Windows 8 - 8.1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dragon11
nem tudom.. olyan nehéz hozzászokni :S
már megszoktam a start menüt, stb.. tök más..

viszont annyira gördülékeny, annyira gyors.. hogy LENYÛGÖZÕ mit alkotott a microsoft..

skypen keresztül szeretek msnezni, de itt ugyebár nincs fájlküldés.. betûszínt kellene még beállítani, a nevemet egy normális alias névre.. ezeket hogy lehet ?

bon
Én Windows 8 párti vagyok, így megszoknám a helyedben. Microsoft-nak egyenlõre ez a felület a jövõbeni terve, egységesíti valamennyi platformját: xbox, tábla, tlefon, asztali gép.

Modern ui-s felületen a ball felsõ menüvel is lehet váltani az alkalamzások között. De ha igény van rá, jobb vagy ball oldalra is kirakható egy alkalmazás egy keskeny sávban.

Lehetséges még egy módon váltogatni az alkalmazásokat, de ahhoz már érintõképernyõ kell 😊

Én minden esetre az alt+tab-ot preferálom.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

dragon11
köszi!

s szerinted ez jobb, érdemes beletanulni és megszokni? mert az eddigi összes windowstól eltér.

pl. jelenleg azzal küszködöm, hogy ha a kezdõképernyõn matyatolok, akkor hogy tudok az alt+tab kombináción túl GYORSAN váltogatni az ablakfülek között..😞

bon
De számomra a skype marad, a kényelmessége miatt, táblán, asztali gépen, telefonomon is elérhetõ, könnyen kezelhetõ. Most már támogatja a messenger-t is még ha egyenlõre csak szöveges üzenet formájában.
Ami hiányzik a Windows 8-as skype-ból (üzenetek alkalmazásból is) az a fájl küldés lehetõsége.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

bon
Jelenleg is van alternatíva.

bon
A link: link

A Rendszer másabb mint a Windows 8, de megszokható és megtanulható.

Lesz más Skype helyett. Sõt az MSN helyett is.
[HUN]FaTaL
Én meg sajnálom, hogy az MS megvette és teljesen szétbarmolta a Skypeot. Kivett belõle mindent, amitõl rohadt jó volt (p2p beszélgetés, jó titkosítás) és telerakta csomó baromsággal.

http://goo.gl/gd6Zi5

dragon11
egy linket tudsz adni ?:S

nem tudom, nekem olyan túl modern ez az egész rendszer. nem tudom fenn hagyom-e... igaz gördülékeny, stb.. de azért tök más világ mint a 7..

nem ?:S

bon
Nem importálni kell, hanem a fiókokat összekapcsolni, a fõ képernyõn még bejelentkezés elõtt lehet elvégezni és késõbbiekben is ott lehet bejelentezni a Microsoft fiókkal. De a modern ui-s skype is használható.

bon
Nem kell bezárni, ha nem haszálod felfüggeszti a rendszer a futtásukat. De ettõl függetlenül van néhány módszer bezárni: alt+f4, megfogod a felsõ részét és lehúzod, ball felsõ sarokban megjelenõ futtó alkalmazások menüben is bezárható jobb gomb-al.

bon
Azért fog megszünni, mert felesleges fenntartani és üzemeltetni a messenger-t és a skype-ot a Microsoft részérõl. Na meg a skype-al még telefonálni si lehet plusz pénzt is termel méghozzá elég szép mennyiséget.
Amúyga beépített nálam semmi ilyemit nem produkál. De ha végkép kell akkor a legutolsó Windows Essentials 2012 gond nélkül üzemel.

Engem az érdekelne, hogy hol lehet importálni a live fiókból a partnereket skypera, mivel az importálást megtaláltam és van a facebooktól kezdve a libero-ig minden, de wlm vagy azt megközelítõ logikus nevet sehol nem találok. Windows 7-et használok a legfrissebb skype verzióval.
dragon11
ja és hogy lehet bezárni néhány oldalt? mert sehogy nem tudok kilépni belõlük csak váltogatok alt + tabbal :S

dragon11
köszi..:S

a beépített nagyon nem tetszik. egyik ismerõsöm nevét sem tudja beolvasni, sem a képüket megjeleníteni.. külön kell a live messenger.. de mért fog megszûnni ?😞

bon
Használd a skype-ot a live fiókoddal összevonva, a Windows live Messenger hamarosan megszûnik úgyis. De ha nagyon kell külön messenger ott van az Üzenetek alkalmazás a piactéren.

kifli
talán a beépített?
dragon11
Rendben!

S melyik a legfrissebb Windows Live Messenger (MSN) erre ?

[HUN]FaTaL
"Viszont van egy problémám! A start menü hiánya.. ez sehogy nem oldható meg, igaz?"

3rd party gányolással.

Nem te voltál az elsõ aki mindenki leugatott, hogy minek a start menü?

Leállításnak, újraindításnak stb. lehet kirakni csempét

dragon11
Igazatok van. Felismert mindent.. nagyon tetszik eddig.😊

Viszont van egy problémám! A start menü hiánya.. ez sehogy nem oldható meg, igaz?

Illetve újraindító/leállító gombok is nagyon hiányoznak..

[HUN]FaTaL
Két kékhalál között nézz körül a gyártó oldalán.

Igazából a hálókártyát nem telepítettem a win8 saját maga adott neki drivert gondolom, mert telepítés után egybõl volt net.
Az alaplaphoz kapott telepítõn van hozzá driver, de valszeg frissebbet kell keressek.
[HUN]FaTaL
Hálókártyáddal (vagyis inkább a driverével) nem stimmel valami.

Próbáltam bemásolni a képet, de 20 kb-ra nem tudom zsugorítani.Lényeg:
Dump file: A hibát elõidézõ driver
111412-70715-01.dmp tcpip.sys
111412-19952-01.dmp Rt630x64.sys
Hát nem tudom ez Neked mit mond, nekem semmit. Persze van még a sorban más is, de gondolom ez a lényeg, ha más is kell szívesen bemásolom.
Ez jött ki. Nekem sajna nem mond semmit😞
bon
pl. bluescreenview nevû programmal.

"Meg kellene nézni a kékhalálok okát, hogy melyik dll/ocx stb fájlnál fagy, és kiderülne, melyik driver a felelõs érte."
Köszönöm a javaslatot. Sajnos nem tudom, hogy hol lehet ezeket megnézni. Az újraindítás után mindig megkérdezte, hogy valami ilyesmi: " a rendszer leállítás után újra indult, a hibát elküldjük a központba? " "Igen-nem" Na valami ilyesmi. Mindig az igen gombra kattintottam. Most azt nem tudom, hogy nekem is elmentette e és ha igen hova. Hol kellene keresnem?
dragon11
Köszöntem!!

[HUN]FaTaL
Szerintem nem kell driver a laphoz, minden fel fog ismerni.

dragon11
Most tervezem feldobni a rendszert.

de nem találok drivert a GA-EP35-DS3L alaplapomhoz.. a HD 4870hez megvan már.. segítség pls ? win7essel fog menni ugye ?

No kipróbáltam a W8-at haveromnál. Hááát... ez nem jött be. Sorry. Marad a W7.
(Elnézést a nem túl tartalmas kommentért...)
RoboKutya78
Skacok bocsi ha nem jó helyre írok, de tört verziós fórumot nem láttam😊
Ezzel kapcsolatban a kérdésem:
Kiírtam egy verziót egy rws dvdre és feltelepítettem a notimra. Majd miután konstatáltam hogy valamit elszúrtam krakelés során újra akartam telepíteni, de a telepítõ behalt a logós ablaknál se elõre se hátra. Elképzelhetõ lenne olyan védelem van ezen hogy ha rws telepítõt használok ráírna valamit a dvdre hogy másodszor ne tudjam használni?
Illetve annyi gondom van hogy, ha megfogom felül az asztalt és megrántom összeesik a kép kép a képben stílusra fagyizik, samsung noti és a saját driver cdje van fent.

COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming

Evin
Köszi, lementem. Tervem szerint, vagy 2-3évig nem lesz újratelepítve. 😊

© Piko888
Igen, ha felfrissíted SP3-ig, viszont azt Win8-ra tudod csak frissíteni, Win8 Pro-ra nem!

© beller
Meg kellene nézni a kékhalálok okát, hogy melyik dll/ocx stb fájlnál fagy, és kiderülne, melyik driver a felelõs érte.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

bon
Driver gond lesz új még a rendszer.

aate
Linkedet vittem - Köszi .

Hát nem tudom ti jártatok e így. Kb 2-3 hete használom a 8-ast. Ezen idõ alatt leglább 4-szer lefagyott. Teljesen érthetetlen esetekben is. Pl.: Skyp-on beszélgetünk egyszer csak "a rendszer összeomlott újra indítás". Más alkalommal valamelyik kártya játékon játszok, semmi gond nincs, puff kékhalál. És nem hardver probléma áll fenn, mert van hogy 3 napig egyhuzamban nem dõl össze a rendszer. A win 7-et ezért is szerettem, mert több év alatt alig néhányszor zuhant össze.
Rage47
Van egy problémám. Mostanában azt csinálja a Win, hogy a csempés Chrome-t nyitja meg a desktopos helyett. Aztán eltûnik a desktopos és csak a start képernyõrõl müködik a csempés Chrome. Reinstall segít egy ideig. Megõrjít... Hogy lehet letörölni a rohadt csempés Chrome-t? Mindig felrakja magától, mikor reinstallálom a desktopost.
bon
Windows 8 frissítés tiszta telepítésbõl, ha aktiválási gond lenne: link

Kaptam régen egy Windows XP Home Editiont egy nyomtató mellém, azzal is tudom frissíteni Windows 8-ra?
Rendben, köszi szépen.

bon
Ez teljesen gépfüggõ, nekem midnnehez van driver-em, Játék amivel játszotam eddig mind müködött, max patch kellett hozzá.

Frissítés Windows 8 for x64-based Systems rendszerhez (KB2769165)

Telepítés dátuma: ‎2012.‎11.‎14. 7:26

Telepítés állapota: Sikertelen

A hiba részletei: Kód: 80072EE2

Frissítés típusa: Fontos

A frissítés telepítésével a Windows rendszerrel kapcsolatos problémák oldhatók meg. A frissítésben javított hibák teljes listáját a Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke tartalmazza. A frissítés telepítése után szükség lehet a számítógép újraindítására.

További információk:
http://support.microsoft.com/kb/2769165

Súgó és támogatás:
http://support.microsoft.com

A többi simán települt,majd a végén ez is ...

Egyetemi oldalról most szedem ingyen, akkor felrakom. Programok, játékok, driver, nincs semmivel gond?

bon
Sokban másabb az új felület miatt, szerintem jobb, más szerint nem jobb a Modern ui-s felület, de tény, hogy gyorsabb a rendszer, és használhatósággal sincs gond szerintem. Érdemes beruházni rá.

Sziasztok!

Egy gyors kérdésem lenne, biztos ezerszer kérdezték már. Dióhéjban mennyire másabb, jobb-e a win7-nél? Lehet lecserélném erre a win7-et, megéri-e? Teljeskörûen használható már? Köszi szépen.

maujuri
Én is tisztán telepítettem, vinyó partíció törlés, telepítés simán felment mire ránéztem aktiválta magát, Elõtte microsoftot felhívtam, azt mondták valószínû csak ha felhívom õket, telefonon tudják aktiválni. Tehát õk sem tudták mi fog történni a saját rendszerükkel. Mindegy szerencsére simán felment.

Intel i7 3770-3,4Ghz/ASUS GeForce STRIX-GTX1070-O8G-GAMING-8GB/16GB DDR3 RAM/Samsung SSD 840Pro 128GB/Samsung SSD 850EVO 1TB/ Asus Xonar DX/FSP Raider S 650W/Windows 10

bon
Elérhetõk az e havi frissítések. Jó telepítést!

me and a monkey
Pedig nekem is így ment,Te segítettél egyébként privátban amit ezúton is köszönök.
Kulcsot megvettem, feltettem az upgrade-t és letöltöttem az ISO-t.
Aztán a legutóbbi mega-frissítésnél már fel sem állt a rendszer, így teljes format után feltettem az ISO-t, egybõl aktiválódott.

http://ibtportal.hu +++ http://www.redorchestra.hu http://www.antegotovina.com

Evin
Csináltam ISO-t, kiírtam, telepítettem üres vinyóra, aktiválási gond.
Ezután Win7 fel, közben teljes format, kibontott ISO-ból telepítés, aktivált.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

[HUN]FaTaL
Nem, õk is avval telepítettek. Elvileg ugye az upgrade assistant (ha jól tudom) eleve kérdezi, hogy mit akarsz csinálni:

- frissíteni
- ISO-t
- vagy pendrivera telepítõt.