Windows 8 - 8.1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bon
Más Windows-okhoz is jött ki ma javítás. Egy kritikus hibát javít a Microsoft amit már kihasználnak a kártevõk. De ez a hiba az IE10-et nem érinti, de egyúttal kiküldte a flash javítást is a Microsoft.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

aate
Windows 8 -ra Windows Updaten Flash Player Frissítés érkezett!

Üdv!

Leszedtem a Win 8 Release Preview x64-et tesztelésre. Minden mûködik szépen kivétel a videókártyám driverjét. A típusa:ati mobility radeon hd 5470.

Hivatalos oldalon csak ezt találtam, ezzel nem ment http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/Windows8ConsumerPreviewDrivers.aspx

, a win 7-es driver sem jó, kompatibilis üzemmódokban sem, és rendszergazdaként futtatva sem. Ha esetleg valakinek ilyen kártyája lenne, és sikerült beüzemelnie kérem segítsen.

Gigabyte GA-X99-UD3 | Corsair Rm750W | Intel Core i7 5930K | Zalman CNPS9900DF | Gigabyte GTX 980 G1 | Corsair 4x4GB DDR4 2133MHz | Samsung 840Evo 250Gb | Seagate Barracuda 2TB | Zalman H1

tmp
köszi

vlala egy szaros kiírtásraérett zsidó

tmp
köszönjük emese

kifli
Voltmár, hogy ingyenes a fejlesztõi reg win store-ba? DreamSpark-on kell regelni. (lehet már nem mai hír, mivel elég régóta van fejlesztõi regem, nem figyeltem)
bon
Csinálsz egy új felhasználót bejelentkezel és egybõl alap kinézeted lesz és átmásolhatod a másik profilodba emlékezetbõl.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

kifli
tmp
nincs senkinek egy default install utáni start menü képernyõje 😄?

tmp
jaja erre gondolok 😊

KranaZoli
Ez Engem is érdekelne ha arra gondolsz, hogy vhogyan elrendezted elõtte és arra az állapotra szeretnéd visszaállítani. (ezek szerint nem vagyok 1edül a csempék rendezésének bénázásával 😊

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

tmp
van mód arra, hogy valahogy alaphelyzetbe rakjam a start menüt? össze vissza pakoltam a csempéket, és jó lenne visszarakni defaultra

Köszönöm a válaszokat.Sikerült.Még szokni kell ezt a win 8-at.
Mégegyszer köszönöm..
[HUN]FaTaL
"Minek a Daemon? Win8 kezeli alapból az iso fájlokat..."

És a securomot, safediscet is kezeli, hogy ne kelljen pörgetni az eredeti lemezeket (nincs is mivel, mert nincs már dvd olvasó a gépemben, felesleges)? És az mds-t? A cueval mi a helyzet? Na ugye...

http://goo.gl/gd6Zi5

wollnerd
Minek a Daemon? Win8 kezeli alapból az iso fájlokat...
Így lehet elérni a csökkentett módot: (Ez a késõbbi változatokra is igaz)

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Ma felraktam a windows 8-at.Hát elég érdekes.Alcohol 120-at nem tudok rárakni/daemont raktam/.Csökkentett módba szeretném indítani.de nem sikerül.Tudja valaki hogyan lehet?F8-al nem megy..
[HUN]FaTaL
Ja tálcán, azt hittem az értesítési területen van. Nem tudok ilyenrõl, de ettõl még nem kizárt, hogy megoldható. 😊

[HUN]FaTaL
Minek ehhez program? Megfogod és behúzod a rejtett ikonok közé.

shaba23
Létezik olyan program, amivel elérhetem, hogy egy futó alkalmazás ikonja ne legyen a tálcán, max a rejtett ikonok közt? Olyat találtam, amivel skype-ot, WMP-t és hasonlókat lehet eldugni, de nekem játék ikonját kellene😄
MerlinW
A google szinkron tekeri valamiért. Nekem pár nap után abbahagyta.

[merlinw.org]

tmp
valakinek ötlet arra h miért teker a vinyó netezés közbe mikor tölti a weboldalakat? ez normális? win7 alatt nem tekert ennyire.. chrome alatt csinálja

[HUN]FaTaL
Eddig is ilyen volt, driver, hardver függõ, sok hardvernél ilyen. Általában az egér okozza, megpróbálhatod, hogy a billentyûzeted visszateszed.

Máté94
Nekem valahogy Win7 nem okozott ilyen galibát, elaludt, billentyûzettel és egérrel is ébreszthetõ volt.<#vigyor2>
bon
Ilyen volt eddig is, bekapcsoló gombot még nem láttam tönkremenni, pedig pár éve foglalkozok már informatikával.

bon
Hálókártyák is.

Máté94
És tényleg... hát nagyon szépen köszönöm. Egyébként ez miért is lett ilyen? Mostantól mindenkinek a bekapcsológombot kell használni, hogy hamarabb menjenek tönkre? 😊
Most direkt restartoltam (sose kapcsolom ki a gepet, csak sleep) hatha csak nem vettem eszre, de nem jelent meg nekem semmilyen start8 logo.<#fejvakaras>

Ha batrabb vagy, akkor ez is egy megoldas lehet.
Probaltam mukodik ahogy kell.
http://forums.mydigitallife.info/threads/35189-Windows-7-explorer-for-Windows-8

A metros appok se futnak igy.
aate
Store 1600 app között ,nincs egy használható értelmes - nem gagyi felületû alkalmazás! Azért ez nem jó kezdett, hiszen már lehet mihez hasonlítani.

[HUN]FaTaL
Eszközkezelõben egérnél, billentyûzetnél tiltsd le, hogy felébreszthesse a gépet.

Máté94
Auto-sleep/sleep-re nincs valakinek ötlete?

Elõször azt hittem, hogy az optikai meghajtó okozza, de nem, mert miután kikötöttem, ugyanúgy visszakapcsolt azonnal, ahogy próbált "elaludni". Tudni kell, hogy két darab HDD van a gépemben, és ugye általában a másikat egy bizonyos idõ után leállítja. Esetleg lehet ez a hiba forrása?
bojti
Bejelentkezésnél megjelenik a képernyõ közepén egy kis ablak 1-2 másodpercre - asszem a program névjegye van rajta (most nincs fenn Win8 ), hasonló mint egyes antivírusoknál ( Nod )

tmp
köszi

bon
Bekapcsolód a képernyõkímélõ bejelentkezõ képernyõjét és ha van jelszav a fiókodnak akkor jelszót fog kérni.

Nalam ilyet nem csinalt.. Se reklam, se mast nem rakott fel.
http://www.stardock.com/products/start8/
Egyrol beszelunk?
tmp
van mód arra, hogy kikapcsolt monitor esetén automatikusan zárolja a gépet? (10 perc tétlenség után kikapcsol a monitorom, és szeretném ha olyankor zárolná is magát). köszi

bojti
Jaja , azt is felraktam , utána letakarítottam amit még felrakott maga mellé . ráadásnak indulásnál kaptam a képernyõ közepére egy start 8 reklámot . Szal ez se az igazi ( de majdnem 😊 ) . Esetleg le lehet tiltani , hogy ne reklámozza magát ?

Start8 progi es nem kell metrozni, rendes win7-es start menut kapsz.
Az ebresztes utani jelszo keres pedig advanced power settings-ben kikapcsolhato.
bojti
Üdv !
Van már mûködõ aero Win8-ra?
Gondolkodok a váltáson , de összességében nekem az új rendszer gyorsasága tetszik csak , maga a felhasználófelület nem , ill. az egész metrót feleslegesnek és gagyinak tartom desktopon (táblagépen ok , de az nekem nincs ) . Volt fenn pár napig , próbáltam megszokni de mindig Win7 ez akartam belõle csinálni 😊 . Láttam vannak már különbözõ tweak programok , amik a metrót hivatottak amennyire csak lehet eltüntetni , ezek mennyire mûködnek jól ? Azt is be tudtam állítani anno h bejelentkezésnél ne kérjen jelszót , de ha a gép lement alvó állapotba akkor újfent kérte a jelszót , ami elég idegesítõ , mivel a gépet csak én használom .

Üdv! olyan gondom lenne, hogy nem ismeri fel a dvd meghajtót a win8...van olyan oldal esetleg ahol találhatok hozzá megfelelõ drivert? üdv:Balázs
dragon11
sz@r az egész.<#wink>

[HUN]FaTaL
Amikor még Macromedia Flash volt, akkor még nem volt bajom vele, de egy jó 5-6 éve biztos, hogy rühellem.

MerlinW
Reméljük minél hamarabb. Már Adobe is nyilatkozott olyat pár hete, hogy dobja az egész Flash-t és áttér HTML5 és társai alapú technológiákra. Mondjuk én már 10 éve is gyûlöltem a flash-t.

[merlinw.org]

[HUN]FaTaL
A többi böngészõnél meg a felhasználó dönti el. 😊

Mondjuk a 11.4 a legszarabb build az összes közül. Remélem hamarosan kipusztul az egész fos a netrõl, de ez még odébb lesz.

Hegi90
de hogy jót is írjak róla: a laptopom külsõ érintõs, multimédiás, wifi, bluetooth gombjait nem csak hogy magától felismerte, de hozzácsapott egy fasza designt is.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hegi90
Én is így vagyok vele. Csak azért raktam fel, mert már amúgy is ideje volt egy gép újrahúzásnak, meg most kaptam meg ezévre az MSDNAA-t.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

MerlinW
Ne érezd rosszul magad, én is Virtualboxon nyomogatom néha, eszem ágában sincs váltani, amíg valami fontos dolog meg nem követeli.
Nekem mondjuk nincs vele semmi bajom, nem rossz, de egyszerûen semmi olyat nem nyújt számomra, hogy értelme legyen váltani. Szerencsére W7-en is lehet rá fejleszteni.

[merlinw.org]

MerlinW
A szofvert természetesen az Adobe frissíti. De az MS, Google dönti el melyik verziót használja a böngészõiben. Ezért is van mindkettõben még csak az (asszem) 1.3, mert az 1.4 talán a legproblémásabb build évek óta.

[merlinw.org]

dragon11
Érdekes srácok.. akkor csak Nekem nem mûködik jól ?<#wink>

[HUN]FaTaL
Igen, de nem nyúlnak bele (nem is tudnak, zárt forrású ha jól tudom), ugyanúgy az adobe csinálja a frissítést. Lényegében a Chromeban is ugyanaz van, mint Opera/FF alatt, csak a Google ellenõrzi. A gyakorlatban ugyanakkora fos ott is.

Hegi90
Ma felraktam, de szerintem még ma vissza is rakom a win7-et
Elsõ benyomások:
- annyival nem gyorsabb ez, mint amennyire állítják
- mondjuk én nem is érzem gyorsabbnak semmivel
- a metro ui inkább zavaró mint hogy gyorsítaná a navigálást
- és laptopon nem is szép egyáltalán. Szokásos 16"-os képernyõnél 1366x776 felbontással úgy érzem nagyon nagyon sok hasznos helyet elpazarolnak.
- az appok nehezen mûködnek, nem állnak kézre
- ezt az üzenetek appot ami még a hasznosabbak közé sorolható, nem lehet használni, csak ha mindenki elérhetõnek lát. Ez már a phone-on is idegesített. Meg nem is mindig mutatja rendesen ha ír valaki
- a fontokat igazán megcsinálhatnák már "smooth"-ra, fél méterre van tõlem a képernyõ de ide látom hogy pixelesek a betûk, fõleg ezeknél a benga méreteknél.