...😊)) rég kacagtam ennyit 😄

RME Hammerfall DSP9632

cubase5
Nézd... ha ennyire csípi a szemed akkor szólj valami moderátornak és akkor majd kitörlik.... egyébként meg ha a szoftverrõl van szó Cubase sx 4 nem létezik, így aki picit is ért a programhoz, nem veszi komolyan azt a topikot mert egy hozzá nemértõ ember nyitotta. Egyebet nem tok elmondani

RME Hammerfall DSP9632

cubase5
Nem használom a stylus remixet. Valószínûnek tartom, hogy a cubase törés és a stylus törése együtt nem megy, illetve ez a jelenség. Stef talán tudja a megoldást. A midi rögzítéskor a csúszással kapcsolatosan én is szenvedtem hasonló problémával. Ezt a törésre nem lehet fogni mert gyári sx3, 4, 5 el is megvan ez a probléma de csak 32 bites op rendszeren. XP x64 rendszerre telepítéskor egy WMFormatSDK64 frissítést keres. Microsoft oldaláról le lehet tölteni. WinXPx64 és Win7x64 teljesen tökéletesen lehet rögzíteni. Egyébként a beépített virtuális kyboardal szintén tökéletesen lehet rögzíteni ( gondolom nem ez a cél)

RME Hammerfall DSP9632

írsz be és akkor használod, ezt miért használnák? azért mert te nyitottad?

cubase5
Igen már láttam. De nem használja senki ahogy megnéztem

RME Hammerfall DSP9632

ViniSoundz
Sõõõt, nem is ez a legnagyobb probléma, hanem a midi felvétel. Beklikkeltem a system timestamp-et és kakoris sz@r. Nem az, hogy késik a felvétel, hanem elõrébb rakja le a note-ot. Ha késne, akkor még megérteném, de neeem. Lenyomom a midi billen és elõrébb húzza a note-okat. Minõl tovább megy a cubase, annál nagyobb pontatlansággal tudok felvenni.

Próbáltam a kvantálást kikapcsolni. Az sem segített, ha meg olyan kicsire teszem a kvantálást, akkor nem tudok olyan ritmusokban dallamokat felvenni. Reason-ben tökéletesen fel lehet venni mindent, de cubase-ben nem megy, nagyon pontatlan összevissazság lesz.

Emu0404-es kártyát hasnálok
cubase5
Gondolom tört cuccod van. Több oka lehet. Mivel a Cubase 5 törést stabilnak mondják (én is annak tartom) vagy hangkártya driver okozza (nem 100% kompatibilitás) vagy valamelyik telepített audió plugin. Indítsd újra a Cubase-t és "Device>>>Plugin information" menüben inaktiváld az összes telepített audió plugint. Aztán restart Cubase. Ha pluginek kikapcsolt állapotában is változatlan a helyzet akkor hangkari driver. Esetleg kevés a RAM-od vagy maga a RAM(ok) nem fut tökéletesen az alaplapban. Ha végkép nem változik semmi másik szlotba meglehet próbálni átrakni a hangkarit. az is okozhatja, hogy más hardver (kártya) bekavar. (Tapasztaltam már ilyet is) Esetleg www.cubase5.freeweb.hu oldalról szed le a Cubase5-t(1,3 Gb) .... ja és alaplapi hangkari off... pláne ha pluszban van hozzá ASIO4ALL telepítve. Viszont ha alaplapi hangkarit használsz alapból ASIO4ALL-al akkor mindenképp a driverre gyanakszom.

RME Hammerfall DSP9632

Christiansen
akkor kérdezek:

hogy lehet azt megoldani, hogy kb. minden 5-6ik felvételnél ne fagyjon ki
a cucc és csak akkor menjen újra, ha asio drivert váltok, leokézom majd
újra visszaállítom?..

ViniSoundz
Akkor azt mondd meg nekem, hogy a STylus remix cubase 5ben miért nem képes megjegyezni a beállításomat, ha a multipeccset még el is mentettem. Esetek nagy részében az elmentett multipeccs üres és nem tölt vissza semmit.

Ilyenkor cseszhetem az egész dob szessönömet, kezdhetem elölrõl az egészet. Amúgy ugyanígy van sx3-ban és 4ben is.

Köszi!
cubase5
Fogalmam sincs... nem az a célom hogy ide csõdicsem a brigádot. Ha valakinek kérdése van kifejezzen a Cubaseval kapcsolatosan azoknak próbálok segíteni. Más progikat nem nagyon ismerek

RME Hammerfall DSP9632

szerinted itt mennyivel fognak többet kérdezni mint stef topikjában...
<#csodalk><#wilting><#wow1>

pxxl
aki tudja mi ez és tudja használni annak miért kellene kérdeznie? lol

All hail the double x!

tigeroo
reason-re esküszök (vagy fl studio)
Terensz
"Nem kell infó. Aki tudja mi az a ... annak nem kell bemutatni"

Ennyi erõvel egyik topic nyitóhszébe sem kell infó.

Egy fecske nem csinál kolbászból kerítést

cubase5
Ha zenét akarsz csinálni ... javaslom a Cubase 5-t 😊

RME Hammerfall DSP9632

cubase5
Nem kell infó. Aki tudja mi az a Cubase annak nem kell bemutatni... aki meg nem tudja az meg ne írjon. 😊 kétségtelen hogy nem átlagos téma...

RME Hammerfall DSP9632

pxxl
meggugliztam (mert okos vagyok <#idiota>) ez valami zeneszerkesztõnek néz ki a képek alapján. nem olvastam semmit róla... szval indíthatnál valami infóval 😊

All hail the double x!

SötétBarom
mirejó a Cubase

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

pxxl
mijaza Cubase

All hail the double x!

cubase5
Hali mindenki... Ha Cubase-el kapcsolatos kérdésetek van itt lehet kérdezni 😊

RME Hammerfall DSP9632

← ElőzőOldal 15 / 15