68
  • Julius Caesar
    #68
    Fúj, keresztényellenes, meg se nézem! Biztos az illuminátusok gyártották!

    Ki nem szarja le?
  • Murder3
    #67
    Persze h haldoklik.
    Haldokoljon csak.
    Az emberek kezdenek rájönni h a műfaj már lejárt.
    Ma már nemigen tudnának ebbe a műfajba újat mutatni.
    És már nem soakn vevők a 20ezerszer eljátszott földrengés, vulkán stb filmekre.
  • winnie
    #66
    ha az utolsó előtti pillanatban menti meg, akkor máris nem mese?
  • analfa
    #65
    Szerintem az effektekkel alapvetően nem volt gond. Engem inkább a jellemek alakítása zavart egy kicsit az nekem túlzottan mese szerű volt, hogy a gonosz orosz az utolsó pillanatban menti a fiait...
  • alienslive
    #64
    Én az utolsó 45 percben már kapartam a karfát. Annyira zavart ott már a "történet". Pedig próbáltam az agyamat kikapcsolni a film elött, hogy ne akadjak fent minden "apróságon".
    Látvány rendben volt, bár néhol azért voltak gyengébb effektek.
  • Yutani
    #63
    Biztos trendi szidni ezt a filmet, de én voltam annyira becsületes, hogy moziban néztem meg premier után. Szerintem moziban egész jó, nem igazán untam a 2,5 órát. Nyilván aki töméy akcióra vágyik, az csalódhat, de annak ott vannak a csihi-puhi filmek, ez a türelmesebb embereknek való inkább. Nem kell nagy elvárásokkal nekiülni, egy kellemes kikapcsolódásra teljesen jó, és tetszett az emberek megmentésének kivitelezése is.
  • richard45
    #62
    Ezeket a filmeket tényleg csak egy dolog szokta megmenteni a totális bukástól: a látvány. Na meg az hogy ez a "2012" egy elég aktuális téma amitől a fél világ be van zsongva úgy hogy ez is biztosította azt hogy ne bukjon nagyott.
    Egyébként a filmről annyit hogy a látvány tényleg üt de ha a filmből kivennénk azt a pár látványos részt akkor tényleg nem sokat érne ez az egész, mivel a sztori tényleg egy nagy sablon, mint ahogy a szereplők is.
    Én olyan 10/6,5 de csak a látvány miatt, mert a film többi része tényleg csak egy "eztmárezerszerláttam" kategória, de azért egy egyszer szerintem érdemes meglesni, még ha nem is olyan "húúdejófilm".
  • asdasdasd
    #61
    Már korábban eszembe jutott, hogy ha van egy csomó pénzünk a látványra, akkor miért nem csinálnak egy rendes történetet is hozzá. Biztos van ott is író, aki olyant is tud.
    Ezek jutottak az eszembe:
    - Nem értenék meg USA-ban az emberek ha ennél bonyolultabb lenne.
    - Ha nem lenne gyerek, állat akkor sokkal kisebb lenne a bevétel.
    - Ha lenne egy látványos lenne és közben még élvezhető is, akkor onnantól az lenne az alap, a többit meg nem tudnák eladni.

    Szóval nem hülyék, csak tudnak számolni...
  • kriszkiru
    #60
    fizikához még annyit h a repülőből kieső autóknak a repülő haladási irányával megegyezően kell pattogni tovább csak lassulva, a repülőből nézve ezért tűnik úgy mintha ellenkező irányba pattognának;)
  • neoG
    #59
    Valaki meg fogja nézni 2013-ban (ezt, vagy bármi más filmet)?

    Te csak azt hiszed...
  • VinczeLacz
    #58
    Jaja, otthoni egyszeri vígjátéknak elmegy. Mert aki már látott normális katasztrófa filmet, annak ez kb ennyit fog jelenteni :)
    Viszont meg kell hagyni, a repcsis oroszos beszólás, az vitt mindent :)
  • Gery13 #57
    xD
  • immovable
    #55
  • electrokilla
    #54
    Én tegnap láttam ezt a filmet, hogy de már a 10. perc után nyilvánvaló volt, hogy ez tipikusan az a film, amibe már minden belefér. A látvány rendben van, lehet rajta kacagni is, szóval ha nincs jobb dolgotok, szedjétek le torrentről (a mozijegyet nem biztos, hogy megéri).
  • winnie
    #53
    RM tényleg nagy ász, de időközben kezd leesni a dolog: sokan azért is frusztráltak, mert megint megettek egy reklámkampányt ("hú, ez fasza lesz!"), elmentek moziba és "hú, nem lett fasza". ezért magukra is mérgesek.

    nem ez volt az utolsó eset:)
  • 4TUN3
    #52
    Azért azt fájlalom, hogy sem a cikkben (de még a rövidített stáblistában sem), sem a kommentekben nem említi senki Woody Harrelsont, mint Charlie Frost-ot. Na ö szerintem konkrétan odab@szott, emberek! A legszórakoztatóbb karakter, ha valaha mégegyszer megnézem a filmet ,akkor az miatta lesz.
    Az utolsó negyed óra vízalatti küszködése viszont fejfájdítóan kiábrándító, még az eredeti, '72-es Poseidon-ban is sokkal lebilincselöbb volt ennél.
    Értékelhetö, ironikus rendszerkritikának tartottam viszont azt a jelenetet, amikor a Fehér Házat elsöpri a CV-67 USS John F. Kennedy...
  • Szemjuel
    #51
    amúgy ki az a bizonyos RM ? :D
  • Running
    #50
    Senki nem akar meggyőzni, csak elmondjuk ki miként élte meg a filmet és milyen érzésekkel távozott.
  • czyi
    #49
    A cikkre, és az alázó kommentekre: nem baj, én szeretem RM filmjeit! ezt is szeretni fogom! tuti.
  • mad mind
    #48
    Már megint az Emeriches üldözi a földrengés, piroplaszt(fagy) a főszereplőket. Minden repülésük földközelben megy, mert a hülyék mindig összeomló épületek közt akarnak repkedni.
    A film egyébként szar volt és ez nem divatfikázás, hanem az igazság.
  • Running
    #47
    Volt a filmben kb 20 perc jó jelenet, a többi értéktelen hulladék. Egy kedvezményes 890ft-s jegyet megért volna, de az 1300-ért már szívtam a fogam, nem mintha csődbe mentem volna, csak hát na, nem ért annyit.
  • bakvarnyu
    #46
    Azt nem értem miért a közeljövőbe teszik ezeket, nekem sokkal "hihetőbb" lenne ha pl. 2112 lenne az évszám.Pláne rossz lesz majd 2013-ban megnézni, na már egy évvel túl vagyunk rajta és nem is volt semmi
  • Tetsuo
    #44
    nem lattam a filmet, (nem is fogom), de panceluvegrol volt szo, nem? azt pont arra talaltak ki, h eles targyak, mint pl lovedek, ne tehessen kart benne.. :S
  • Szemjuel
    #43
    eszembe jutott még egy szánalomra méltó dolog: az usa elnökének szerepe... többet nem fűzök hozzá
  • winnie
    #42
    te írtad azt a csacsiságot, hogy a hajóépítő cégek tudták mi fog történni. milyen hajóépítő cégek? mit tudtak? (előttem pedig többen is válaszoltak, hogy valamit csúnyán félreértettél, ha ez eurómilliárdok sorsáról érdeklődsz:)
  • scagnetti
    #41
    Te miröl bugyogsz?
  • rufhus
    #40
    Azt a fikázós mindeneteket!
  • Kelta
    #39
    Pedig egyszerü: dobj egy mozgó autóbol, egy üres colásdobozt..vajon merre fog haladni ha földet ér??? a kocsitol ellentétes irányba, vagy a kocsival azonos irányban???..elemi fizika kb 5.oszt ált isk . :)
  • winnie
    #38
    "Az rendben van, de ahova a pénz befolyt (mert hát nyílván a hajóépítő cégek is tudták mi fog történni)"

    cégek? a céges szerzetesek? elég nagy volt a titoktartás, vagy azt akarod mondani, hogy ha sejted, hogy valami fog történni, akkor nem is mész be többször a unkahelyedre, nem végzed el a munkádat?
  • daneelolivaw
    #37
    igaz, én is jól éreztem magam a film alatt, bár csak azért, mert a fájdalmasasn giccses "drámai" jeleneteken röhögtem
  • ZeemanX
    #36
    Pedig egyszerű. Én ugyan már nem emlékszem, de ha tényleg a repülés irányával ellentétesen indultak/mentek az autók miután kirepültek (ahogy ezt Te is és Kelta is mondja), akkor gondolj csak bele picit jobban...
    Ez már "ZS" kategóriában is kínos lenne...
  • Szemjuel
    #35
    szerintem pocsék, és logikátlan... az egyetlen ami feldobta a filmet, azok az oroszok... gyenge. nagyon gyenge...
    -
    az autós témához: pixx, ha ennyire nem érted miről van szó miért veszekedsz? láma vagy még ilyen kis alap fizikát megérteni... gyanús vagy nekem, szerintem nőből vagy :D
    az üveget nem egy pici hegyes kő törte be :)

    azt se értem, hogy miért csak azután jöttek rá, hogy afrika egy kibaszott erős kőzetlemezen 'áll', miután csak az maradt meg... mit terveztek az után, hogy lezajlott a 'világvége', ha elpusztul minden földrész?

    a beragadt fúró pedig már nem lett volna beragadt fúró, amikor az ellenkező irányba indítják a kaput, azaz be akarják csukni... ráadásul ha azt a kábelt húzogatja csak megfeszült volna a tengelyen, nem kiszabadul...

    fos..
  • scagnetti
    #34
    Az rendben van, de ahova a pénz befolyt (mert hát nyílván a hajóépítő cégek is tudták mi fog történni) azok mi a szart akarnak kezdeni az értéktelen eurómilliárdjaikkal a katasztrófa után?
    Engem csak ez a kérdés foglalkoztatott.
  • mrsitn
    #33
    Érztem, hogy nem lesz egy jó film, de haverok azt mondták azért egyszer érdemes. Adtam neki egy esélyt. Egészen odáig bírtam mikor a limóval száguldoznak a repedések közt és a kb 6 éves kislány beszól hogy de büdi van. Igénytelen átlagon aluli szövegek és nem túl igényes megjelenítés odáig. Lehet, hogy az ámerikaiak ezt beveszik de én egyre kevesebb jó amcsi filmet látok mostanában, legyen az bármilyen műfaj.
  • gombabácsi
    #32
    Az ilyesmi rendezőknek és filmeknek 3 esélyük van:

    1. marha jó sztori - ez ügye nem megy nekik
    2. közepes sztori - senki se fog beszélni róla
    3. brutál szar sztori - az igénytelen nézőknek megfelel, az igényes nézők pedig hónapokig szörnyülködnek rajta a fórumokon

    A 3. a nyerő, és ezt teljesen megtervezetten csinálják.
  • willcox
    #31
    Ez egy gagyi látványfilm, ami jellemző az usákiai filmgyártásra mostanában.
  • JungleGeorge
    #30
    AZ Antonov nem is orosz, hanem ukran.
  • opeca
    #29
    Hm, hát ez a film az, amit egyszer sem szabad megnézni. És ezt az Emmerich-et el kell tiltani a filmstúdiók 5 kilométeres körzetéből is.

    Legalább valamit magyarázott volna meg, de semmit sem, csak így hirtelen összedőlt minden. A Fehér Házban meg már több néger volt mint fehér ember. Valszeg ezt már nevezhetjük Obama-effektusnak is.
  • Balogh G
    #28
    Én a magam részéről hiányoltam valamelyik mellékszereplő szájából elhangzó "Made in China"-s poént a bárkákkal kapcsolatban (lehet hogy a szélvédő tényleg kínai gyártás volt, azért repedt meg)... Spoiler: de legalább az orosz megjegyezte az Antonovval kapcsolatban hogy "..aaazért ilyen nadj, mjert ooorosz... "
  • winnie
    #27
    "Senki nem mondta, hogy hatalmas csavaros története lenne, bár azért örülök, hogy nem űrhajók voltak, hanem sima hajók,"

    pedig csavaros volt a sztori, főleg, mert azt hitették el sokáig az emberrel, hogy űrhajók lesznek, legalábbis én nem kicsit meglepődtem, hogy hajók lesznek:)