98
  • dzsagon
    meghalunk mind
  • willcox
    Van egy kis bibi a képlettel. A fotonnak ugyebár van sebessége, meg energiája is. Vagyis a tömege meghatározható. Mi értelme lenne egy nem általános érvényű képletnek?
    Nem E=h*f -et akartál írni?
  • B0nFire
    Akkora csillag nincs is! Én nézegettem elég sokat őket, de mind apró volt, amit láttam.
  • Epikurosz
    A fotonnál

E = h×nyű
  • Epikurosz
    Igenám, csakhogy ez a képlet a nyugalomban lévő m tömeg energiáját adja meg.
  • willcox
    A forró foton nyilvánvalóan baromság. De lehet, hogy az eredeti cikk jó volt, csak szarul fordították.
    E=mc^2. Ha a fotonnak meg tudják határozni az energiáját, akkor a tömegét is.
  • duke
    "nem feketelyuk keletkezik? "

Szerintem vegul az lesz,csak maskepp robban fol mint egy atlagos csillag.
    Ugy tudom,hogy kb 2 szeres nap tomegnel nagyobb csillagnal,marad annyi anyag a robbanas utan,amibol aztan feketelyuk lehet.
  • osztmivan
    izreli tudósok másfél évig bámulták az eget
    ez a kombó már simán nobelt érdemel
    na jó, kapjanak az angolok is megosztva azért, persze tudjuk az ő bámulásuk nem ér annyit
  • Epikurosz
    "Forró foton?"

EM hullámokra gondolt, meg a hullámhosszukra.

"A fotonoknak van tömege."
    Nyugalmijuk nincs.

Nem kell mindenbe belekötni, örülni kell az ilyen cikkeknek is.
  • djhambi
    Brit és zsidó tudósok kifejlesztették a szupernova-bombát, hogy bevessék a neonácikon és jobbikosokon. Kész vicc, nehogy ezért kapjak egy sárga háromszöget egy felkijáltójellel. xd
  • FlyingV
    bár nem vagyok túl magasnövésű, szerintem egy porszem csak kisebb nálam.. vagy én qrtam el valamit nagyon :S
  • Wolfsnack
    nem feketelyuk keletkezik?
  • Ahoy
    El lehet menni csillagász szakkörbe aztán publikálni a Nature magazin hasábjain ;)

(Már előre sejtem, hogy megint egy zsidózós topik lesz... "Izraeli tudósok felfedeztek egy szupernovát, aminek sugárzását egy műholddal gój-frekvenciára hangolják, így kiirtják az összes gój-t a Földön")

Számomra amúgy elképzelhetetlen méret, a Nap 1000x-e. De szerintem nem vagyok vele egyedül. :) Porszemnél is milliárdszor kisebbek vagyunk, ez az igazság.
  • willcox
    Brit és izraeli "tudósok" ilyen komoly dolgokat tudnak összehozni. Kéne indítani egy tudományos halandzsa rovatot is, mert ez oda való.
  • djhambi
    Lehet, hogy a fotoszférára gondoltak...
  • UnnameD
    Legnagyobb ismert csillag:
    LINK
  • UnnameD
    "A folyamatban a tömeggel rendelkező részecskék a tömeg nélküli fotonokból keletkeznek"
    A fotonoknak van tömege.
    "Ezeknek a gigantikus objektumoknak a fotonjai annyira forrók "
    Forró foton?
  • Rotcsa
    Ritkán szoktam értékelni egy cikket, de most megtettem, mert ez jó! :)