8765
Windows 8 - 8.1 kérdések és válaszok
  • High end PC #4933
    kössz.

s az Üzeneteknél a Skype fiók nem érhető el? csak a Facebookot és a Messengert engedi
  • bon
    Fiókokhoz egyenként ki/be kapcsolható az értesítések megjelenítése, charm bar\beállíátsok\fiókok.
  • High end PC #4931
    Jelenlegi Windows bejelentkezési emailem hotmail-es, de nem ez a fő email postafiókom, viszont a kezdőképernyőn a Postában ennek a fióknak az üzenetei jelennek meg, és nem tudom beállítani, hogy a fő Gmailes fiókom üzenetei is megjelenjenek itt. Tippek?
  • High end PC #4930
    ja, hát úgy fent van most is :)
  • wollnerd #4929
    Virtualbox? :D Azon eltudod indítani a MS DOS-ot és így a 3.1-et! :D
  • High end PC #4928
    95, 98 SE, Me, XP, Vista, 7, 8 mind fent van natívban most is három különböző PC-n. :)
    95-höz egy 11 éves asztali vasat használok, aminek a hardvereivel még kompatibilis, a 98 SE és a Me azok a 2004-es asztali PC-émen vannak, mindkettő régi vas az asztal alatt nyugszik, kihúzva a konnektorból, szükség esetén, ha kéne egy régi progi, nincs jobb a natívba telepített rendszernél és hardvernél, hiába az ilyen meg olyan virtuális gép meg emulátor...
    Az XP, Vista, 7, 8 meg a jelenlegi vason van különböző HDD-ken meg SSD-n, mind eredeti példány.

a 3.11-et még nem élesztettem fel, már nincs meg a régi gépünk, amin futott a 90-es évek első felében. Talán majd egyszer...

Amennyire ódzkodtam a 8-as verzió új felületétől, pár hét használat után ugyanannyira nem tudok elszakadni tőle.
  • wollnerd #4927
    Egy pici off:
    Egy kis Windows történelem tőlem, ha vkit érdekel.

Igen profin van megcsinálva, érdemes végignézni! :D
  • bodajoci
    ok köszi, akk nem én vok hülye... :)
  • buko20
    Nekem is azt csinálja :)
  • skinnyman
  • [HUN]FaTaL
    Nem tudom mit csináltak, de ez ilyen. Ha win8 után raktam vissza a win7-et mindig konzisztenciát ellenőrzött a telepítés közben. Persze nem talált semmit.
  • bodajoci
    A segítségeteket kérem! Két majdnem teljesen egyforma satás 500 gigás wd winyó van a gépemben. Egyiken win7 ulti, a másikon win 8 pro. Mind2 hibátlan a smart szerint. Alapból a win7-es winyó bootol, ha a win 8-at akarom indítani, akk bootmenűből választom ki, h azt indítsam. Ha elindítom a win 8-at, használom, tökéletesen fut minden. Aztán, ha elindítom a gépet win7-el, mindig konzisztencia ellenőrzéssel indul, mert hibákat talál a lemezen. Úgy telepítettem mind2 rendszert, h addig a másik winyó le volt húzva, szóval nem is látták egymást, csak a telepítés végén dugtam vissza a csatlakozókat. Felismerte, telepítette a drivert, látja is, mijnden ok. Nem értem, h a win 8, mért kavar be a win7-nek. Lehet, h úgy kellett volna telepítenem, h mind2 winyó műxik, és bootoláskor kéne kiválsztanom, h melyik induljon? Magyarul egyik rendszer mellé kellett volna telepítenem a másikat? Azért fura ez nekem, mert még anno a tesztverziót telepítettem a win 8-ból, akkor egy darabig nem csinálta ezt, de később, mikor a majdnem végleges win 8-at telepítettem a win7 mellé, akkor kezdte. Egy idő után ki is nyírta a win7-et, úgy, hogy helyre sem tudtam állítani a rendszert, újra kellett telepítenem! Volt már vki így?
  • Blum
    igenigen,ez remlik nekem is. Azert neztem kicsit furan meg lottem screenshotot,hogy akkor most mi van. Bosszanto...

Na mindegy...holnap probakepp felrakok egy Win7-et is,ha azonse mukodik,akkor mar tenyleg csak a router marad.

Koszonom a segitseged!
  • [HUN]FaTaL

Win7 alatt így néz ki.
  • Blum
    Akkor asszem agyverzest kapok es holnap megy vissza a Win7.
  • Blum
    Bontottam,semmi. Letrehoztam egy uj kapcsolatot,ugyanaz.
  • [HUN]FaTaL
    Ja most nézem, hogy win8. Akkor passz, win7 alatt vagyok, ha elbontva sem látszódnak az opciók, akkor a win8ból kiszedték.
  • [HUN]FaTaL
    Hmm. Nekem PPP-nél is ott van, most létrehoztam egyet.

Bontsd el a kapcsolatot addig, amíg állítod.
  • [HUN]FaTaL
    Akkor PPP-nél nem engedi. Érdekes. Ezeket nem értem, Microsoft...
  • Blum
    Options fulig megvan a tortenet...

• [HUN]FaTaL
    A VPN kimegy magától, szerintem a net is megoldható, próbáld meg, hogy elmented a jelszót (gondolom ez már meg volt), majd

Control Panel -> Network and Sharing center -> bal oldalon Change Adapter Settings -> jobb klikk a kapcsolaton -> Properties -> Options fül -> Prompt for name, password elől ki a pipát és a alul Redial if line is droppedhoz meg be.
  • Blum
    Szomszed wifijet szoktam "lopni" [megadta a jelszot] szoval emiatt nem aggodok. Csupan azert kene ezt valahogy megoldanom,mert a seed miatt non-stop megy a gep es mostanaban szokott lenni pillanatnyi aramkimaradozas,szunetmentesem meg nincs. Na most a gep ilyenkor frankon elindul magatol meg az utorrent is,viszont net az nincs. Ha ez az aramkimaradas ejjel kovetkezik be,akkor ~8-10 orat potyara megy a gep.

Egyebkent nem szoktam surun restartolni (jobb esetben 3 havonta 1X) de mostmar kezd idegesiteni a dolog,ezert turtam mar fel a fel netet,de akkor marad az eredeti otlet. Router kell.

Kosz a valaszokat
  • Ironman2
    Rendszervisszaállítás megoldotta a problémát
  • [HUN]FaTaL
    Ha jól emlékszem okostelefonod is van, amellé amúgy sem árt egy wifi router :)
  • Ironman2
    Az eseménynaplo irja a hibát:

microsoft.windowscommunicationsapps_8wekyb3d8bbwe!Microsoft.WindowsLive.Mail
    ErrorCode -2144927148

A(z) microsoft.windowscommunicationsapps_8wekyb3d8bbwe!Microsoft.WindowsLive.Mail alkalmazás aktiválása sikertelen, hiba: Ez az alkalmazás nem támogatja a megadott szerződést, vagy nincs telepítve. További információt a Microsoft-Windows-TWinUI/Műveletek naplóban talál.
  • Ironman2
    AVG antivirus ami komolyabb progi
  • Ironman2
    Elég sokmindent telepítettem azóta
  • bon
    Jobb és kényelmesebb megoldás is a router.
  • bon
    Telepítettél fel azóta valamit? Eseménynaplót nézted?
  • Ironman2
    Üdv! Miért van az hogy rákattintok a mail,vagy időjárás csempére,és semmi sem történik? Pár napja még jó volt
  • Blum
    Haverom is ugyanezt mondta,de nem feltetlenul koltenek ra,ha op.rendszerbol is meglehet valahogy oldani.
  • maujuri #4902
    a legegyszerűbb ha veszel egy routert. 4-5 ezerért már kapsz
  • Blum
    Hello!

Mar regota megakarom kerdezni,hogy hogy lehet azt megcsinalni,hogy automatikusan csatlakozzon inditasnal a gep a nethez? Talaltam errol egy leirast,ami roppant logikus modon azt irja,hogy kapcsoljam ki a nev es jelszo kerese funkciot csatlakozasnal,majd csinaljak egy parancsikont az asztalra es ezt a parancsikont tegyem be a shell:startup mappaba. Azonban igy sem mukodik.

Hogy lehetne ezt megis megoldani?
  • Daell Drow
    Kosz es a kulcso jo. irja is aktivalva van. Csak furcsaltam az utolso lepest, de ugy latszik akkor az nem kell.
  • aate
    Így is jó de akkor meg a registry hack egyszerűbb megoldás mert csak a felbontást kell visszaállítani.
  • me and a monkey
    Ha a kulcs jó, akkor igen, így kell felrakni.
  • Evin
    Nem. Általában a netbookoknak is van vga kimenete. Oda rádugsz egy monitort, beállítod neki az optimális felbontást a képaránynak megfelelően, ami általában nagyobb, mint a megkövetelt 1024x768, akkor ott tudod használni a metro appokat.
  • TomDantes
    Rövidzárlat? Nem tudom. Most másik aljazta dugtam, és a win is működik, a gép is, minden stabil, minden fasza. Nem értem én ezt, mi történhetet, és fosok ,hogy végleg tönkre megy az egész mindenség, ami egyrészt drága mulatság volna, másrészt időm sincs erre.
  • bon
    Rövidzárlat előfordulhat
  • TomDantes
    Sípolt folyamatosan, mintha légiriadót tartana. Azóta egyébként helyre jött, úgy 50 újraindítás, meg sípolás, meg minden után, és most úgy tűnik minden működik.

De rohadtul nem vagyok nyugodt, a sípolás, mindent jelent csak jót nem.

Az jutott eszembe, lehet-e olyan ok, hogy az alaplapon az USB -csatlakozónak van baja, és amikor rádugtam az mp4-est, tönkre vágott mindent.