107
Különbségek, sztereotípiák, minden ami eszetekbe jut ;)
 • clio1616v
  #107
 • sz4bolcs
  #106
  Úgy idegesít, hogy így hátra van hajtva a feje, én már kitörtem a nyakam, annyira próbálom balra dönteni. :D:D
 • CamelX
  #105
  De szép cicus :D

  (vehető több értelemben)
 • Wolfsnack
  #104
  mire rá nem vehető egy férfi... :))

 • IXEMGabeo
  #103


  tanulságos:D:D:D
 • zorovpeter
  #102
  Szerintem meg a férfiak nem foglalkoznak ilyenekkel :D
 • Wolfsnack
  #101
 • Anaid
  #100
  Nem egyenértékű gondolkodásmódról van szó, inkább egyenértékűnek tekinteni egymást. Asszem. Akkor is, ha nem egyezik a vélemény mindenben. A döntéseket is meg lehet osztani, de következésképpen a felelősségvállalást is....stb.
 • CamelX
  #99
  Ez az egyenértékű gondolkodásmód elmélet is működik... egy darabig ;) hosszú együttélés után hamar elfelejthető ez a gondolat.
 • Anaid
  #98
  Egyébként nincs is akkora különbség nemek gondolkodásmódja között, mint hangoztatják, legfeljebb bizonyos életterületeken, de alapjaiban sztem nincs sok különbség.
 • CamelX
  #97
  Ezen van a hangsúly :D nem is az, aláírom :D
 • Anaid
  #96
  Hát egy egyéni gondolkodásmódú ember mellett nem mindig egyszerű az élet, de nem is unalmas:D
 • CamelX
  #95
  Ez a leírás nagyon igaz és nagyon nem illik a mai korra :D nekem pl. fontos az extrém, de legfőbbképen, egyéni gondolkodásmód is. Amik így sztereotipizálódtak azok max a 90as évekig igazak, már akinek fontos hogy a párja ne csak "robot" legyen :D
 • Anaid
  #94
  Na ez tök jó, amiket itt olvasgatok. Na én megnéztem pár helyen az álmaid nője, meg ideális nőkről alkotott elképzeléseket...Csak kicsit felszínesek zömében vagy túlzóak: hogy aszongya szép, csinos, okos, jó feleség, jó anya, makulátlan belbecs, annál is klasszabb külcsín.
  Még jó, hogy a férfiak gondolkodásmódja fene következetes, mert később zömében nem ilyen párt választanak.:D
 • Fbn Lx
  #93
  szerintem teljesen biztos, hogy az "ideális nő" találatok döntő többsége, mondjuk 80%-a valamilyen magazin, és ezeknek a magazinoknak, a popkultúrának valamint a médiának köszönhetően a maradék 20-ból kb. 19% esetében a nők keresnek rá erre.
  Mi férfiak minek is keresnénk, mindannyian tudjuk, hogy számunkra milyen az ideális nő, nem kell ehhez tanácsot kérnünk :D Szóval női megfelelni akarás ez pusztán...
  A férfiak esetében ez szintúgy, ott már nem annyira játszanak szerepet a magazinok, hanem puszta kíváncsiság, hogy férfiként milyennek kellene lennünk. Csak ugyebár, nem pusztán a találatok számából kifolyólag, ez a dilemma ránk nem annyira jellemző, mert stabilabb képünk van arról, hogy férfiként milyennek kellene lennünk. Még ha ez a kép tele van téves közhelyekkel is... Legalábbis szerintem így van.
 • chhaya #92
  Az még érdekes kérdés, hogy kik kerestek rá ennyiszer pl. az ideális nőre? Úgy értem férfiak vagy nők? Szóval a nők azért, hogy megtudják, milyen elvárásoknak kellene megfelelniük, vagy a férfiak nem tudják kitalálni maguknak, hogy milyen az ideális nő? :D És akkor ennek analógiájára, a férfiakat nem érdekli, hogy milyen elvárásokat támasztanak velük szemben, vagy a nők nem pont az internettől akarják megtudni az ideálist... na mindegy, ehhez nem jutok úgyse közelebb.
 • CamelX
  #91
  Ez elég érdekes :D elég sok női magazinra szokott találatot dobni a google, főleg ha valami receptet keresek :) ez csak tipp, de szerintem a sok poénos megnyílvánulásos képek/rajzok/viccek miatt is lehet ez az "ideális nő" túlsúly, szerintem még bőven férfi túlsúlyú maga az internet, ha lehet így fogalmazni
 • chhaya #90
  Keresgéltem a google-ban és eszembe jutott ez a topik...bár nem tudom, mennyire tartozik ide. Szóval ugye ha beírok egy szót, akkor kiad egy rakás lehetőséget, és egy számot, hogy arra a kifejezésre mennyien kerestek már rá. "Az ideális nő" 3 450 000 találat, "az ideális férfi" 228 000 ... Azért ez nem olyan kicsi, miért lehet ekkora különbség?
 • Fbn Lx
  #89
  Örülök, hogy minden alkalommal tudsz valami újat mondani, Mr. Obvious.
 • salsoul
  #88
  Akárhányszor.

  Uralkodni nem csak úgy lehet ahogy agyad elképzelni képes ;)
 • Fbn Lx
  #87
  Nyilvánvalóan amíg nem árt senkinek, addig eszem ágában sincs.
  A bizonytalan pedig nem elnyomás, ahogy a fájdalom okozása szintén egyértelműen nem az. Az egyértelmű büntetéssel való fenyegetés alapján való korlátozás az. De hányszor kell még kifejtenem, hogy felfogd?
 • Fbn Lx
  #86
  :D Te jó isten, de szar emberismerő vagy.
 • salsoul
  #85
  Nem értem, hogy miért akarsz uralkodni a pedofil felett, miért akarod őt elnyomni?
 • salsoul
  #84
  Bármit bármikor megtehetsz most is csak vállalnod kell a következményeket, azt a lavinát ami beindítasz.
  Azt, hogy esetleg nem csak te lehetsz szabad, hanem az is aki pofán vág, ezzel pillanatnyilag uralkodva feletted, elnyomva téged - gondolkodásod szerint.


  Ettől független gondolkodásod elég sötét, hiányzik belőled a szelídség, a humor, a kedvesség, a tiszta szív, az elfogulatlanság, szóval: az öröm.

  Olvass Ezeregyéjszakát ;)
  Egyszer már végre komolyan kellene venni az örömöt.
 • Fbn Lx
  #83
  Ez a "szemét mocsok" már csak a máz, de igen, tényleg elnyom, mert korlátozza azt az alapvető jogomat, hogy szabadon döntsek a cselekedeteim felől - büntetéssel fenyeget. Szóval az elnyomás ténye itt is egyértelmű, attól függetlenül, hogy ez a társadalom szemszögéből, az emberek többségének közös véleménye alapján egy szükséges elnyomás, ezért legtöbbek szerint nyilván nem "szemét mocsok". A pedofilok szerint viszont szemét mocsok, ami az ő szemszögükből ugyanannyira helyes, mint a mi véleményünk - ráadásul szerintem is szemét, mert lekorlátozza többek között azt a jogomat, hogy a büntetés-végrehajtás helyett én magam büntessem kedvem szerint, akár halállal, akár a golyói levágásával azt a pedofilt, aki hozzányúl a lányomhoz. Szerintem ez igenis elnyomás, mert az engem súlyosan megkárosítót én akarom megölni, és ne az állam végezze ezt el helyettem.
  De ennek az elnyomásnak legtöbben addig nem is érezzük súlyát, amíg nem akarunk ilyen cselekedetet végrehajtani, ezért nem ütközünk bele a kiszabott gátba.
 • Fbn Lx
  #82
  A legjobb uralkodók pusztán feledtetik a néppel az uralkodás alapvetően elnyomó természetét.
  Tévedsz, nem egyenlő számomra a kettő. Nem hiába nem tettek egyenlőségjelet az értelmező szótáraidban. Az elnyomás csupán egyik aspektusa, alapköve az uralkodásnak, az uralkodó jelleg az elnyomottak saját céljaid, vagy eszméid érdekében való hasznosítására utal. Szóval az uralkodás több, mint elnyomás, de elnyomás nélküli uralkodás nem létezik. Ha bármit megtehetek veled szabadon, és minden cselekedetem felett én döntök, nem pedig te, azaz az elnyomás ténye hiányzik, akkor nem uralkodsz fölöttem.
  Bárhogy is szépítgeted, és próbálod azt kihámozni ebből, hogy én csak elnyomásban tudok gondolkodni, ez azt hiszem teljesen logikus és egyértelmű :|
 • CamelX
  #81
  Ja és persze nem arra akartam kilyukadni h a BTK elnyom, hanem ez 2féle irányadást szimbolizál
 • CamelX
  #80
  Szó szerint erre akartam kilyukadni, thx :) elég nagy a szakadék az uralkodás és az irányítás között. A BTK meg a vallás elég jól példázza ezt. A BTK megmondja keményen muszájból, míg a vallás felkínál a lehetőséget a harmonikus irányvételre, vagy elfogadod, vagy nem, vagy benne vagy, vagy nem. Persze mint említettétek, itt az egyházat teljes egészében ki kell zárni az érvelésből!
 • Sadist
  #79
  A BTK korlátoz téged, hogy embert ölj, vagy kislányokat erőszakolj meg. Akkor most a szemét mocsok állam elnyom téged?
 • Nightt
  #78
  Tapasztalataim szerint a nok tobbsege szereti, ha a ferfi az iranyito egy kapcsolatban. Termeszetesen nem elnyomasrol vagy uralkodasrol beszelek, hanem egyfajta vezeto szereprol, ami tulajdonkeppen gondoskodas a masikrol. Persze mindenben kozosen kell donteni es nem szabad kizarni a not! Egyre tobb olyant latok, ahol egy kapcsolatban abszolut a no vezet, mar-mar kiherelve a ferfit, ami nagyon nem jo. Minden tiszteletet es ferfiassagat is elveszti az a ferfi. Raadasul ez hosszutavon egy rossz kapcsolatot eredmenyez.
 • salsoul
  #77
  valóban: számodra egyenlő a kettő
  elnyomásban tudsz csak gondolkodni
 • Fbn Lx
  #76
  Ha nem nyomsz el senkit, hogyan uralkodhatnál felettük? Az uralkodás fogalma önmagában hierarchiát fejez ki.
  Valamilyen szinten mindenképp a szabadság, a jogok korlátozásával jár, ami pedig elnyomás, függetlenül attól, hogy az emberek meg tudnak-e barátkozni vele vagy sem, és hogy az uralkodó egyéb cselekedeteit és hozzáállását méltányolják-e.
  Számomra egyértelmű, hogy ha fölöttem uralkodni képes valaki, az az én személyi szabadságomat korlátozza, számomra szabályokat diktál, ami természetesen egyenlő az elnyomással. Az a nem mindegy, hogy ez milyen mértékben vállalható.
  Egy dicső király esetében meg nyilván nem magának az uralkodás tényének örültek az emberek, azaz az alávetett szerepnek, hanem az olyan fényes cselekedeteknek, amiket a pozíciójának köszönhetően véghez vihetett.
 • salsoul
  #75
  érdekes
  elbizonytalanodtam, és ismét több értelmező és magyarázó szótárhoz fordultam és nem tettek egyenlőség jelet

  És lehet olvasni dicső bölcs és igazságos uralkodókról kiknek egyöntetűen örült a nép. Viszont dicső elnyomókról sehol sem lehet olvasni.
  Hogy lehet ez?
 • Fbn Lx
  #74
  Az uralkodás egyenlő az elnyomással, aminek a semmibevétel vagy része, vagy nem.
 • salsoul
  #73
  szerinted az uralkodás és az elnyomás, semmibevétel ugyan az?
 • Sadist
  #72
  Mondom, példát!
 • Fbn Lx
  #71
  én így tudom azt szeretik a nők, ha a mindennapokban egyenrangú félként kezelik őket és bevonják őket minden döntésbe, de az ágyban "uralkodnak" a férfiak.
 • salsoul
  #70
  van a #68-ban egy nagyon fontos szó: eredetileg

  és nem az egyházról volt szó, hanem a még tiszta forrásról

  amit aztán nem értettek meg, korrumpáltak, és vele visszaéltek
 • Willenbrock
  #69
  Szerintem nem az emberek nemesítése és életvezetési szokásaik pozitívvá alakítása volt az egyház célja(pl amíg lehetett akadályozták a közoktatás ötletét,illetve a tudományt az egyház belső fegyverének tekintették-nem közkincsnek).A céljuk szerintem csupán a társadalom feletti uralom,befolyás megszerzése önös célokból.Így volt régen,és próbálják úgy intézni hogy minél inkább így lehessen manapság is.
 • salsoul
  #68
  Az egész katolikus és más egyéb vallásos hercehurcának a célja az volt eredetileg, hogy az ember felfele, előre, progressz irányban éljen, és ne lefelé, hátrafelé, retrogressz irányba.

  A felfele, előre, progressz irányt pedig ugyan úgy tudták, érezték, mint azt, hogy a nő helye pl nem a kőfejtőben van...

  Végtelen számú mítosz, és mese, és szent könyv tanúskodik erről.
  Érdemes lehet revízió alá venni őket...