Windows 8 - 8.1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bon
Nagy tévedés.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

lck
A tudomány mai állása szerint nem lesz SP1, csak havi frissítések.
szerintem totál felesleges frissíteni majd jön a sp1 jövõ ilyenkor aztán kész 😊

ASrock P4I45GV / 2x512MB DDR @ 333MHz / MSI NX Geforce 6600GT 128MB GDDR3 OC / Intel Pentium 4 Prescott @ 3.5GHz / Maxtor 40GB HDD / Mercury 450W / LG 560N / Windows XP SP3

Tegnap este nekem is csont nelkul felmentek a frissitesek. Korabban volt vele gondom,igaz nekem egyszeruen nem ment fel, s mindent automatikusan visszaallitott. Akkor a microsoft forumon vki a kovetkezot ajanlotta. Mond

Nyomd meg a Win+R billentyûkombinációt, írd be, hogy msconfig, és nyomj Enter-t.
Az Általános fülön válaszd ki a Szelektív indítást, és vedd ki a pipát az Indítási elemek betöltése elõl.
A Szolgáltatások fülön alul jelöld be, hogy Az összes Microsoft-szolgáltatás elrejtése, ezután kattints az Összes tiltása gombra.
Kattints az Alkalmaz gombra.
Az Automatikus indítás fülön kattints a Feladatkezelõ megnyitása hivatkozásra.
Mindegyik itt látható elemre kattints jobb egérgombbal, és Letiltás.
Indítsd újra a számítógépet.
Próbáld meg telepíteni a frissítéseket.
BlastR
Nem értem ahogy feltelepül utána meghal a gép.
Amúgy z77a-gd65ös a lapom meg 3570k procim van.Hátha valaki tud majd megoldást.

MSI Z77A-GD65 I5 3570K 4G DDR3 RAM Gigabyte HD4870 512MB

bon
Simán feltleepült két gépre is, nem volt gondom,

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

BlastR
Hali
Nektek nem volt gond a mai frissítésekkel,feltelepítettem õket,restart és csak fekete képernyõ fogad,nem tudom hogy mi lehet a gond?Valaki valami ötlet?Visszaállítottam a rendszert most megint jó.Updateltem szintén fekete képernyõ fogad. :S

MSI Z77A-GD65 I5 3570K 4G DDR3 RAM Gigabyte HD4870 512MB

Sziasztok

Van olyan csempe alkalmazás (app?) ami élõcsempeként megjeleníti a friss híreket?

Eddig csak olyat találtam, amit meg kell nyitni, ha olvasni akarok, de akkor már inkább a böngészõ.

bon
Megjöttek az e havi frissítések jó telepítést!

Végre sikerült, valamiért tényleg elvesztek a file-ok, mert a másik iso-n, több, mint 300 mappával több volt, most fel is ment rendesen.
Végre, köszönöm 😊

The beauty is in the eyes of the beholder.

Közben rájöttem, hogy most a c-t kell megadni útnak, de ugyanaz. 65.8-nál megáll és a leni képen látható hibát írja ki. 😞
Én nem is értem, hogy egy ilyen idegesítõ hiba, hogy fordulhat elõ.

Egy gyors SD kártyán van az iso, de kipróbáltam egy usb-én másik iso-val is ott is ez a gond, még jó, hogy 10 perc alatt felmegy, mert egyébként már pár install, de mindig ugyanaz a probléma.

Ezt most nem értem, az sxs mappát felmásoltam, de hogyan tovább? 😊

Evin
Próbáld meg, hogy az sxs mappát felmásolod a C-re, és onnan telepíted.
Egyébként lehet, hogy nem a lemez, hanem a meghajtó rossz/koszos.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Sziasztok!

Kellene egy kis segítség, mert már kezdek pipa lenni erre a W8-ra.
Szóval nem tudom felrakni a NET KERET. 3.5-öt, semmilyen formában. Hibakód: 0x800F0906
Amikor a rendszer megpróbálná letölteni, akkor kiírja, hogy nem tud kapcsolódni a nethez (eszméletlen), utána már mindent kipróbáltam. Tehát erre a hibakódra megcsináltam mindent, de 65%-nál megáll és kijön a másik hiba. Ami érdekes, hogy tegnap ugyanezzel a az iso-val csináltam egy telepítést, és semmi gond nem volt. Közben lett egy HDD csere és azóta nem tudok ezzel a hibával megbirkózni.

A képen látni a hibát:

Ezen oldalak segítségével próbáltam megoldani, de nem lehet megcsinálni. Még a rendes NET 3.5 exe file-t sem lehet feltelepíteni, mert állandóan szükség van online NET 3.5-re :@.

http://support.microsoft.com/kb/2734782
http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/W8ITProPreRel/thread/f4217b5c-4341-4c6a-99be-46a178b34132

Ha van bárkinek ötlete, azt elõre is köszi.

[HUN]FaTaL
Hagyd az SSD-n, különben minek az SSD ha a HDD-vel lapoztatsz? Sokkal lassabb.

#4817: Sok program nyöszörög a lapozóért, érdemes beállítani valami kicsi fix méretet.

http://goo.gl/gd6Zi5

A W8 esetén ezt el is fogadom, hiszen ott láthatóan értelmes értékeket állít be. No, de a W7 a 16GB ram mellé beállít magától még 16GB lapozófájlt... valahogy nem hiszem el neki, hogy ezt így kell! 😊)

No, de ha szívok valamivel, majd kipróbálom... 😊

www.smart-bus.hu

bon
ok. Én úgy gondolom, hogy ha a Microsoft szerint se kellene adott memória mennyiség esetén a virutális memória akkor magától tiltaná a rendszer a használatát. Nálam ezért is van egy fix nem túl nagy érték beállítva, elfér és ha akarja akkor használja is a rendszer.

Oké... ha nyûgöm lesz valamivel, akkor elõször a visszakapcsolásával fogok próbálkozni... 😊

www.smart-bus.hu

bon
pl. fagyás

Tegyük fel, hogy valamely program hiányolja. Ez miben nyilvánul meg?

www.smart-bus.hu

bon
Pont az XP-re vonatkozás miatt én nem venném figyelmebe, azóta nagyon sok minden változott a Rendszerekben pláne. Ettõl függetlenül van benne ami még most is érdemes megszívlelni.

"Megkérdeztem egy Windows szakértõ véleményét a dologról, lássuk tehát Szabó Levente (Microsoft MVP alias moonman) véleményét:
-"Service: Disable Defrag - az idõzített defragot én HDD-n is le szoktam
tiltani, ezeknél a mai rendszereknél átlagos felhasználásnál már nem gond a
töredezés.
-Service: Disable Windows Search - ennek semmi értelme, a felindexelt
adatbázisban való keresés SSD-n is gyorsabb, mintha fizikailag kéne
végigtúrni a fájlokat.
-Setting: Disable Pagefile - helyes
-Setting: Disable Write Cache (OCZ SSD) - most így hirtelen nem tudom, hogy
SSD-knél van-e egyáltalán write cache, de ha van, akkor sem kell kikapcsolni
(a RAM azért még az SSD-nél is gyorsabb)
-Setting: Turn Off System Restore - merthogy? 24 óránként készül egy
snapshot, annyit kibír, vész esetén viszont felbecsülhetetlen a restore.
-Setting: Disable offline files - ennek semmi értelme, az offline files tök
független a témától, hálózati meghajtókon lévõ fájlok cache-elt offline
elérésérõl van szó.
-Setting: Startmenu - Show "run" - ??
-Setting: Startmenu - Show "printers" - ??
-Setting: Power options - max performance, disable sleep mode" - a max
performance nem hat ki a HDD/SSD teljesítményére, a sleep módban meg nem
látok kivetni valót, szóval szvsz hülyeség.
Lényegében a lapozófájlt kell letiltani és nem kell feltétlenül torrentezni
J akkor nem fog hamar meghalni, de szerintem:
1. ma SSD-t még csak kizárólag energiatakarékosság, ill. strapabíróság
miatt érdemes venni, sebességben béka segge (EEEPC-ben okés)
2. nem kell annyira félteni õket, az a "korlátozott" írási lehetõség
bõven az élettartamukon belül van.
-Superfech is szóba került:
A Superfetch-hez én szintén nem nyúlnék, nagyjából csak olvas és a RAM még
mindig gyorsabb, mint az SSD, igaz, hogy ír statisztikát magának, de hát ez
a legkevesebb. Mondom, azért annyira nincs ez kicentizve. Tudom, hogy a
fórumokon az übertuning a menõ, de aki felnõtt fejjel gondolkodik, az
beláthatja, hogy ezek a rendszerek a legoptimálisabb teljesítményre vannak
hangolva gyári állapotban. A Vista pedig már az SSD-k használatát is szem
elõtt tartva készült, tehát nem nagyon igényel extra beállításokat.
üdv
--
Szabó Levente
Microsoft MVP"

Forrás (1. hsz)

Ez egy 2008-s idézet, ami XP-re vonatkozott. Se XP-n, se W7-n nem tapasztaltam, hogy a lapozófájl hiánya gondot okozhat.

www.smart-bus.hu

Evin
Leszedem a legújabbat, és meglátjuk.

Eddig mákod volt, de nem ajánlott kikapcsolni.

8GB a Ram

Oké hagyok fixet.2048/2048 min/max így jó?

HDD-re semmiféleképpen ne tedd át... ha nem akarod kikapcsolni, akkor hagyd fix értéken az SSD-n!

De szerintem akkor jársz a legjobban, ha nem piszkálod! A W8 már elég jól kezeli... nekem 16GB ram mellé 1-2GB lapozófájlt állított be magának...

www.smart-bus.hu

Én évek óta (w7) kikapcsolva használom, és semmi gondom nincs vele! 😊

www.smart-bus.hu

Okés átteszem HDD-re.Viszont ott akkor automata értéken hagyjam vagy állítsak be pl 2000MB-t min/max?

bon
Kikapcsolást nem ajánlom, elõfordulhat program ami igényli a meglétét és a nincs esetleg nem úgy viselkedik, nekem még 12gb mellett is bevan állítva 2gb. De a munkahelyi gépemen 8gb memória esetén is min 2gb.

Szerintem vagy bízd a W8-ra, vagy kapcsold ki, ha van legalább 8GB ramod.

www.smart-bus.hu

bon
Én a külön meghajtón fix érték támogatom, de van aki SSD-n hagyja, de fix mérettel.

Hello!
SSD-n a lapozófile,hogy legyen W8 alatt?Van külön HDD is arra tegyem vagy állítsak be egy értéket ssd-n?

bon
Hangkártya driver probléma szerintem.

Evin
Találkozott már valaki olyannal, hogy a hang egyszer csak elkezd akadni úgy 2-3 másodpercig, aztán helyreáll? Akár lejátszóban megy mp3/film, akár a böngészõben YT.
Most újratettem a rendszert, de így is.

Tárgytalan, közben sikerült.

Sziasztok!

Hogy lehet kikapcsolni, hogy alvó, vagy hibernálásból ne kelljen állandóan beütögetni a jelszót?
Rendes leállítás, újra betöltésnél már sikerült kikapcsolni, de azt hittem, hogy akkor már itt sem kéri, de ez nagyon idegesítõ.

Köszönöm. :-)

Pethy23
Nyilván manapság ez egyre kevésbé állja meg a helyét, de ha ez kell hozzá hogy windowsa legyen 😄
bon
Hamarosan elég drága alternatíva lenne csak oprendszer miatt felsõoktatásba beíratkozni.

Pethy23
De van, beiratkozik egyetemre és kap ingyen Windowst 😄
bon
Ha van eredetis frissítési alapod javaslom a kedvezményes frissítési lehetõség megvásárlását. Annál jobb aktiválási mód nincs.

cody1994
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Üdv! valaki tud segíteni w8 pro-t aktíválni ?

bon
Nem, rendszer partíciónak hosszabb távra ajánlott, 40gb.

UltraZord
mennyi hely kell a win8nak? kevesebb mint a 7nek?

Thx, holnap megnézem .)



bon
pl. Deamon tools-al.

Mindegy, már áthidaltam a problémát. Visszatettem a Win 7-et. Tulajdonképpen csak meg akartam nézni hogy néz ki és egy játék miatt lett volna csak szükségem Windowsra.

Mindenesetre köszönöm, hogy megpróbáltál segíteni.



Evin
Fura, pedig a legtöbb bin képfájl, iso.

The file is corrupted ha átnevezem :|



Evin
Nevezd át iso-ra.

Sziasztok!

Hogyan tudok .bin kiterjesztésû cd/dvd képet mountolni?

Köszi!

