8765
Windows 8 - 8.1 kérdések és válaszok
-
#8480 Esetleg rendszer visszaállítás? -
#8479 Azelőtt, hogy (ennyi) kékhalált kaptam volna, csak 1 programot telepítettem, azóta letöröltem mindent amit azóta felraktam, és még mindig kékhalált kapok elég gyakran (leginkább akkor mikor állni hagyom a gépet).
Memória scant lefuttattam, parancsoros megoldást is próbáltam (sfc /scannow, drive repair), de egyszerűen semmi sem segít. valamit kihagyhattam? tippek?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#8478 Megjöttek az e havi frissítések jó telepítést! -
tompka #8477 A laptop típus oldalán (Asus) nem volt frissebb. Habár ez várható volt mivel 3,5éves a gép. A gép gyártó oldalán lévő összesítő driver oldalon van fent frissebb verzió ami kifejezetten 8.1-hez van. Felraktam a drivert de nem történt semmi. Előtte a régit töröltem. A Realtek oldalán lévő 2014.12.26-án kiadott drivert felrakva viszont azonnal felismerte a gép. A 2010-es driverrel csak szimplán SD kártyának látta a rendszer a kártyát. Most már SDHC-nak ami. Eddig nem is jutott az eszembe, hogy a Realtek oldalán nézzem meg a drivert hiába az övéké az eszköz.
Remélem ezzel már nem lesz gond. -
#8476 Gyártó oldalán sincs újabb driver? -
tompka #8475 Van a laptopban egy kártyaolvasó. Ha eltávolítom a kártyát a tálcán keresztül a "Hardver biztonságos eltávolítása" opcióval és ha visszarakom a kártyát akkor 10-ből 7x nem működik az olvasó. Az eszközkezelőben sárga ! jel lesz látható miszerint nem sikerült betölteni az illesztőprogramot mert egy korábbi még a memóriában van. Csak egy újraindítás segít.
Régebben is előjött ez a hiba de akkor egy rendszer újratelepítés megszüntette a hibát. Most több mint fél év elteltével újra előjött.
Eltávolítottam a drivert és újra felraktam, de ugyan úgy előjön.
Egy Realtek USB 2.0 Card Readerről van szó ami be van építve. A driver 2010-es és a rendszer szerint ez a legfrissebb. Mi okozza ezt a memóriában maradó illesztő hibát? -
#8474 Aha utólag? akkor megnézhetem. -
#8473 bluescreenview progival kilehet íratni a kékhalálok üzeneteti újra. -
#8472 Upsz csak ennyit írt, meg az hogy a gép egy hiba folytán azonnal leáll, és egy szomorú smájli, kék háttérrel...
Ha megint lesz feljegyzem.
Amúgy annyi hogy néha lassu kicsit a rendszer, van hogy bezárok egy ablakot és mielőtt bezárul mintha elhomályosodna és akkor csukja be.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2015.07.07. 20:44:42 -
#8471 Tehát a 3.5-ös is fel van telepítve? -
#8470 Tehát a 3.5-ös is fel van telepítve? -
#8469 Teljes hibaüzenet kellene. -
#8468 windows 8.1
system _service_ex..........
hibával indult újra a rendzserem, mi lehet ez? vagy ilyen tág fogalom. -
Sajtosmedve #8467 Ezt eddig is tudtam, de a programok akkor sem indulnak el! -
#8466 Control Panel -> Programs and Features -> Turn Windows features on or off -> .NET Framework 3.5 (includes .NET 2.0 and 3.0)
A 4.0 és a 4.5 a rendszer része és fel is vannak telepítve alapból. -
Sajtosmedve #8465 Sziasztok! Akad egy gondom. van néhány program a gépemen ami nem akar elindulni arra hivatkozva, hogy a .NET keretrendszer valamelyik verziója nincs fent ami neki kell (pl 4.0) De ha megpróbálom telepíteni a Freamwork akármelyik verzióját pl 3.4 /4.0/4.5 akkor meg azt írja a telepítés nem lehetséges mivel már telepítve van és a windows része... A vezérlőpultban a programok törlése fülnél nem találom a frameworkot nincs sehol. Valaki tud valami okosat mondani? -
tompka #8464 Gondolkodok egy 1PC-s Office 365-ön. Havi 2099Ft-ért szinte ingyen van. Jelenleg egy 2013-as Pro Plus van a gépen amihez csak a legszükségesebb frissítéseket raktam fel és így is már 61db frissítés van a gépen azaz már jól meghízott a program. A 365-höz eddig mennyi jelent meg illetve mennyit foglal a gépen? A hivatalos ajánlott tárhely 3GB-ot ír de a felhasználói tárhelyre lennék kíváncsi. -
#8463 Üdv 2 gondom akadt.
Az első hogy telepítéskor egy adott tökéletes állapotú ssd-re egy régen rátett win8 telepitőt akarok feltenni, ellenben amikor patriciot csinál sokáig tölt a gép, amugy azonnal szokta csinálni, és LÉTREHOZ egy boot rézst, ami Win7-nél 100mb volt itt meg 350mb.
Most nem teszi, sem a win7 dvd-m sem a win 8.1
A második gondom hogy a win-emről készült ghost-olást sem tudom visszatenni, visszateszi látszólag csak éppen nem tölt be a windows az ssd-ről.....
Mi lehet a probléma?
DVD íróm nem 100%-os , mert nem tudok megírni pl egy lemezt vele...lehet ez a baj? -
#8462 Max annyi, hogy valamikor kibukik, hogy nem legális és akkor újra kell aktiválni. Amúgy elég jó áron lehet hozzájutni havi előfizetéses Office365-höz. -
#8461 no. -
#8460 Lehet valami bajom a legális windows és a tört Office párosításából? -
#8459 Stimmel! -
kl24h #8458 Ha ki van írva hogy aktiválva van a Windows, akkor rendben van.
Másképpen össze tudod hasonlítani a kulcsokat. Itt van ez a Product KeyFinder program (a Free verzió), ami kiírja a kulcsot és ez a kulcs meg kell feleljen az ACPI táblából kiolvasott kulccsal.
Utoljára szerkesztette: kl24h, 2015.07.02. 22:22:16 -
#8457 Az utolsó 5 karakter megegyezik! A windows pedig kicsillagozza az előtte lévőket,szóval azt nem tudom összehasonlitani -
kl24h #8456 Az RWEverything, az azt a kódot olvassa ki, ami az ACPI-ben van és nem azt, amilyen kóddal volt telepítve/aktiválva a "kalóz" Windows.
Utoljára szerkesztette: kl24h, 2015.07.02. 21:46:49 -
#8455 Az előzőleg kiolvasott kód az a kalóz windows kódja volt(Még 8.1 alatt)
A termék azonositójának utolsó 5 karaktere az hogy : AAOEM
A termékkulcsnak pedig az utolsó 5 karaktere látszik csak. -
kl24h #8454 Azért nem kért semmi kódot/kulcsot, mert automatikusan beolvasta az alaplapból és ha a kulcs megfelel azzal a Windows-al amit telepítettél, akkor automatikusan aktiválódik. Ha más Windows-ot telepítsz, akkor is megtörténhet hogy nem kér kódot, de nem aktiválódik, mert nem talál a kulcs.
Ha írja hogy aktiválva van, akkor az aktiválási kód kell találjon azzal a kóddal, amit kiolvastál a gépből (ACPI, én ennek a kiolvasására valamikor az RWEverythinget használtam, de még van más is).
Utoljára szerkesztette: kl24h, 2015.07.02. 21:40:00 -
#8453 Nos. Friss hirek!
Letöltöttem magról egy RTM verziót. 64 bites sima RTM.
Feltelepítettem,nem kért semmit és az van irva hogy aktivált. Akkor most minden legál?:) Erre tudom majd frissíteni a 10et? -
#8452 Okosabb lett volna az Áruházon keresztül legálisan és ingyen frissíteni 8.1-re. -
#8451 Okosabb lett volna az Áruházon keresztül legálisan és ingyen frissíteni 8.1-re. -
#8450 Ennyit görcsölni...
Product Key Finder-el kiolvasod azt annyi.
A sima Win 8.1 = a Home-al (tanulóval).
Én meg már link-eltem honnan tudod leszedni EREDETIBE. Akár USB-re, akár ISO-ba.
Beraksz egy min. 8Gb-os pendrive-ot, s egyből ráteszi.
Már nyomod is reset-et, boot usb-ről, és már frisíted is. (file-ok, beállítások megtartása, bla-bla.)
Már felraktad volna ~47x ennyi idő alatt.
-
kl24h #8449 A kód utolsó 5 betűje alapján rákereshetsz az interneten (mint generic code) és megtalálod, hogy melyik verziójú Windows. -
#8448 Most találtam egy programot amivel elvileg ki lehet szedni az eredeti kódot a biosból.
Azt kéne kitalálni hogy gyárilag milyen Win 8 verzióval volt. Erről tudtok valamit hogy melyik verzióval szokták adni gyárilag? -
#8447 HP ProBook 4740s -
#8446 De miért nem frissítetted azt a gyári Win8-at Windows 8.1-re az áruházon keresztül? Vagy akár a Microsoft oldaláról, a MSDN-ről is leszedhető eredeti Windows 8.1 iso-val is frissíthetted volna, szerintem...
Nos, az ilyen laptopoknál kell hogy legyen factory recovery, sztem ezzel megoldható lenne, nem tudom... Milyened van?
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2015.07.02. 10:24:12 -
#8445 Sziasztok!
Tavaly ősszel vettem egy laptopot,gyárilag Windows 8 volt rá telepítve. Nagyon nem tetszett így rátettem egy kalóz Win8.1-et.
Van rá bármi esély hogy visszakapjam a jogtiszta szoftveremet,vagy azzal hogy megformáztam a merevlemezt elveszítettem az esélyt hogy jogtisztán frissítsek a Win10-re? -
#8444 Érdekes!
Tegnap este újra telepítettem nem működött ugyan úgy kilépett. Pár perce újra próbáltam most meg jó. Furcsa dolgokat rejteget számomra még a 8.1. -
#8443 Így is-úgy is letöltöd. Töltsd le ISO-ban, rakd be daemon tools-ba, és "telepítsd", vagyis frissítsd.
Mediacreation Tool --> magyar, win 8.1 Pro, x64 , Tovább -> ISO... mentés. -
#8442 Üdv szerettem volna frissíteni a kalóz win8-amat 8.1-re mert mindig reklámozgatta, és nem engedi valamiért, nincs más megoldás amivel ki tudom kerülni az áruházat?
Letölteni nem biztos hogy szeretnék, mert az egy megint rendszert újrarakni dolog lenne. -
#8441 Alkalmazás törlése és újratelepítése nem segít?