8765
Windows 8 - 8.1 kérdések és válaszok
-
Laci82 #5013 Üdvözlet.:)
Na felraktam a Win8-at ,hogy kipróbáljam ,hogy mennyire működik jól nálam.
Viszont két dolgot nem találok:
-CMD ablak ha van benne egyáltalán
-Hibernálás kikapcsolása
Hol vannak ezek ? -
#5012 "Mert a kb 500 letöltésemet újra kellene torrent file-ozni:((((((((((("
Minek is kellene? Olyanról hallottál már, hogy lemented?:D -
#5011 Van egy két érdekes gondolotod hallod :D
Ha winbe szeretnéd, hogy mindenhez legyen beépítve driver (lényegében van is, de ha nem szabványosra csinálja a gyártó nem működik rendesen), akkor telepítés után igencsak helyigényes lenne az oprendszer. Azért azt láthatod win-el sokkal de sokkal több hw használható.
Arról, hogy valamihez nincs driver, arról pedig a hardver gyártója tejet csak.Nem ms-nek a feladata, hogy erről gondoskodjon. Gyártók pedig többségében akkor nem adnak ki már drivert, ha régi eszközről van szó. Meg attól is függ, hogy mondjuk felsőkategóriás-e a hardver (általában tovább élvez támogatást), vagy pedig alsókategóriás. (van hogy kiadás után többet nem is foglalkoznak a driver támogatással) -
#5010 A Szoftver fejlesztője nem kötelezheti a hardver gyártóit, hogy írjanak minden egyes harvderhez Windows 8-as driver. A harvder gyártó cég maga dönti, hogy add e ki drivert. pl. régebbi cuccokhoz logikusan nem szoktak kiadni. Fellehet fogni egy kis vásárlás ösztönzésnek is.
BUÉK! -
beller #5009 Kedves BON! Én tisztelem, becsülöm az itteni tevékenységedet és természetes, hogy alapvetően egyet is értek Veled. Ennek ellenére felmerül bennem a kérdés, hogy miért adnak ki egy olyan oprendszert, amihez nincs megfelelő driver. Miért nem készítette fel kellően Gates Bácsi a hardver gyártókat, hogy mire megjelenik a terméke, addigra azok megfelelő driverekkel tudják ellátni az egyszerű felhasználókat. Más. Amikor feltelepítettem a win7-et semmi ilyen problémám nem volt, de előtte az xp-vel sem. Ezzel viszont csak szenvedek. Lehet valami olyan volna a megoldás, mint amit a Macisok alkalmaznak, miszerint a géphez kiadott oprendszer tartalmazza a szükséges drivereket is. Nem tudom mi lenne a tökéletes megoldás, de a jelenlegi biztos nem az. Egyébként előre is mindenkinek boldog új évet kívánok. BUÉK:) -
#5008 Már bocs a probléma nem a rendszerben van, hanem a rossz driver-ba, ami nem a rendszer hibája. -
beller #5007 A mai napon már 3x omlott össze a win8. Akkor voltam egy balfék mikor feltelepítettem. A hiba mindannyiszor
Rt630x64.sys+1a3d5
Amit sikerült olvasnom róla az a hálózati kártya driver-ére mutat. Viszont a legújabb van rajta, igaz az még a win7-hez készült. Soha ennyi probléma nem volt még windows-sal. Még a Vista is jobb volt ennél. A 8-as szerintem egy igazi paraszt vakítás, ami igazából sem tablet gépre, sem pc-re nem megfelelő. Egy rosszul összerakott öszvér.
Persze akkor miért nem rakom vissza a 7-est. Mert a kb 500 letöltésemet újra kellene torrent file-ozni:(((((((((((
Nagyon megbántam a nyolcast, remélem a következő jobb lesz, bár a neve után ítélve....:( Egyáltalán nem gyorsabb, vagy ha igen az elenyésző, kiforratlan, hibás oprendszer. Senkinek nem ajánlom. -
#5006 Az MSDNAA-nak/DreamSparknak semmi köze a tisztaszoftver programhoz. Ott továbbra is elérhetőek a cuccok. -
#5005 Passz -
#5004 Amúgy ha diákoknak megszűnt, akkor hogy látom fent MSDNAA-a?
Ott van, hogy
Available to: Students/Faculty/Staff -
#5003 Elég jó ráon beszerezhetó hivatqlaos forrásból is, csak legyen frissítési alapl, vagy 2012 júliusa után vásárolt gép. -
#5002 Pedig jó lett volna egy W8 key. :( -
#5001 Még nincs eldöntve (vagy még nem közölték) a tisztaszoftver sorsát. jelenlegi szerződések érvénybe vannak, lejáratig, ebből gondolom, hogy Windows 8 nem lesz (egynelőre) De az iskolák program csomagját is jelentősen megkurtították. De kaptunk helyette Office365-öt, ami egész jó, nekem tetszik, elég sokat tud a rendszer és még a hardver-eket se nekünk kell biztosítani hozzá, amíre amúgy se lenne pénzünk. -
macleod2012 #5000 Ilyen szögből kell fényképezni, és amiatt tűnik átmenetesnek, amúgy szerintem homogén :) -
#4999 Hát egyik sem, de van a családomban pedagógus, szóval az jöhetne szóba.
De akkor ennek is vége? Vagy most mi a helyzet ezzel.
A kir.hu-n se tudok belépni, az MSDN-en meg megszüntették a "diák" státuszomat, így meg csak belépni tudok, de letölteni nem enged. -
#4998 Igen ott - Kezdőképernyő -
#4997 Fogalmam sincs, egyrészt win7 van fent, másrészt angol win8at használtam :)
A jobb oldali menüben beállítások és ott lesz valahol. -
#4996 Gépház--> Személyre szabás? -
#4995 Háttérkép, beállításokban lehet állítani. -
#4994 Hogy lehet ilyen szép kezdőképernyőt varázsolni? Nekem nem ilyen átmenetes,csak sima zöld színű -
#4993 Így már pontosabb, mert ő nem írta, hogy diák, lehet pedagógus is. -
#4992 A diákok számára megszűnt. -
#4991 Szerintem nem lehet, majd igényelni, bár ki tudja, hogy mire jutnak a tárgyalások során. -
#4990 Nem szünt meg:
"Tájékoztató a Tisztaszoftver megállapodás alá tartozó Microsoft licencek használhatóságáról
A közoktatási intézmények licenc ellátására vonatkozó megállapodás meghosszabbításáról folyó tárgyalások a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Microsoft között befejeződtek.
A megkötött szerződés értelmében, a szerződés végéig, a programban használt szoftverek licencei az intézmények számára felhasználhatóak, telepíthetőek.
Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kormányzati Informatikáért Felelős Helyettes Államtitkárság" -
#4989 Igen az ilyen. Az ablakoknál megszűnt, a tálcán nem. -
lo9in #4988 üvd.
az normális dolog ha a tálca enyhén áttetsző ?
színbeállítás és háttérkép függő a dolog úgy figyeltem meg
nem úgy volt hogy ez a látványelem teljesen megszűnik ?
köszi :) -
#4987 A tisztaszoftver program megszűnt. -
#4986 A tisztaszoftver program keretében nem tudjátok mikortól lehet kódot igényelni? -
#4985 iphonet nemtudom, nincs iphoneom, illetve xbox-om sincs, de wp7-en elvileg lehet :) -
#4984 Windows 8 esetében a Windows Defender=Microsoft Security Essentials -
rastachris22 #4983 Üdv mindenkinek!
MSDNAA-ról van legális win8-am. Igazából csak annyi lenne a kérdésem, hogy mennyire éri meg váltani win7-ről 8-ra? Kicsit ódzkodok a váltástól. Előre is köszönöm a válaszokat. -
#4982 Vezérlőpult\Rendszer és biztonság\Rendszer itt keresd. (számítógép >tulajdonságok) > További szolgáltatások megvásárlása élményindex szám felett. -
Solt #4981 Iphone-t nem lehet használni másodlagos kijelzőnek? :) -
#4980 Igen megvédi, mivel ugyanaz a kettő csak a windows 8 ban Defender néven van, nameg továbbfejlesztett. nem kell semmi más védelem. Még a felülete is ugyanaz. -
#4979 sőt smart glass win phone-ra is van :)
-
bodajoci #4978 A vezélőpultban sincs meg.
-
bodajoci #4977 Egyszerűen nem értem, h mért nem tudom aktiválni a media centert. Kaptam kulcsot, mindent úgy csinálnék, ahogy le van írva, de nem talál ilyen beállítást, h szolgáltatások hozzáadása...ötlet vkinek? -
#4976 Jó rég nem frissíthettél, mert ott már elég régóta ilyen. -
High end PC #4975 Arról nem is beszélve, hogy az Xbox360 játékkonzolom is megkapta a Microsofttól a most leszedett frissítéssel ugyanezt a csempe-szerű kezdőképernyőt, és a Windows 8 alól tudom irányítani billentyűzettel és egérrel a játékkonzolom az Áruházból beszerezhető Xbox SmartGlass alkalmazás segítségével, nagyon komoly ez az oprendszer!
-
Laci82 #4974 Sziasztok.
A Win8-at tényleg megvédi a beépített Windows Defender ?
Az Microsoft Security Essentials-t használom Win 7 -alatt ,de azt írja a weboldala ,hogy a Win 8-nak nincs szüksége erre a védelemhez.