98
-
dzsagon #18 meghalunk mind -
willcox #17 Van egy kis bibi a képlettel. A fotonnak ugyebár van sebessége, meg energiája is. Vagyis a tömege meghatározható. Mi értelme lenne egy nem általános érvényű képletnek?
Nem E=h*f -et akartál írni? -
#16 Akkora csillag nincs is! Én nézegettem elég sokat őket, de mind apró volt, amit láttam. -
Epikurosz #15 A fotonnál
E = h×nyű -
Epikurosz #14 Igenám, csakhogy ez a képlet a nyugalomban lévő m tömeg energiáját adja meg. -
willcox #13 A forró foton nyilvánvalóan baromság. De lehet, hogy az eredeti cikk jó volt, csak szarul fordították.
E=mc^2. Ha a fotonnak meg tudják határozni az energiáját, akkor a tömegét is. -
duke #12 "nem feketelyuk keletkezik? "
Szerintem vegul az lesz,csak maskepp robban fol mint egy atlagos csillag.
Ugy tudom,hogy kb 2 szeres nap tomegnel nagyobb csillagnal,marad annyi anyag a robbanas utan,amibol aztan feketelyuk lehet. -
osztmivan #11 izreli tudósok másfél évig bámulták az eget
ez a kombó már simán nobelt érdemel
na jó, kapjanak az angolok is megosztva azért, persze tudjuk az ő bámulásuk nem ér annyit -
Epikurosz #10 "Forró foton?"
EM hullámokra gondolt, meg a hullámhosszukra.
"A fotonoknak van tömege."
Nyugalmijuk nincs.
Nem kell mindenbe belekötni, örülni kell az ilyen cikkeknek is. -
djhambi #9 Brit és zsidó tudósok kifejlesztették a szupernova-bombát, hogy bevessék a neonácikon és jobbikosokon. Kész vicc, nehogy ezért kapjak egy sárga háromszöget egy felkijáltójellel. xd -
FlyingV #8 bár nem vagyok túl magasnövésű, szerintem egy porszem csak kisebb nálam.. vagy én qrtam el valamit nagyon :S -
Wolfsnack #7 nem feketelyuk keletkezik? -
Ahoy #6 El lehet menni csillagász szakkörbe aztán publikálni a Nature magazin hasábjain ;)
(Már előre sejtem, hogy megint egy zsidózós topik lesz... "Izraeli tudósok felfedeztek egy szupernovát, aminek sugárzását egy műholddal gój-frekvenciára hangolják, így kiirtják az összes gój-t a Földön")
Számomra amúgy elképzelhetetlen méret, a Nap 1000x-e. De szerintem nem vagyok vele egyedül. :) Porszemnél is milliárdszor kisebbek vagyunk, ez az igazság. -
willcox #5 Brit és izraeli "tudósok" ilyen komoly dolgokat tudnak összehozni. Kéne indítani egy tudományos halandzsa rovatot is, mert ez oda való. -
djhambi #4 Lehet, hogy a fotoszférára gondoltak... -
UnnameD #3 Legnagyobb ismert csillag:
LINK -
UnnameD #2 "A folyamatban a tömeggel rendelkező részecskék a tömeg nélküli fotonokból keletkeznek"
A fotonoknak van tömege.
"Ezeknek a gigantikus objektumoknak a fotonjai annyira forrók "
Forró foton? -
Rotcsa #1 Ritkán szoktam értékelni egy cikket, de most megtettem, mert ez jó! :)