59
-
kamov #59 Nem bánom, legyen műhold.
Mondjuk a készülő magyar Cubesat.
Mekkora és mit tud?
Mennyi ideig tart egy ilyen program?
Mennyi ideig tartott csak a tervezés?
Hányan dolgoztak rajta eddig ?
Mennyibe került eddig?
A válaszok szintén hasznosak lesznek.
-
Epikurosz #58 műholdról beszélünk, mon cher, nem szondáról. -
kamov #57 "De most őszintén: mi a pláne egy ilyen vacak műholdban?"
Na erre találták fel a keresőt.
Mennyi idő alatt épül egy ilyen szonda?
Meddig tart maga az űrszonda misszió?
Hány ember dolgozik rajta?
Mennyibe kerül mindez összesen?
Meddig is tervezték eredetileg az MRO és a Mars Odyssey működését?
Kinek sikerült ez eddig a JPL-en kívül?
Mi is az a két legfontosabb körülmény ami különbözik egy GEO műhold és egy Mars műhold esetén?
Ha ezen kérdésekre megtalálod a megfelelő válaszokat az már a megértési folyamat kezdete lesz.
-
Epikurosz #56 2-eskére: tudom, hogy nagy műszaki vagy e téren, emlékszem Reád. De most őszintén: mi a pláne egy ilyen vacak műholdban? Ha nagyon akarom, a hétvégén a garázsban összedobok egyet. Ha kell fütyül is, magyar népdalokat.
Oda feljuttatni, na az a pláne. -
kamov #55 1 A Föld körüli műholdak is ugyanúgy elromlanak időnként, csak az nem hír.
2.Tervezz jobbat. A lehetőség adott.. -
endgamer #54 Nem is tudom, remélem a fejünk fölötti műholdakat nem a Nasa tervezi...Ennyi meghibásodást, amit ezek a marsi műholdak/szondák produkálnak, már kabaréba illő. A fejünk felett lebegő GPS műholdak meg évtizedeket kibírnak bugok nélkül, ezek meg szinte kivétel nélkül pár év után mind meghibásodnak...Beszarás -
#53 Ok. -
Epikurosz #52 Csak viccelek. -
#51 Kérlek csak mutass egy ilyen sikeres és költséghatékony expedíciót az űrkutatás történelme során. 90 nap volt a terv. Meddig is mentek? -
Epikurosz #50 A NASA leszerepelt, bár vannak ott még tartalékok, de Európa nyomul! -
Epikurosz #49 "türelem (mindig egy lépést előre)"
Ha most belehallgattok a Kossuth Rádióba, a pap bácsi épp a türelemről beszél.
Lám, lám, még a papok is olvasnak engem. -
Epikurosz #48 Csöbörből vederbe költöztél. -
Epikurosz #47 Engem ez nem érdekel. -
sathinel #46 Szerintem ugyanazt csinálja mindkettő. Szavaztam már mindkét oldalra de nem sok különbséget láttam. Majd ha nem szavazatszámlálás hanem érdemi munka az ország jobbítása lessz a cél akkor talán szavazok megint. Ezért is költöztem ki mert semmi nem változott, és az embereket jobban érdekelte egymás köpködése mint a problémák megoldása. Akkor nem fogom összemosni a két oldalt mikor elkezdi az egyik a tényleges politizálást, és az ország érdekeit fogja nézni. A gond hogy inkább egymás ellen uszítják a népet mert így nem kell a kiskapukat bezárni, és folytatják azt a lenyúlást ami eddig is ment.
Hány éve is van hogy üvegzsebű kormányról beszélnek és soha nem képpesek megszavazni. Ha megszavazzák, és látható lessz mennyi pénz hová megy el akkor talán majd kezdek hinni. -
Krisztian5 #45 Oh... yee.. Ezt már szeretem. Az SGH fóruma, már hozza az jó öreg origo.hu fórumos színvonalat:
Volt egy hír, legyen az tudomány, biológia stb.. az emberek hozzászólása már a 2.-tól kezdve a politika volt. Hát gratulálok összes gyöknek, függetlenül attól ki melyik banda agymosott hívőit gyarapítja :) -
Epikurosz #44 Ez is egy öszemosási és relativizálási kísérlet. Ha már másképp nem megy, próba szerencse, mi? -
sathinel #43 Igen a narancsosok roma vezére akinek anyja, apja MSZMP pártitkár volt teljesen korrekt:D Még mindíg beeszi otthon a nép a politikusok szivatásait.
UK-ban is vannak magyarok, és még sok más nemzet. A nagy különbség köztünk és köztük, hogy a magyarok nem tartanak össze. És ezt megjegyezték már sokan. Míg más nemzetek összetartanak, és segítik egymást már akkor is ha kiderül egy országból jöttek, addig a magyarok 95%-a nem segít csak ha közelebbi kapcsolat is van köztük.
Ha majd az emberek figyelnek egymásra akkor talán változni fog a helyzet.Az elmúlt évek politikusai akik ma is hatalmon vannak mind ugyanaz a semmirekellő tolvaj bandához tartozik. Oldaltól függetlenül. Csak színjáték megy. Pl narancs ugat hogy a vörösök közül valaki lopott, és ezért váltsák le a vörös vezért, de a narancsok közt mikor lopás történt(Pl Torgyán) akkor az már nem az akkori roma miniszterelnök hibája volt...... De ezek senkinek nem szúrnak szemet, csak beáll sok ember a két tábor mögé és ugat egymásra. A politikai elite meg jól hízik tovább. -
Epikurosz #42 OFF
Egyébként ma valamiért jókedvem van. Úgy néz ki, hogy szorul a hurok a maffia nyaka körül, ami jó jel. -
Epikurosz #41 Két alapvető feltétel van:
- intelligencia, felkészültség
- türelem (mindig egy lépést előre) -
#40 Végeredményben ez így van. Ok-okozat szempontjából először kell a gondolkodásmód, aztán jöhet a többi, élen a területi egységgel - ami meg azért fontos, mert nem árt, ha lesz még néhány magyar, mire a gondolkozásmód megváltozik.* Szóval ezért mondtam én ezt az egységes magyarságot, mert így jobban biztosítottnak látom a népesség - első körben - stagnálását, majd növekedését. (Az én értelmezésemben ha lassabb ütemben szaporodunk, mint a világ/európa átlaga, az még mindig csökkenést jelent.)
* Ez is érdekes, vajon mennyi idő kell egy ilyen folyamathoz? A mai propaganda eszközökkel talán nem is olyan sok. -
Gaboca76 #39 Rersze Rersze komcsi politikusaink pont arrol hiresek hogy ha valamit csinálnak egyböl menek a börtönbe....Még 2010 be se bisztos hogy amit csináltak azt számon kérjék rajtuk mert a biroság is kezükön van.Legalábis nagy része a szánonkérés csak a kis embereken müködik de ott nagyon!Remélem a narancs meg édesiti a szám izét talán! -
Epikurosz #38 OFF
Nem a területi egység a prioritás. A prioritás a gondolkodásmód megváltoztatása. Tehát, amint arra jól rámutattál korábban, le kell vetkőzni azt a sok mocskot, amit ránktukmáltak külső, ellenséges erők, és elhitették a magyarokkal, hogy széthúzók, csak fogyhat a lélekszámuk stb. Ezek olyan sugdosva vagy fennhangon elterjesztett szuggesztiók, amelyektől meg kell szabadítani a magyarságot, és azokat akik ilyeneket terjsztenek p.án kell rugni. Ehelyett önkritikára alapuló magabiztosságot, önérzetet, harci kedvet kell adni nekünk, magunknak. -
socheater #37 Hát, ha nem Brand Ram-ot tettek bele akkor... Ha meg brandot, és örökgaris akkor meg vigyék el a legközelebbi marsi márkaszervízbe, és kérjenek cserét. :) -
#36 Pusztán a személyes tapasztalataimra tudok hagyatkozni, de szerintem nem igaz, hogy a magyarok egymást taposnák agyon, sőt igazából segítőkész, barátságos nép vagyunk. Ezt a széthúzásos panelt inkább gyenge propagandának könyvelem el, és ha sokat mondja valaki, maga is elhiszi.
Az utolsó mondatoddal kapcsolatban csak annyit jegyeznék meg, hogy valahol irigylésre méltó ez a hozzáállás. Te hiszel ebben, és ez jó. Csak a gyakorlat közben mást mond. Ha már legkisebb döntéshozói kinevezés mögött is kegyetlen politikai csaták mennek, akkor szerinted Gyurcsányt és minisztereit mikor fogják felelősségre vonni? Ha mégis indul valami, az egérutat úgyis megkapják, hogy követhessék Kohn(Kun) Bélát. Vérnek kell folynia, ha megtisztulást akarunk. Erre viszont nincs sok esély. Ezért nekünk embereknek kell gondoskodnunk magunkról, nem várhatunk semelyik pártra, mint a megváltókra. A legfontosabb, hogy a magyar nép újra területi egységben legyen. A többivel később is lehet foglalkozni. -
#35 Nem tudom minek kell mindenbe belekeverni a magyar politikát.
Ezért tart itt ez az ország ahol, mert ez magyar tulajdonság hogy egymásnak kell esni minden körülmények között. Egymás vérét kell szívni.
A felelőségvonásról meg csak annyit, ha valaki a törvények ellen követ el valamit akkor azt azonnal felelőségre lehet vonni, nem kell rá hónapokat várni, fel lehet jelenteni, bíróságra kell vinni. -
Crane #34 halgatyó: Jaja. Nagy igazság. Tényleg nem kis teljesítmény, amit a mérnökök felmutattak. Ami pedig elromolhat, az el is romlik. Egy márkás porszívó nem bír ki annyit itt földi körülmények között, mint odaát a marsjárók. -
halgatyó #33 A konstruktőrök munkáját dicséri hogy már évek óta működnek ezek a gépek, eléggé extrém körülmények között. Sajnos, a gépek élettartama nem végtelen, ha a mostani hibákat sikerül is megoldani, jön a következő.
Ha az autóm csak tizedennyire megbízható lenne, az igen jó lenne -
halgatyó #32 Látom, rohadt sok időd lett mostanában.
Amióta széjjel döglött a kedvenc pártod...
Inkább arra koncentrálj, hogy megússzad valahogy, amit eddig csináltak a haverjaid az országgal -
krajcsovszkig #31 Nemtom pontosan, de már rég lejártak, csak gondolták, még hátha jók lesznek valamire... -
Crane #30 Ahh... biztos a műhódakkal az összekötetés tré-mobilon volt megoldva. :D Na majd most ki, meg majd bekapcsolják azt jó lesz, és 10 percet ingyen beszélhetnek a mars járókkal. :D
Dolgoztam egy meg nem nevezem cégnél, aki a dolgozóinak körbeküldte egy márketinges e-mailben, hogy vállalatunk által gyártott diódák találhatók a mars szondán (MGS). Egyszerre sóhajtott fel mindenki: "Hogy pont ezen fognak elcsúszni..." :D ... hát be is jött. -
magyarszurke #29 benne vót a transformersbe,hogy a droidok elvitték a marsjárókat,és azokat felhasználva ipodokként vegyültek el a kínai piacon....
-
#28 90 nap. -
Sith #27 AZ eddigi értelmes hozzá szólok közül ki tudja hogy eredetileg mennyi időre voltak tervezve a kis játék autók? -
krajcsovszkig #26 Biztos a marson is vannak színesfém-tolvajok...
Egyébként lehet, hogy nem acorp value ramot kéne belerakni a műholdba és akkor menne... -
hodobaj #25 Hát akkor talán nem veszem fel az űrdinamikát következő félévbe. -
who am I 7 #24 "Drognagyhatalom"
Attól még elmaradott... -
who am I 7 #23 küldjék ki wall-e -t, a mozikba má úccsincs dolga -
Epikurosz #22 "kicsi és elmaradott" ????
A világ ópiumtermelésének 9/10-ét adja, meg heroint is.
Drognagyhatalom!!!! -
#21 aha mert ugye NEM küldenek afganisztánba egy rakás katonát, és NEM is fog kurvasok pénzbe kerülni :D -
Soundmaker #20 Ugye Ugye.. nem Windows 7 betával kellett volna a szondákat indítani :D
Felment á az automatic frissítés jött a fekete halál..