Windows 8 - 8.1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kössz.

s az Üzeneteknél a Skype fiók nem érhetõ el? csak a Facebookot és a Messengert engedi

bon
Fiókokhoz egyenként ki/be kapcsolható az értesítések megjelenítése, charm bar\beállíátsok\fiókok.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Jelenlegi Windows bejelentkezési emailem hotmail-es, de nem ez a fõ email postafiókom, viszont a kezdõképernyõn a Postában ennek a fióknak az üzenetei jelennek meg, és nem tudom beállítani, hogy a fõ Gmailes fiókom üzenetei is megjelenjenek itt. Tippek?

ja, hát úgy fent van most is 😊

wollnerd
Virtualbox? 😄 Azon eltudod indítani a MS DOS-ot és így a 3.1-et! 😄

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

95, 98 SE, Me, XP, Vista, 7, 8 mind fent van natívban most is három különbözõ PC-n. 😊
95-höz egy 11 éves asztali vasat használok, aminek a hardvereivel még kompatibilis, a 98 SE és a Me azok a 2004-es asztali PC-émen vannak, mindkettõ régi vas az asztal alatt nyugszik, kihúzva a konnektorból, szükség esetén, ha kéne egy régi progi, nincs jobb a natívba telepített rendszernél és hardvernél, hiába az ilyen meg olyan virtuális gép meg emulátor...
Az XP, Vista, 7, 8 meg a jelenlegi vason van különbözõ HDD-ken meg SSD-n, mind eredeti példány.

a 3.11-et még nem élesztettem fel, már nincs meg a régi gépünk, amin futott a 90-es évek elsõ felében. Talán majd egyszer...

Amennyire ódzkodtam a 8-as verzió új felületétõl, pár hét használat után ugyanannyira nem tudok elszakadni tõle.

wollnerd
Egy pici off:
Egy kis Windows történelem tõlem, ha vkit érdekel.

Igen profin van megcsinálva, érdemes végignézni! 😄

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

ok köszi, akk nem én vok hülye... 😊

Visca El Barça!

Nekem is azt csinálja 😊

Asus M4A87TD/USB3, AMD Phenom ll X4 4.0ghz, 2x2 Gb ddr3 1600Mz, VTX HD5870 1Gb, LG 22\" Full HD, Seagate Barracuda 1.5Tb sata3, Revoltec Chromus ll 450W

skinnyman

Regards,

[HUN]FaTaL
Nem tudom mit csináltak, de ez ilyen. Ha win8 után raktam vissza a win7-et mindig konzisztenciát ellenõrzött a telepítés közben. Persze nem talált semmit.

http://goo.gl/gd6Zi5

A segítségeteket kérem! Két majdnem teljesen egyforma satás 500 gigás wd winyó van a gépemben. Egyiken win7 ulti, a másikon win 8 pro. Mind2 hibátlan a smart szerint. Alapból a win7-es winyó bootol, ha a win 8-at akarom indítani, akk bootmenûbõl választom ki, h azt indítsam. Ha elindítom a win 8-at, használom, tökéletesen fut minden. Aztán, ha elindítom a gépet win7-el, mindig konzisztencia ellenõrzéssel indul, mert hibákat talál a lemezen. Úgy telepítettem mind2 rendszert, h addig a másik winyó le volt húzva, szóval nem is látták egymást, csak a telepítés végén dugtam vissza a csatlakozókat. Felismerte, telepítette a drivert, látja is, mijnden ok. Nem értem, h a win 8, mért kavar be a win7-nek. Lehet, h úgy kellett volna telepítenem, h mind2 winyó mûxik, és bootoláskor kéne kiválsztanom, h melyik induljon? Magyarul egyik rendszer mellé kellett volna telepítenem a másikat? Azért fura ez nekem, mert még anno a tesztverziót telepítettem a win 8-ból, akkor egy darabig nem csinálta ezt, de késõbb, mikor a majdnem végleges win 8-at telepítettem a win7 mellé, akkor kezdte. Egy idõ után ki is nyírta a win7-et, úgy, hogy helyre sem tudtam állítani a rendszert, újra kellett telepítenem! Volt már vki így?

Visca El Barça!

igenigen,ez remlik nekem is. Azert neztem kicsit furan meg lottem screenshotot,hogy akkor most mi van. Bosszanto...

Na mindegy...holnap probakepp felrakok egy Win7-et is,ha azonse mukodik,akkor mar tenyleg csak a router marad.

Koszonom a segitseged!

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

[HUN]FaTaL

Win7 alatt így néz ki.

Akkor asszem agyverzest kapok es holnap megy vissza a Win7.

Bontottam,semmi. Letrehoztam egy uj kapcsolatot,ugyanaz. <#ticking>

[HUN]FaTaL
Ja most nézem, hogy win8. Akkor passz, win7 alatt vagyok, ha elbontva sem látszódnak az opciók, akkor a win8ból kiszedték.

[HUN]FaTaL
Hmm. Nekem PPP-nél is ott van, most létrehoztam egyet.

Bontsd el a kapcsolatot addig, amíg állítod.

[HUN]FaTaL
Akkor PPP-nél nem engedi. Érdekes. Ezeket nem értem, Microsoft...

Options fulig megvan a tortenet...<#fejvakaras>

[HUN]FaTaL
A VPN kimegy magától, szerintem a net is megoldható, próbáld meg, hogy elmented a jelszót (gondolom ez már meg volt), majd

Control Panel -> Network and Sharing center -> bal oldalon Change Adapter Settings -> jobb klikk a kapcsolaton -> Properties -> Options fül -> Prompt for name, password elõl ki a pipát és a alul Redial if line is droppedhoz meg be.

Szomszed wifijet szoktam "lopni" szoval emiatt nem aggodok. Csupan azert kene ezt valahogy megoldanom,mert a seed miatt non-stop megy a gep es mostanaban szokott lenni pillanatnyi aramkimaradozas,szunetmentesem meg nincs. Na most a gep ilyenkor frankon elindul magatol meg az utorrent is,viszont net az nincs. Ha ez az aramkimaradas ejjel kovetkezik be,akkor ~8-10 orat potyara megy a gep.

Egyebkent nem szoktam surun restartolni (jobb esetben 3 havonta 1X) de mostmar kezd idegesiteni a dolog,ezert turtam mar fel a fel netet,de akkor marad az eredeti otlet. Router kell.

Kosz a valaszokat <#worship>

Rendszervisszaállítás megoldotta a problémát

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

[HUN]FaTaL
Ha jól emlékszem okostelefonod is van, amellé amúgy sem árt egy wifi router 😊

Az eseménynaplo irja a hibát:

microsoft.windowscommunicationsapps_8wekyb3d8bbwe!Microsoft.WindowsLive.Mail
ErrorCode -2144927148

A(z) microsoft.windowscommunicationsapps_8wekyb3d8bbwe!Microsoft.WindowsLive.Mail alkalmazás aktiválása sikertelen, hiba: Ez az alkalmazás nem támogatja a megadott szerzõdést, vagy nincs telepítve. További információt a Microsoft-Windows-TWinUI/Mûveletek naplóban talál.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

AVG antivirus ami komolyabb progi

Elég sokmindent telepítettem azóta<#vigyor4>

bon
Jobb és kényelmesebb megoldás is a router.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

bon
Telepítettél fel azóta valamit? Eseménynaplót nézted?

Üdv! Miért van az hogy rákattintok a mail,vagy idõjárás csempére,és semmi sem történik? Pár napja még jó volt

Haverom is ugyanezt mondta,de nem feltetlenul koltenek ra,ha op.rendszerbol is meglehet valahogy oldani.

maujuri
a legegyszerûbb ha veszel egy routert. 4-5 ezerért már kapsz

Intel i7 3770-3,4Ghz/ASUS GeForce STRIX-GTX1070-O8G-GAMING-8GB/16GB DDR3 RAM/Samsung SSD 840Pro 128GB/Samsung SSD 850EVO 1TB/ Asus Xonar DX/FSP Raider S 650W/Windows 10

Hello!

Mar regota megakarom kerdezni,hogy hogy lehet azt megcsinalni,hogy automatikusan csatlakozzon inditasnal a gep a nethez? Talaltam errol egy leirast,ami roppant logikus modon azt irja,hogy kapcsoljam ki a nev es jelszo kerese funkciot csatlakozasnal,majd csinaljak egy parancsikont az asztalra es ezt a parancsikont tegyem be a shell:startup mappaba. Azonban igy sem mukodik.

Hogy lehetne ezt megis megoldani?

Daell Drow
Kosz <#worship> es a kulcso jo. irja is aktivalva van. Csak furcsaltam az utolso lepest, de ugy latszik akkor az nem kell.
aate
Így is jó de akkor meg a registry hack egyszerûbb megoldás mert csak a felbontást kell visszaállítani.

me and a monkey
Ha a kulcs jó, akkor igen, így kell felrakni.

http://ibtportal.hu +++ http://www.redorchestra.hu http://www.antegotovina.com

Evin
Nem. Általában a netbookoknak is van vga kimenete. Oda rádugsz egy monitort, beállítod neki az optimális felbontást a képaránynak megfelelõen, ami általában nagyobb, mint a megkövetelt 1024x768, akkor ott tudod használni a metro appokat.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Rövidzárlat? Nem tudom. Most másik aljazta dugtam, és a win is mûködik, a gép is, minden stabil, minden fasza. Nem értem én ezt, mi történhetet, és fosok ,hogy végleg tönkre megy az egész mindenség, ami egyrészt drága mulatság volna, másrészt idõm sincs erre.

bon
Rövidzárlat elõfordulhat

Sípolt folyamatosan, mintha légiriadót tartana. Azóta egyébként helyre jött, úgy 50 újraindítás, meg sípolás, meg minden után, és most úgy tûnik minden mûködik.

De rohadtul nem vagyok nyugodt, a sípolás, mindent jelent csak jót nem.

Az jutott eszembe, lehet-e olyan ok, hogy az alaplapon az USB -csatlakozónak van baja, és amikor rádugtam az mp4-est, tönkre vágott mindent.

bon
Sípolni a gép szokott, sípolás üteme, hossza száma jelenti a probléma okát.

aate
Annak meg nem sok értelme van mivel nem lehet beállítani semmit sem 😄 regisztrí hackkel meglehet oldani kicsikarni a netbokból magasabb felbontást.De akkor meg az asztalon lesz nyújtottabb kép.

Daell Drow
Sziasztok, ma megjott az uj vinyom igy fel raktam a win8 pro-t tiszta telepitesel.
Utana meg csinaltam a lentebb is linkelt modszert, reg szam at iras, cmd parncs, aztan ujrainditas. Es azta latom hogy kiirja a windows aktivalva van es ott alata a kodom. es ennyi. Igy is jo ez? Vagy valamit kihagytam?
Evin
Egy tablet megüti a minimális felbontást. Egy eee méretû netbook, nem.

Nagyon sürgõs segítség kellene! Eredeti win 8-am van. Elõbb, be akartam dugni az usb csatlakozóba az mp4-esemet, mire elkezdett veszettül spolni a gép, és újra indult. Azóta a win se tölt be, semmi. Vagy ha valameddig eljut, megint újraindul, vagy rögtön a töltõképrernyõnél meghal...mi a jó fene történt? meg mi volt ez a sípolás? A gép halt, meg? A win? mi a fenéhez fogjak?

Köszönöm a válaszokat. Azért érdekes, hogy a kis kijelzõ miatt nem menne. Akkor hogyan megy tableten? ...és ha nem akarok metrot használni, hanem felrakok valami külsõ programot hogy legyen start menüm?

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Evin
A metro maga mûködni fog, csak az appok nem fognak elindulni. Bár ha kiköti rendes felbontású monitorra, ott már menni fognak.

aate
Kicsi felbontás miatt a metro nem fog mûködni.

Van egy ezer éves Asus eee pc 900HA-m amin jelenleg w7 hp van. Gondoltam kipróbálom a w8-at. Szerintetek érdemes ezen kipróbálni?
- Intel atom N270 (1.6 GHz)
- 2 GB RAM
- Mobile Intel 945 Express vga

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

bon
Tiszta telepítés ajánlott csinálni, a telepítõvel meg törölni a korábbi rendszereket tartalmazó partíciót és utánna újra létrehozni.