8765
Windows 8 - 8.1 kérdések és válaszok
-
High end PC #4973 Amennyire elleneztem a Windows 8 koncepcióját a bétánál, annyira nem tudnék most nélküle meglenni. Egy hét elég volt, hogy totálisan magába húzzon. Igazából 2 képernyővel jön ki a legjobban a kezelőfelület, mikor alapállapotban az egyiken a régi asztal, a másik az új kezdőképernyő van. Így minden Üzenet (facebook, MSN) és a Skype üzenetek, valamint minden email fiókból a Posta fülön kapni értesítőt, ha jön valami üzenet, vagy email. Szóval minden egy helyen, ott van az új kezdőképernyőn. Míg evvel egy időben a régi asztalon futnak más programok, és azokat is lehet látni, hogy hol tartanak. Engem totálisan meggyőzött a koncepció, kár, hogy az eladások mást mutatnak.
-
#4972 Én is észrevettem ezt a jelenséget. Az új explorerbe benne va a flash player. Viszont a steam miatt fel kellett rakni egy másik flash playert, különben a játékvideok nem futtathatóak. Na és szerintem ez okozza a gondot, valamiért összeakad a kettő. Eltávolítottam a flash playert, és azonnal megszünt a probléma. Gondolom te is raktál fel más böngészőhöz Flash playert, és ez lehet a probléma. Ha nem akkor passz -
#4971 Tudtommal nem lehetséges. -
#4970 Elviekben igazad van de a magánfelhasználók kb. 100%-nál nincs olyan veszély, hogy bárki is ellenőrzi manuálisan a kulcsát, viszont a Win8 kulcsa mindig is jó lesz, telepítésnél eredeti kulcsnak fogják látni. (hisz Win8 tekintetében végül is az)
Cégek, vállalatok esetében nyilván más a leányzó fekvése.
-
Blum #4969 Indulasnak mindenkepp erdemes lenne egy masik egerrel megnezni,hogy azzal mit csinal. (lehetoleg vezetekessel) -
masiinaster #4968 sziasztok
olyasmi gondom lenne, hogy wan egy win8am a gépen. Egy laptopról van szó.
a win8 msdnről leszedett verziója van fenn, amit aktiváltam 180napra, majd kértem media center kulcsot, és azzal újra aktiváltam, azóta a státusza tartósan aktiválva, eltünt a vízjel is. most tehát van fenn egy
windows 8 professional with media center.
eddig ez kb szép is.
a gond:
egy idő óta észrevettem, hogy VÉLETLEN SZERŰEN egy pillanatra megyfagy a gép, kb 1-2 másodpercre. Azután megy tovább minden, viszont ez néha 20-60másodpercenként jön elő, néha óránként.
Azt nem tudom, hogy csak az egér nem mozog e, de pl a flash animációk futnak a fagyás közben is tovább, és irni is tudok pl wordbe közben is.
a konfig nem bajos elvileg, i7+3gb videókártya viszi előre a gépet.
bluetooth egeret használok, de van a gépbe csatlakoztatható pici modulja is, nem a gépre megy közvetlenül.
amit eddig találtam a témában:
láttak ilyet már angol fórumon, ott a bluetooth stack okozott ilyesmit. én ugyan ezt nem találtam meg a gépet de a blue-t letiltottam, viszont a gond nem szűnt meg.
okozhat ilyet az is, hogy a winchester esetleg egy caviar green, ami 8mp nem használás után kikapcsolja a fejegységet, és idő míg felpörög. De gondolom nem számít inaktivitásnak az, hogy közben írok wordbe, vagy pl netelek mert ugye közben is fagyogat az egér.
Azt szeretném kérdezni tudtok- e valamit erről, esetleg olvastatok vagy találtok valamit, és tudtok e megoldási lehetőségeket mondani.
köszi szépen előre is ! -
High end PC #4967 van 2 képernyőm, gyakorlatilag az egyiken alaphelyzeben a régi asztal van, a másikon az új kezdőfelület.
na már most, amikor egy programot megnyitok, vagy a másik képernyőn az asztalra kattintok, mindkét képernyőn asz asztal nyílik meg.
olyat lehet csinálni, hogy az új kezdőfelület az egyik képernyőn mindíg fix legyen, és a programokat meg mindent a régi asztalon nyissa meg a másik képernyőn? nagyon vad lenne :) -
#4966 Csak hát warez op-ot frissíteni minek? Kár 9000 forintot kiadni azért hogy legyen egy illegális windows-a az embernek. Mert ha netántán neadjisten mégis odáig fajulna a dolog, hogy ellenőrzik a windows eredetiségét, akkor hiába mutat az ember a win 8 ról számlát, meg bármit, mivel ez egy frissítés, és ahhoz frissítési alap szükséges. Az meg ha nincs meg akkor ugyebár a számla ellenére is illegális a Win 8. Azért meg kár megvenni 9000 ért hogy legyen egy eredeti licensze az embernek, vagy hogy jobban érezze magát, mivel fikarcnyival sem ér többet az ilyen licensz mint a warez. Én egy legális Vistát frissítettem, és nem bántam meg. Még van egy gépem amin legális XP van, azon is gondolkodom. -
#4965 Igen, erre gondoltam, magánfelhasználónál ez már legális Win8 kulcsot jelent, nyilván nem fog a szoftverrendőrség becsöngetni. -
#4964 Ha a jogi dolgokat nem nézzük akkor igen jól jár a 9000ft-os árral. -
Laci82 #4963 Én még win 7-nél sem éreztem lassulást sosem.
Xp-nél na ott volt,meg ami az őrületbe vitt ,hogy mindig valami file hiányzott neki,ez olyan 3 hónap után jött elő általában. -
#4962 Nekem is ugyanolyan gyors.
#4960. Bon. Egy magánfelhasználó - ha akármilyen Win7-ről is frissít Win8-ra - végül is jól jár ha 9000.- Ft-ért vásárol Win8-at, hisz a későbbiekben mindig is lesz egy legális kulcsa Win8-hoz.
Jól gondolom?
Most ne firtassuk, hogy jogilag nézve mis az, de egy átlagember innentől bármikor simán fel tudja tenni a Win8 kulcsával a rendszert, hisz a MS eredetinek fogja látni.(Ha nem engedi, mondván, hogy csak upgrade-re jó akkor pedig a FAQ-ban említett metódussal kivédhető a probléma)
-
#4961 Hamarosan lejárnak a Windows 8 előzetes változatainak használhatósága:
Windows 8 Developer Preview: 2013. Január 15,
Windows 8 Consumer Preview: 2013. Január 16,
Windows 8 Release Preview: 2013. Január 16. -
#4960 Frissíteni lehet illeáglis Windows 7-ről is, de a Windows 8 is illegális lesz a szerződés értelmében, tehát tulajdonképpen kidobsz 9000ft-ot.
-
#4959 Nekem is. -
#4958 Nekem még mindig ugyanolyan gyors, igaz nem is teszek naponta játékot és programokat rá. -
#4957 Sziasztok!
Azoktol kerdeznem akik mar hasznaljak egy ideje a win8-at;eleinte mindenki el volt ajulva,hogy mennyire gyors,de idovel mennyire lassul be?Win7-nel ugye erezheto a belassulas, de kozel sem olyan mertekben mint az xp-nel.
Illetve meg valami,azon gondolkoztam,ha akad olyan elvetemult,akinek nem eredeti a win7-ese tud-e upgradelni eredeti 8-asra? -
AdamBast #4956 évekig így működött nekem is, csak tesóm vett egy laptopot aztán nekem muszáj volt routert venni -
Blum #4955 Basszus,mukodik!
Epp indultam volna megvenni a routert. Sporoltal nekem 6k-t -
AdamBast #4954 ahogy én oolodottam meg:
csinálsz egy .bat progit ezzel a tartalommal:
rasdial KAPCSOLATNÉV USERNÉV JELSZÓ
elmented és berakod startupba
ha nem megy akkor
http://www.microsoft.com/resources/documentation/windows/xp/all/proddocs/en-us/rasdial.mspx?mfr=true
vagy parancsssorba beírod hogy rasdial /? -
#4953 képtelen vagyok átállítani a boot priorityt a biosban az ODD-re,de úgy hallottam,hogy a windows 8 rendszerén belül is lehetőség van arra,hogy dvd-ről bootoljon
ha igen akkor,hogyan? (8 helyett szeretném a 7-et rárakni) -
Ironman2 #4952 Nem mondod!!! (egyébként nem egészen így van,de már olvastam róla)
Amúgy kiflinek köszi a választ! -
#4951 Semmilyen szolgálatást nem kell leállítani. A memória azért van, hogy használja a rendszer, ha üresen akarod látni akkor vedd ki a gépből és tedd ki az asztalodra. Amúgy ha szükség van memóriára felszabadítja a rendszer. -
#4950 nem futtatja a háttárben, csak lefoglalja neki a memóriát, betölt 1-2 dolgot. De ez a memória abban a pillanatban felszabadul, ahogy használni kell valamire. Ne félj, nem használódik ettől el a memóriamodulod. -
#4949 Máshogy kezeli ez már a memóriát. Ne XP-ből indulj ki. -
Ironman2 #4948 De vannak felesleges dolgok gondolom,amikre alapból nincs szükségem.Minek foglalják akkor a memóriát? -
#4947 Ne sajnáld már tőle azt a 800 megát! Ha nagyon kell neki akkor szabadít fel belőle. Kikapcsolsz dolgokat, aztán később meg nem tudud mi miért nem működik. -
Ironman2 #4946 Milyen szolgáltatásokat érdemes leállítani win8-ban? Van róla valahol info? Nekem alapból 27 százalékot elfoglal a 4 giga ramból a rengeteg szolgáltatás amiket betölt a rendszer,és a háttérben futtat -
#4945 Kapcsolatok nevű alkalmazás nem jó? Amúgy az Áruház keresőjébe írd be, hogy facebook és lesz elég sok találat. -
#4944 Na a webkamerát mégis sikerült működésre bírni (letöltött win7-es driverrel). A többin ez nem segített sajnos, még jó hogy megpróbáltam ennél is. Vicces, hogy automatikusan nem tudja rendesen feltelepíteni, és a Compatibility centerben is azt írja, hogynem kompatibilis. Na mindegy, így probléma megoldva. -
#4943 Mostmár tényleg kezdem úgyérezni, hogy hardverek terén nem jártam jól, hogy Windows 8-at használok, egyre több ilyenbe futok bele amit nem tudok működésre bírni:
-fényképezőgépem (Canon Powershot A430)
-anyukám telefonja (SE K750i)
-USBASP 2.0
-webkamerám (Microsoft!!! lifecam VX-1000 )
Az első 3-at megoldottam eddig egy virtuális XP-vel (virtualbox), de a webkamerát már nem tudom így arra használni, amire kellene... meg enyhén idegesítő, hogy ráadásul microsoft kamera nem képes működni rajta (ami még linux alatt is bármiféle ütyködés nélkül egyből működik) :/
-
Pupuci #4942 Srácok. Valami fészbúk csempe (vagy mi?) nincsen? -
#4941 Stabilítással eddig se volt gond. Több problémám adódott eddig a játékokkal mint az oprendszerrel. Rendszerint patch megoldotta a problémát. Nyugodtan lehet váltani Windows 8-ra. -
#4940 Tudtommal ez nem az oprendszerne múlik, hanem magán az eszközön. pl. Mass storage-nak kell beállítani. -
Blum #4939 Jatekokkal tudtommal semmi gond. Programok is futnak teljesen hibatlanul,nalam fentvan sokminden es mukodik mindegyik rendesen. Nyugodtan frissithetsz,nem lesz gond. -
Laci82 #4938 Sziasztok,tervezem hogy 9000-ért frissítem a win 7-em erre a windowsra.
Mennyit javult kiadása óta?
Megszűntek a driver gondok,mennyire futnak stabilan a játékok és más programok? -
cvsnl #4937 Sziasztok! W8 alatt hogyan lehet beállítani, hogy a médialejátszót (WDtv live külső meghajtóval, wireless kapcsolattal), mint egy drive-ot lássam? Mint eszköz megjelenik. -
#4936 Mindig a tiszte telepítés ajánlott, a felsoroltak mind megmaradnak, ha lemented őket. -
#4935 érdemes win 7 helyett feltenni a 8-at? (win7 az nemde a 8 az origi lenne).
megmaradnak-e a programok, játékok, mentések, fájlaim, dokumentujaim?
vagy ezt is érdemes formatc-vel csinálni, mint eddig? -
#4934 Nem, külön skype alkalmazás van.