Windows 8 - 8.1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyébként, én azt telepítettem, amit a frissítõ letölt. Lemezt fölösbe nem kértem, ha kell újra letöltöm, vagy kiírom.
Lehet, hogy a többiek, meg MSDN-es verziót raktak fel, vagy fogalmam nincs.
Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.
http://goo.gl/gd6Zi5
Eleve telepítés után nem is kell aktiválnod, mert elintézi maga (ha van net).
Utána felraktam egy Win7x64-et, sorozatszám és aktiválás nélkül, rá a Win8 a hozzá adott kulccsal, és telepítés után aktiválva volt.
Akkor, szerinted most én csináltam valamit rosszul, vagy elbeszéltünk egymás mellett?
Még a win7 update kulcsai is telepíthetõek voltak tisztán (pl. tisztaszoftver).
Én erre reagáltam: "Van xp-m, arról lehetne frissítenem, bár jobb volna, ha nem kellene a feltelepített xp alól frissítenem, inkább egy teljesen üres vinyóra telepíteném."
Megveszed, kirakod pendrivera a telepítõt és feltelepíted tisztán, nem kell xp alól frissíteni.
Sziasztok! Win7-el kapcsolatos (ebben a topic-ban) OFF kérdésem van. Elnézést, hogy itt teszem fel, de hátha tudtok segélni:
Hardverprofilokat tud kezelni a Windows 7? Arra gondolok, hogy pl. adott egy user és neki van XP-n 2db hardver profilja. Egyikben pl. engedélyezve a LAN kártya, de tiltva minden rádiós net és az ellentettje, amikor engedélyezve pl. a 3G-s mobilnet de tiltva a lan kártya. Ez WinXP-nél a Rendszer -> Hardverprofilok alatt oldható meg.
Csak OS-ben létezõ megoldás jöhet szóba, semmi 3rd party és egyéb motyó, ... Nem lelem ezt Win7-nél. <#fejvakaras>#fejvakaras> <#nemtudom>#nemtudom>
<#worship>#worship>
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Nálam kicsit kalandos volt a frissítés, de szerintem tanulságos. A notebookom eredetileg Vista-val érkezett, de pár éve már egy nem tiszta Win7-et használtam rajta. Gondolkodtam, hogy rá merjem-e erre engedni a frissítést, de én sem tudtam, hogy van-e ellenõrzés és egyébként is ráfért már a gépemre egy tabula rasa, szóval gondoltam, hogy clear installal visszarakom az eredeti Vistát és majd azt frissítem.
Itt jött a bukfenc, hogy az eredeti cd-rõl a Vista nem ment fel a gépre, 3x-i kísérletre sem, eljutott a 'Telepítés befejezése'-ig és ott állt órákat.
Én meg ott álltam meglõve, próba szerencse alapon feltelepítettem a pc-guru dvd-n levõ Win 8 preview verziót, és az felment csont nélkül. Majd megvettem a letöltõs frissítést. Magyarul én Win8-at frissítettem Win 8-ra 😊. Persze van mellette a Vistáról számlám.
A beépített virtuális géphez a pro verzió kell és újabb processzor mert a core2 duo pl. még nem támogatja.
Azt sem szeretném, ha az alaplaphoz kötõdne a 8, mert amíg használni szándékoznám, addig többször is szeretnék még alaplapot (is) cserélni.
Szeretnék virtuális op. rendszereket futtatni, jelenleg vmware-t használok (leginkább dos-t és linuxot),de úgy tudom, van már a 7-ben is beépített támogatása. Ennek használatához 8 sima vagy pro verzió szükséges?
www.smart-bus.hu
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Feltelepítettem a Windows 8-at a minap.
Egy dologgal vagyok bajban: Szeretnék több e-mail címet hozzárendelni a levelezõrendszeréhez (a start képernyõs, "csempés" rész).
Valahogy biztosan meg lehet oldani, de még nem jöttem rá. Neten meg semmit nem írnak róla.
Egyébként egész jóra sikeredett, egy két apróságot kivéve, de majd csak frissítik elõbb-utóbb...
Üdv!
Így az egész interfész összességében inkoherens, zavaros és csúnya. A Metro szánalmasan túlegyszerûsített, funkcióiban lebutított - tökéletes egy 10 collos tabletre, de a 22 collos monitoromon röhejesen néz ki. A Desktop meg... csúnyára csupaszított... talán azért, hogy valamelyest hasonlítson a Metróra, de ehelyett csak csúnya és buta lett - vicc, hogy nem lehet egy világos színt beállítani az ablakcímsor szövegére, kvázi nem használhatsz sötét címsort, csak világosat. Erre is van persze hack, de az csak hack... és az is csak félmegoldás. Ha meg megnyitunk egy explorer-ablakot fájlböngészéshez, ott vannak azok az összevissza ribbonok, apró, ezerféle oldschool inonnal - na ott nyomokban sincs meg a Metro letisztultsága, de az Aero Glass modern szépsége sem. A ronda, kövér ablakkereteket már meg se említem.
Nincs az egészben semmi egységesség, ami a Win7-ben vagy az OSX-ben megvan. Félkész, kényszerbõl piacra dobott, koncepciótlan hibrid lett, amellyel kapcsolatban az az érzésem, hogy valami átmeneti félmegoldás, amellyel ki kéne húzni addig, amíg elég metrós fejlesztés nem jön össze ahhoz, hogy végleg kikukázhassák a desktopot. De ne legyen igazam.
Mindezt annak tudatában olvasd, hogy legális, megvásárolt Windows 8 Pro-m van. Talán túl optimista voltam... 😊
Asus P8P67Pro, i5-2500K, 16G DDR3-1600, Kingston HyperX SSD, WD Caviar Black HDD, GTX560Ti
Az aerot én is hiányolom egy kicsit, de azért az is nélkülözhetõ.
Asus P8P67Pro, i5-2500K, 16G DDR3-1600, Kingston HyperX SSD, WD Caviar Black HDD, GTX560Ti
Ezen a videón legalább látszik, hogy nem csak a szakértõk nézik hülyének a Microsoft vezérét:
Használhatatlan Windows 8
Nem tudom, miért kell minden típusú eszközön ugyanazt a GUI-t használni, amikor egy asztali PC-t teljesen másra használunk, mint egy telefont vagy Tabletet. Jobb lett a rendszer teljesítménye, memóriakezelése, az UI megjelenítési sebessége - ezek jók. Emellé meg kellett volna hagyni az Aero Glasst, kicsit még csiszolni az Explorer régimódi ablakain, beletenni pár szép ablakanimációt, ügyelve arra, hogy a mozgás mindenütt folyamatos legyen, adni neki egy új, modern ikonkészletet, beletenni a levelezõs és közösségi accountok integrációját, egy normális, modern notification system-et... a tálcát pedig kiokosítani, pl bizonyos ikonok jelezhetnének eseményeket (mint pl. az OSX-ben) ... és nagyjából ennyi. Az optimalizált rendszermaghoz egy szebb és jobb felhasználói élményt adó GUI-t kellett volna tenni, nem a tabletes, érintõs felületet erõltetni, és mellé a régi desktopot lebutítani, hogy mindenki megutálja és menjen a Metro fele.
Ez nyilván szubjektív vélemény... 😊
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Egyelõre úgy néz ki, sem a megvételhez, sem a késõbbi frissítéshez sem kell aktivált Windows alá, csak minimum WinXP SP3 legyen.
Ez azt is jelenti, hogy ezen Win8 telepítése, csak már fent lévõ rendszerre lehetséges! Persze ha a telepítés folyamán nem akarsz semmit megtartani, nevezhetjük tiszta telepítésnek is (az alaprendszer fájljai pedig késõbb törölhetõk).
Figyelj oda, hogy ez le is tölti a Win8 telepítõt, de az alatta futó Windows alapján: pl magyar/angol vagy x86/x64 stb.
Azt nem tudom, hogy ez mennyire kötõdik majd a géphez. Ha kötõdik is, állítólag csak az alaplapot figyeli, tehát annak a cseréjekor lehet gubanc.
Ennek a frissítésesnek van dobozos verziója, az olyan 17eFt körül van. Mondjuk én is láttam rendes verzióból, tehát ami nem frissítõ is dobozos kiadást.
Szeretnék venni win8-at, vagy win8 pro-t, de mindenképp nem oem-et, vagyis olyat, amelyik nem kötõdik a hardvereimhez, mivel szoktam cserélgetni. Jelenleg van (legális) xp-m, jó lenne, ha így "frissítésként" olcsóbb verziót tudnék venni.
Hírekben olvastam régebben, hogy a microsoft nem ad ki a 8-ból dobozos verziót, máshol meg bemutatták a dobozos verzió dobozképeit... a kettõ szerintem ellentmondás. Persze, nem lényeges nekem, hogy dobozban legyen, letölthetõ is jó, ha az hardvercserék után is újraaktiválható. Hogyan lehet keresni ilyet(, mert mindenhol csak az oem-et láttam)?
Hosszas vacilalas utan ugy dontottem felrakom megint a rendszert.
A szokatlan kezdokepernyon kivul maradektalanul megvagyok elegedve eddig a cuccal,viszont egy zavaro problema van,amire nem talalok megoldast.
Neha a ClearType mintha "belassulna". Tehat gorgetek egy listat es amikor megall a kep,akkor latni hogy simitja a betuket. Kb. fel masodpercig homalyos minden,aztan helyreall. Tudtok errol valamit vagy erre megoldast?
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Jim Morrison
Szerintem érdemes az SSD-n hagyni a lapozófájlt, és a rendszer kezelje.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Fel is települt, mûködött egy darabig, el indult, egyszercsak kiírta hogy újraindítás valamiért, valami hiba miatt, és azóta nem mûködik. Addig bejön, hogy üdvözöljük felirat, aztán kész. Tölt...tölt...és fekete képernyõ. Na most mi a bánatos fracot csináljak?
Kérek pozitív értékelést a hozzászólásomra aki egyetért velem. Koszi.
Igazából lehet olyat, hogy nem használom a desktopot, de indítok egy teamspeak-et s egy MMO-t az új felületrõl?
Eddig csak 1 programot találtam ami nem kompatibilis a 8-cal, a Micrsoft (hihi) Virtual PC, ami elég kellemetlenül érintett, mert azt munkavégzéshez használtam, de úgy tûnik ki tudom váltani az Oracle Virtual Box-szal.
Csak az a vicces, hogy az upgrade assistant pont a VB-re írta elõtte, hogy nem kompatibilis, erre az megy, a VPC meg nem.
Az Office 07 minden gond nélkül felmegy majd, ugye ?
Ez hihetetlen fontos lenne!
egy utolsó kérdésem maradt összesen: a HD 4870-esemhez jött-e már valami driver féleség..?:S
Hw-ket vizsgáltak be, hogy megkaphassák a win8 hitelesítést, ugyanis csak ilyen hitelesítéssel rendelkezõ notikra és elõre összeszerelt pc-re teheti fel a gyártó a win8-at.
gondolom ezerszer átrágott a kérdésem, de HA az MSDN verzió ugyanaz, mint ami a boltban a polcon fenn van(pedig az MSDN még Augusztusban jött ki), akkor mi tartott 3hónapba kitenni a polcra ??? vagy esetleg javítgattak rajta, és úgy tették ki arra a bizonyos polcra ?
illetve a 07-es office tökéletesen megy rajta, igaz ?😄
Saor Alba