Cubase sx3, 4, 5

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SL
oké már minden megy kösz szépen!😄

☢ HARDSTYLE ☢ SCANTRAXX RECORDZ ☢

stef666
A kirendereléskor romló minõsghez csak annyit fûznék hozzá, -ha eleve 16 bit 44100-an készülnek a progik, és azzal állítjuk be a mastert meg az effecteket, -mivel mikor CD-re kerül úgy is 16/44100 lesz belõle - akkor semmit nem fog romlani a minõség érzete. Viszont ha magasabb rátákat használ valaki a projektben, akkor az értelemszerüen becsapja a fülét, és így ne csodálkozzon ha renderelés után mást fog visszakapni.-
a magasabb projekráta beállításokkal csak feleslegesen terheljük a gépet...ezt elég könnyû józan paraszti ésszel is belátni.
-Aki meg frutizott és beletanult, az nyugodtan maradjon meg annál. Soha nem szabad egy teljesen más filozófián alapuló programban az FL-t keresni, rá kell jönni hogy a Cubase az Cubase, az FL meg FL.
Attól hogy az egyik progiban ez meg az, itt meg ott van, attól még nem fog a másik cég arra a sémára ráállni. Ha Cubase-t vagy FL-t akarok használni, akkor félreteszem a lustaságom és megtanulom azt amelyik éppen szimpatikusabb.
- egyébként az olyanoktól akik leköpködik a profi progikat még soha nem hallottam egyetlen épkézláb alkotást sem, -pedig alapjában véve ugye ez lenne a cél.

http://steflion.wix.com/studio

cubase5
Hogy lehet az? 😊 ... és ez a háttér? 😊 egyébként meg a Snap funkciónak megadod az ütemfelosztás és olyan hosszúságúakat pakolsz le amilyet csak akarsz. 😊

RME Hammerfall DSP9632

SL
inkább csak az zavar, hogy a vonalak hosszúságát egyesével kell írni :]

cubase5
Ezt töltöttem le én is ....(64 bites frissítés gyanánt) de ez komplett minmál cubase 5 (163 Mb) és NEM 64 biten megy... csak 32 😞
... valószínû nekem is szokatlan lenne a Cubase után az Fl key editora. esetleg csupaszcsajt akarsz berakni? 😊 fehér háttértõl kell több?

RME Hammerfall DSP9632

SL
öhm :]

a midi keyeditor hátterét nem lehet beállítani normálisra? Mert egy kicsit szokatlan az FL Studio után.

cubase5
És 64 bites Cubase 5 fut??? <#nezze> Ha telepítés után a Cubase 5 ikon nevében ezt látod >>> "Cubase 5 64 bit" akkor érdekel a link 😊 Addig meg maradok a gyárinál 😊

RME Hammerfall DSP9632

cubase5
Egyrészt az sx3-nak az exportálásával sincs semmi gond. Másrészt nem azért említettem az mp3-mat mert ezt részesítem elõnybe. Hanem azért mert ha az mp3-mat profin exportálja, akkor megvan rá az esély, hogy a wavokat is hasonlóképpen profin rendereli. Harmadrészt ha magasabb minõségbe készül el a zene és 16 bit 44,1 kHz exportálod, az sem sokat dob rajta. Önmagában az is egy gyenge minõség, mivel amikor a Cubase 5-ben szépen, telten, dinamikusan szól, majd cd minõségbe kiexportálod, összeesik az egész hangkép mint a vizes zokni. Én speciel 88,2 kHz, 24 biten dolgozok. És legalább addig megmarad az élmény amíg a Cubase 5 szól <#nemtudom> Negyedrészt tényleg elfogult vagyok 😊 Talán azért, mert a Cubase 5-t majdnem hogy 100%-ban ismerem minden porcikáját. Természetesen jó pár program van még a Cubase-n kívül is ami nagyon jó program. De nem fogom azt magasztalni sem fikázni amit nem ismerek. Szeretnék elõre fejlõdni és nem visszafelé. Ezért is gondoltam hogy beszerzek denszidzsét meg fruttit meg ríízönt. <#gun>.
Nálam egy program jöhet számításba, az pedig a Logic 9

u.i.: A Cubase kimenetét egy faintos analóg cuccra kell rögzíteni és nem exportálni, majd visszabutítani cd minõségre.... ebben az esetben sokat javul, illetve "megmarad" a minõség.

RME Hammerfall DSP9632

SL
"Ja és persze vannak a Cubase-en kívül is jó programok"

akkor ide értjük a Dance Ejay-t 😄😄

&#9762; HARDSTYLE &#9762; SCANTRAXX RECORDZ &#9762;

erik10
Hello!Nem értem mi ez a fanyalgás :Jó a Cubase-nem jó?Jó lenne tudomásul venni,hogy profi(ebbõl élõ),híres(kinek a papné)zenészek is ezt(is) használják az egész világon!Persze hogy kinek mi és hogyan az már pénztárca és izlés kérdése.De a lényeg a Cubase professzionális felhasználásra alkalmas!!!Még a legbutább verzió is.És pont.(Bocs de ez kikivánkozott.)Ja és persze vannak a Cubase-en kívül is jó programok.Nehogy megbántódjon valaki.Tisztelettel.<#falbav>

sün is süning. PSN: xXRawrrSe7enXx BC13 motherfucker\'Z.

SL
akkor maradunk a .wav-nál <#wow3><#idiota>

Errõl nem is beszélve, csak én nem mertem ilyen nyíltan kifejezni magam...<#nevetes1>

stef666
Bocs hogy beleszólok, de mit keres egy stúdióban MP3 ?- az egy igénytelen, audiophile szempontból értékelhetetlen kategória...
Csak a zeneileg analfabéták dolgoznak vele...

Köszi a gyors választ!

Igen, azt hallottam hogy az mp3 enkódere valóban a legjobb, nem is erre gondoltam, hanem a wav export-ra de ezek szerint ez is kacsa.
Habár Te igencsak elfogult vagy, ahogy olvasgatom az írásaidat.(ne vedd sértésnek!)<#wave>

Konkrétan az sx3-ra gondoltam, hogy érdemes-e átváltani a "nagytestvérre"?
A csicsás külsõ nálam nem feltétel..

cubase5
PC-re tuti a legjobb. Nem tom hol hallatod, olvastál a problémáról, valószínû olyan ember írta aki nem ért hozzá. Semmi baja az exportálással. Sõt, 64 Kbps 22 KHz mp3 exportáláskor is olyan minõség marad, mintha 160 Kbps 44,1 KHz mp3-mat hallanál. Szerintem az mp3-mas enkóderje a világon az egyik legjobb. Próbáld ki és hallgasd meg!!! Természetesen az 5-s verziója a legjobb. Szolgáltatásban, és felhasználásban is. Hobbi szinten az sx1-el is lehet dolgozni. Ha valaki amatõr, nem fogja tapasztalni a különbséget. Max látja, hogy 2x annyi gomba van rajta, meg más a színe. 😊 A hangzásról nem is beszélve... 😊

RME Hammerfall DSP9632

Lenne egy kérdésem a Cubase témában.
Ki melyik verziót találja a legjobbnak a legkiforrottabbnak?
Biztos az 5 a legjobb? Egyáltalán kihasználja-e a zenével hobbi szinten foglalkozó emberke a képességeit? <#conf>
Úgy hallottam a kirenderelés minõségével vannak gondjai a cubase-nek, ez igaz?

SL
már közben rájöttem :] köszi szépen!

stef666
Kapcsold ki a tempómágnest. ezzel a gombbal..

SL
Hellósztok!
Hogyan lehet beállítani, hogy egymás mellé tudjam tenni a hangmintákat?

SL
én meg egy komplett win7 installert és mûködik rendesen win7-en

Eredmény?
cubase5
Találtam a Cubase 5-höz 64 bites 5.1.2 update-t a thepiratebay-n épp töltöm

RME Hammerfall DSP9632

Tetsuo
En is fordithatok? Kiprobalnam..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

cubase5
IDA Pro Advanced 5.0 ??? állítólag valami tuti program... csak olvastam róla. Nem vagyok jártas ebben a témában.

RME Hammerfall DSP9632

stef666
Rossz hír! Egy jó darabot megcsináltam, és miután elmentettem az exe nem nyitja meg többé a progit. Aztán csak egy betût változtattam rajta, de már akkor is tönkrement. Tehát ezzel a progival amivel az SX3-at csináltam, nem megy, de az is lehet hogy a WIN7 nem tudja kezelni ezt a fordítót, mert ugye eredetileg ez XP-re lett írva. Nem tudom...vagy valami más progi után kell nézni , ami belelát a setup-ba,és rendesen el is menti azt Win7 alatt, vagy egy XP-n kell kipróbálni a mûveletet...

cubase5
Segítenék a fordításba 😊

RME Hammerfall DSP9632

stef666
Elkezdtem a Cubase 5 magyarítását,- hogy mikor várható belõle "beta" verzió még nem tudom, mert meglehetõsen nagy terjedelmû anyag.-egyedül meg elég sok idõt vesz igénybe a megírása, de azért ha lassan is, de meg lesz...

cubase5
Esetleg valami VST plugin is okozhatja

RME Hammerfall DSP9632

cubase5
Nagyon ritkán a Cubase futása közben ugrik fel egy hibaüzenet... valami LOG kiterjesztésû fájlra utal.... de ezen kívül soha semmi. Ez a gyári sx3-nál is megtörtént. Szal nem tom mi okozhatja ezeket a dolgokat. Egyébként volt már problémám a hangkarival. Volt egy képdigitalizáló kártya és a hangkártya drivere kifagyott ha 88,2 Khz-ra raktam. aztán a hangkártyát meg képdigitalizáló kártyát elkezdtem pakolgatni a slotokba felcserélgetni. aztán jó lett. (mostani alaplapon nem volt ilyen problémám) egyik ismerõsnek egy régi fajta modem kavart be annó az sx3-nak. és volt egy studió is aminek az építésében közremûködtem, ott is volt ilyen slot probléma (azt nem én csináltam) Szal tényleg csak tipp, hogy próbáljátok meg felcserélgetni a slotokban a kártyákat, hátha segít.<#nemtudom>

RME Hammerfall DSP9632

cubase5
Olyan dolgokkal találkoztok amivel életembe nem találkoztam. Vagy kúrvajó konfigom van, vagy kurva szerencsés vagyok hogy ilyen nyavalyákkal nem kell foglalkozni 😊

RME Hammerfall DSP9632

Ugyanez nálam is az updatelt Cubase esetében, Stef. Fogalmam sincs.
Ha van bemountolt fájlom, nem írja ki.
erik10
Nemtom,de nekem is van 1 hibaüzenetem indításkor de egy sima továbbal megoldódik a dolog.Utána sima ügy.Én mondom a komputereknek lelkük van....<#email><#wink>

sün is süning. PSN: xXRawrrSe7enXx BC13 motherfucker\'Z.

stef666
Meg tudná valaki mondani hogy ez miért jön fel minden indításkor?

4-szer megnyomom a "Mégse" gombot aztán eltûnik...
Egyébként utána a progi jól mûködik.

cubase5
hangkari belsõ. videókártyát meg amúgy is akarok majd venni mert ez a windows megjelenítésén kívül másra nem jó. Az elõnye hogy 2 analóg kimenete van ami annó a legfontosabb volt mert már régóta két monitort használok. Azokat is leakarom cserélni tavasszal 2x 24 colos samsungokra. Tavasszal akkor vennem kell hangkarit, videókarit, vinyót is akarok venni 1 terrásat, meg monitorokat.... Most nincs erre lóvém, majd áprilisba jönnek a jogdíjjak, aszem meg is van a helye 😄

RME Hammerfall DSP9632

stef666
Ja és ilyen virtuális-dual megoldást nem javaslok, mert leveszi a proci teljesítményét, egy Logic studio-hoz meg nem árt ha van kraft a gépben...

stef666
Az alaplapodhoz bizony elég sok minden kell, de nem reménytelen.:
ASUS P5Q:
* Install Method: iPC 10.5.6 Final + 10.5.7 delta update
* Patched BIOS 2002. Bios found on this page: <7>
* USB and FW works OOB
* Audio ALC 1200 needed kext: <8>
* LAN: works after: <9>
* ICH10R SATA: works icos fixed with: <10>
* e-SATA: working, but set AHCI mode in Bios
* Jmicron PATA: not tested
* 8 Gb of OCZ Platinum DIMMS (4x2 gb) running at 1091 Mhz 5-5-5-15
* Intel Core 2 Quad Q 9550 Running at 3.71 Ghz
* PCIe, PCI cards and other stuff working on this system:
* MSI 8600 GTS 256 Mb working with EFI string via OSX86tools both DVI out working
* Meanwhile 3dClub GTX260 working with drivers and enabler found via: <11> however only one DVi out working at the same time
* Meanwhile Leadtek GTX285 working with the drivers found via: <12> and custom EFI string via OSX86tools and both DVI out working
* Buffalo Air StationWLI-PCI-G54 works great with selection of Broadcom drivers on the iPC 10.5.6 Final DVD
* Meanwhile EDIMAX EW-7717Un USB-Wifi stick running with these drivers: <13>
* Generic Lucent based Firewire Card HF-1394L working no patches needed
* Billionton Class 1 Bluetooth USB dongle USBBTC1A-B working no patches needed

A Videokarit, nem látom a listában, hogy támogatná az OSX-et, csak a HD 2600-as van megjelölve mint kompatibilis hardwer, de egy grafikkariberuházást szerintem megér (érdemes NVidia NVS 290-est venni- dual kimenetes , 2 monitorhoz)
A hangkari az tuti nem fog menni hacsak nem külsõ USB-s...?
A proci és a RAM az rendben.

cubase5
ASUS PQ5 (sima), Intel E8400, SATA1 SAMSUNG 160, 250, 250, ATI radeon. HD 2400 XT, RME Hammerfall DSP9632, Kingmax 1066 2x2GB (dual) nagyjából ez ami fejbõl megy 😊 Úgy tûnik kicsit körülményesebb a dolog mint ahogyan én gondoltam 😊... nézem a doksikat Johny72

RME Hammerfall DSP9632

Jah igen. A hardware követelmény nem utolsó dolog!
Hello! Én már láttam mûködõ MAC rendszert Windows 7-en.Most fogom én is kipróbálni.Elõsz ör is tölts le egy VMWARE progit(virtuális gép)és egy MAC OSX rendszert( a Snow Leopardot ajánlom ).Jó, ha kiirod dvd-re a rendszert is meg a LOGIC-ot is.Nincs más dolgod, mint hogy csinálsz egy virtuális gépet, majd arra felpakolod a MAC-et, aztán arra a LOGIC-ot!(ezt mondja a barátom!)
Segitség képpen egy kis doksi anyag:Gép a gépben

Ha tudsz angolul, itt egy másik lehetõség:

MAC OS PC-re 3 lépésben
stef666
Ha PC-re akarsz Mac-et tenni akkor tudok segíteni, jó párat csináltam már, de mondjuk nem olyan egyszerü hogy csak egy "szimulátoron" múlna az egész. Vannak meghatározott hardwerkövetelmények amelyeknek ha nem teszel eleget, akkor semmi esélyed hogy Leopard fusson a gépeden.
-Vannak kifejezetten erre oldalak ahol fel vannak sorolva azok az alaplapok, procik, videokarik, hangkarik stb. amelyek alkalmasak a Apple-Leopard fogadására. Egyébkét érdemes ha nem túl sok mindent kell vásárolnod - egy kissé átalakítani a géped. hogy erre a célra is megfeleljen. Kezdésnek egy 500 Gigás SATA HDD megteszi.- Ha leírod a jelenlegi géped harwereit,(alkatrészenként pontos gyártó , típus stb.) meg tudom mondani hogy van-e értelme neked ezzel foglalkozni.
- A telepítõ DVD-t is simán megoldjuk, de addig nincs értelme vele foglakozni még nem tudjuk hogy a konfigod alkalmas-e rá.

cubase5
február 8.-án lesz 1 éve hogy használom a Cubase 5-t semmi baj nincs vele !!! párszor már fagyott le, de sokkal stabilabb mint a 4-s. Aztán az is lehet, az xp-t javították (frissítések) De tuti hoyg a winfos miatt akad ki. kb havonta 1x fagy és kb heti 6 napon, napi 12 órát ülök a Cubase 5 elõtt.
A másik dolog. Stef 😊 tom hogy van PC-re OSX szimulátor (vagy miatökom). Hányadán áll ez a dolog szerinted? Egyre inkább mozgatja a fantáziámat a Logic9. És arra gondoltam egy vinyót beáldoznék erre ha esetleg mûködõképes a dolog. Esetleg valami letöltõ linket is fogadnék 😊

RME Hammerfall DSP9632

cubase5
Hali...
Jópár ismerõsöm leszedte már és "szinte" mindenkinek fut. Volt egy haver akinek villámgyors a netje és a szakaszokból 4-5 részt szarúl töltötte le. Egy kalap szart nem ér a freeweb. Lehet a töltéssel van gáz vagy nem tom 😞 . A másik pediog, hogy ami fel vannak töltve 100 megás részek úgy van kiirva nekem is és 2 haveromnak a gépére is felraktam. tökéletesen megy. Lövésem sincs mi lehet a baj. Sorry a kellemetlenségekért.<#nemtudom>

RME Hammerfall DSP9632

Így van, tökéletesen egyetértek. Nagyon sok tanulnivalóm van még.
A jó fül azt hiszem megvan, sõt, ha mondhatok ilyet túlságosan is jó, ez sokszor okoz 'bosszúságot', mert minden eltérést ( a hallható frekvenciatartományban) és hibát meghallok. A türelmen még dolgozok.😊
stef666
Még egyszer kipucoltam a teljes gépet, registry-vel ,meg mindennel együtt a freeweb-es Cubase-tól, aztán harmadszor is újra feltettem, az eredmény megint ugyan az (HALion ONE halott,presetek eltüntek stb.).
Nem kötekedés képpen mondom, de felül kellene vizsgálnod azt a megnyírt telepítõt, mert amikor megint, -pucolás után- beraktam az AIR-es 6,38 GB-os lemezem, arról tökéletesen felment minden, és full mûködõképes a Cubase5.- már azt hittem a gépemben van a hiba...
- © queensryche ? sajnos ehhez a zeneszerkesztõsdihez két dolog nagyon fontos - jó fül meg , meg segg. - én is elég türelmetlen tipus vagyok, de máshogy sajnos nem mûködik a dolog. <#integet2>

*a hibákért sorry
Én egyrészt kezdõ vagyok hozzátok képest, másrészt nyilván el kell jobban mélyedni a dologban, de maga a tény, hogy nagyon lassan halad a dolog könnyen elveszi a kedvem. Sajnos, vagy szerencsére van bennem elég motiváció, valamit csak összehozok elõbb-utóbb, a baj inkább az, hogy elképesztõ mód idõ és fõleg türelemigényes az egész. Már elõre tartok, mi lesz, ha megcsinálom az elsp mikrofonos gitárfelvételt, vajon milyen lesz a felvet hang, mit fogok tudni kihozni belõle...
stef666
Kezdem értékelni a Mac-et, a Logic-al...-eddig kicsit szemeztem a C5-el, de ha ennyi baj van vele...<#lookaround>

Érdekes...

Nem beszéltem azóta a sráccal, majd megkérdem, mi van a full progival, bár megvan neki a kisebb is.

Tegnap kezdtem el tesztelgetni a C5-öt. Kezdõ vagyok én még ebben, tudom, de itt tényleg minden lépéssel rászaladok egy aknára : )

Beimportáltam egy pár másodperces wav mintát ( akusztikus gitár).
Ennél egyszerûbb 'kihívás' aligha lehet ennek a proginak. Ki akartam próbálni gyorsba a pitch shiftet és a variaudio-t, ugyanis sajnos a legtöbb TÉNYLEG jó hangminta ( bass gitár, akusztikus hangszerek) csak az 'E' hangig vannak meg ( néha 'D'-ig is) , a gitárom pedig másfél-két hanggal lejjebb van hangolva. A vsti hangszerek jók-jók, de töltöttem pár sample cd-t basszusmintákkal és ott már tökéletesen élõ, kész hangokat kapok. Még nem próbáltam kontaktba betölteni wav-okat ( közben olvasom, hogy nem mindegy, mihez melyik kontaktot használom, de errõl majd késõbb), csak ki akartam próbálni, hogy milyen minõségben szállít le 1-2 hangot ( nem oktávot, csak 1-2 hangot!), de már a wav beillesztés is problémás volt. Még nem jöttem rá, de egy 16 bit 44 kHz mintát ( a legtöbb ilyen) bárhogy állítom ( a sample rate 44 marad, 48-on változik a tempó!) valamiért ...hogy is mondjam...romlik a minõsége. Egyelõre x akta, mert sx2-ben tökéletesen mûködik, ergo a driver, vagy ilyesmi nem lehet. Nem nagy minõségromlásról beszélek, b. úgy lépzeljétek el, mintha egy pitch shiftelt wav mintát hallanátok, ahol már elõjön az eredetileg szép, egyenletesen hullámzõ hangban néhány 'hullámtörés'. Na mindegy, még majd próbálgatom, remélem, rájövök mi a helyzet.
stef666
Letöröltem az egészet, kezdtem elõlrõl,...aztán amikor indítom ezt kapom:

- ha egy részletes útmutatót írnál a telepítés menetérõl azt nagyon megköszönném<#help>

stef666
Leszedtem a freewebes oldalról a progit, kiírtam ISO-ból stb., telepítés után a HALion ONE-ban egy deka hang sincs...<#whatever>
- sok mindent nem lehet rajta elrontani, de esetleg manuálisan hol találom meg a könyvtárat?