91
Szigorítani vagy enyhíteni kell a fegyvertartási engedély megszerzését?
-
#11 szánalmas vagy-.- imádom amikor a sok elvakult és ostoba jobbik ellenes kitalálja h ők forradalmat akarnak meg lövöldöznek meg gyilkolnak
soha semmilyen atrocitást nem kezdeményeztek sem ők sem a gárda, ez senkinek nem tünik fel soha? csak az amit a tv mond, az az igazság, gratulálok -
#10 geot kérdezzétek a gáz stukist -
ba32107 #9 Ne is mondd, majdnem arra mentem, pont akkor. Össze is futhattam volna vele :S -
#8 lehet enyhíteni, de ezzel együtt a rendőrségnek is több jogot kell adni fegyverhasználatra (USA példa)
más se kell, mint hogy egy csapat jobbikos forradalmasdit játszon, és ne lehessen őket kilyukasztani -
#7 nem hinném hogy célszerű az aktuális (sajnálatos) eset miatt elővenni ezt a kérdést, enyhíteni semmiképp szigorítani pedig felesleges. az pedig ugye nyílt titok hogy illegálisan könnyűszerrel hozzájuthatsz csak pénz kérdése az egész sajnos.. -
#6 az 1. hsz em egy olyanra ment hogy "szerintem hülyeség a fegyver" de mier beírtam a hszt az eltűnt -
#5 -
Cat 02 #4 Tehát van olyan is h lehet fegyverem, de ha használom megbüntetnek ? wtf -
#3 a gyerek HSZ evel milett ? -
#2 ezt majd mondjad akkor hogy ha 6 cigány áll körbe és épp meg akarnak késelni mert magyar vagy -
#1 Fegyvertartási engedély a következő jogcímeken, illetve célból szerezhető:
1. önvédelem
2. munkavégzés
3. céllövészet
4. oktatás
5. sportlövészet
6. személy- és vagyonvédelem
7. vadászat
(8. politikus vagy)
Továbbá szükséges egészségügyi alkalmassági, büntetlen előélet, 18. életév betöltése. Külön engedély kell a használathoz és tartáshoz.
A magyar fegyvertartási törvényt Európában a legszigorúbbak között van.