Cubase sx3, 4, 5

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Felteszem ide is kérdésemet 😊 Hogyan tudok wav hanggal "dallamot", "basslinet" írni? Erre nem tudtam rájönni. Szeretnék itt is saját hangpakkokból dolgozni, mint az FLStudio-ban tettem.

Üdv 😊
Nagyon örülök a visszajelzéseknek, van megfontolandó a tanácsokban!
A rendszer helyreállítás jó dolognak tûnik, de én olyas valamiben gondolkodtam, ami meghagyja a windows és más alkalmazások szabadságát.
Bár külömbözeti arhívval ez is megoldható lenne.
Biztosan kezetekbe akadt a Cubase 5.1 AiR DVD és azt a megoldást szeretném tovább bõvíteni. (A telepítésvarázsló végigviszi a fontosabb plugin-eket silent(csendes)módban)Így bármikor változás van az alap Windowsban, megoldható "egy" telepítéssel. Nem utolsó sorban egy ilyen képfájlt, könnyebb módosítani, ha elõrelépések történnek programfrissítések terén, meg méretében sem ütné a 4,5 GB-ot.
No majd gondolkodom még ezen, mert az is lehet, hogy túl lihegem ezt a dolgot 😄
Köszi mégegyszer a tanácsokat, üdv Impi

stef666

http://steflion.wix.com/studio

stef666
Mac-en nagyon egyszerü (mondjuk ott nem is sürün kell újratenni a rendszert), mert van egy Time-machine progi,és az egy az egyben elmenti a hard tartalmát egy külsõ HDD-re, aztán ha baj van csak indítassz egy disk recovery-t és máris minden a régi. Akár vehetsz egy új hardot is arra is simán visszarak mindent a mentõ hard-ról.--## persze ehhez kell külön tartani erre a célra egyet. Szerintem Windows-ra is kitaláltak már ilyet , még nem néztem utána, de szerintem kell hogy legyen egy HDD Cloner vagy valami ilyesmi...

the Spaceman
Hát tényleg jó kérdés.

erik10
Hát ez jó kérdés.<#taps>Én is kiváncsi lennék mi lehet a megoldás.Párszor már végigcsináltam az újratelepítéseket,de az egy õrület.Valakinek ötlete?

sün is süning. PSN: xXRawrrSe7enXx BC13 motherfucker\'Z.

Üdvözletem mindenkinek a fórumban 😊
Segítségeteket szeretném kérni abban, hogyan oldjátok meg a VSTi-k csoportos telepítését. Pl. egy rendszercsere után minden egyes dolgot külön-külön telepítetek, végigolvasva az összes DVD-t? Vagy van ennek elkerülésére valami furfangotok? Odáig eljutottunk, hogy a hangmintákat külön tároljuk egy csak erre rendszeresített winchesteren. De így is elég zúzós a feladat egy rendszer újrahúzás után.
Minden segítséget hálásan köszönök <#worship>

cubase5
Szerintem ezek sem csúnyák.
EQ
EQ2

na de mindegy 😊 az a lényeg csecse legyen <#beka2>

RME Hammerfall DSP9632

na, ez már szép, és szerintem nem is giccses 😉

G.

stef666
A logic-ban ez megoldott.

Természetesen nem veszem úgy, mintha azt feltételeznéd rólam, hogy nem fül alapján csinálom, amit csinálok 😉
Mindössze annyit jegyeztem meg, hogy szerintem zavaró, hogy nem tudni egy tengelyrõl egybõl, hogy az micsoda. Persze, ha belekavarok, akkor meghallom, hogy mit csinál. De egyszerûen ha már valaki "csicsásan" megjelenít egy függvényt, akkor írja oda, hogy mi az x, mi az y (pont a hiányos, de látványos görbék miatt lesz csicsás). Vagy ne rajzoljon semmit 😊
Ettõl függetlenül kiváló a SW, ez legyen a legnagyobb baja.

stef666
Az ilyen grafikonokkal való szõrözés helyett sokkal jobban jársz, ha a füledet veted be egy zene elkészítésénél,..mivel ez inkább arról kellene hogy szóljon, nem pedig a szép megjelenésrõl, de tudom hogy manapság inkább az játszik szerepet,hogy milyen csecsásan néz ki a progi, nem pedig a hangzás után szerkesztenek az emberek.

hát, lehet, hogy igazad van. Majd az idõ eldönti.

G.

Tetsuo
Ma kezdodik a Winter NAMM 2010.
A vilag egyik leghiresebb, zenei-eszkozok kiallitasa es vasara Kaliforniaban.
Uj bejelentesek, uj cuccok sok-sok gyartotol.
Gyakran a millios kategoriaban, de vannak olcso meglepetesek is, sot aki szerencses, az a helyszinen tud venni termekeket, piszokolcsoert..
😉

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Tetsuo
A konnyen atlathatosag es letisztultsag miatt van igy, szerintem. Mint a laboratoriumi meromuszereknel..

cubase5
Ezek a hiányosságok eddig még fel sem tûntek. 😊)) Talán azért mert a grafikon túl sok segítséget nem nyújt egy kompresszor beállításához. A paraméterek értékei sokkal inkább számítanak.(csak a nagybetûs részek érdekelnek)<#pias>nyilván egy EQ esetében ez más. (bár annak a grafikonját sem nézem) ezeknél ott van. Szerintem jól kivan találva a progi. Nincs benne hiányosság. Nekem így jön be...

RME Hammerfall DSP9632

Köszönöm a válaszokat! Valóban úgy történt, ahogy írtátok, de majd újra beállítgatom a dolgokat.

Azért egy dolog egyelõre nem tetszik (ez mondjuk szerintem az SX-ben sem volt másképp): egy ilyen szintû software-nél elvárnám, hogy a különbözõ átviteli függvények megjelenítésekor (pl dynamic compressor, parametric eq etc) a tengelyekhez legyen már odaírva, hogy az mi. Plusz még illene szerintem odaírni 1-2 fõbb értéket is. Kb már általános iskolában rácsaptak az ember kezére, ha egy grafikon tengelyéhez nem volt odaírva, hogy mi az 😊
Persze tudom, hogy az értékek leolvashatók a potikhoz írt számokról, de azért szerintem ez nem az igazi. Pl a compressornál megrajzolhatom, hogy hogyan "nézzen ki" az átvitel, de magáról az ábráról igazából semmi nem olvasható le.
Napersze csak akkor panaszkodok majd jogosan, ha majd egyszer rászánom magam, hogy megvegyem (de akkor is max egy Studio5-öt fogok)

cubase5
Hali.
Belehet hívni. Visszafelé abszolút kompatibilis. Mit ahogyan Stef is írta a VST cuccokkal lesz probléma, mivel teljesen más effektek vannak az 5 ben mint az sx1-ben. Az EQ beállítások és a keverõpult beállításai és az automatizálások is megmaradnak. Megnyitáskor kifogja melyik pluginekkel van problémája és hogy melyik csatornákon lennének ezek. Vagy felírod, vagy rögzíted a windows képet. A csatornákon felkiáltó jellel jelzi majd a hiányos plugineket. Ha túl sok a hiba eltudod menteni sx1 ben XML-be és ha azt behívod az 5-be és újra kevered meg újra effektezed az 5-s cuccaival. (elvileg mûködik, én még nem próbáltam)(XML csak egy dokumentáció ami alapján elhelyezi a hangmintákat.)

RME Hammerfall DSP9632

stef666
A projektnyitásban azzal lesz gond ha most nem ugyan azok a vst-k stb. vannak feltéve ,mint anno, amikor még az sx1-el a projekt készült, de elvileg lefelé mindíg lát a cubase.

erik10
Hali!Én Nuendo mellé tettem.Simán jó.Nekem minden Nuendo projekt file-ban van(volt eddig),azok elég jól mûködtek,azaz betudta tölteni az adatokat.Kisebb fennakadást az okozott hogy egyes szintik,effektek nem töltõdtek be ,de ezt gyorsan meglehet oldani.Szóval szerintem nem veszítesz semmit, próbáld ki,tedd fel azt ha nem ok akkor uninstall....

cubase 5-el kapcsolatban 2 kerdesem lenne:
- SX1-el keszitett projekteket meg tud nyitni, nem lesz szerintetek vele gond? Nem tul komplex, van benne nemi automatizalas, es 1-2 alap effekt hasznalat, amit anno SX1-hez adtak (pl reverb, dual delay)

- fel lehet tenni a SX1 melle at 5-ost, vagy ki kell irtani az elodot?

Koszi,
G.

Köszönöm 😄
Az Assio progival volt a gond, nem múûködött, bár többször is telepitettem.😞
Mostmár csak tanulmányoznom és használnom kell 😄

cubase5
Ha felraktad az ASIO4ALL progit, önmagában már kezeli a hangkártyát (ha nincs másik pl külsõs hangkártya) alapbeállításokkal is kell szólnia a Cubasenek. Valószínû hogy más audió alkalmazás lefoglalja a kimeneteket. Tehát úgy próbáld meg hogy csak a Cubase fut (semmi más)ha így sem szól akkor próbáld meg a vezérlõpultban az elsõdleges hangkártyának az asio4all megadni aztán Cubaseban a következõ pontokon érheted el az audió beállításokat. Devices menü >>> Devices Setup >>> baloldali ablakban VST Audio System >>> jobbra az ASIO Driver ablakban válaszd ki az asio4all-t aztán oké. elvileg szólnija kell. Ha így sem szól akkor rakd újra vagy szerezz be másik törést.

RME Hammerfall DSP9632

cubase5
Önmagában a Cubase 5 telepítõ setup-ja 60 MB. az 5.1 update 30 MB az emulátorja szintén 30 MB.... ami szintén letölthetõ az oldalamról 😊. Nekem gyári Cubase 5 van hivatalos hardverkulcsos. Semmivel nem stabilabb mint a tört cucc. Önmagában a tört program ugyan az mint a gyári. Tartalomra is, funkciókban is. Annyi a különbség, hogy az emulátorral a hardverkulcsa van lemodellezve. Na meg win7 x64 re feltudom rakni a Cubase 5 x64-et. Viszont ott már van változás. Sokkal gyorsabban nyílnak meg az ablakok és ugyanazt a projectet betöltve XP x32 alatt meg win7 x64 alatt kb 10%-kal több teljesítmény marad.

RME Hammerfall DSP9632

Sziasztok!
rem. tud valaki segiteni nekem.
Feltelepitettem a Cubase5 progit, kiválóan mûködik kivéve hogy nem add ki semmilyen hangot semm 😞
Beállításokkal van a probléma valszeg.
Laptoprol használom ,a hangkártya progim realteck audio manager.
Az Assio4all nevû progit sem sikerült beállitani.
Ha tudnátok segiteni megköszönném.
Lelkes kezdõ

erik10
Akárhogyis van a tört cuccokkal mindig jelentkezik valami stabilítási probléma.A hangkártyákhoz kapott próbaszoftvereken kívül Én sem adtam még pénzt progiért,de kiváncsi lennék hogy stabilabban mûködik e a gyári cumó vagy sem.Persze ez már megint gépspecifikus kérdés,de nálam mindig van valami.Kifagyások vagy pld.csak egyszerûen kilép.Apró bosszúságok de együtt lehet élni velük.Ez a helyzet.Vagy csak túlterhelem a progit<#nemtudom>

Noigen. Nekem azóta fordul meg a fejemben, amióta a SW fejlesztés iparban eltöltöttem néhány évet. Egyszerûen jól esne, ha annyiba kerülne, hogy meg tudnám venni, és itt lenne pl. a kézikönyv a kezemben. De abban biztos vagyok, ha nem csak itthoni hobby szinten használnám, hanem pl zenekari demóanyagokat, vagy komolyabb felvéteket mixelnék vele, akkor megvenném, és ez persze még akár be is következhet. De lehet, hogy én vagyok barom 😊

Stef555
Ilyen meg se fordult még a fejemben hogy pénzt adjak ki progiért, ha elég okosan böngészed a net-et nincs is rá szükség...<#buck>

Apple Logic Pro 9 # PreSonus Studio One

Swissman
Van egy jóval kisebb változata is a Cube5-nek,..valami 160 MB, de az is ugyan olyan jó mint a nagy, csak még jobban meg van nyírva a feleslegtõl

JM-Studio Apple-Logic9

cubase5
Ingyen megfelel? 😊 www.cubase5.freeweb.hu Teljesen jól fut, hibátlanul, mint a gyári 😊 vagy legálisan apdételed. Ha SOS-ba kell akkor szed le az oldalról 1,3 GB. vagy ha ráérsz akkor torrentrõl 6,7 GB. Ugyan az csak a 6,7 GB verzió tele van sarlangokkal tutoriálokkal meg termék reklámokkal és persze "hasztalan" project demókkal. Plusz benne van a Steinberg által kiadott VST Coll. vol 1.

RME Hammerfall DSP9632

cubase sx3-ra studió mix ill. sávokra lebontva keresek.
Segítenétek. köszönet: laci
koszi! Tenyleg szeretem altalaban az altalam hasznalt software-eket megvenni (persze ritkan szoktam, mert altalaban Linuxolok), de ennyiert azert kicsit tulzas lenne otthonra, hobby celokra, de sajnos az alap meg nem elegendo 😞

mas: a megugyesites miatt nem lassul be a cucc? fel sem tunik?

Koszi,
G.

Én is ilyesfajta, kevésbé legális úton szereztem be.
Igaz, csak AmpliTube hostként használom. 😊
Swissman
Ha értessz a torrentezéshez akkor egyszrü, ha nem akkor is megoldjuk ,priviben küldök egy linket ahol sok minden mást is megtalálsz ami kell a zeneszerkesztéshez.

JM-Studio Apple-Logic9

Balumann
Legálisan attól tartok nincs.

Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy létezik (és aktív) ez a fórum.
Azt szeretném megtudni, hogy honnan érdemes/lehet beszerezni a Cubase5-öt? Itthon csak a hivatalos forgalmazótól (Midisoft), vagy van más megoldás is?
Otthon használnám a SW-t, szóval nincs stúdióm, ami bármilyen bevételt termelne, így 130 ezer forintom sincs rá...pláne nem 180 a fullosért. Sajnos viszont van néhány funkció, amit szeretnék használni, de nincs benne az Essential-ban (pl. automation track). Mondjuk valószínû a Studio5 is elegendõ lenne, nem kellene a fullos (hacsak nem kiderül, hogy van abban valami, ami még egy amatõrnek is elengedhetetlen 😊 ).

Nézegettem külföldi oldalakat, és találtam jóval kedvezõbb árakat. Szerintetek járható ez az út? Vagy van valamilyen más lehetõség arra, hogy megfizethetõ áron megszerezzem?

Köszi, üdv,
G.

erik10
Internetmentes a gép,csak zene 1-2 fotó,szövegfile ilyesmik.Szinte csak zene.

Swissman
Gondolom a gépet nem csak zenéléshez, zeneszerkesztéshez használod..<#smile>

JM-Studio Apple-Logic9

erik10
Van egy projekt,ezen semmi nem segít-sem ujraindítás se semmi.Hócipõm van tele.Nem rakja ki note-okat.
<#violent>

erik10
Újraindítottam a cubase-t.Most mûködik megint.Nem értem.Majd írok mire jutottam.

erik10
Cubase5!Még mindig variaudio-val kinlódom,de mostmár teljesen kiakadtam.Ez a 70%-os dolog van még mindig.Egyszerûen nem rakja ki a note-okat(hangmagasságokat)az audióra.Minden beállítást kipróbáltam(mix drum vocal stb...Persze a vokál kellene!),de egyszerûen 70%-nál megáll és annyi nem történik semmi.Kipróbáltam töb projekt megnyitásával,újjal,saját énekkel,betöltött más vokálokkal és nem akar mûködni.Eddig mûködött amugy kb 1 hétig.Tuti valami beállítás probléma(gondolom Én).Please help ha tudsz vagy bárki aki vágja a témát.Thx elõre is.<#falbav><#lama>

cubase5
Szerintem csak 1 kézzel csinálta <#awink><#vigyor2>

RME Hammerfall DSP9632

cubase5
Nyilván megvan az oka annak is. sx3 hoz képest magason messze többet tud az 5-s. Gondolom ugyan az a brigád csinálja a tutoriált mint az sx3-hoz. Fel vagyok iratkozva hozzájuk 😊 és irták hogy el vannak havazva mert az eredeti menetrendhez képest új struktúrát építettek hozzá mert baromi sok az anyag. 2 dupla layer DVD-n lesz. Állítólag. Na most hogy mikorra készülnek el vele... meg mi lesz a valóság... kiváncsian várom már én is 😊

RME Hammerfall DSP9632

Áhh sikerült, az ég áldja a két kezed!
Tökéletesen szól, köszönöm szépen! 😄
Stef555

Bocsi, ez nálam még elég új progi...
Néhány képet tudnál mutatni, mert most totál el vagyok veszve. :S
Tetsuo
Nem hiszem, h hamarosan jon, de a dvd eleg lassan keszul..

Stef555
A sávba, amelyikre az effektet kötni akarod, nyomd meg a kis "e" betüs ikont , akkor feljön egy ablak és annak a bal felsõ fekete sávjába tedd be az effektedet.

cubase5
Az sx3 2004 évvégén jelent meg (azt hiszem) A Cubase 4 2007-ben. A Cubase 5 2008 feb. 6.-án. Elég kicsi az esélye hogy kidobnának egy újabb verziót. Egymás "seggébe" jött ki a 4-s és 5-s. Szerintem még legalább 1 évet kell várni a 6-osra.

RME Hammerfall DSP9632

A videón vmi "Inserts" résznél kell a hangsávra kötni a másik progit. Ez az, amit nem tudom, hogyan csináljam.