68
-
pixx #26 "üveggel elvileg igazad lehet, nyilván nem gondoltak arra hogy a világvégénél repkedő kőszilánkok lesznek..nyilván"
Nyilván ezért építettek hajókat, kis ablakkal :) -
pixx #25 Senki nem mondta, hogy hatalmas csavaros története lenne, bár azért örülök, hogy nem űrhajók voltak, hanem sima hajók, így azért próbált hihető maradni(még ha nem is sikerült)... -
pixx #24 Autós példádat tényleg nem értem... -
Kindred Blades #23 Ez mondjuk igaz.
De sajnos azon a tényen nem változtat, hogy a film sztorija szar. Enyhén fogalmazva. Másrészről nem is tudom, mit vártak az emberek, egy Emmerich film, amiben a világ elpusztul, általában szar sztorival bír. Nem is arra van kihegyezve, hanem a látványra. Mégis, olyannyira bagatell, hogy én például nem tudtam elhatárolódni tőle, és kikapcsolni, pedig mindenféle előítélettől mentesen ültem be rá, nem olvastam egy szem kritikát vagy kommentet előtte, mert tudtam, miről fognak szólni. De hogy ennyire erről szóljanak!
És hogy ennyire igazuk is legyen! -
ZeemanX #22 "Roland Emmerich MEGMENTETTE az emberiséget azzal, hogy (a történet keretein belül) új alapokra helyezte az emberiség létét a mai nagyon elcseszett alapokat megsemmisítve, lecserélve. Ezt az a néger doki még a szánkba is rágja. :D"
És ezt az új alapot Emmerich a felső százezer (?) milliárdossal teszi le... Remek... -
#21 Haver mondja jól: Ezt a filmet hátradőlve kikapcsolódva kell megnézni ennyi.
Annyi hozzáfűznék, bár szeretem a gyerekeket de a kiscsajt egy ketrecbe zárnám Jar Jar Binksel. -
#20 Marhaság, a talajhoz kell viszonyítani, ahhoz képest meg a repülő menetirányával megegyező irányba kellett volna kb. 350-el mennie :) ehelyett előre ment:)
a kieső autók is előre pörögtek holott hátrafele kellett volna:)
üveggel elvileg igazad lehet, nyilván nem gondoltak arra hogy a világvégénél repkedő kőszilánkok lesznek..nyilván :)
-
pixx #19 Tényleg divat fikázni ezt a filmet a kommenteket elnézve... -
pixx #18 A kocsi eleje hátulra nézett, így mikor kimentek a repülőből akkor a repülőhöz képest hátramentek, de a kocsihoz képest előre...
Mondjuk olyanról véletlenül se hallottál, hogy nagyobb felületeket, például üveget könnyebb betörni egy apró éles tárgyal...ez fizika, az éles tárgyaknál az erő egy helyen összpontosul, míg egy nagyobbnál ez az erő eloszlik a felszínen, és valószínűleg nem nem törik be az üveg... -
pixx #17 Az elsőre még a filmben is válaszoltak a kérdésre, Oliver Platt mondta, mikor beszálltak a hajóba, hogy a magánszektor pénze nélkül nem épülhettek volna meg a hajók... -
kalapos01 #16 "Mivel egy ilyen méretű pusztulásnál semmi nem marad hátra, akkor mit kezd az ember a pénzzel?"
Mondjuk bazi nagy hajókat épít pár embernek, hogy megmenekülhessenek. -
#15 én már ott röhögtem betegre magam, mikor kimentek a Bentley-vel a repülöböl. ..és előre mentek!!!!! vazze, egy legalább 350km/ó val repülö gépböl..hehehe..
a földre érkezéskor szarrákellett volna törni a kocsinak, de legalábbis hátrafele kellett volna mennie, nem elöre!! vazee:)
marha vicces volt..és a páncélüveg egy kavicstol meg bereped:) -
scagnetti #14 Én pont azt kaptam, amit vártam egy Emmerich filmtől. Sem több sem kevesebb.
Nekem két dolog szúrta a szememet (az ezernyi másik mellett).
1. Spoiler: Egymilliárd euro-ért megmentheted magadat. Logikátlanságból csillagos ötös a forgatókönyvíró. Mivel egy ilyen méretű pusztulásnál semmi nem marad hátra, akkor mit kezd az ember a pénzzel? Bankok nincsenek többé, se szerverek ahol a többmilliárd adatot tárolják (kinek mennyi pénze van a számláján). Magyarul minden elpusztul, és semmi nyom nem marad, csak széddölt és elsüllyedt városok.
2. Kitör a Yellowstone parkban a vulkán. Láttam már pár dokufilmet arról, hogy ott milyen szeizmikus mozgás van. Emberek!!! Elég lenne ha az a vulkán kitörne, de úgy isten-igazából. Akár több évre sötétségbe borúlna az egész föld, a sok hamutól, amivel kialakulna egy új jégkorszak. Vagyis minden kihalna. De persze Afrikát minden elkerülte. Ja és gondolom tárt karokkal várták az amcsikat az éhező Afrikaiak.
Lehetne még sorolni, de semmi értelme. Ez a film arra volt jó, hogy egyszer megnézzem, de többször nem. -
blessyou #13 Bezzeg már egyes emberek régen rájöttek, hogy a hajókra oldalt nem kifizetődő óriási (de tényleg, miért volt olyan baromi nagy?) bejáratot tenni, mert hiba esetén betörhet rajta a víz. Sokkal inkább felülre érdemes. De ezeket a bárkákat olyan amatőr módon tervezték...
Meg az is érdekes, hogy egy olyan volumenű természeti jelenségre, mint a nap-neutrínók kölcsönhatásba lépése, egyetlen más földi kutatóközpont (SNO, Super-Kamiokande) nem volt képes felismerni, csak valami Isten háta mögötti indiai kutatónak egy rézbányában. Pedig ez a kulcsa az egésznek, mert ha felismerik, nem lehetett volna titokban tartani az emberiség elől.
Ez meg a másik, hogy mi a francnak kellett az egészet titokban tartani, halálra ítélve ezzel a milliárdokat? Talán hogyha a teljes tudományos közösség egyértelműen kiállt volna, akkor jóval nagyobb tőkét lehetett volna megmozgatni, és nem magánbefektetők pénzét lejmolni.
Meg az is érdekes, hogy míg a világ nagy része már elpusztult a lemezek elmozdulásától fellépő kitörések, beszakadások, és szupervulkánok következtében, a Himalája (ahol titokban felépítették az óriási bárkákat), mint a világ legnagyobb ismert lemezhatár-ütközése és gyűrődési területe, méterre (!) pontosan ugyanúgy áll, még egy hitvány 10-es erősségű földrengés sem moccantja meg.
De nemcsak az ehhez hasonló iszonyatos következetlenségek és történeti hiányosságok miatt borzalmas ez a film, hanem a túláradó kliséhalmaz miatt is, ami a moralizálást, meg a "családi vonalat" jelenti, úgymint a szerelmi háromszög útban lévő haramdikja törvényszerűen meghal az utolsó pillanatban (pedig egyébként jól indult a dolog, nem volt negatív szereplő).
Szóval egyedül az a sacc 20 perc látvány nem menti meg a filmet, még ha tényleg baromi látványosra sikeredett. De olyan szinten gagyi a cselekmény, és a párbeszédek, hogy egy filmekben kicsikét jártasabb egyén jó eséllyel a párbeszédeket is kitalálja (mi legalábbis ezzel szórakoztunk a moziban, egész jól ment).
Szóval szerintem ne nézzétek meg a filmet, én legalábbis nem ajánlom senkinek. -
Lalee1 #12 Kösz a pontosítást, nem vagyok annyira a témában otthon. Csak hirtelen mikor elkezdett füstölni a kémény akkor "megcsapta a szemem". -
endrev #11 "Roland Emmerich német rendezőnek fixa ideája a Föld megsemmisítése, s ezúttal ismét megpróbálkozott vele. Majdnem sikerült neki."
Nagyon nem értette a cikk írója a filmet. :D
Roland Emmerich NEM pusztította el a Földet, még csak meg sem próbálta, sőt esze ágában sem volt.
Roland Emmerich MEGMENTETTE az emberiséget azzal, hogy (a történet keretein belül) új alapokra helyezte az emberiség létét a mai nagyon elcseszett alapokat megsemmisítve, lecserélve. Ezt az a néger doki még a szánkba is rágja. :D
Csak nézd meg újra az utolsó jeleneteket a filmből.
Ez persze nem változtat azon, hogy talán ennek az egy-két generációnak valóban elege van a katasztrófafilmekből, így mostmár talán inkább a világmegmentős, emberiségmegváltós, "minden jóra fordul"-filmekbe kellene invesztálni... :) -
pixx #10 Nekem tetszett a film, mondjuk 6/10. Nem vártam tőle semmit, és végre a látvány nem volt annyira központi, inkább csak a helyzetet teremtette meg. Persze voltak dolgok, amibe bele lehetne kötni, nem is egy, de azért hozta a műfajt. -
pixx #9 Valószínűleg vegyes tüzelésű volt, dízel, és gőzturbinás(atommeghajtás), de mivel a hegyes résznél gyorsaságra volt szükség ezért a dízelt lőtték be, mivel a gőzturbinás meghajtás lassan pörög fel, míg a dízelt lehet gyorsítani, lassítani hirtelen, addig a gőzturbinánál az ilyen műveleteknél behal a motor... -
torcipepe #8 én egy hét alatt két 2012 című filmet is láttam, ez is mutatja, hogy már semmi újat nem tudnak kitalálni. -
ZeemanX #7 Nem. Nem divat utálni... Ezzel a filmmel tényleg bizonyította, mennyire képtelen egyedit alkotni, mennyire zéró a hozzáértése.
A látványt rettentően élveztem, önmagáért illetve cateran hozzászólásával egyetértve is, ellenben minden más (kivéve Harrelson), tényleg szó szerint "katasztrófa" volt.
Az meg, hogy ellentmond minden fizikának végülis mindegy, nem doku filmre ültem be, így ez nem érdekel. De legalább a film "saját magával" lett volna következetes... (ld. Bazilika kupola LEDŐŐŐL és ELGURUL (LOL bazmeg), de az obeliszk középen eltörik és úgy dől el. Értem én, hogy látvány meg minden, na de akkor is. Eeeeh.
A film egyértelmű antikeresztény szimbolikája meg... Najó, hagyjuk... -
Major #6 Ezeknél a "dízelmozdonyoknál" még egy atom meghajtású tengeralattjáró is többet ér. Ők talán nem menekültek meg? :D -
Lalee1 #5 Szuperbárka dízellel. Hatalmas. -
cateran #4 Mivel szamomra mindig is szivetmelengeto erzes latni,ahogy a vilag darabokra esik az emberi fajnak nevezett kartekony letforma korul 2/10...Klise hegyek es maga a dogunalom...mindig minden sikerul az utolso pillanatban...ehh
Letolteni sem erdemes,nemhogy moziban megnezni (bar a trailerek a film elott -Avatar es Titanok Harca- eleg jo volt:D) -
Rotcsa #3 Ez a film pont olyan lett mint a műfaja!
KATASZTRÓFA!!
Jönnek a napsugárnak a részecskéi, amik megmagyarázhatatlanul most nem semlegesek, ezért felforr a föld.....
Aztán van a középszerű melós apuka, aki rájön a befolyásos tőkével rendelkező milliárdosok szövetkezésére a túlélés miatt. Ő persze megmenti a családját, sőt az egész bárka utasközönségét is,merthogy félkézzel kitépte a víz alatt az a bazi nagy kábelt és még a hypothermia sem hatotta meg!
Na, meg a bárka.... ráesik egy kis kavics és bereped a péncélablaka, de amikor izomból orrba farcolják a hegyet, akkor sehol semmi....!
Egy idő után a film már nem szólt semmiről.
Dögunalmas, egyszerű x^n kategóriás tömegfilm. -
#2 Én azt kaptam amit vártam jól szórakoztam rajta, egy stabil 5-öst megadnék érte!
Persze Tízből!
És tanulságos is volt a film, mert kiderült, hogy a Föld elpusztulásánál nincs jobb családterápia, és kíméletlen őszinteséggel nyomta az arcba, hogy bizony ne legyenek illúzióink, egy ilyen katasztrófát az fogja túlélni, akinek van rá pénze. Előnyére lehet mondani, hogy a kutyás-cicusos vonal kimaradt, mert mondjuk gyerek volt benne. És a végére persze a rút ármánykodáson felülkerekedett az emberi együttérzés. Persze egyik gazdag könnyebben érez együtt a másik szépruhás-jószagú-jólfésült gazdaggal, mint egy csapat hajléktalannal, akik addigra már mondjuk nem tartoztak az élők sorába.
Itt jól jöttek volna a ma divatos kibaszottulrángatomakameráthogy hiperszuperrealistalegyek effektek, így olyan luxuskivitelű világkatasztrófa érzésünk volt, ahogy egy luxuslimuzin ablakán kitekintve látnánk az egészet. -
#1 Borzadály ez a film...sz@r logikátlan történet, értelmetlen nyálzások, és túllihegések, ezek még megbocsáthatóak lennének, de az akciók bár elvileg marha látványosak,de a fizikával köszönöviszonyban sincsenek...élethűség nulla...
Igy az egész egy vacak CGI parádé, és még annak is gyenge...
2,5 óra, hullára untam magam.....és klisé hegyek...az örült tudos, a luzer apuka..a hülye gyerekek..a kötelezöen menteni kell kutya.. tiszta röhej..ehh
2/10