Windows 8 - 8.1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bon
Tessék: link

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

sikerült megnyitni a bcdedit.exe fájlt

viszont azt nem tudom, hogy hogyan lehetne megváltoztatni a korábbi windows változatok neveit a boot menüben?

valaki le tudná pontosan írni a dolog menetét?

kifli
Tablethez/netbookhoz képest erõs. Illetve hd4000 is teljesen megfelelõ, ha nem játékra kell. Notin egy darab szaros 3d alkalmazást nem indítottam el nemistudom mióta.

Én pont nem foglalkozom azzal, hogy másnál ki tudja-e váltani a notebookon, nálam kitudja, többit leszarom. Csak te meg akarod magyarázni nekem, hogy nemtudja. Leírtam, neked lehet nemtudja, de ezzel nekem mit kellene kezdenem?

Te azért szarozol le egy terméket, mert a te igényeidhez nem igazodik épp. Ettõl még nem szar, sõt...
Nem tökéletes, de ha megjelenik, a piacon a legjobban használhato tabletpc lesz. És tulajdonképpen az egyetlen igazi táblapc. (korábbi win-es tabokról ne beszéljünk, mert azoknak nem sok értelmük volt, touch felület nélkül)
[HUN]FaTaL
Aki subnotit használ annak viszont tökéletes alternatíva.

http://goo.gl/gd6Zi5

[HUN]FaTaL
A helyzet az, hogy mivel minden kombinálva van, semmire sem jó.

Tabnak nem jó, mert drága és kevesebbet megy akkuról, mint egy armos.
Notebooknak viszont kicsi és a tapi miatt nem túl jó, a bt bill meg röhejes. Töltögesse azt is külön, akinek hat anyja van 😊 Na, ezért kéne az USB.
És ismét csak drága, egy notebook olcsóbb, bár az még annyit se megy aksiról.

Senki nem mondta, hogy a netbookot a notebook mellé szánták. Ettõl még semmire sem volt jó, mert kicsi volt, gyenge és ahhoz mérten drága. Az atom akkor egy 3-4 éves vas újracsomagolása volt, kisebb fogyasztással.

"Laptopot miért ne tudná kiváltani? Ezekszerint nálad lehet nem, de szerintem nagyonsok embernél simán ki tudná váltani."
Kit érdekel, hogy másnál kiváltja-e? Vagy te evvel foglalkozol?😄
Kifejtettem miért nem tudja kiváltani.

"viszont erõs mint egy notebook."
Ez meg nem igaz. És a tárhely rohadt kevés továbbra is. Intel Graphics 4000, neked erõs?
Ráadásul ebben egy nem túl erõs, dual core i5 van.

kifli
Rosszul gondolkodsz, ez nem laptop mellé, hanem helyett használatos. Ha kell laptop, ha kell tab, illetve ha kell netbook.
Ennek a hármasnak az összegyúrása, mert:
-hordozható és tapizható mint egy tab
-hordozható billel kombinálva olyan mint egy netbook
-viszont erõs mint egy notebook.

Ennek tekintetében igencsak megéri a pénzét.

Netbookot sem laptop mellé szánták, hanem desktop mellé, hogy utazás közben is tudj mondjuk leveleket olvasgatni, vagy bevinni vele prezit valahova stb...
Ha valamit csinálnod kell, majd megoldod a desktopodon.

Laptopot miért ne tudná kiváltani? Ezekszerint nálad lehet nem, de szerintem nagyonsok embernél simán ki tudná váltani. (ahogy pl nálam is, mert dektopot használom kb mindenre, és még egy rakás ismerõsömnél is ugyanez a helyzet)
kifli
minek bill-nek meg egérnek usb? bluetooth-ról hallotál már? Nem kell usb-be vevõegység sem, mert a beépített bluetooth képes kezelni.

Pl ITT van pár egér meg bill
[HUN]FaTaL
Szar, vlaami gond lehet a szerverrel.

lck
OFF Nálam is ! Akkor megnyugodtam. Már a gépben kerestem a hibát.
Okát nem tudom.
bon
OFF,nem tudja valaki mi van az SG-vel, napok óta idõnként kegyetlenül lassú.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

bon
Nálunk több tanál is van aki kifejezetten szereti, word, excel, elektronikus napló, powerpoint-ot használnak. Sõt oktatásban a pincérek menükártyát is készítenek vele már évek óta probléma nélkül.

[HUN]FaTaL
"Netbook kiválthatja a laptop-ot, munkahelyi tapsztalat"
Gyenge, kicsi, semmire sem jó. Persze, aki odáig jut, hogy nyomogatja a facebookot, meg filmet néz annak kiválthatja. De annak a tablet is.

bon
Már ha kell szállítást fizetni (pl. ismerõs behozza). Netbook kiválthatja a laptop-ot, munkahelyi tapsztalat (igaz nem számomra)

[HUN]FaTaL
Szállítással együtt, akkor sem jön ki $900-ból sehogy sem.

Én még mindig nem értem, hogy laptop és okosteló mellett mi értelme van egy tabletnek. Szerintem semmi. Ahogy a netbooknak sem volt.

Laptopot meg nem tudja kiváltani, tehát továbbra sincs értelme.

bon
Tárhely bõvíthetõ pl sd kártyával, vagy külsõ winyóval. De átlag használatra elég 64 vagy 128gb.

bon
Nem kötelezõ itt megvenni.

bon
Nem tudom, de én gyakran dolgozom olyan táblával ami nem fér ki 1:1-ben 2x 20"-ra, így egy 15,4-es vagy 17-es latop szóba se jöhet.

bon
Billentyûzet kapható hozzá, normál lptop vagy touchcover (érintõs)billentyûzet. de ha hagyományos billentyûzetett és egert szeretnél haszálni, pl logitech vezetéknélkülit kell venni, ott egy vevõ egység képes kezelni több eszközt is.
Hdmi port meg megtalálható az én szutyok Huawei tablámon is.

[HUN]FaTaL
Valamint a tárhely is nem kicsit korlátozott, ahhoz, hogy kiváltson egy laptopot. Persze az ipadnél mindenképpen jobb.

[HUN]FaTaL
És akkor még arról nem beszéltünk, hogy a surface nálunk biztosan nem 200 ezer forint lesz.

[HUN]FaTaL
"erre egy tablet se képes."
A kérdés egy hasonló árú laptopra vonatkozott, nem másik tabletre.

"de laptopok többsége se, ha a képernyõ méretet veszem figyelembe"

A laptopok excelezni, programozni kiválóan alkalmasak.

Szerintem egyik tablet sem jó igazán semmire, a surface se. Útközben a desktop egy ekkora touch screenen használhatatlan (egy nagyobbon is), a metrot meg tudja az olcsóbb surface is.

Balumann
Én azt nem értem amúgy, hogy miért nem tesznek tabletekre legalább 3 teljesen normális USB csatlakozót, illetve egy hdmi-t (bár ennek a surfacenek ha jól látom, van mini display portja).
Akkor simán rá lehet kötni billt,egeret és kijelzõt, ha mondjuk otthon van az ember, és nem csak a képernyõt akarja fogdosni, hogy elolvassa a facebook bejegyzéseket. :/ (fogyasztás miatt ezt lehet csak hálózat esetén lenne célszerû engedélyezni).

Ez a Surface végülis már jobbnak tûnik a többi tabletnél, de ez a billentyûzet nem kényelmes olyan célra, hogy hosszabb szövegeket írjon vele az ember, ha jól látom egér se nagyon van hozzá, touchpad meg érintõképernyõ sem jó mindenre.

bon
"Programozni, excelezni, videót vágni", erre egy tablet se képes. De laptopok többsége se, ha a képernyõ méretet veszem figyelembe (surface Pro procija elég lenne rá, memória is), Komolyabb excel táblához még a munakhelyi kétmonitoros gépem se mindig elég idõnként kellene a három monitor, videó vágásra már jó a két monitor, programozni meg nem szoktam.

[HUN]FaTaL
"Egyébként mondj pár dolgot, amire nemjó a surface, de egy hasonló árkategóriás noti jó."

Programozni, excelezni, videót vágni stb.

A surfacenek túl kicsi a kijelzõje, hogy kiváltson egy normális laptopot.

"és hogy gyorsan elõ lehet kapni akár az utcán is"
Te ebben az országban élsz?😄 Fél perc alatt ellopják.

Mondjuk az utcán gyorsan megnézni valamit sztem az okosteló sokkal alkalmasabb.

kifli
Tudod mennyire jó lehet ez munkára? Pl üzletembereknek prezikhez, bemutatókhoz. Eddig fölösleges volt tabot venniük, mert ugyanazt tudták csak megcsinálni a tabon, amit amúgy a telefonjukon is. Illetve nem kell egy teljesen új valamit megtanulniuk, mert annál nincs égõbb, mint amikor valaki egy bemutató közepén nem tud valamit elindítani, leállítani stb...
Ipad, és android tabok, egy telefon oprendszerrel rendelkeznek. Teljesen fölöslegesek.

Amit tabbal meg tudok csinálni, azt telefonnal is megtudtam eddig. Ugyanarra 2 eszköz annyira nem cool ha belegondolok.
Olyat meg nem ismerek, aki telefon helyett vett tabot.
Az egyetlen jó elgondolás a padfone volt szerintem. Az aránylag még tûrhetõ valami.

Egyébként mondj pár dolgot, amire nemjó a surface, de egy hasonló árkategóriás noti jó. Esetleg a játék lehetne ez a szempont. De munka szempontjából nincs nagy eltérés.
Amiben biztos hogy jobb a surface a notinál, az a hordozhatóság, és hogy gyorsan elõ lehet kapni akár az utcán is, megnézni valamit.
bon
Teljesen egyetértek, az én 3 éves laptopom ha nem akcióba lett volna 180ezer-be került volna és nem érintõkéeprnyõs és corei5-ös procis, 4gb ram-al.

Kifli leírt mindent... annyit tennék még hozzá, hogy ezután már valóban túlárazott minden tablet!

Android vs iPad vonalon meg megvan a véleményem, miután volt szerencsém kipróbálni egy lenovo tabot... vicc kategória az iPadhez képest!

www.smart-bus.hu

bon
Valami nem stimmel nálad, nálam teljesen más jön be.

kifli
miértis? <#fejvakaras>

~200e egy olyan gépért, ami vékonyabb mint egy noti. Van érintõképernyõje. Használható tab-ként, fel van ruházva minden tulajdonsággal. i5 proci van benne, 4gb ram, 2 kamera, toll alapú bevitel (kapsz hozzá tollat is alapból), billentyûzet, desktop programok futnak rajta.

Végre az elsõ használható tab 😄
Egy ipad, vagy android android tab semmire nem jó kb. Akkor már inkább notit veszek, és akkor nincs olyan, hogy kell egy progi, amit otthoni gépen használok, és ott nincs meg.

Kimondhatjuk, hogy az elsõ teljesértékû táblaPC, amin kényelmesen használható az érintõ képernyõ, vagy akár az egér+bill is.

Az árral nincs gond, mert egy notit kapunk ennyiért, nem egy telefont felnagyított képernyõvel.
skinnyman
Mert ennyiert nem fogjak venni, a tularazott iPad kerul fele annyiba. Az embereknek meg magyarazhatod hogy dehat ez x86. Akinek elonye szarmazna ebbol es munkara akarja hasznalni, ugy sem ilyet vesz hanem valami rendes kepernyomerettel rendelkezo (>15") notit.

Regards,

bon
Szerintem éppen, hogy nem sokkal többre számoltam. 250-300ezer körül tippeltem. De ezt még a 128gb SSD-vel felszerelt 999$-os ár se éri el.

PS C:\windows\system32> bcdedit.exe
bcdedit.exe : The term 'bcdedit.exe' is not recognized as the name of a cmdlet, function, script file, or operable program. Check the spelling of the name, or if a path was included, verify that the path is correct and try again.
At line:1 char:1
+ bcdedit.exe
+ ~~~~~~~~~~~
+ CategoryInfo : ObjectNotFound: (bcdedit.exe:String) [], CommandNotFoundException
+ FullyQualifiedErrorId : CommandNotFoundException

<#nemtudom>rendszergazdaként futtattam

Miért?

www.smart-bus.hu

skinnyman
vicc.

Regards,

bon
bcdedit-et, rendszergazdai parancsorban használd, mert parancssori alkalamzás.

hali

most tettem fel a win8-at, és a bootloaderben át akarom írni a rendszer nevét, meg a korábbi windows változatokét is, mert átnevezte a régit is "korábbi verzióra", megtaláltam a system32 mappában a bcdedit fájlt, de rendszergazdaként sem nyitja meg

hogy tudom átírni a rendszerek neveit a boot loaderben?

kössz

bon
Közzé tették a Surface Pro árát: link

Azt még azt hiszem nem próbáltam, de most kipróbálom és meglátjuk <#smile>

PC: IntelŸ Core&#8482; i5-4670K, 8 GB RAM, XFX Radeon HD7870 Tahiti LE, Windows 8.1 Pro 64Bit

Evin
És ha átdugod?

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Itt is írnak róla magyarul

Más: Az lenne a kérdése, hogy fent van a gépemen a Windows 8 Pro WMC változata és ha kikapcsolom a gépet pl. este, reggel pedig újra elindítom, akkor a bootolásnál nem érzékeli az egeret. Minden rendben van az usb-s csatlakozóval, csak az egeret valamiért nem érzékeli... ha pedig újraindítom a gépet, minden rendben van. Valaki tudja erre a megoldást?

Ja egyébként az egerem drivere kompatibilis a Win8-al.

PC: IntelŸ Core&#8482; i5-4670K, 8 GB RAM, XFX Radeon HD7870 Tahiti LE, Windows 8.1 Pro 64Bit

"A The Verge informátorokra hivatkozva arról ír, hogy a Microsoft nekiállt új, következõ generációs kliens OS-e fejlesztésének. Kódneve: Blue. Olcsó lesz - vagy akár ingyenes, de ahhoz, hogy valaki frissíteni tudjon rá, legális Windowsra lesz szüksége. Évente jönnének az upgrade-ek. Pletya az egész. Annak érdemes kezelni:" forras: hup.hu

killall imagent

Ryder159
jó, én meg nem igazán tudok angolul. (nincs kedved lefordítani a lényeget? a google fordító...na inkább hagyjuk)

Igen, de szamomra nem ez az erdekes a cikkbol.

killall imagent

marmint az is uj hir, hogy allitolag valtoztatnak a kiadasi utemterven? (evente uj windows)

killall imagent

Ryder159
most ez mi? a Következõ windows???

bon
Nem új hír, kb az RTM elkészülte óta tudni, hogy készítik.

killall imagent

Evin
Nod32 v6 + Comodo Firewall

Ja,melyiket használod? avast,és eset nem csinálja ezt a problémát...

Evin
Nem a beépítettet használni, ki van kapcsolva, és még sincs egy figyelmeztetés sem.